jester7 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα,μόλις τα έφτυσε και το 2ο UPS μου και θέλω να αγοράσω νέο.Το πρόβλημα μου ειναι πόσα VA είναι το θεμιτό για το σύστημα μου το οποίο αποτελείται απο τα εξής:Τροφοδοτικό 700 WattIntel i7-2600k8gb ddr3 ramATI 4870 HD4 σκληρούς 720001 ssd2 Optical drives1 monitor 21"Τα προηγούμενα ups μου ήταν 1) MGE NOVA 1200VA & 2) Μάρκα μ'έκαψες (650VA αρχικά απλά αντί για 1 πατενταρίστηκε με 2 μπαταρίες αντίστοιχες του MGE και δούλευε).Με 850VA θα κάνω δουλειά ή πάω για παραπάνω με ανεβασμένο κόστος (πράγμα που θέλω να αποφύγω)?Να σημειώσω οτι δεν με ενδιαφέρει η αυτονομία τόσο πολύ απλά να υπάρχει software που να σβήνει το pc σε περίπτωση διακοπής (όταν λείπω και δουλεύει).Ευχαριστώ.....
EddieObscurant Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 παρε ένα apc back-ups ή smart-ups αναλογα με τα οικονομικά και ξεμπερδεψες. Συνολικά πιο πολλα ξοδευεις με τα φτηνα που παιρνεις. Τα χω 10 χρονια και το μόνο που χρειαστηκε ήταν να αλλαξω 2 φορες μπαταριες στο καθένα. με το συστημά σου υπολόγισε ότι τα 850va θα σου κρατάνε 15-20 λεπτα με καινουριες μπαταριες σε idle και 8-10 λεπτα σε full load
SPANK Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 +1 και για εμενα για το APC απλα ειναι λιγο ακριβά να ξέρει αλλα πολυ καλα και κυρίως αθόρυβα
malmsteen1984 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 πάρε το cyberpower http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-Adaptive-Sinewave-CP1300EPFCLCD.html και θα βρεις την υγειά σου. νούμερο δύο εταιρία στον κόσμο γι'αυτό και έχει καλύτερη τιμή από το apc. αθόρυβο και με πιο φθηνή μπαταρία... εγώ έχω το 1500άρι και παραείναι δυνατό για το pc της υπογραφής μου. 60 λεπτά μου δίνει χρόνο (αν και όπως είπες δεν σε ενδιαφέρει αυτό)
coolerman Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 αυτό απο εμένα με την σφραγίδα Fsp πολύ καλή η apc παντως αλλά αλμυρές τιμές.
Apatewna Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Ότι κι αν αγοράσεις τσεκάρισε τύπο, τιμή και διαθεσιμότητα για τις ανταλλακτικές μπαταρίες. Καποια παλιά φθηνα MGE είχαν μία λεπτούλα μπαταρία μέσα που δεν την έβρισκα παρά 5-6 ευρώ ακριβότερη από τις κοινές 12V/7Ah. +1 για τα APC φυσικά Υπάρχουν και ελληνικές εταιρίες που εξειδικεύονται στα UPS (έτσι μου είπαν στο τηλ γιατί τους κάλεσα για επισκευή ενός 5KVA μονοφασικού με εξωτερικές μπαταρίες), λίγη αναζήτηση και θα βρεις και άλλες μάρκες που υποστηρίζονται εδώ στη χώρα μας άψογα. Η συγκεκριμένη εταιρία μάλιστα μου πρότεινε να χρησιμοποιώ μπαταρίες με πιό μεγάλα στοιχεία μολύβδου (12V/9Ah). Ο λόγος έιναι ότι μόλις κοπεί το ρεύμα της ΔΕΗ στο UPS, οι μπαταρίες δέχονται ένα μεγάλο στιγμιαίο φορτίο το οποίο φθείρει γρηγορότερα τα λεπτότερα στοιχεία που έχουν οι 12V/7Ah.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα