Προς το περιεχόμενο

Lenovo G570 no boot, no lights

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Χρειάζομαι την βοήθεια σας...Μου έδωσε το συγκεκριμένο laptop γνωστός για να του αντικαταστήσω την βάση γιατί είχαν σπάσει μέσα τα πλαστικά και όταν άνοιγε την οθόνη σηκωνότανε όλη η βάση της οθόνης (γνωστό πρόβλημα της σειράς). Παρήγγειλα λοιπόν την βάση από το ebay και όταν ήρθε του είπα να μου δώσει το laptop για να το φτιάξω. Μου το έδωσε ο γιος του (πιτσιρικάς) χωρίς τον φορτιστή. Το άφησα λοιπόν δύο μέρες κλειστό (δεν το είχα ανοίξει καθόλου) λόγω έλλειψης χρόνου. Χθες λοιπόν έκανα την αλλαγή, εύκολο laptop περαστήκανε όλα σωστά. Πάω να το ανοίξω...τίποτα. Λέω καμιά καλωδιοταινία ξέχασα. Το ξανανοίγω και όντως είχα ξεχάσει το power button. Το κλείνω πάω να το ανοίξω και στιγμιαία φώτισε το power και μετά τίποτα. Λέω μπαταρία δεν θα χει. Παίρνω λοιπόν σήμερα τον φορτιστή τον βάζω πάνω και τίποτα!!! Ούτε φωτάκι στο λαπτοπ ούτε τίποτα.Ο φορτιστής δουλεύει κανονικά τον έχω ελέγξει και σε άλλο λάπτοπ αλλά και με το πολύμετρο. Έχω κάνει τα γνωστά (βγάλσιμο μπαταρίας, πάτημα power για κάμποση ώρα κτλ κτλ) άλλά τίποτα. Έχω βγάλει ram, έχω βγάλει επεξεργαστές... τίποτα. Μετρησα με το πολύμετρο σε διάφορα σημεία πάνω στην μητρική και μου δείχνει ότι περνάει ρεύμα (δεν ξέρω φυσικά πόσο πρέπει να περνάει από το κάθε τσιπάκι αλλά μου δίνει κάποιες ενδείξεις). Μέτρησα επίσης και το καλωδιάκι που τροφοδοτεί και περνάει κανονικά το ρεύμα. Επίσης στις επαφές όπου συνδέεται η μπαταρία μου δείχνει ότι φτάνει ρεύμα. Έχω ψάξει πάνω στην μητρική μήπως υπάρχει κανένας σκασμένος πυκνωτής αλλά δεν βλέπω κάτι.  Ρώτησα τον γνωστό και μου είπε ότι η μπαταρία δεν κρατούσε οπότε λογικά και δυο μέρες αφόρτιστη μάλλον τα φτυσε. Το μόνο σημάδι που έχω είναι ότι, όταν ο φορτιστής είναι στην πρίζα αλλά δεν είναι συνδεδεμένος στο λαπτοπ τότε το φωτάκι (του φορτιστή) είναι σταθερό ενώ αν τον συνδέσω στο λάπτοπ τότε μου αναβοσβήνει. Και ρωτώ λοιπόν:

Υπάρχει περίπτωση να μην ανάβει λόγω μπαταρίας? Δηλαδή για να λειτουργήσει το λαπτοπ να πρέπει να έχει πάνω μπαταρία? Γίνεται να το καψα εγώ? Αν κάηκε η πλακέτα του power button(είναι ξεχωριστό κομμάτι) μπορεί να εμποδίζει το ρεύμα? Αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε να ανάβει κανένα φωτάκι? Διάβασα ότι και άλλοι είχαν αυτό το πρόβλημα και μετά από 5-6 μέρες τους δούλεψε μόνο του.

Να σημειωθεί ότι έχω επιδιορθώσει αμέτρητα λάπτοπς (και γενκότερα τέτοια μαραφέτια :P), αυτό το πράγμα πρώτη φορά μου συμβαίνει. Αφού σκέφτομαι να το ξαναβάλω πάνω στην σπασμένη βάση να δω μήπως παίζει καμία σημασία αυτό (ξέρω ότι δεν παίζει αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω). Το θέμα είναι ότι πήγα να εξυπηρετήσω και τελικά θα πληρώνω λαπτοπ από πάνω...

Υ.Γ.1> Γνωρίζει κανείς κανένα ηλεκτρονικό στο Ηράκλειο Κρήτης που να ασχολείται με αυτά μήπως και βοηθήσει?

Υ.Γ.2>Όπως βλέπεται προσπαθώ να αποφύγω τον όρο "καμμένη μητρική" :( :( :(  

Υ.Γ.3>Συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου...

Ευχαριστώ!!!

• 11 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...