SwordWielder Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια ας και πάλι! Ελπίζω να είναι το σωστό μέρος για αυτό το θέμα γιατί δεν βρήκα άλλο παρόμοιο εδώ. Αν όχι ζητώ συγνώμη! Είχα ανοίξει και παλιότερα ένα θέμα για επιλογή hardware και τελικά, χάρη στην βοήθεια σας, κατέληξα και αγόρασα τα παρακάτω parts: cpu: i7 3930k mobo: gigabyte x79 ud3 ram: kingston hyperx beast (18c10t3k4) 32gb ps: corsair hx650 gold cpucool: corsair h60 case: Lian li pc A71f (αυτό δεν μου το προτείνατε αλλά δεν άντεξα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ) Tα βασικά μου ερωτήματα είναι 3. 1) το κουτί έχει 2 fans μπροστά για intake και άλλα 2 πίσω για να φεύγει ο αέρας. Εγώ πείρα υδρόψυξη λόγο του μεγέθους των ram. Όμως από όσο έχω καταλάβει καλύτερη τοποθέτηση για την ψύχτρα είναι να την βάλεις να παίρνει αέρα από έξω προς τα μέσα. Αν την βάλω σε ένα από τα δύο Fans της πίσω πλευράς θα χαλάσω το airflow του κουτιού? Είναι λεπτομέρειες όλα αυτά εφόσον δεν με ενδιαφέρει το oc? 2) Η h60 από μόνη της έχει πάνω μια στρώση thermal paste. Χρειάζεται να την αφαιρέσω και να βάλω κάποια άλλη καλύτερη πάνω στον επεξεργαστή πριν την εγκατάσταση ή είναι μια χαρά και θα κάνει την δουλειά της? 3) Δεν έχω αγοράσει ακόμα gpu. Η mobo δέχεται και την παμπάλαια ΑΤΙ radeon HD 2400 pro που έχω? Επίσης σκέφτομαι να πάρω την gtx 780. την αντέχει άνετα το τροφοδοτικό μου? ποια μάρκα μου προτείνετε και γιατί? παίζει σημαντικό ρόλο η μάρκα? Να προσέξω κάτι σημαντικό κατά την εγκατάσταση όλων αυτών? Ευχαριστώ! Εδώ έχω και κάποιες φώτο από τα πράγματα.
Hyphen Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 3) Δεν έχω αγοράσει ακόμα gpu. Η mobo δέχεται και την παμπάλαια ΑΤΙ radeon HD 2400 pro που έχω? Επίσης σκέφτομαι να πάρω την gtx 780. την αντέχει άνετα το τροφοδοτικό μου? ποια μάρκα μου προτείνετε και γιατί? παίζει σημαντικό ρόλο η μάρκα? Nαι την δεχεται. Την gtx 780 την αντεχει το τροφοδοτικο σου . Σου προτεινω αυτη http://www.skroutz.gr/s/3712312/Gigabyte-GeForce-GTX780-3GB-OC-rev-2-0.html
Mikeasdf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 1) Δε ξέρω να σου πω σίγουρα. 2) Ναι θα κάνει τη δουλειά μια χαρά, δε χρειάζεται να την αλλάξεις.
SwordWielder Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Αν χρειάζεται να κάνω κάποιο modding στο κουτί δεν έχω πρόβλημα. π.χ. να ανοίξω μια τρύπα κάτω για +1 fan. Απλά ήθελα να το συζητήσουμε γιατί δεν είμαι σίγουρος αν θα παίξει σημαντικό ρόλο. Επίσης το pc είναι κυρίως για 3d, γραφικά αλλά θα τα παίξει και τα παιχνίδια του άρα είναι λίγο απ' όλα. Για αυτό πήγα σε gtx και όχι σε quadro ή firepro. @ Hyphen Γιατί αυτή όμως? Βλέπω λέει oc. Αυτό σημαίνει ότι είναι κλοκαρισμένη? παίζει ρόλο στην διάρκεια ζωής της αυτό?
Fulgore1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Nαι την δεχεται. Την gtx 780 την αντεχει το τροφοδοτικο σου . Σου προτεινω αυτη http://www.skroutz.gr/s/3712312/Gigabyte-GeForce-GTX780-3GB-OC-rev-2-0.html Υπαρχουν και αρκετα φτηνοτερες http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?from=catspan&keyphrase=780
Millennium Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Αν σκέφτεσαι για 780 καλύτερα να περιμένεις και τις νέες amd. 2
WalkerSW Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Γεια ας και πάλι! Ελπίζω να είναι το σωστό μέρος για αυτό το θέμα γιατί δεν βρήκα άλλο παρόμοιο εδώ. Αν όχι ζητώ συγνώμη! Είχα ανοίξει και παλιότερα ένα θέμα για επιλογή hardware και τελικά, χάρη στην βοήθεια σας, κατέληξα και αγόρασα τα παρακάτω parts: cpu: i7 3930k mobo: gigabyte x79 ud3 ram: kingston hyperx beast (18c10t3k4) 32gb ps: corsair hx650 gold cpucool: corsair h60 case: Lian li pc A71f (αυτό δεν μου το προτείνατε αλλά δεν άντεξα γιατί μου άρεσε πάρα πολύ) Tα βασικά μου ερωτήματα είναι 3. 1) το κουτί έχει 2 fans μπροστά για intake και άλλα 2 πίσω για να φεύγει ο αέρας. Εγώ πείρα υδρόψυξη λόγο του μεγέθους των ram. Όμως από όσο έχω καταλάβει καλύτερη τοποθέτηση για την ψύχτρα είναι να την βάλεις να παίρνει αέρα από έξω προς τα μέσα. Αν την βάλω σε ένα από τα δύο Fans της πίσω πλευράς θα χαλάσω το airflow του κουτιού? Είναι λεπτομέρειες όλα αυτά εφόσον δεν με ενδιαφέρει το oc? 2) Η h60 από μόνη της έχει πάνω μια στρώση thermal paste. Χρειάζεται να την αφαιρέσω και να βάλω κάποια άλλη καλύτερη πάνω στον επεξεργαστή πριν την εγκατάσταση ή είναι μια χαρά και θα κάνει την δουλειά της? 3) Δεν έχω αγοράσει ακόμα gpu. Η mobo δέχεται και την παμπάλαια ΑΤΙ radeon HD 2400 pro που έχω? Επίσης σκέφτομαι να πάρω την gtx 780. την αντέχει άνετα το τροφοδοτικό μου? ποια μάρκα μου προτείνετε και γιατί? παίζει σημαντικό ρόλο η μάρκα? Να προσέξω κάτι σημαντικό κατά την εγκατάσταση όλων αυτών? Ευχαριστώ! Εδώ έχω και κάποιες φώτο από τα πράγματα. 1)Ειναι λεπτομεριες, ειδικα αμα δεν κανεις oc βαλτην σε μια απο τις δυο οπισθεν θεσεις με φορά να βγάζει αερα έξω απο το κουτι, δεν θα έχεις θέμα και δεν θα έχεις και σκονη. 2)Δεν χρειαζεται να βαλεις αλλη παστα μια χαρά ειναι αυτη που έχει ήδη. 3) Ναι την παιρνει την 2400 και ναι το τροφοδοτικο σου αντεχει την 780 μην σου πω και 2Χ780. ΥΓ. Δωσε μου λιγο την διευθυνση σου να περασω ενα βραδυ που θα λειπεις να σε ελαφρώσω απο αυτο το παλιοπραγμα που πηγες και πήρες!! 1
Fulgore1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 παντως να πω την προσωπικη μου γνωμη θεωρω οτι ψιλοτσιγγουνευτηκες με το τροφοδοτικο σε σχεση με το υπολοιπο συστημα
WalkerSW Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 παντως να πω την προσωπικη μου γνωμη θεωρω οτι ψιλοτσιγγουνευτηκες με το τροφοδοτικο σε σχεση με το υπολοιπο συστημα woot??? http://www.skroutz.gr/s/2292811/Corsair-HX-Series-HX650-80Plus-Gold.html?keyphrase=corsair+hx650+gold Για ΗΧ μιλαμε !!
Fulgore1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 woot??? http://www.skroutz.gr/s/2292811/Corsair-HX-Series-HX650-80Plus-Gold.html?keyphrase=corsair+hx650+gold Για ΗΧ μιλαμε !! Ναι το ξερω εννοω οτι σε σχεση με τις τιμες στο υπολοιπο συστημα,να κοιταζε ας πουμε κατι σε http://www.skroutz.gr/s/2292812/Corsair-HX-Series-HX750-80Plus-Gold.html ή σε AX ,οχι οτι και αυτο που εχει ειναι ασχημο βεβαια .
WalkerSW Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Τι να το κανει το 750αρι αν δεν σκοπεύει να βάλει 2-3 καρτες πανω η να κανει oc???
SwordWielder Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Ευχαριστώ!!! Ε δεν νομίζω να χρειαστώ και δεύτερη κάρτα για να ανέβω σε watt. Τώρα αν το επίπεδό μου ανέβει ΤΟΣΟ ώστε να ζορίζω το σύστημα με τα προγράμματα τότε το βλέπουμε... Αν όντως αντέχει και x2 780, αν τελικά καταλήξω σ'αυτήν, τότε είμαι παραπάνω από οκ μ'αυτό το τροφοδοτικό. Έχω αμφιβολίες σχετικά με τα brands των gpu πάντως και τις εκδόσεις oc που έχουν. Αν έχετε κάνα καλό άρθρο να μου στείλετε ή να μου εξηγήσετε θα ήταν υπέροχα. Άντε καιρός ήταν μετά από τόοοσο χρόνο και χρήμα... Θα ξεκινήσω την συναρμολόγηση και ας ελπίσω να τα καταφέρω γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Ευχαριστώ και πάλι.
Hyphen Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Άντε καιρός ήταν μετά από τόοοσο χρόνο και χρήμα... Θα ξεκινήσω την συναρμολόγηση και ας ελπίσω να τα καταφέρω γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Ευχαριστώ και πάλι. Αμα σκαλωσεις καπου ρωτα! τζαμπα ειναι! 1
Mikeasdf Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Άντε καιρός ήταν μετά από τόοοσο χρόνο και χρήμα... Θα ξεκινήσω την συναρμολόγηση και ας ελπίσω να τα καταφέρω γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Ευχαριστώ και πάλι. Πανεύκολο είναι, 1-2 videos δες και θα τα καταλάβεις όλα. 1
SwordWielder Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Πειράζει να βάλω 3pin-ο fan σε 4pin θέση? Επίσης η πρώτη υποδοχή για κάρτα γραφικών είναι πολύ κοντά στο fan της ψύχτρας και μάλλον δεν θα χωρέσει. Πειράζει αν την βάλω πιο κάτω? Ανεβάζω και photo αν θέλετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα