Προς το περιεχόμενο

Corsair SP120 Quiet vs Performance for 212evo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερες ομορφοπαιδα.. Ετοιμαζομαι να παραγγειλω κατι extra led για το κουτι και βρηκα ευκαιρια να παρω 1-2 φουρφουρια ακομα.. Οταν ειχα στησει το κουτι δεν ειχα προσεξει οτι υπαρχουν και σε PWM εκδοση τα SP120 και ετσι πηρα 2σετ 120αρια Quiet.. Ενα απο αυτα το εβαλα πανω στην Hyper 212evo και το χω μεχρι και τωρα να τρεχει σε full στροφες καθως ειναι 3pin.

Τωρα λοιπον εφοσον θα παρω 2 φουρφουρια PWM για να τα βαλω πανω στην 212 σε push/pull θελω να μου πειτε οποιος ξερει, ποια ειναι προτιμοτερο να παρω.. Τα quiet που ειναι πραγματικα αθορυβα ή τα performance που εχουν πιο πολλες στροφες κτλ?

Θελω να κρατησω τα χαμηλα επιπεδα θορυβου στο κουτι γι αυτο ρωταω..

Επισης η 990fxa-ud3 εχει ενα cpu-fan 4πινο και εχω δει και αλλο ενα 4πινο system fan.. Αν βαλω το ενα φουρφουρι στο στο cpu_fan και το αλλο στο 4πινο sys_fan θα ειναι οκ? Το sys_fan συμβαδιζει με το cpu_fan ή θα τρεχει σε άλλα rpm το ενα φουρφουρι και σε αλλα το αλλο?

Δημοσ.

Ναι, θα πρέπει να πάρεις ένα Y-splitter για 4-pin (PWM) ώστε να λειτουργούν στις ίδιες στροφές και βάσει της θερμοκρασίας της CPU (το 4-pin του sys fan πιθανότατα λειτουργεί βάσει άλλου αισθητήρα -αν δεν είναι εντελώς software controlled).

Προσωπικά, θα πρότεινα τα quiet αν δεν πρόκειται να κάνεις πολύ OC, γιατί για τα performance θα πρέπει σίγουρα να φτιάξεις κάποιο custom profile για να μην ανεβάζουν πολύ στροφές και για να κρατήσεις χαμηλά το θόρυβο. Βέβαια με τα performance, θα έχεις τη δυνατότητα να ανεβάσεις στροφές αν θες με κάποιο πιο "επιθετικό" profile για τις μέρες/ώρες που κάνεις κάτι πολύ απαιτητικό, αλλά τότε ετοιμάσου για αρκετό θόρυβο.

• Like 1
Δημοσ.

για μενα παρε τα perfomance τα οποια τα ριχνεις αμα θες στις στροφες των quiet και αργοτερα αμα χρειαστεις περισσοτερες στροφες τα ανεβαζεις!

Δημοσ.

Απο που θα μπορω να κουμανταρω εγω τις στροφες τους? Το fan controller του 600Τ έχει πάνω τα αλλα φουρφουρια του κουτιου οποτε δεν θα τα βαλω εκει πανω..

OC δεν εχω κανει ακομα και ουτε εχω υψηλες απαιτησεις.. ισως καποια στιγμη αν βαρεθω και μου την βιδωσει να παω για κανα 4.5 αν την παλευει η 212 για κατι τετοιο, αλλα δεν το κοβω να γινεται συντομα κατι τετοιο..

• Like 1
Δημοσ.

PWM θα παρω, αλλιως δεν υπαρχει λογος αγορας, και λεω να παρω ενα σετακι με 2 να τα βαλω push-pull.. Τωρα πανω στο μηχανημα εχω ενα 3πινο πανω στην 212, και τρεχει full rpm (αθορυβα μεν, αλλα full μονιμα)..

Το θεμα ειναι να μην τρεχουν full αδικως αυτα της 212, αλλα να πηγαινουν με βαση το load του cpu..

Δημοσ.
η μητρική σου δεν έχει κάποιο πρόγραμμα που να ασχολείται με αυτό το θέμα?

για μένα αν και δεν τα έχω δοκιμάσει αλλα σκέφτομαι να πάρω τα συγκεκριμένα θα έλεγα τα performance μιας και αν κάποια μέρα αλλάξουν η απαιτήσεις σου δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις πάλι κάτι.
Δημοσ.

Εχει προγραμμα δικο της η gigabyte (easytune αν θυμάμαι καλά) αλλα απ'οσο ξερω υπαρχουν και 3rd party προγραμμα για αυτη τη δουλεια.

Δημοσ.

PWM θα παρω, αλλιως δεν υπαρχει λογος αγορας, και λεω να παρω ενα σετακι με 2 να τα βαλω push-pull.. Τωρα πανω στο μηχανημα εχω ενα 3πινο πανω στην 212, και τρεχει full rpm (αθορυβα μεν, αλλα full μονιμα)..

Το θεμα ειναι να μην τρεχουν full αδικως αυτα της 212, αλλα να πηγαινουν με βαση το load του cpu..

Κακώς που το έχεις να τρέχει στο full μόνιμα. Μπες στο BIOS, πήγαινε στο PC Health status και σέταρε το "CPU Fan Control Mode" σε "Voltage". Εδώ κολλάει το rtfm :P

• 1 μήνα μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...