Επισκέπτης Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 @ Greator Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα σας, αλλα επειδη ειμαι animator/compositor και εχω δουλεψει και σε ταινιες κτλ κτλ. και γενικα ειμαι στην παραγωγη και γνωριζω προσωπικα πολλους απο τους σημαντικους κινηματογραφιστες εδω στην Ελλαδα, θελω να πω πως κανενας δεν πληρωνετε με τις εισπραξεις απο τα crew. Κανενας ομως! Ολοι (including me) προπληρωνονται ασχετως εισπραξεων. Δεν αναφερομαι σε μικρομηκαδες, αλλα στις παραγωγες της Στεφι κτλ. Επισης απο οσο γνωριζω, ουτε στο Ηollywood συμβαινει αυτο που λες. Πριν κατι μηνες μαλιστα, το Life of Pi, απλα δεν πληρωσε ποτε το studio που του εκανε τα 3D, ασχετως εισπραξεων, απλα δεν τα πληρωσε και η εταιρεια νομιζω εκλεισε. Η πειρατεια αφορα αυστηρα τις εταιρειες παραγωγης και τα κερδη τους και οχι τους υπαλληλους. υγ. Γενικα παντως, πρεπει απλα να ξεχωριζουμε ποτε το να πληρωσεις κατι βοηθαει μικρους καλλιτεχνες και να μην κανουμε αλογιστο downloading. Ακομα και η πειρατεια θελει συνειδηση.
george93 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Σωθηκε ο κοσμος τωρα με αυτο που εγινε.... Αποστολή από το LG-P500 με τη χρήση Insomnia App Δεν σωθηκε ακομα!! Εχουμε και καποια χημικα να ριξουμε στην Συρια και τελειωσαμε... Ομπαμα
Greator Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 @ Greator Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα σας, αλλα επειδη ειμαι animator/compositor και εχω δουλεψει και σε ταινιες κτλ κτλ. και γενικα ειμαι στην παραγωγη και γνωριζω προσωπικα πολλους απο τους σημαντικους κινηματογραφιστες εδω στην Ελλαδα, θελω να πω πως κανενας δεν πληρωνετε με τις εισπραξεις απο τα crew. Κανενας ομως! Ολοι (including me) προπληρωνονται ασχετως εισπραξεων. Δεν αναφερομαι σε μικρομηκαδες, αλλα στις παραγωγες της Στεφι κτλ. Επισης απο οσο γνωριζω, ουτε στο Ηollywood συμβαινει αυτο που λες. Πριν κατι μηνες μαλιστα, το Life of Pi, απλα δεν πληρωσε ποτε το studio που του εκανε τα 3D, ασχετως εισπραξεων, απλα δεν τα πληρωσε και η εταιρεια νομιζω εκλεισε. Η πειρατεια αφορα αυστηρα τις εταιρειες παραγωγης και τα κερδη τους και οχι τους υπαλληλους. υγ. Γενικα παντως, πρεπει απλα να ξεχωριζουμε ποτε το να πληρωσεις κατι βοηθαει μικρους καλλιτεχνες και να μην κανουμε αλογιστο downloading. Ακομα και η πειρατεια θελει συνειδηση. Φιλε thanulee επιτρεψε μου να διαφωνησω. Αυτη τη στιγμη γινεται το post production μιας ταινιας ελληνικης παραγωγης με ηχηρα ονοματα στο casting και τυγχανει να γνωριζω ατομα που ειναι στην παραγωγη, κυριως στο κομματι του ηχου και της μουσικης. Εχω να σου πω λοιπον πως ναι, πληρωνονται με ποσοστα επι των εισπραξεων. Δεν εχουν βαλει ουτε σεντ στην τσεπη τους εως τωρα, δουλευουν επι της ουσιας δωρεαν. Και επαναλαμβανω δεν ειναι μικρη εταιρια παραγωγης. Στο εξωτερικο αυτο δε συμβαινει τοσο συχνα αλλα συμβαινει επισης. Eγω πχ ειμαι film composer και οταν γραφω μουσικη χρηματα λαμβανω κυριως απο τις εισπραξεις (εκτος αν εχει comission). Και μην κοιτας που εσυ εισαι animator. Σε χρειαζονται και εισαι irreplaceable μεχρι καποιο σημειο αλλα εναν ηχοληπτη, εναν assistant μη νομιζεις οτι τους πληρωνουν επιτοπου. Ειμαι μεσα στο film industry και γνωριζω. Και πιστεψε με στην Αγγλια γινονται ουκ ολιγες παραγωγες του Hollywood. Tα πραγματα δεν ειναι παντα τοσο απλα. Εντελει το point μου ειναι οτι δεν πληρωνονται μονο οι μεγαλες "κακες" πολυεθνικες απο τα εσοδα των ταινιων, μουσικης κλπ. αλλα και απλοι ανθρωποι. Αυτο επιτελους πρεπει να το καταλαβουμε.
buuren Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Παραμυθια της χαλιμας. Δεν κρατηθηκα, το ειπα... Αν ηθελαν να σταματησουν την πειρατεια θα το εκαναν σε μια ωρα μεσα και επρεπε να ξεκινησουν πρωτα απο google,youtube κτλ. Αλλα δεν τους συμφερει... Οποτε ,3 πουλακια καθονται τρια α λα ρι τρια α λα ρω...
keepgoing Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Αν πρόκειται να εφαρμοστεί σε όσους βγάζουν κέρδος απο την πειρατεία συμφωνώ. Διαφορετικά οχι. Ακόμα και αν είναι σωστό να τιμωρηθεί κάποιος που δεν αποκομίζει κανένα όφελος (και αυτό είναι υπο συζήτηση) δεν πρέπει η τιμωρία να είναι μεγαλύτερη απο άλλα πολύ σημαντικότερα αδικήματα.
spilios69 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγω συμφωνώ με αυτόν τον νόμο...πιστεύω οτι εάν εφαρμοστεί στην Ελλάδα θα κλείσει το 1/4 των πειρατικών sites...που τα συγκεκριμένα υπάρχουν μόνο για να βγάζουν χρήματα Εστω και αν το κανουν καθαρα για τα χρηματα (δεν νομιζω να ειναι απληστα και μιζερα ανθρωπακια) δεν μπορεις να αρνηθεις πως αυτο που κανουν ειναι χρησιμο σε πολλους τομεις , ακομη και σε σενα ανα καιρους. Ειτε για games, ταινιες, μουσικη... ακομα και εργαλια οπως το matlab και το multisim βρισκεις εκει. γιατι συμφωνεις με την καταδικη τους.? Μηπως επηρεαζουν τα δικα σου εσοδα ρε συ Γιωργο.?
pournaras Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Παιδιά να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά . 1. Συμφωνούμε ότι η πειρατεία δεν είναι κλοπή ; 2. Συμφωνούμε ότι κάποια sites κερδοσκοπούν από την πειρατεία , ενώ δεν πρέπει ; 3. Συμφωνούμε ότι αν κάποιος από μας δημιουργήσει ένα έργο δεν θα ήθελε να του το κλέψουν ; 4. Συμφωνούμε ότι το YouTube χρησιμοποιεί τα video μας νόμιμα και βγάζει κέρδη ; 5.Συμφωνούμε ότι οι πραγματικοί κλέφτες ποτέ δεν θα μπουν φυλακή; Αν συμφωνούμε σ αυτά , τότε θα καταλάβουμε τι σημαίνει ιδιοκτησία και τι δημόσια χρήση , αλλά και εκμετάλευση, όσον αφορά ττον ψηφιακό κόσμο. 1. Αυτο αποδικνυει οτι η πειρατια ειναι νομιμη; 4. Μπορεις ή οχι να απαγορευσεις απο το youtube να παιζει τα τραγουδια σου; Μπορεις, και το εχουν κανει αρκετες φορες. Στα αλλα συμφωνω. @ Greator Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα σας, αλλα επειδη ειμαι animator/compositor και εχω δουλεψει και σε ταινιες κτλ κτλ. και γενικα ειμαι στην παραγωγη και γνωριζω προσωπικα πολλους απο τους σημαντικους κινηματογραφιστες εδω στην Ελλαδα, θελω να πω πως κανενας δεν πληρωνετε με τις εισπραξεις απο τα crew. Κανενας ομως! Ολοι (including me) προπληρωνονται ασχετως εισπραξεων. Δεν αναφερομαι σε μικρομηκαδες, αλλα στις παραγωγες της Στεφι κτλ. Επισης απο οσο γνωριζω, ουτε στο Ηollywood συμβαινει αυτο που λες. Πριν κατι μηνες μαλιστα, το Life of Pi, απλα δεν πληρωσε ποτε το studio που του εκανε τα 3D, ασχετως εισπραξεων, απλα δεν τα πληρωσε και η εταιρεια νομιζω εκλεισε. Η πειρατεια αφορα αυστηρα τις εταιρειες παραγωγης και τα κερδη τους και οχι τους υπαλληλους. υγ. Γενικα παντως, πρεπει απλα να ξεχωριζουμε ποτε το να πληρωσεις κατι βοηθαει μικρους καλλιτεχνες και να μην κανουμε αλογιστο downloading. Ακομα και η πειρατεια θελει συνειδηση. Χανεις το νοημα ομως ετσι, διοτι οι εταιρια παραγωγης, αν δε βγαλει το απαραιτητο κερδος (ακομη κι αν το θεωρουμε αλογιστο), δε θα κανει την επομενη ταινια, αρα εσυ δε θα πληρωθεις. Οποτε μπορει να μην πληρωνεσαι με τις εισπραξεις αυτης της ταινιας αμεσα, αλλα εμμεσα πληρωνεσαι για την επομενη ταινια. 1
pigeon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Καλά, γενικά χάνεται το νόημα σ'αυτές τις κουβέντες περί πειρατείας. Το πιο αστείο επιχείρημα από κάποιους είναι το "δώσε 20ε για να πάρει 0.0005ε ο δημιουργός". Πειτε καλύτερα "ανθρωποι δώστε χρήμα να κινείται η αγορά για να με ξαναπάρουν για δουλειά τα αφεντικά μου.". Σε ευχαριστώ, ώ εταιρία, κι έτσι.. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε thanulee επιτρεψε μου να διαφωνησω. Αυτη τη στιγμη γινεται το post production μιας ταινιας ελληνικης παραγωγης με ηχηρα ονοματα στο casting και τυγχανει να γνωριζω ατομα που ειναι στην παραγωγη, κυριως στο κομματι του ηχου και της μουσικης. Εχω να σου πω λοιπον πως ναι, πληρωνονται με ποσοστα επι των εισπραξεων. Δεν εχουν βαλει ουτε σεντ στην τσεπη τους εως τωρα, δουλευουν επι της ουσιας δωρεαν. Και επαναλαμβανω δεν ειναι μικρη εταιρια παραγωγης. Στο εξωτερικο αυτο δε συμβαινει τοσο συχνα αλλα συμβαινει επισης. Eγω πχ ειμαι film composer και οταν γραφω μουσικη χρηματα λαμβανω κυριως απο τις εισπραξεις (εκτος αν εχει comission). Και μην κοιτας που εσυ εισαι animator. Σε χρειαζονται και εισαι irreplaceable μεχρι καποιο σημειο αλλα εναν ηχοληπτη, εναν assistant μη νομιζεις οτι τους πληρωνουν επιτοπου. Ειμαι μεσα στο film industry και γνωριζω. Και πιστεψε με στην Αγγλια γινονται ουκ ολιγες παραγωγες του Hollywood. Tα πραγματα δεν ειναι παντα τοσο απλα. Εντελει το point μου ειναι οτι δεν πληρωνονται μονο οι μεγαλες "κακες" πολυεθνικες απο τα εσοδα των ταινιων, μουσικης κλπ. αλλα και απλοι ανθρωποι. Αυτο επιτελους πρεπει να το καταλαβουμε. Φιλε μου, σε καταλαβαινω. Και ισχυει αυτο που λες περι ποιος ειναι "απαραιτητος" και ποιος οχι (ή τουλαχιστον αυτο προσπαθουν να σου περασουν). Ο κολλητος μου αυτη τη στιγμη που ειναι art director, ειναι χρεωμενος απο την πιο μεγαλη εταιρια παραγωγης που εχουμε 50k euros εδω και ενα χρονο. Kαι παραυτα τωρα βρισκεται σε γυρισματα εξωτερικο με την ιδια εταιρια γιατι απλα δε μπορει να σταματησει να δουλευει, εστω και αν ουσιαστικα δεν εχει ευρω στα χερια του. Παντως δεν πληρωνεται απο τις εισπραξεις, απλα οι εταιριες παραγωγης εδω ελλαδα και οι διαφημιστικες εχουν αυτη τη στιγμη μηδενικη ρευστοτητα. Και κανενας απο ολες τις παραγωγες που εχω συμμετασχει και ειναι επαγγελματιας (και οχι που προσπαθει να ανεβει), δεν παιρνει ποσοστα επι των εισπραξεων. Αυτο που περιγραφεις πρωτη φορα το ακουω. To να σε "τρωνε" ή να καθυστερουν τις πληρωμες, ναι παιζει διαρκως. Και εχει να κανει παρα πολυ με το deal που κανεις. Ξερεις ποσες μεγαλες δουλειες εχω γειωσει λογω πληρωμης με επιταγες? ΟΛΕΣ λολ. Καλλιο 5 και στο χερι κτλ Ισχυει ομως απολυτα αυτο που ειπες περι "απαραιτητου". Καποια τρεχοντα εξοδα στα γυρισματα πληρωνονται επι τοπου, καποιοι εξωτερικοι συνεργατες που εχουν σημαντικο προβαδισμα τεχνογνωσιας σε σχεση με τις διαφημιστικες το ιδιο. Οι ηχοληπτες, οι οπερατερ που ειναι καπως αναλωσιμοι (οχι κατ'εμε αλλα κατα τις εταιρειες), ταλαιπωρουνται αφανταστα με τις πληρωμες. Εδω οπως σου ειπα ο art director δεν πληρωνεται πλεον... Πες στον φιλο σου να μην δουλευει τσαμπα, γιατι αν εχει τετοιο deal προκειται περι κοροιδιας και αν παρει λεφτα ποτε, θα ειναι σε καμμια διετια, πραγμα που αμφιβαλλω. Γενικα οι διαφημιστικες/εταιριες παραγωγης ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ τον κοσμο πολυ ασχημα. Και πλεον καλο ειναι να μη δουλευει κανεις για παρτυ τους, για τη φημη και για την επομενη δουλεια που του ταζουν, γιατι κακα τα ψεμματα: ολα στην Ελλαδα δουλευουν με conne παρα με skills... Εξωτερικο, δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Δεν εχει κασερι? Δεν παραδιδω! Plain and simple, αλλιως η αγορα παει κατα διαολου για ολους μας.. Οποτε θα διαφωνησω στο θεμα της πειρατειας: δεν σχετιζεται ουτε εμμεσα με τον μεσο ανθρωπο εκτος εξαιρετικα σπανιων περιπτωσεων.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Btw, οταν κατεβαζω πχ εγω μια ταινια, το κανω γιατι δε θα πηγαινα να τη δω cinema. Επισης ετυχε να τρεχω μια δισκογραφικη online πουλωντας μεσω beatport (μιχαλης δ. στην εταιρια, οχι δηλαδη ερασιτεχνικη δουλεια, παραυτα μικρη εταιρια πολυ, χωρις γραφεια, χωρις budgets και καναμε και τα γραφιστικα). Φυσικα τους καλλιτεχνες τους προπληρωναμε και μετα μοιραζομασταν ποσοστα. Σκετα ποσοστα, δουλεια δε θα καναμε με κανεναν... Καποια φαση, ειδα κομματια μας σε torrents. Στο beatport εκαναν 1.25 - 2.00 euros. Δεν με ενοιαξε καθολου, τσαμπα διαφημιση το βρηκα γιατι γνωριζα το μεγεθος των πραγματων που δουλευω. Αυτο ομως που πραγματικα με εξοργιζει, ειναι κατι βλακες που δε σεβονται τιποτα και ανοιγουν φορουμ ζητωντας συνδρομες λες και προσφερουν κατι διαφορετικο απο το piratebay, το subs4free ή το soulseek... Και δεν ειναι ουτε απλοι διαμοιραστες, ουτε παραγωγοι.. Ειναι απλα κουτοπονηροι και εκμεταλλευτες και πολυ θα χαιρομουν να τους τσιμπαγαν ολους αυτους. Τα εξοδα περι φορουμ ταχα μου, αλλου.... Η επισκεψιμοτητα του cgpeers που κατεβαζω σχετικα με τη δουλεια μου, που εχει πραγματα exclusively με 20-30κ users τη μερα, χρειαζεται γυρω στα 150 ευρω το μηνα για να τρεχει... Τα οποια φυσικα τα ζηταει ως donation και δεν τα απαιτει για να κατεβασεις. Το μονο που θελει ειναι να seedαρεις (λογικοτατο). Αυτο, ειναι πειρατεια... To αλλο, κοροιδια... υγ. Γαμω τους Metallica....
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Χανεις το νοημα ομως ετσι, διοτι οι εταιρια παραγωγης, αν δε βγαλει το απαραιτητο κερδος (ακομη κι αν το θεωρουμε αλογιστο), δε θα κανει την επομενη ταινια, αρα εσυ δε θα πληρωθεις. Οποτε μπορει να μην πληρωνεσαι με τις εισπραξεις αυτης της ταινιας αμεσα, αλλα εμμεσα πληρωνεσαι για την επομενη ταινια. Mπααα, κακο σκυλι ψοφο δεν εχει.. Δεν παθαινουν τιποτα τα μεγαλα κεφαλια...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 cooooomboooo breakeeerrr (use the edit Luke...)
OMGA Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 @ Greator Δεν εχω διαβασει ολη την κουβεντα σας, αλλα επειδη ειμαι animator/compositor και εχω δουλεψει και σε ταινιες κτλ κτλ. και γενικα ειμαι στην παραγωγη και γνωριζω προσωπικα πολλους απο τους σημαντικους κινηματογραφιστες εδω στην Ελλαδα, θελω να πω πως κανενας δεν πληρωνετε με τις εισπραξεις απο τα crew. Κανενας ομως! Ολοι (including me) προπληρωνονται ασχετως εισπραξεων. Δεν αναφερομαι σε μικρομηκαδες, αλλα στις παραγωγες της Στεφι κτλ. Επισης απο οσο γνωριζω, ουτε στο Ηollywood συμβαινει αυτο που λες. Πριν κατι μηνες μαλιστα, το Life of Pi, απλα δεν πληρωσε ποτε το studio που του εκανε τα 3D, ασχετως εισπραξεων, απλα δεν τα πληρωσε και η εταιρεια νομιζω εκλεισε. Η πειρατεια αφορα αυστηρα τις εταιρειες παραγωγης και τα κερδη τους και οχι τους υπαλληλους. υγ. Γενικα παντως, πρεπει απλα να ξεχωριζουμε ποτε το να πληρωσεις κατι βοηθαει μικρους καλλιτεχνες και να μην κανουμε αλογιστο downloading. Ακομα και η πειρατεια θελει συνειδηση. Φυσικά και δεν περιμένουν τις εισπράξεις για να πληρωθούν όμως η εταιρία «προπληρώνει» τους εργαζόμενους έχοντας σκοπό να κάνει απόσβεση και να βγάλει κέρδος από τα έσοδα. Οπότε, σε περίπτωση που δεν υπάρξει απόσβεση και κέρδος, η επομένη παραγωγή θα είναι φθηνότερη, με λιγότερους εργαζόμενους και ίσως να μην υπάρξει καν επόμενη παραγωγή. Κάνοντας πειρατεία επηρεάζεις αρνητικά την βιομηχανία συνολικά, οδηγώντας την σε σμίκρυνση, απολύσεις κτλ…. Αυτά απλά και ορθολογικά διότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα κέρδη των εταιριών , αλλά ούτε οι θέσεις των εργαζομένων. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην πληρώσω και δεν έχω καμία ενοχή γι αυτό. Ούτε ψάχνω άλλοθι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα