Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε ολους,

Εχω το εξης θεμα και θα ηθελα τη βοηθεια σας:

ΚΑταρχην,

Κανω στο PC  κλεισιμο του διακοπτη του τροφοδοτικου και αφαιρεση του ρευματος.

Υστερα ξανανοιγω τους διακοπτες και πατω το Power. To pc προσπαθει να ξεκινησει και μετα απο ενα δευτερολεπτο κλεινει χωρις να κανει Post. Μετα ξαναπροσπαθει να ανοιξει και ξανακλεινει και ξανανοιγει και το κανει γυρω στις 5-6 φορες ωσπου κανει post και προσπαθει να μπει στα Windows.

Παταω Start Windows Normally και μολις προσπαθει να μπει στα Windows Κλεινει ο υπολογιστης και ξανα τα ιδια ανοιγμα κλεισιμο στιγμιαια...

Διαλεγω Safe Mode Και μπαινει κανονικα...

κανω επανεκκινηση, ξεκιναει κανονικα και μολις ξαναπαταω Start Windows Normally κλεινει προσπαθωντας να μπει στα Windows και ξανα μανα τα ιδια...

Ξανακλεινω τα ρευματα απο πισω, τα ξανανοιγω...παλι τα ιδια οπως παραπανω....

Επισης παω να κανω format το κανει κανονικα και μετα το πρωτο restart Που μας υποχρεωνει το συστημα να κανουμε ξανα On off και μολις παει να μπει στα windows ξανακλεισιμο...

Μηπως τα εχει παιξει το τροφοδοτικο?

Εχω ενα OCZ ModXtream 780W

Club 3d 7870

8 gb RAM

Intel 2600K

Και Μobo ενα Asus Z68 PRoV

Please help!!!

Ευχαριστω πολυ...

Δημοσ.

πιθανο οπως το βλεπω να εχει τι τροφοδοτικο σου θεμα... η βραχυκυλωμα μου μυριζετε στο board..!μηπως ακουμπαει κατι καπου??

αλλα μου δειχνει και θεμα τροφοδοσιας! τωρα που το ξαναδιαβαζω..

να σου πω το board sto boot δειχνει καποιο μνμ??

Δημοσ.

η μητρικη ειχε σταλει για ελεγχο σε infoquest αρχικα και στη συνεχεια απο e-gate που ειχε γινει και δευτερος ελεγχος...

ο λογος ηταν δεν εκανε post στο bios 9 στις 10 φορες που ανοιγα το διακοπτη και δουλευαν κανονικα ολα και οι ανεμιστηρες.

οταν καταφερνε να κανει Post ξεκιναγε να κανει τα ιδια με παραπανω που σας ειπα.

μου ειπανε και διαπιστωσα και εγω ο ιδιος οτι δουλευει κανονικα...

παντα κανει post στο bios πλεον οταν καταφερνει να ανοιξει κανονικα

γιαυτο πιστευω οτι ηταν θεμα του tweaker που εχει μεσα το bios για overclocking και μπερδευοταν για ανοιξει.αλλαξα τις ρυθμισεις και δουλεψε.

μπορει ομως και να δοκιμαστηκε με αλλο configuration απο τους τεχνικους του service.

το θεμα επισης ειναι οτι οταν κλεινω τα ρευματα που σας ελεγα πιο πανω ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ

ορισμενες φορες οχι παντα δλδ αλλαζουν οι ρυμισεις του tweaker και παιρνει οτι να ναι....

Σας μπερδεψα ετσι;

Σημερα θα δοκιμασω ενα αλλο τροφοδοτικο να δω αν ξανακανει αυτα τα κολληματα.

Δημοσ.

πιθανο οπως το βλεπω να εχει τι τροφοδοτικο σου θεμα... η βραχυκυλωμα μου μυριζετε στο board..!μηπως ακουμπαει κατι καπου??

αλλα μου δειχνει και θεμα τροφοδοσιας! τωρα που το ξαναδιαβαζω..

να σου πω το board sto boot δειχνει καποιο μνμ??

Το board το εχω εκτος πυργου για να σιγουρευτω πριν το βαλω μεσα...

Στο boot βγαζει καποιο μυνημα οτι εκανε fail το overclocking οταν εχω κλεισει τροφοδοτικο και εχω βγαλει τα ρευματα μια φορα στο τοσο που λεω και στη δευτερη μου απαντηση.

Αν και σε πρώτη φάση θα έλεγα τροφοδοτικό δεν μου φαίνεται απίθανο να ειναι και motherboard

Κολλαω στο οτι μου ειπανε δυο πηγες οτι ξεκιναγε κανονικα και εκανε και restart.

βεβαια δεν ξερω πως κανανε τους ελεγχους τους

Δημοσ.

Μονο και μονο το γεγονός ότι μπανει σε safe mode και όχι κανονικα.... μας βάζει σε υποψίες ότι με το που φορτώνει καποιος driver, ο οποιος δεν φορτώνεται σε safe mode, τρωει το restart....

Οποτε οι πιθανοτητες μιλάνε ειτε για καρτα γραφικών ειτε για μητρική....

Για αρχη αφαίρεσε εντελως την καρτα γραφικών και δοκιμασε να δεις πως συμπεριφερεται με την onboard. 

Δημοσ.

Μονο και μονο το γεγονός ότι μπανει σε safe mode και όχι κανονικα.... μας βάζει σε υποψίες ότι με το που φορτώνει καποιος driver, ο οποιος δεν φορτώνεται σε safe mode, τρωει το restart....

Οποτε οι πιθανοτητες μιλάνε ειτε για καρτα γραφικών ειτε για μητρική....

Για αρχη αφαίρεσε εντελως την καρτα γραφικών και δοκιμασε να δεις πως συμπεριφερεται με την onboard. 

Δεν πιστευω οτι ειναι καρτα γραφικων γιατι η 7870 ειναι ολοκαινουρια...ποτε δεν εχει παιξει...

τα κολληματα που σας λεω πιο πανω τα κανει και με την on board.  το δοκιμασα και αυτο το σεναριο...

μηπως οταν παει να μπει κανονικα στα windows τραβαει πολυ ρευμα το συστημα και τα παιζει το τροφοδοτικο???

Παντως δεν μιλαμε για ενα απλο restart...Ανοιγοκλεινει στιγμιαια αρκετες φορες ειτε κανει αυτο το restart  ειτε εχουν βγει τελειως τα ρευματα απο το τροφοδοτικο

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι ειναι καρτα γραφικων γιατι η 7870 ειναι ολοκαινουρια...ποτε δεν εχει παιξει...

τα κολληματα που σας λεω πιο πανω τα κανει και με την on board.  το δοκιμασα και αυτο το σεναριο...

μηπως οταν παει να μπει κανονικα στα windows τραβαει πολυ ρευμα το συστημα και τα παιζει το τροφοδοτικο???

Παντως δεν μιλαμε για ενα απλο restart...Ανοιγοκλεινει στιγμιαια αρκετες φορες ειτε κανει αυτο το restart  ειτε εχουν βγει τελειως τα ρευματα απο το τροφοδοτικο

Το γεγονος οτι ειναι καινουργια δεν λεει απολυτως τπτ... δεν ειναι λιγες φορες που υπαρχουν προβληματικα προιοντα out oof the box.

Αλλα αφου δοκιμασες και με την onboard (ελπιζω έχοντας βγάλει την 7870) τοτε μπορούμε να αποκλείσουμε αυτο το ενδεχόμενο.

Το σεναριακι να μην αντέχει το peak load το τροφοδοτικο λόγο προβλήματος είναι υπαρκτό αλλα λογικά δεν θα το έκανε χωρις την καρτα πανω μιας και χωρις καρτα  οι απαιτησεις του συστηματος σου είναι μηδαμινες. 

Δοκιμασε να απενεργοποιεισεις εντελώς μεσα απο το bios εξτρα on board συσκευές που πιθανοτατα έχει η μητρικη.

On board sound, ethernet controllers, extra sata controllers, firewire κτλ κτλ.... 

Επισης αποσυνδεσε ολες τις Usb συσκευες περα απο mouse keyboard.... αν συνεχισει τα ιδια δοκιμάζεις μετα και κανενα δανεικο τροφοδοτικο. 

Δημοσ.

2 φορες το εχω παθει μια εφταιγε το οc εκανα μια clear cmos και ολα οκ και την δευτερη εφταιγε το version του bios με τον συνδιασμο των ram.εβγαλα την μια εκ των 2 εκανα update το bios ξαναεβαλα και την δευτερη και gg

Δημοσ.

Το γεγονος οτι ειναι καινουργια δεν λεει απολυτως τπτ... δεν ειναι λιγες φορες που υπαρχουν προβληματικα προιοντα out oof the box.

Αλλα αφου δοκιμασες και με την onboard (ελπιζω έχοντας βγάλει την 7870) τοτε μπορούμε να αποκλείσουμε αυτο το ενδεχόμενο.

Το σεναριακι να μην αντέχει το peak load το τροφοδοτικο λόγο προβλήματος είναι υπαρκτό αλλα λογικά δεν θα το έκανε χωρις την καρτα πανω μιας και χωρις καρτα  οι απαιτησεις του συστηματος σου είναι μηδαμινες. 

Δοκιμασε να απενεργοποιεισεις εντελώς μεσα απο το bios εξτρα on board συσκευές που πιθανοτατα έχει η μητρικη.

On board sound, ethernet controllers, extra sata controllers, firewire κτλ κτλ.... 

Επισης αποσυνδεσε ολες τις Usb συσκευες περα απο mouse keyboard.... αν συνεχισει τα ιδια δοκιμάζεις μετα και κανενα δανεικο τροφοδοτικο. 

Εννοειται χωρις 7870 δοκιμασα αλλα εχω και 8800 gts που θα μπορουσα να δοκιμασω σαν extra σεναριο. ειναι η προηγουμενη καρτα μου...

2 φορες το εχω παθει μια εφταιγε το οc εκανα μια clear cmos και ολα οκ και την δευτερη εφταιγε το version του bios με τον συνδιασμο των ram.εβγαλα την μια εκ των 2 εκανα update το bios ξαναεβαλα και την δευτερη και gg

clear cmos εκανα και κλεισιμο τροφοδοτικου κλπ και παλι τα ιδια...

επισης εχω την τελευταια εκδοση bios πανω...

επαναλαμβανω οτι και τα δυο service που το ειδανε ειπανε οτι ειναι οκ η μητρικη και μιλησα και με τους τεχνικους...μεχρι και boot σε linux εκανε καποιος και εκανε και restart κανονικα...δεν τα ειδα ολα αυτα βεβαια με τα ματια μου...

θα δοκιμασω τροφοδοτικο δανεικο οταν γυρισω σπιτι...400 αρι ειναι απο οτι ξερω αλλα πιστευω οτι ειναι αρκετο για ενα boot με την on board καρτα για αρχη...

να δω εστω αν θα συνεχισει να κανει αυτα τα διαδοχικα on off...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...