Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε!

Έχω τρεις οθόνες (2 με ανάλυση 1920x1080 και μία 1920x1200) και θέλω να τις χρησιμοποιώ ταυτόχρονα και τις τρεις για δουλειά γραφείου (coding, media editing κλπ). Το συγκεκριμένο pc δεν θα παίζει παιχνίδια ενώ και εγώ δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα για να πάρω κάτι πολύ δυνατό (το πολύ 150 ευρώ ή αν δεν γίνεται αλλιώς και κάτι παραπάνω).

Επειδή το pc τρέχει dual boot σε Linux, είμαι μάλλον πιο πολύ προσανατολισμένος σε κάποια λύση της nvidia (μια που έχει πιο ώριμους drivers στο Linux, και είναι 99% trouble free η εγκατάσταση).

Τι μου προτείνετε?

Με μία 650 όπως αυτή (2 dvi + 1 hdmi) θα είμαι εντάξει? Έχει δοκιμάσει κανείς με αυτή την κάρτα?

Ή μήπως να πάω για μία 7770 όπως αυτή (την έχει δοκιμάσει κανείς με linux, ώστε να μου πει για τους drivers?)

Οποιαδήποτε άλλη άποψη καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ.

• Super Moderators
Δημοσ.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gtx-650/specifications

από ότι φαίνεται στο site της Nvidia όλες οι desktop GTX της σειράς 6ΧΧ & 7ΧΧ υποστηρίζουν έως και 4 monitors, οπότε δεν πρόκειται πρόβλημα...

για το θέμα του Linux πάντως πέφτει γκρίνια με τους drivers των Radeon, προσωπικά δεν ξέρω βέβαια οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Η συγκεκριμένη καρτούλα της Gigabyte (GeForce GTX650 1GB) λογικά πρέπει να μου κάνει, σωστά?

Απλά έχω τους ενδιασμούς μου γιατί από ότι βλέπω στον configurator που έχει η nvidia στο site της (και που δεν δουλεύει πολύ καλά για τον συγκεκριμένο συνδιασμό) η απάντηση είναι λίγο φλου (δεν έχει την εικόνα και κάτι λέει για accessory display????)

Επίσης κάτι που είδα μόλις τώρα είναι ότι έχω τροφοδοτικό 350W στο pc του γραφείου (και δεν πρόκειται να το αλλάξω, δυστηχώς). Οπότε μάλλον και αυτό είναι ένας επιπλέον περιορισμός που πρέπει να ληφθεί υπόψιν.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό είναι της Dell. 

Έχει ένα 6pin διαθέσιμο προς το παρόν.

Attached φωτογραφία με τα specs που γράφει επάνω...

post-186328-0-65943600-1379838450_thumb.jpg

Δημοσ.

Πρωτα αλλαζεις αμεσα το τροφοδοτικο και μετα βαζεις την οποια καρτα πανω στο πισι! Και δεν ειναι dell ειναι LITEON!

Δημοσ.

Πρωτα αλλαζεις αμεσα το τροφοδοτικο και μετα βαζεις την οποια καρτα πανω στο πισι! Και δεν ειναι dell ειναι LITEON!

Βασικά επειδή το pc δεν είναι δικό μου, δεν θέλω να αρχίσω να ρίχνω πολλά χρήματα για να αναβαθμίσω πράγματα που δεν μου αυξάνουν την παραγωγικότητα. Έχω ήδη τις 3 οθόνες και θα με βόλευε αφάνταστα να παίζω ταυτόχρονα και με τις τρεις.

Το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι ένα Dell Precision T1500, απευθείας από την DELL Hellas, built to order από τον online configurator. Οπότε αυτό είναι το stantard τροφοδοτικό που βάζει η DELL σε αυτά τα PC.

Δυστυχώς η κάρτα που έχει ήδη είναι η επαγγελματική σειρά της nvidia, η οποία όμως δεν καλύπτει 3 monitor.

Σύμφωνα με το http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine  με την 650 την άπλη και το σύστημά μου όπως είναι μου λέει ότι χρειάζονται 320W σε max load. Φαντάζομαι λοιπόν ότι είμαι οκ με τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών (362 για την 650 Τι, 387 για την 660). 

Σωστά? Λέτε να χρειάζεται οπωσδήποτε τροφοδοτικό? 

Η πιο φθηνή κάρτα με λίγες απαιτήσεις (σε ότι αφορά ρεύμα) για να βγάλω full hd display σε τρεις οθόνες ποια θα μπορούσε να είναι? (τονίζω ξανά ότι δε με ενδιαφέρει καθόλου το gaming)???

Δημοσ.

Ακόμα και το δικό μου που είναι φτηνιάρικο δίνει 32Α στην +12 το δικό σου πρέπει να είναι πολύ αδύναμο. Άμα πάρεις άλλο να κοιτάξεις προς κάτι επώνυμο και ας είναι και λίγα βατ. Μην πάρεις καμιά βλακεία 700w με 30€ και μπορεί να σου κάψει τίποτα και θα πληρώνεις τζάμπα ΔΕΗ.

Αποστολή από το XT910 με τη χρήση Insomnia App. Χρησιμοποιώ Swype οπότε τυχόν λάθος λέξεις στα post μου παρακαλώ να συγχωρεθούν!

Δημοσ.

Παιρνουμε σαν παραδειγμα την gtx 650, στο site της nvidia λεει, Multi Monitor -> 4 displays, αλλα η καρτα αναφορας εχει 3 εξοδους, αρα μπορω να συνδεσω μονο 3 μονιτορ, προφανως τα 4 displays ειναι οδηγια για τους κατασκευαστες. Δεν μας λεει ποσους αναλογικους / ψηφιακους εξοδους εχει, γιατι σε ολες τις καρτες υπαρχει περιορισμος, πχ 2 ψηφιακες / 1 αναλογικη εξοδος (μιλαμε να βλεπουμε σε καθε οθονη διαφορετικη εικονα).

Κοιταξα μια gtx 650 απο ενα x κατασκευαστη, και εχει, μια hdmi (ψηφιακη εξοδο), μια dvi-d (ψηφιακη εξοδο), μια d-sub (vga) (αναλογικη εξοδο), επειδη ειναι 2 ψηφιακες / μια αναλογικη λογικα σηκωνει 3 μονιτορς, αλλα αυτο δεν ειναι κανονας, ολα ειναι στο χερι του κατασκευαστη και οχι της nvidia. Δηλαδη στην ουσια η nvidia λεει στους κατασκευαστες οτι σηκωνει 4 monitor, αλλα ο κατασκευαστης αποφασιζει (χωρις να το αναφερει) ποσα διαφορετικα μονιτορ θα σηκωνει η καρτα. Κλασικο παραδειγμα καρτες γραφικων που εχουν 3 "ψηφιακες εξοδους", αλλα μπορεις να συνδεσεις ψηφιακα μονο 2 οθονες, γιατι στην ουσια εχουν 2 ψηφιακες εξοδους και 3 θεσεις για να κουμπωσεις ψηφιακα καλωδιο οθονης.

Αρα μονο αυτος που μας πουλαει την gtx 650 (αν ξερει) θα μας πει ποσες οθονες αναλογικες/ψηφιακες σηκωνει, διαφορετικα για να ειναι σιγουρος πρεπει να δοκιμασει μια ή να ρωτησει καποιον που ξερει (πρεπει να ειναι απο τον ιδιο κατασκευαστη / ιδια "ημερομηνια" / ιδιο ακριβως μοντελο οι καρτες.

Πριν γινουν ολα αυτα, πρεπει να κοιταξουμε τι εισοδους εχουν οι οθονες που εχουμε, για να δουμε αν ταιριαζουν οι εξοδοι απο την καρτα γραφικων.

Ts για να γλυτωσεις εσυ και οποιος αλλος διαβαζει το τοπικ ολα αυτα, πας σε ενα καταστημα και αναλαμβανει αυτος την ευθυνη.

Αφου εχεις δουλεψει με 2 οθονες θα ξερεις οτι αναλογα την εφαρμογη / καρτα γραφικων / drivers, δεν θα μπορεις να εχεις full screen σε 2-3 οθονες.

Δημοσ.

Τώρα το PC έχει επάνω μία NVIDIA Quadro FX 580.

Η λύση του hdmi splitter σε 2 dvi (http://www.ebw.gr/el/product/11210/HDMI-Male-to-Dual-DVI-D-Female-Splitter-Converter-Cable-Arseniko-HDMI-se-diplo-thilyko-DVI) μπορεί να παίξει trek?

Θα μπορέσει η κάρτα γραφικών με αυτό τον τρόπο να δει τις τριες οθόνες? Κάτι τέτοιο θα με βόλευε αφάνταστα μια που το κόστος είναι ελάχιστο. 

Ένα τυπικό workflow με τις τρεις οθόνες είναι για παράδειγμα στη μία να έχω το visual studio ή το eclipse. Στην άλλη το εκτελέσιμο (program που δουλεύω) και στην τρίτη το documentation και τον mail client....

Δημοσ.

Θα βλεπεις την ιδια εικονα και στις 2 οθονες.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Οπότε δεν παίζει τελικά κάτι τέτοιο....

Δημοσ.

Δες αυτο εδω

http://www.topsystems.gr/products/Inno3D-V2HD%252dDVI-USB2.0-to-DVI-Display-Adaptor.html

Μπορεις να βρεις απο e-bay.com ποιο φτηνα αλλα δεν ξερεις αν δουλευει σωστα (ρισκο), αυτο χρειαζεται μια ελευθερη usb2 θυρα απο το pc (δεν χρησιμοποιει την καρτα γραφικων), εχει εξοδο dvi-i, δηλαδη μπορει να βγαλει ψηφιακο/αναλογικο σημα, d-sub (vga) (αναλογικο, με ανταπτορα) / dvi-d (ψηφιακο) / hdmi (ψηφιακο με ανταπτορα), βγαζει αναλυση 1080p.

Απο οπου και αν το αγορασεις (εκτος ebay.com), παιρνεις τηλ και λες αναλυτικα τα χαρακτηριστικα του pc / οθονες, για να δεις αν υπαρχει καποιο προβλημα και να παρει την ευθυνη το καταστημα οτι θα δουλευει σωστα. Για να δουλεψει χρειαζεται εγκατασταση μιας εφαρμογης, ρωτα αν υπαρχει εγκατασταση για τα windows / linux που εχεις.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

αγορίνες, εγω εχω μια καρτα 

VGA GIGABYTE GEFORCE GTX750 GV-N750OC-2GI 2GB GDDR5 PCI-E RETAIL http://www.e-shop.gr/gigabyte-geforce-gtx750-gv-n750oc-2gi-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516497 

μπορω να βαλω 3 μονιτορ? δεν θελω να δειχνουν την ιδια εικονα και στα 3 μονιτορ αλλα να κανω επεκταση. ενα παιχνιδι και στις οθόνες, δεν με πειραζει να εχω 2 σε hdmi και 1 σε dvi, θα πετυχω αυτο που θελω? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...