bob7greejkiver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα , Μιας και μου περισσεύει το bandwidth στην VDSL συνδεσή μου , σκέφτηκα να το εκμεταλευτώ με τέτοιο τρόπο , έτσι ώστε να βγω ελαφρώς κερδισμένος. Η διανομή γίνεται φυσικά μέσω wifi. Απλά σκέφτηκα να έρχομαι σε επικοινωνία - συμφωνία με κάποιον γείτονα , να του καταχωρώ διευθύνσεις MAC στο ρούτερ , και αυτός να μου δίνει ένα αντίτιμο , έστω 5 ευρώ την εβδομάδα ή λιγότερο. Τι λέτε , θα πίασει ή θα χω τρεχάματα?
Razor7 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 έστω 5 ευρώ την εβδομάδαΤζάπα...Βάλτο στις αγγελίες και δώσε τον κωδικό του wifi μόλις πάρεις τα γκαφρά. Πάταγος θα γίνει.
salonika91 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Με 5€/εβδομαδα βαζουν και μονοι τους. 5 τον μηνα μπορει... 1
bob7greejkiver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Mόλις με ενημέρωσαν ότι δεν έχω δικαίωμα να το κάνω , επειδή όταν κάνεις μια σύνδεση , ένας από τους όρους λέει ότι η υπηρεσία είναι για ατομική χρήση. Μα καλά , και στις καφετέριες έχουν ξερό adsl , πώς το μοιράζουν εκεί? Κάνουν άλλου έιδους συμβόλαιο??? Εξάλλου , η καφρίλα και η ρουφιανιά του 'Έλληνα δεν υπάρχει , μπορεί κάποιος να παρεξηγηθεί που πληρώνει ίντερνετ , και εγώ του το δίνω φτηνότερα και να με καταγγείλει.... Και τα παραπάνω είναι μείζοντα εμπόδια , πέρα από τί χρήση θα κάνει ο καθένας την γραμμή μου (παιδική πορνογραφία π.χ.) ή θέματα ασφαλείας (packet sniffing) , που θεωρώ ότι ακόμα και οι καφετέριες το ρισκάρουν σε αυτά τα θέματα...
platongr Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Οι καφετέριες δεν σε χρεώνουν, σου το δίνουν τσάμπα. 2
cabdik Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Mόλις με ενημέρωσαν ότι δεν έχω δικαίωμα να το κάνω , επειδή όταν κάνεις μια σύνδεση , ένας από τους όρους λέει ότι η υπηρεσία είναι για ατομική χρήση. Μα καλά , και στις καφετέριες έχουν ξερό adsl , πώς το μοιράζουν εκεί? Κάνουν άλλου έιδους συμβόλαιο??? Εξάλλου , η καφρίλα και η ρουφιανιά του 'Έλληνα δεν υπάρχει , μπορεί κάποιος να παρεξηγηθεί που πληρώνει ίντερνετ , και εγώ του το δίνω φτηνότερα και να με καταγγείλει.... Και τα παραπάνω είναι μείζοντα εμπόδια , πέρα από τί χρήση θα κάνει ο καθένας την γραμμή μου (παιδική πορνογραφία π.χ.) ή θέματα ασφαλείας (packet sniffing) , που θεωρώ ότι ακόμα και οι καφετέριες το ρισκάρουν σε αυτά τα θέματα... και αυτο που θες να κανεις εσυ, μπορει να θεωρηθει καπως "περιεργο"...!! εσυ εχεις καμια εταιρια που εχει αδεια γι αυτο που θες να κανεις? πως ζητας χρηματα για κατι που δεν ειναι δικο σου? νομιζω οτι απο τη στιγμη που υπαρχει συναλλαγη, αν δεν κοψεις καποιο φορολογικο στοιχειο (αποδειξη-τιμολογιο), θεωρησε παρανομος...!!! Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2013 από cabdik 1
daidalos1 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 αποψη μου το ολο project ειναι παρανομο..
g8anos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 βγαλε τον κωδικο και δωσε στον κοσμο wifi βρεεεεε! Αφου σου περισσευει.... δυσκολοι καιροι ...
pp6210 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 είνια αντισυμβατικό γιατί η εταιρία δεν σου δίνει το δικαίωμα να μεταπουλήσεις τις υπηρεσίες που αγόρασες και θα ήταν παράνομο αφού αν εισέπτρατες αντίτιμο δεν θα εξέδιδες φορολογικό παραστατικό.. αλλά το μεγαλύτερο ρίσκο παραμένει από την κακή χρήση που μπορεί να κάνει ο άλλος (με το όνομά σου), ρίσκο που παρεμένει ακόμα και να παραχωρήσεις ιντερνετ δωρεάν
bob7greejkiver Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 είνια αντισυμβατικό γιατί η εταιρία δεν σου δίνει το δικαίωμα να μεταπουλήσεις τις υπηρεσίες που αγόρασες και θα ήταν παράνομο αφού αν εισέπτρατες αντίτιμο δεν θα εξέδιδες φορολογικό παραστατικό.. αλλά το μεγαλύτερο ρίσκο παραμένει από την κακή χρήση που μπορεί να κάνει ο άλλος (με το όνομά σου), ρίσκο που παρεμένει ακόμα και να παραχωρήσεις ιντερνετ δωρεάν Nαι αλλά ρε συ , οι καφετέριες τα internet cafe , και γενικά τα καταστήματα που μοιράζουν free wifi ή κλειδωμένο (captive portals ή χωρίς) ισχύει σίγουρα κάτι διαφορετικό με την σύμβαση, δηλαδή τους δίνει την άδεια να το μοιράζουν? Αφού έχουν τις ίδιες ακριβώς ταχύτητες (αdsl) όπως και εμείς οι ιδιώτες. Πάντως , αυτοί που το χουν free , δεν κερδίζουν απ' αυτό , το χουν σαν άνεση για τους πελάτες , αφού ήδη κερδίζουν σαν επιχείρηση. Επίσης , οι παραπάνω κατηγορίες , είναι πιο ασφαλισμένοι σε περίπτωση που κάποιος παρανομήσει στο δίκτυο τους? Δηλαδή , θα πάει φυλακή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επειδή κάποιος χρησιμοποίησε κακόβουλα το δίκτυο (η ip φαίνεται βέβαια απάυτους) .Αυτό θα ήθελα να μάθω. Tελικά , αποφάσισα να το ρίξω στο game server hosting , και να παίρνω λεφτά από adfly links που θα πατάνε οι client...
cabdik Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 το ξαναλεμε..! τα καταστηματα που εχουν ιντερνετ, ουτε το πουλανε, ουτε το νοικιαζουν. ειναι μια υπηρεσια που προσφερεται δωρεαν..!! το πως διαχειριζεται ο καθε πελατης αυτη την υπηρεσια, δεν μπορει να ειναι υπευθυνο το καταστημα..!! διοτι σε ενα καταστημα (σε μια συνδεση ιντερνετ δλδ) μπορει να ειναι ταυτοχρονα πολλοι πελατες. δεν μπορεις να καθεσαι να ελεγχεις τον πελατη...!
Galatea Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 και αυτο που θες να κανεις εσυ, μπορει να θεωρηθει καπως "περιεργο"...!! εσυ εχεις καμια εταιρια που εχει αδεια γι αυτο που θες να κανεις? πως ζητας χρηματα για κατι που δεν ειναι δικο σου? νομιζω οτι απο τη στιγμη που υπαρχει συναλλαγη, αν δεν κοψεις καποιο φορολογικο στοιχειο (αποδειξη-τιμολογιο), θεωρησε παρανομος...!!! Μα και να κόψει (που δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να ακούγεται), θεωρείται μεταπώληση και το συμβόλαιό του δεν καλύπτει τέτοια διαδικασία. 1
spirosd2008 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Ελάτε τώρα επιστημονικό θέμα το κάνατε, γράψε φίλε στο ssid σου ενοικιάζεται γραμμή με 10€ το μήνα και άμα βρεις κανένα γείτονα στα ακριβώς διπλανά σπίτια που να πιάνει καλό σήμα, γιατί συνήθως τα ρούτερ των παρόχων ούτε το δικό σου σπίτι δεν καλύπτουν, πες του να μοιράζεστε το ιντερνετ και να σου δίνει ένα 10€ το μήνα να βγαίνει το πάγιο, σιγά μην κάνεις και έναρξη στην εφορία.
cabdik Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Ελάτε τώρα επιστημονικό θέμα το κάνατε, γράψε φίλε στο ssid σου ενοικιάζεται γραμμή με 10€ το μήνα και άμα βρεις κανένα γείτονα στα ακριβώς διπλανά σπίτια που να πιάνει καλό σήμα, γιατί συνήθως τα ρούτερ των παρόχων ούτε το δικό σου σπίτι δεν καλύπτουν, πες του να μοιράζεστε το ιντερνετ και να σου δίνει ένα 10€ το μήνα να βγαίνει το πάγιο, σιγά μην κάνεις και έναρξη στην εφορία. φιλε spirosd2008, δεν το καναμε εμεις επιστημονικο θεμα. ας μιλησουμε λιγο, θεωρητικα. πες οτι το κανει και "νοικιαζει" την γραμμη του εναντι ενος αντιτιμου. ξερεις οτι αν γινει καταγγελια και αναφερθει η λεξη ενοικιαση σε κανα δικαστηριο, τι μπελα θα βρει? αν ομως το "μοιραζεται" με ενα φιλο ή γειτονα, τοτε αλλαζει το πραμα..!! το μεν θα τον πανε για φοροδιαφυγη, στο δε, δεν τρεχει μια......!!!! επισης οπως πολυ σωστα λεει η Galatea, το συμβολαιο που εχει, δεν τον καλυπτει, αρα ειναι παρανομος...!!! μην τα βλεπεις τοσο απλοικα,,,!!! 1
MasterX Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2013 μονο σε συνεννόηση με γειτονα που τον γνωριζεις και πιστευεις οτι δεν θα δημιουργησει προβλημα..και θα κανει και σωστη χρηση της γραμμης 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα