Προς το περιεχόμενο

προβλήμα - rx RX CRC er - snr drops

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά .

Έκανα αίτηση μετακόμισης από την forthnet και σήμερα ενεργοποιήθηκε στο νεο σπιτι .

Ενώ το πρωί που ήρθε ο τεχνικός ολα ήταν οκ(snr 6 att 25 συγχρονισμός 14500) , ξαφνικά ;άρχισε και κολλούσε το ιντερτνετ .

μπαίνω στο ρουτερ και βλέπω 50 χιλιάρικα  rx errors και σε κάποιες φάσεις το snr έπευτε στο 4 και ξανα ανέβενε .

κάνω restart το royter πάλι τα ίδια . (vigor 2700 το ρούτερ ).

το πείραξα και είδα οτι μονο σε adsl2 μπορούσε να είναι  stable η γραμμή. πήρα τηλ την φορθνετ και με έβαλαν σε profil με snr-11-12 και  συγχρονισμό 9500)

και ήμουν stable σε adsl2+ .(μου πρότειναν να αλλάξω μόντεμ το οποίο θα το δοκιμάσω . αλλά πριν την μετακόμιση δεν ειχε κάποιο πρόβλημα .)

Μίλησα και με έναν άλλον τεχνικό και μου είπε να αλλάξω το μπριζάκι αν ειναι παλιού τύπου . (αν είναι παλιόυ να το αλλάξω )

Αυτο τι τύπου ειναι ?

https://www.dropbox.com/s/alqhfcckbkqaeum/IMG_0022.JPG

ps έχω δοκιμάσει να συνδέσω το router χωρίς άλλο τηλ στην γραμμή η κάποιο φίλτρο

Καμιά άλλη ιδέα που θα μπορούσε να βοηθήσει ??

ps2 τώρα είδα οτι μάλλον έπρεπε να μπεί στο Συνδέσεις vdsl& adsl οπότε κάποιος mod  να το fixarei please

Επεξ/σία από Chief90
Δημοσ.

δεν ειναι σε λαθος ενοτητα,δοκιμασε καταρχην με το ρουτερ που σου δωσαν απο την forthnet Να δουμε αν παιζει καλυτερα η οχι.οτι πεφτει το snr δεν ειναι καλο και δειχνει πιθανοτατα κατι σε χαλκο προβλημα.

νεο πριζακι ειναι αυτο δεν ειναι παλιο.

πριν την μετακομιση ειχες αλλο χαλκο που ισως να επαιζε καλυτερα.επισης τα 50.000 errors δεν ειναι υποχρεωτικα κατι τραγικο.γενικοτερα με 11 margin δεν θα πρεπει να εχεις θεμα.απλα να δουμε μηπως με το thomson παιξει σταθερα στο default margin ωστε να παρεις το μεγιστο της ταχυτητας.το λεω επειδη το Thomson εχει πιο νεο chipset απο το draytek και επισης ειναι πολυ stable ακομα και σε χαλια γραμμες

αν σου εχουν δωσει το td 5130 technicolor τοτε πριν το βαλεις πανω περνα το firmware.

http://www.forthnetgroup.gr/media/texniki_ypostiriksi_new/data/Technicolor_TD5130/TD5130A1_Auto-V2.05.C30FO-2013.07.19.zip

Δημοσ.

οποτε παρακολουθησε το με το Thomson καιαν ειναι stable ξαναζητα να σου βαλουν 6 margin που ειναι το default και δοκιμασε να δεις παλι.αν δεν παιζει καλα στο 6 μπορουν να σε βαλουν στο 8 πριν σε πανε στο 11.αν με το thomson εισαι σταθερος τοτε δοκιμασε μετα το draytek ξανα.επισης για το draytek ελπιζω να μην εχεις το παλιο firmware της altec πανω.επισης στο draytek μπορουμε να δουμε και για αλλο modem code Μετα.και αστο adsl2+ διοτι το adsl2 δεν θα παει παραπανω απο 12.απλα μια δοκιμη καθε φορα για να δουμε τι και που παιζει σταθερα.το 14500 που λες να υποθεσω οτι ηταν και στον κατανεμητη κατω αλλα και πανω στο σπιτι.οτι δηλαδη πανω και κατω ειχες τα ιδια νουμερα.

το λεω μην φταιει η καλωδιωση σε κατι.δηλαδη κατω να παιζεις πχ 15 και πανω 13.γιατι ναι εκει κατι δεν παει καλα.επισης  μπορεις να κανεις τις δοκιμες μονο με το ρουτερ πανω στην γραμμη χωρις καν splitter για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι αλλο.και στο κεντρικο πριζακι θα πρεπει απο πισω να ειναι συνδεδεμενο μονο ενα ζευγαρι καλωδια(εφοσον δεν εχεις αλλο πριζακι).

ισως να υπαρχει αποσυνδεδεμενο και ενα αναπληρωματικο ζευγαρι το οποιο δεν μας νοιαζει.αν βρεις 4 καλωδια πανω στο πριζακι τοτε τα 2 ειναι τα αναπληρωματικα οποτε καλο ειναι να τα αποσυνδεσεις.κρατας αυτα που σου φερνουν ταση και τηλεφωνο στην γραμμη οπως και σωστο συγχρονισμο.αν τα μπλεξεις μεταξυ τους τοτε ναι μεν μπορει να συγχρονισει με ενα σωστο και ενα λαθος καλωδιο αλλα δεν θα εχεις τηλεφωνο και θα συγχρονισει στην μιση ταχυτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Thomson που είχα πάρει πριν απο χρόνια (2008)  είχε πρόβλημα (εκανε rr μονο του ) . Θα πεταχτώ να τους πω να μου στείλουν καινούριο . Στο draytek  εχω το τελευταίο firm (οχι της altec ).

"14500 που λες να υποθεσω οτι ηταν και στον κατανεμητη κατω αλλα και πανω στο σπιτι.οτι δηλαδη πανω και κατω ειχες τα ιδια νουμερα."

Αυτό ψιλο κωλώνω να το ελέγξω γιατί είμαι φοιτητής και η ιδιοκτήτρια του σπιτιου μένει απο πάνω μου(μεγαλη σε ηλικία ). Οπότε θα πάθει κατή αν με δει να ανοίγω ένα άγνωστο για αυτήν κουτί έξω από το σπίτι . Το σπίτι ειναι 20αετιας οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα στην καλωδίωση .(δεν ξερω αν ειναι σημαντικό αλλα και τα παιδια που εμεναν πριν απο εμένα μου είπαν οτι ειχαν πρόβλημα με την σύνδεση ote που έιχαν . και οτι δεν θα έποιανα πάνω απο 7 οπότε λογικά το θέμα ειναι του σπιτιού )

"μονο με το ρουτερ πανω στην γραμμη χωρις καν splitter για να εισαι σιγουρος οτι δεν φταιει κατι αλλο.και στο κεντρικο πριζακι θα πρεπει απο πισω να ειναι συνδεδεμενο μονο ενα ζευγαρι καλωδια(εφοσον δεν εχεις αλλο πριζακι)."

το έχω δοκιμάσει

"
ισως να υπαρχει αποσυνδεδεμενο και ενα αναπληρωματικο ζευγαρι το οποιο δεν μας νοιαζει.αν βρεις 4 καλωδια πανω στο πριζακι τοτε τα 2 ειναι τα αναπληρωματικα οποτε καλο ειναι να τα αποσυνδεσεις.κρατας αυτα που σου φερνουν ταση και τηλεφωνο στην γραμμη οπως και σωστο συγχρονισμο.αν τα μπλεξεις μεταξυ τους τοτε ναι μεν μπορει να συγχρονισει με ενα σωστο και ενα λαθος καλωδιο αλλα δεν θα εχεις τηλεφωνο και θα συγχρονισει στην μιση ταχυτητα.
"
υπάρχουν 4 που τα 2 είναι ήδη αποσυνδεδεμένα οπότε είναι νορμαλ .Άλλαξα και μπριζάκι αλλα δεν βελτιώθηκε η κατάσταση .

δοκίμασα και με snr8 και είχα το ίδιο πρόβλημα με το snr6

Τώρα ειμαι σε προφιλ με snr 11 και fastpath (παιζω cs και ειναι σημαντικό  ) και συχρονίζει στα 9000 χωρίς προβλήματα .
Βέβαια αν μπορούσα να βρώ λύση  στο πρόβλημα και να έιχα παραπάνω speed θα ήμουν πιο ευχαριστημένος

oojw.th.png

Επεξ/σία από Chief90
Δημοσ.

αμα κανει reboot μονο του μπορει με firmware update να φτιαξει.
απο εδω κατεβαζεις και wizard και firmware.
http://leoforeia.gr/thomson/
Τωρα για τους ελεγχους θα ηταν καλη φαση να μπορουσες να τους κανεις αλλα αφου δεν γινονται τοτε οκ.απλα ελεγα μηπως τα errors και οι αποσυνδεσεις οφειλονται σε κατι μεσα στο σπιτι και για αυτο και τα παιδια πριν ειχαν θεμα.μπορει ομως με τον οτε τα παιδια που εμεναν εκει πριν απλα να ειχαν προβλημα με την γρμαμη εξω απο το σπιτι.
γιατι να σου λενε δεν πιανεις παραπανω απο 7 και εσυ να παιζεις 14 ε ειναι αρκετη διαφορα.και εχεις attenuation 25 που δεν ειναι τιποτα το τρελλο.

το fast path τα κανει χειροτερα αλλα αφου το θες για online τοτε υποχρεωτικα πας σε 11 αρι fast.ισως με 8 αρι interleave να ηταν καλυτερα σε θεμα ταχυτητας αλλα...

τεσσερα ζευγαρια η τεσσερα καλωδια.ανειναι 4 ζευγαρια και ειναι συνδεδεμενα τα 2 τοτε καπου πρεπει να πηγαινει το  δευτερο.ανεννοεις καλωδια που μαλλον λες καλωδια τοτε ειμαστε μια χαρα.ισως εξω σε καμια ενωση να εχει γινει καμια οξειδωση αλλα πλεον μονο τον παροχο μπορεις να καλεσεις να το τσεκαρε εξω.

απλα το Thomson σε χαλια γραμμες παιζει πολυ καλα οποτε ισως να παιξει καλυτερα απο το vigor ακομα και με μικροτερο margin

Δημοσ.

Τους πήρα τηλ και τους έστειλα το γράφημα . και μου το αλλάξαν σε https://www.dropbox.com/s/tsvd9gstu5ls8q0/OrbMT_20131005_025949.png

Το θετικό είναι ότι έχω ελάχιστα errors . θα δοκιμάσω και σε 6ari προφιλ μπας και ανεβεί λιγο ο συγχρονισμός .

σου εχουν βαλει Profile που κοβει ολες τις προς το τελος συχνοτητες που ειναι οι πιο ευκολο να πεταξουν error.δεν ειναι απλο 8 αρι profile δηλαδη.γιατι αμα ηταν 8 αρι θα ειχες παραπανω συχνοτητες απο πριν.anyway.εφοσον δεν μπορεις να κανεις κατι για την καλωδιωση για να δεις αν θα παιζεις οκ σε full ταχυτητα μενεις ετσι.επισης τι ρουτερς εχεις?ενα που παιζει τωρα(draytek) ,ενα χαλασμενο Thomson που κανει Reboot αλλα ισως θελει το firmware του  και ενα νεο Thomson που σου δωσαν αυτοι με την συνδεση?

Δημοσ.

σου εχουν βαλει Profile που κοβει ολες τις προς το τελος συχνοτητες που ειναι οι πιο ευκολο να πεταξουν error.δεν ειναι απλο 8 αρι profile δηλαδη.γιατι αμα ηταν 8 αρι θα ειχες παραπανω συχνοτητες απο πριν.anyway.εφοσον δεν μπορεις να κανεις κατι για την καλωδιωση για να δεις αν θα παιζεις οκ σε full ταχυτητα μενεις ετσι.επισης τι ρουτερς εχεις?ενα που παιζει τωρα(draytek) ,ενα χαλασμενο Thomson που κανει Reboot αλλα ισως θελει το firmware του  και ενα νεο Thomson που σου δωσαν αυτοι με την συνδεση?

στο thomson έβαλα το τελευταίο firm και έχει πρόβλημα με το wifi όταν συνδέετε κάποιος κάνει restart+ ότι κολάει για κάποιον λόγο . και ένα

NETGEAR N300 WIRELESS ADSL2+ MODEM ROUTER, DGN2200v3 που το περιμένω από το ebay(το αγόρασα για να μπορώ να παίζω μόνος με το snr ). Πόσο λες να χάνω χωρίς τις χαμηλές ?

Δημοσ.

στο thomson έβαλα το τελευταίο firm και έχει πρόβλημα με το wifi όταν συνδέετε κάποιος κάνει restart+ ότι κολάει για κάποιον λόγο . και ένα

NETGEAR N300 WIRELESS ADSL2+ MODEM ROUTER, DGN2200v3 που το περιμένω από το ebay(το αγόρασα για να μπορώ να παίζω μόνος με το snr ). Πόσο λες να χάνω χωρίς τις χαμηλές ?

αλλαξες και καναλι και κλειδωμα και παλι κανει restart?το μεγιστο που θα πετυχεις με 6 αρι profile απο forthnet ειναι τα 14500 που ειπες οτι ειχες.βγαλε κανα Megabit και κατι αμα θες fast path.αυτο ειναιτο μεγιστο.αν τωρα με το νεο ρουτερ παιξεις σταθερα τοτε ζητα 6αρι.αν εισαι παλι σταθερα τοτε ριξε το snr εσυ.οταν παρεις το netgear καντο firmware update εννοειται.το ποσο χανει ο καθενας με το καθε profile εχει να κανει με το ποσο συγχρονιζει κανονικα σε default profile.οσο καλυτερη γραμμη εχει καποιος τοσο περισσοτερο του κοβει το καθε Profile.

• Like 1
Δημοσ.

αλλαξες και καναλι και κλειδωμα και παλι κανει restart?

Το κανάλι το είχα στο auto . Αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω γτ ακόμα και οι σελίδες που ανοιγα στο νετ έτρωγαν κώλυμα ενώ στο draytek δεν είχαν κανένα πρόβλημα .....

Πάντως πλεον δεν υπαρχουν errors, σε 26 ωρες εχω 4500 . πριν είχα 60000 (και δεν ειμαι σιγουρος γιατι στα 60000 μηδενίζει ) στο πρώτο μισάωρο .

Το πρόβλημα με στις χαμηλές συχνότητες στον τόνο της γραμμής παίζει να είναι και δικό τους θέμα ?

Δημοσ.

Το κανάλι το είχα στο auto . Αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω γτ ακόμα και οι σελίδες που ανοιγα στο νετ έτρωγαν κώλυμα ενώ στο draytek δεν είχαν κανένα πρόβλημα .....

Πάντως πλεον δεν υπαρχουν errors, σε 26 ωρες εχω 4500 . πριν είχα 60000 (και δεν ειμαι σιγουρος γιατι στα 60000 μηδενίζει ) στο πρώτο μισάωρο .

Το πρόβλημα με στις χαμηλές συχνότητες στον τόνο της γραμμής παίζει να είναι και δικό τους θέμα ?

α.το προβλημα στις συχνοτητες δεν ειναι θεμα forthnet.ειναι ειτε θεμα χαλκου οτε ειτε θεμα χαλκου απο το κουτι του οτε μεχρι εσενα.

το καναλι καλο ειναι να μην το εχεις στο auto αλλα καρφωτα απο 1 εως 11.εχω thomson και εχω δοκιμασει πολλα thomson και παιζω μια χαρα παντως.απλα σε ολα φροντιζω να περναω οσο το δυνατον πιο νεο firmware για να γλυτωνω απο κατι ακυρα Reboot κτλ.anyway το αφηνουμε το Thomson γιατι μαλλον δεν θα ασχοληθεις απλα δυσκολα να χαλασει ενα thomsοn.ισως με αλλο firmware ισως με hard reset Να εστρωνε.δεν ξερω στα ποσα errors μηδενιζει το draytek.

Δημοσ.

Αυτο πάντως που δεν καταλαβαίνω ειναι το γιατι την μέρα μονο να ειχα πρόβλημα με το snr6 και 14000 συγχρονισμό και το βράδυ έπαιζε κανονικά .

anyway ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Δημοσ.

Αυτο πάντως που δεν καταλαβαίνω ειναι το γιατι την μέρα μονο να ειχα πρόβλημα με το snr6 και 14000 συγχρονισμό και το βράδυ έπαιζε κανονικά .

anyway ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

απλα κατι γινεται εκεινη την ωρα.τωρα το τι μπορει να γινεται μπορει να ειναι οτιδηποτε.εδω αλλοι εχαναν το ιντερνετ το βραδυ επειδη αναβε η πινακιδα του αλλου καταστηματος.μπορει να ειναι απλα απο οτιδηποτε.ο αλλος εχανε συγχρονισμο οταν καποιος ανοιγε μια κεραια vhf δεν ξερω τι ηταν.ειχε ακριβως το ιδιο με σενα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...