Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχουμε τα εξής δεδομένα:

Φίλος με το εξής σύστημα: 

SystemInfo.JPG

και καρτούλα την gt 9600 στα 512

προσπαθεί να παίξει το pes 2014 και...............

.................................

.................................

ορίστε:

PESInfo.JPG

Δείτε τώρα το αξιοπερίεργο.... Το προ αναγνωρίζει ΜΟΝΟ 480 από τα 512 NVRAM οπότε απενεργοποιεί αυτόματα όλα τα φουλ γραφικά.

Ο Φίλος (από εδώ και πέρα Φ.) τονίζει πως όταν είχε τα 7άρια είχε καταφέρει να σμπρώξει (κάπως δε θυμάται) την dedicated memory της καρτούλας στο 1 Giga...

Οπότε έχουμε και ρωτάμε:

1. Μπορεί να γίνει αυτό;

2. Μπορεί να γίνει στα 8άρια;

3. Θα παίξει ο Φ. φουλ γραφικά το αγαπημένο του παιχνίδι;

Δημοσ.

Οχι εαν ειναι της σειρας με την τεχνολογια Turbocache, οπως αυτη που εχω τωρα στον υπολογιστη μου! Υπηρχε ενα μοντελο που ειχε 512 mb μνημης δικα της και μπορουσε αν χρειαζοταν να ''χρεισιμοποιησει'' αλλα 512mb απο την ram του συστηματος. Οριστε και ενα παραδειγμα τετοιας καρτας : http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1188. Ts  αν θυμαμαι καλα πρεπει να περασεις τους οδηγους και ενα utility απο την σελιδα της καρτας σου στο site του κατασκευαστη που ενεργοποιει την εν λογω τεχνολογια.

Δημοσ.

Οχι εαν ειναι της σειρας με την τεχνολογια Turbocache, οπως αυτη που εχω τωρα στον υπολογιστη μου! Υπηρχε ενα μοντελο που ειχε 512 mb μνημης δικα της και μπορουσε αν χρειαζοταν να ''χρεισιμοποιησει'' αλλα 512mb απο την ram του συστηματος. Οριστε και ενα παραδειγμα τετοιας καρτας : http://www.palit.biz/palit/vgapro.php?id=1188. Ts  αν θυμαμαι καλα πρεπει να περασεις τους οδηγους και ενα utility απο την σελιδα της καρτας σου στο site του κατασκευαστη που ενεργοποιει την εν λογω τεχνολογια.

Ναι βρε αλλα και παλι dedicated δεν ειναι, shared ειναι! 

• Like 1
Δημοσ.

Το ζήτημα είναι γιατί το Pro αναγνωρίζει μόνο 480mb από τα 512mb που εμπίπτουν και στις ελάχιστες προδιαγραφές!

Δημοσ.

Ναι βρε αλλα και παλι dedicated δεν ειναι, shared ειναι! 

αλλα οι εφαρμογες την βλεπουν σαν dedicated λογω ακριβως του τρικ αυτου.

Το ζήτημα είναι γιατί το Pro αναγνωρίζει μόνο 480mb από τα 512mb που εμπίπτουν και στις ελάχιστες προδιαγραφές!

ts για δοκιμασε να απενεργοποιησεις ολα τα optical features των win 8 και ξαναδες τι βλεπει μετα το PES14 σαν μνημη?

Δημοσ.

αλλα οι εφαρμογες την βλεπουν σαν dedicated λογω ακριβως του τρικ αυτου.

ts για δοκιμασε να απενεργοποιησεις ολα τα optical features των win 8 και ξαναδες τι βλεπει μετα το PES14 σαν μνημη?

Και πως ακριβώς το κάνω αυτό?

Δημοσ.

Και πως ακριβώς το κάνω αυτό?

1) εσυ εισαι ο φιλος του TS?

2) δεξι κλικ personalization -> διαλεγεις απο τα basic & high contrast themes το windows basic.

Δημοσ.

1) εσυ εισαι ο φιλος του TS?

2) δεξι κλικ personalization -> διαλεγεις απο τα basic & high contrast themes το windows basic.

1) Ναι εγώ.

2) Το κανα κι αυτό. Still 480. Μήπως έπρεπε να κάνω και restart για να το πιάσει?

Δημοσ.

για κανε log off δεν χρειαζετε επανεκινηση και ξαναμπες

Μπα τα ίδια. Δε μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να κρατάει αποκλειστικά 32mb vram και να την εξαφανίζει. Μπήκα και στο BIOS μήπως ήταν ρυθμισμένο το ανώτατο όριο από κει αλλά δεν υπήρχε καν επιλογή για κάτι τέτοιο. Τώρα λέω να δω μήπως θέλει κανένα update το BIOS μου και εμφανίσει τέτοια επιλογή και το ρυθμίσω αλλά απίθανο μου φαίνεται.

Δημοσ.

για πεσμου ακριβως το μοντελο της μητρικης σου (οχι το ms-7636), ανοιξε το καπακι και το γραφει κατω απο τον επεξεργαστη η την καρτα γραφικων. 

Τεσπα απαντα και θα το δω και αυριο, πρεπει να κοιμηθουμε και λιγο, καλο βραδυ.

Δημοσ.

ωραια, για πες μια και το πληρες μοντελο της καρτα γραφικων( εννοω κατασκευαστη μοντελο μνημη κτλ π.χ. MSI GEFORCE 9600 GT 512 TC)?

Βασικα για δοκιμασε αυτο, βγαλε ολα τα ντιμακια μνημης και αφησε μονο 1 στην πρωτη υποδοχη και δες με το pes τι θα σου πει, αν βρει 512, βαλε το 2ο ντιμακι και ξαναπροσπαθησε κοκ!

Δημοσ.

Ορίστε

GPUInfo.JPG

Να βγάλω τα ντιμάκια της RAM του συστήματος εννοείς? Πως μπορεί να επηρεάζει αυτό τη VRAM? Το παιχνίδι πάντως τη RAM του συστήματος σωστά την αναγνωρίζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...