Προς το περιεχόμενο

Current Pending Sector Count..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω έναν δίσκο WD 320GB στο desktop. Έτρεξα το Crystaldiskinfo και μου εμφανίζει κίτρινο τον δίσκο με το πρόβλημα να είναι στο Current Pending Sector Count με τιμή 1.

Έτρεξα το "επίσημο" tool της WD, το Data Lifeguard tools το οποίο δεν εμφανίζει κανένα πρόβλημα στον δίσκο, ούτε στο SMART info και έκανα και extended test το οποίο πέρασε με επιτυχία.

Να ανησυχώ ή να αγνοήσω το Crystaldiskinfo?

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το έθεσα διότι είναι σε μηχάνημα δουλειάς και έχει πολύτιμα δεδομένα μέσα ο δίσκος.

Δημοσ.

Σε αυτήν την περίπτωση έτσι κι αλλιώς πρέπει να κρατιούνται αντίγραφα ασφαλείας σε τουλάχιστον 2 διαφορετικά μέσα,κανένας δίσκος δεν είναι τόσο καλός ώστε να π.χ. ανατιναχτεί(ε,λέμε τώρα,αλλά π.χ  παθαίνει κάτι το τροφοδοτικό από κάποια υπέρταση του δικτύου και στέλνει λάθος τάση με αποτέλεσμα να καεί ο δίσκος) αλλά να κρατήσει τα δεδομένα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, το έθεσα διότι είναι σε μηχάνημα δουλειάς και έχει πολύτιμα δεδομένα μέσα ο δίσκος.

γιατι ολοι κανουν αυτο το λαθος.γιατι ολοι πιστευουν οτι ενας δισκος θα χαλασει αργα αργα και θα προλαβουν να τραβηξουν τα data η οτι ενας νεος δισκος δεν καιγεται η δεν χαλαει?

τα αρχεια μονο σε ενα μεσο = 0 backup.χαλαει ο δισκος και χανεις τα data η πληρωνεις τρελλα λεφτα για να στα βρουν με αλλες μεθοδους.ειδικα σε εταιρεια το καθημερινο  backup ειναι Must.καινουριος η οχι ο δισκος ,οτι και να ειναι ειτε sata ειτε ssd ειτε scsi ειτε sas μπορει να χαλαει.ειναι μηχανημα.τα μηχανηματα χαλανε.την γλυτωσες μια φορα αλλα δεν θα εισαι παντα τυχερος.

Σε αυτήν την περίπτωση έτσι κι αλλιώς πρέπει να κρατιούνται αντίγραφα ασφαλείας σε τουλάχιστον 2 διαφορετικά μέσα,κανένας δίσκος δεν είναι τόσο καλός ώστε να π.χ. ανατιναχτεί(ε,λέμε τώρα,αλλά π.χ  παθαίνει κάτι το τροφοδοτικό από κάποια υπέρταση του δικτύου και στέλνει λάθος τάση με αποτέλεσμα να καεί ο δίσκος) αλλά να κρατήσει τα δεδομένα.

οσο και να τα λεμε τα ιδια γινονται συνεχεια.

η λεξη backup ειναι αγνωστη.

Δημοσ.

Τα δεδομένα τα έχω και σε 2ο δίσκο, απλά το θέμα μου είναι αν το μήνυμα είναι ανησυχητικο και αν το Crystaldiskinfo είναι αξιόπιστο.

Δημοσ.

Τα δεδομένα τα έχω και σε 2ο δίσκο, απλά το θέμα μου είναι αν το μήνυμα είναι ανησυχητικο και αν το Crystaldiskinfo είναι αξιόπιστο.

εφοσον εχεις backup ολα οκ.εγω θα εμπιστευομουν της wd και στο smart που ειναι και τα 2 κομματι του δισκου να το πω ετσι.αν θες και τριτη γνωμη βαλε το hd sentinel να δεις τι θα σου πει.και αυτο διαβαζει το smart.

τωρα το crystal disk info απο που το διαβασε δεν ξερω.μπορει και το smart να το εμφανιζει απλα να μην το θεωρει error.αλλωστε αν το smart βρει κατι με error θα φανει.

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικά νομίζω πως ήρθε η ώρα του δίσκου.

Τρέχω τυχαία ένα ATTO benchmark και βλέπω ότι τα reads είναι πολύ χαμηλά. π.χ. έχω 60mb/s στα writes και 10-15 στα reads.

Επιπλέον κάτι περίεργα μου έκανε (μια μπλέ οθόνη, τον βλέπει δεν τον βλέπει).

Τέσπα πριν τον σουτάρω, υπάρχει κάτι να κάνω ώστε να τον επαναφέρω λίγο; Έτρεξα ένα hdd regenerator αλλά είχε θέματα με τo AHCI και ήθελε να το γυρίσω σε IDE mode κλπ.

Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω;

ευχαριστώ..

Δημοσ.

Το εγκατέστησα και μου τον βγάζει health 93% με 11 weak sectors.

Θα δοκιμάσω το surface test που αναφέρει εδω και βλέπουμε.

Δημοσ.

Tα weak/pending sectors ειναι τα χειροτερα, γιατι ακόμα δεν εχουν μαρκαριστει σαν bad με αποτελεσμα το λειτουργικο προσπαθει καθε φορα να τα διαβασει και κολλαει/σερνεται το συστημα.

Απ'ότι εχω παρατηρήσει, σε αντιθεση με τη seagate oι wd δεν τα μαρκαρουν το ιδιο ευκολα/γρηγορα σαν bad με αποτελεσμα να ταλαιπωρουμαστε περισσοτερο.

Επισης με το wd lifeguard for windows δεν μου τα μαρκαρε στο extended test και μου τα βρισκε οκ. Η λύση ήταν το wd lifequard for dos.  Το γραφεις σε δισκακι, το τρεχεις οταν ξεκινας τον υπολογιστή, τρεχεις το extended test και επιτελους (τουλαχιστον στην περιπτωση μου) τα μαρκαρε.

Δημοσ.

Τελικά δοκίμασα και με wd lifeguard for dos και δεν περνούσε τα τέστ.

Άδικα ταλαιπωρούμαι με τον δίσκο, θα παει για πέταμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Tα weak/pending sectors ειναι τα χειροτερα, γιατι ακόμα δεν εχουν μαρκαριστει σαν bad με αποτελεσμα το λειτουργικο προσπαθει καθε φορα να τα διαβασει και κολλαει/σερνεται το συστημα.

Απ'ότι εχω παρατηρήσει, σε αντιθεση με τη seagate oι wd δεν τα μαρκαρουν το ιδιο ευκολα/γρηγορα σαν bad με αποτελεσμα να ταλαιπωρουμαστε περισσοτερο.

Επισης με το wd lifeguard for windows δεν μου τα μαρκαρε στο extended test και μου τα βρισκε οκ. Η λύση ήταν το wd lifequard for dos.  Το γραφεις σε δισκακι, το τρεχεις οταν ξεκινας τον υπολογιστή, τρεχεις το extended test και επιτελους (τουλαχιστον στην περιπτωση μου) τα μαρκαρε.

με zero fill ειχες δοκιμασει να δεις αν θα συμπεριφερθει διαφορετικα απο τo extended test?

Τελικά δοκίμασα και με wd lifeguard for dos και δεν περνούσε τα τέστ.

Άδικα ταλαιπωρούμαι με τον δίσκο, θα παει για πέταμα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

εφοσον και με τα wd lifeguard Παιρνεις error τοτε ναι ο δισκος ειναι Out of use.εκτος αν θες να τον εχεις για δοκιμες.

• Like 1
Δημοσ.

με zero fill ειχες δοκιμασει να δεις αν θα συμπεριφερθει διαφορετικα απο τo extended test?

ειχα δεδομενα μέσα και δεν μπορουσα να κανω zero fill, ήθελα απλως να μου μαρκαρει τα bad sectors

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...