Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Ισπανία προχώρησε στη ψήφιση νόμου με τον οποίο ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν συνδέσμους προς πειρατικό περιεχόμενο, θα μπορούν να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής ακόμα και για 6 χρόνια.Η κίνηση αυτή της ισπανικής κυβέρνησης εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να αφαιρεθεί η χώρα από τη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία περιλαμβάνει χώρες  όπου τα πνευματικά δικαιώματα παραβιάζονται περισσότερο. Οι χώρες που βρίσκονται σ' αυτή τη λίστα αντιμετωπίζουν μια σειρά εμπορικών κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες με πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

 

Η τροποποίηση η οποία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, αφορά μόνο όσους προσπαθούν να βγάλουν χρήματα με το να παρέχουν συνδέσμους σε υλικό με πνευματικά δικαιώματα όπως ταινίες, μουσική κ.α. Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης αλλά ούτε και τα p2p δίκτυα τα οποία δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές.

 

Μέχρι πρότινος η Ισπανία μπορούσε να τιμωρήσει αυτούς που αντέγραψαν και στη συνέχεια διέθεσαν πειρατικό υλικό όχι όμως ιστοσελίδες με τα ίδια links.

 

Link.png Site: Reuters

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγω συμφωνώ με αυτόν τον νόμο...πιστεύω οτι εάν εφαρμοστεί στην Ελλάδα θα κλείσει το 1/4 των πειρατικών sites...που τα συγκεκριμένα υπάρχουν μόνο για να βγάζουν χρήματα

  • Like 1
Δημοσ.

ίσως να αρχίσουν να επιτρέπουν έστω δωρεάν τραγούδια και περιεχόμενο από δημιουργούς που θέλουν να τα δίνουν ελεύθερα στο κοινό...

  • Like 1
Δημοσ.

επειδή είδα σχόλια  υπέρ για τα συμφέροντα των εταιρειών θα ήθελα να τονίσω ας κλείσουν φυλακή και στην Ισπανία όλους αυτούς που τους έβαλαν στη κρίση και μετά όταν τα κονομήσουν και εκεί οι πολίτες να αγοράζουν νόμιμο υλικό και όχι πειρατικό 

περαστικά 

  • Like 6
Δημοσ.

Αφου μας εχουν αδειασει τις τσεπες μας απο φορους,μειωσεις,ανεργεια....ας κανουμε και εμεις την αντισταση μας.....Κατεβαζουμε πειρα(μα)τικα!!

  • Like 4
Δημοσ.

Ενώ υπάρχουν Βιομηχανίες πολέμου που θησαυρίζουν απο την πώληση όπλων και ναρκωτικών αλλά και η βιομηχανία ταινιών ερωτικών ταινιών που οικονομάει 7 τρισ εκατομμύρια δολλάρια ετησίως προωθώντας το trafficking. Αυτοί κυνηγάνε μικροαπατεώνες πειρατικών ταινιών.

https://www.youtube.com/watch?v=oTkdmsUPoYM

  • Like 7
Δημοσ.

θα ελεγα οτι αυτα ολα ειναι γελοιοτητες ,οι εταιριες παραγωγης περιεχομενου ψυχαγωγιας,ταινιες ,βιντεοπαιχνιδια και μουσικης θελουν το δυνατοτερο υψηλο κερδος σε μια περιοδο που ο κοσμος δεν εχει το κεφαλαιο για αγορα σε τετοιες τιμες,ειναι αναμενομενο λοιπον οτι δεν θα αγορασουν πχ ενα cd 27 ευρω μεε 12 τραγουδια για να ακουσουν 2 και ουτε θα πληρωσουν 30 ευρω για ενα blue  ray της κακιας ωρας.αλλωστε οι πλειστες εταιριες παραγωγης το κοστος το καλυπτουν αμεσα απο τις πρωτες προβολες.

η πειρατια δεν επηλθε ως μια ταση να μην πληρωνουμε εφοσον απολαμβανουμε αγαθα αλλα ως προεκταση οτι δεν πληρωνομαστε αρκετα για την παραγωγη αγαθων.

τωρα για αυτους τους νομους που καποιοι λενε οτι καποιοι θησαυριζουν κλπ θα ελεγα οτι το νετ ειναι γεματο απο δωρεαν υλικο οποτε δεν ευσταθουν τοσο τα λεγομενα τους,γινεται προσπαθεια φιμωσης της ελευθερης σκεψης και αποψης με τοσους περιεργους νομους που περνανε αλλα εμεις εκει σκεφτομαστε την φτωχη σε εισαγωγικα πολυεθνικη ενω ειμαστε σε ενα καλυβι.

 εν τελει ειμαι εν μερη πειρατης γιατι αν περιμενω να κυκλοφορησουν οι σειρες που βλεπω με υποτιτλους στην ελλαδα θα χουν περασει ακομα 10 χρονια.

 για οσους λενε οτι αυτοι οι νομοι ειναι για το καλο μας ,μετεπειτα οταν θα ψηφισθουν αλλοι πιο περιεργοι και παλι για το καλο μας ας μην αναρωτιονται τι συμβαινει....

  • Like 2
Δημοσ.

Προφανώς και έπρεπε κάτι να γίνει όταν η Ισπανία ήταν η πρώτη σε παράνομα downloads. "Για τα μάτια του κόσμου", τουλάχιστον, κάπως έπρεπε να αντιδράσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...