Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Κλείνοντας, αρνούμαι τον χαρακτηρισμό "εριστικός" γιατί τον βρίσκω πέρα για πέρα άδικο!

Εγω παλι οχι. Δυο μηνυματα εχεις στο thread και τα δυο περιεχουν καποιο εμμεσο ή αμεσο χαρακτηρισμο για το συγκεκριμενο μελος.

Ώπα ρε pro!!!!

αλλά είναι άσχετος!!!

Δεν εξεταζω το εαν εχεις δικιο ή οχι επι του τεχνικου θεματος. Μπορεις να επιχειρηματολογισεις χωρις τα παραπανω.

Θα παρακαλουσα να συνεχιστει η συζητηση χωρις χαρακτηρισμους, απ οποιον και αν προερχονται αυτοι.

• Like 6
  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδια,να πω κατι;αν καταλαβα καλα περι 3,4 Pins...

λετε οτι αν εχει ενα φανακι 3 πινς,δεν ελεγχεται η ταχυτητα των στροφων κλπ...

Εγω που τοσα χρονια βαζω 3πινς φανακια,επανω στις 2 θεσεις της μητρικης,ενα πισω,και ενα επανω να βγαζει,γιατι οταν βαζω στο bios silent profile,δουλευουν στις ελαχιστες στροφες και αθορυβα;

οκ,fan controller δεν εχω(λαθος,εχω αλλα δεν το χρησιμοποιω),αλλα ακομη και τα φανακια που εχω στην cpu(2 του αριθμου),στην h100i,3πινα ειναι σε 4πινη υποδοχη,και δουλευουν βαση profile της cpu στο bios.Δηλαδη ΔΕΝ δουλευουν στο full!

Κανω καποιο λαθος;

Στο chassis fan 1,εχω αυτον,

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640216

με 1150 στροφες βασει specs,και εχοντας τον μεσω bios στο 60%,δουλευει στις 690 στροφες.

Πρεπει αλλο πραγμα να συζητατε ετσι;

Δημοσ.

Ναι απλά κατάλαβες λάθος.

Και οι 3πινοι ανεμιστήρες ελέγχονται άμεσα μέσω τάσης τροφοδοσίας, δεν διαφώνησε κανείς γι'αυτό.

Οι 4πινοι ελέγχονται με άλλο τρόπο.

Δημοσ.

Ναι απλά κατάλαβες λάθος.

Και οι 3πινοι ανεμιστήρες ελέγχονται άμεσα μέσω τάσης τροφοδοσίας, δεν διαφώνησε κανείς γι'αυτό.

Οι 4πινοι ελέγχονται με άλλο τρόπο.

Οτι μπορει καποιος μεσω bios,να ρυθμισει πιο αθορυβα τα φανακια τα 3πινα,ειναι σωστο ετσι;διοτι εγω ετσι το κανω.

Μαλλον η διαφωνια σας ειναι επανω σε PWM fan controller.

Αλλα οτι αν βαλεις ενα φανακι πανω στην μητρικη με 3pins,και θα τρεχει ντε και καλα στο full,αυτο ειναι λαθος.

Σωστα;

Δημοσ.

Οτι μπορει καποιος μεσω bios,να ρυθμισει πιο αθορυβα τα φανακια τα 3πινα,ειναι σωστο ετσι;διοτι εγω ετσι το κανω.

μια χαρά το κάμεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ισχυει αυτο που λεει ο Νικος. Και γω το στο cpu_fan που ειναι 4πινο εχω βαλει 3πινο fan και απλα τρεχει σε full rpm μονιμα

Γιατι;εχω την ιδια απορια.Με την θεληση σου δουλευει στο full;

Παιδια,ή εγω μπερδευτηκα,ή σε καποιο αλλο αναφερεστε,και εχετε διαφωνια.Την διαφορα του pwm φαν με το 3πινο,οκ την ξερουμε ολοι.Αλλα οτι καποιος εχει ενα 3πινο σε 4πινο της μητρικης,και ειναι αδυνατον να ρυθμιστουνε οι στροφες μεσω bios profile,νομιζω οτι αυτο ειναι λαθος.Εκτος κι αν η μητρικη,δεν το υποστηριζει.Προσωπικα,δεν ετυχα σε τετοια μητρικη,και αν υπαρχει.

Δημοσ.

Για να σου λύσω την απορία:

Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφωνία.

Δεν είπε κανείς πως είναι αδύνατο.

Στις περισσότερες μοντέρνες μητρικές υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Δηλαδή:

Αλλα οτι αν βαλεις ενα φανακι πανω στην μητρικη με 3pins,και θα τρεχει ντε και καλα στο full,αυτο ειναι λαθος.

Σωστα;

Ναι είναι λάθος πως θα τρέχει ντε & καλά full. 

Οι πιθανότητες είναι πως θα έχεις τη δυνατότητα να το ρυθμίσεις (όχι πάντα βέβαια).

Δημοσ.

(όχι πάντα βέβαια)

Αυτο,απο που θα εξαρτηθει;

ΟΚ,συμφωνησαμε,οτι ο φιλος που λεει αυτο,ισως δεν προσεξε κατι,

Ισχυει αυτο που λεει ο Νικος. Και γω το στο cpu_fan που ειναι 4πινο εχω βαλει 3πινο fan και απλα τρεχει σε full rpm μονιμα

αλλα,ΑΝ υπαρχει περιπτωση να μην συμβει,απο που θα μπορουσε να προελθει το προβλημα αυτο;π.χ απο την μητρικη;απο τι;

Για να το ξεκαθαρισουμε κι αυτο,οχι τιποτε αλλο.

Δημοσ.

Ο μπροστινος ανεμιστηρας επειδη ειναι 14αρης δουλευει σε χαμηλοτερες στροφες απο τον 12αρη αυτο ειναι φυσικο.

Ο πισω ομως ανεμιστηρας να δουλευει στις 1000 ειναι κανονικα λιγο θα επρεπε να ειναι στις 1200 με 1300. Εκτος αν ο κατασκευαστης του κουτιου σου εχει αυτες τις προδιαγραφες για απολυτη ησυχια. Δεν εισαι ευχαριστημενος απο το airflow που εχεις? Το κουτι σου ποιο ακριβως ειναι?

http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-7f-pc-7fw/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί μπορεί να ρυθμίσει το 3πινο μέσω mobo αλλά είναι άσχετος!!!

proof http://www.insomnia.gr/topic/500091-corsair-sp120-quiet-vs-performance-for-212evo/

Δεν trollαρω, οποτε calm down.. Εχω να αραδιασω κι εγω 5κιλα χαρακτηρισμους, αλλα δεν οφελει πουθενα να κανουμε τετοιου ειδους συζητηση.

Το οτι ξεχασα να αναφερω (αφου το εμαθα) οτι ρυθμιζονται οι στροφες μεσω mobo, δεν σημαινει οτι παραπληροφορησα απλα δεν ηταν ολοκληρωμενη η προταση μου.. Ευχαριστω λοιπον που την συμπληρωσες.

Αυτο που θελω να ρωτησω εγω τωρα οντας "ασχετος".. Ειναι καλυτερα να ελεγχονται τα rpm μεσω bios @voltage mode ή μεσω PWM? Εχει διαφορες?

Επεξ/σία από Skr1ll3x
Δημοσ.

Αυτο που θελω να ρωτησω εγω τωρα οντας "ασχετος".. Ειναι καλυτερα να ελεγχονται τα rpm μεσω bios @voltage mode ή μεσω PWM? Εχει διαφορες?

Η μονη διαφορα μεταξυ τους,ειναι αυτο το οποιο εχει ειπωθει απο την αρχη.Το pwm.

Εαν ομως εχεις 3πινο,το να ρυθμισεις το φανακι σου σε φυσιολογικες στροφες,και οχι να σου παιρνει τα αυτια,ΔΕΝ ειναι κακο.

Μια χαρα ειναι,και κανεις την δουλεια σου.Θελω να πω,συμφωνα με τον τροπο που ρωτας,οτι δεν προξενει κανενα κακο.Αλλιως δεν θα υπηρχε ως λειτουργια.

Παντως,εαν το εχεις ακομη στο full της cpu ρυθμισε το,να ησυχασουν τα αυτακια σου.Οτι και φανακι να ειναι,στο 100%,γινεται του ανεμου μεσα στο κουτι,στην πλειοψηφια των περιπτωσεων. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...