Teo K. Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μετά την No Country For Old Men vs There Will Be Blood σύγκριση, είπα να κάνω και αυτήν εδώ καθώς πιστεύω ότι είναι τέλεια σύγκριση και πολύ συχνή. Δύο αριστουργήματα του Sergio Leone, με δύο χρόνια διαφορά μεταξύ της δημιουργίας τους και με τρεις κύριους πρωταγωνιστές η κάθε μια (ok, το Once έχει και την Claudia!). Και στις δύο ταινίες έχεις τους καλούς, όπου κανένας από τους δύο δεν έχει όνομα, έχεις τους δύο κακούς του οποίους υποδύονται δύο μεγάλοι ηθοποιοί που συνήθως παίζουν τους καλούς, και έχεις και τους τρίτους της παρέας που κατά την μεγαλύτερη διάρκεια των ταινιών, είναι μαζί (συμμαχόντας) με τον καλό (για διαφορετικούς λόγους). Και οι δύο ταινίες, προφανώς, φέρουν την χαρακτηριστική πινελιά της σκηνοθεσίας του Leone, με τα μεγάλα σε διάρκεια takes, με σκηνές που η εικόνα μιλάει από μόνη της (= χωρίς πολλά λόγια). Είναι ίσως οι δύο κορυφαίες ταινίες western όλων των εποχών. Κατά πάσα πιθανότητα. Τουλάχιστον σύμφωνα με τις κριτικές/τους κριτικούς και τις επίσημες all-time λίστες, όντως είναι τα δύο κορυφαία western. Προσωπικά τα έχω #2 και #3 (ή #3 και #2) πίσω από το Django Unchained. IMDb The Good, the Bad and the Ugly: 9.0 Once Upon A Time In The West: 8.7 Rotten Tomatoes The Good, the Bad and the Ugly: 97% Once Upon A Time In The West: 98% Metacritic The Good, the Bad and the Ugly: 90/100 Once Upon A Time In The West: 80/100 Empire's Top 500 Movies The Good, the Bad and the Ugly: #25 Once Upon A Time In The West: #14 Προσωπικά μου είναι πιο δύσκολη σύγκριση ακόμα και από την προηγούμενη με το No Country For Old Men vs There Will Be Blood. Θα μπορούσα να διαλέξω μια ως αυτή στην οποία κλίνω πιο πολύ, αλλά είναι τόσο ισάξιες στο μυαλό μου που δεν θα διαλέξω.
mathsrule Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Το "The Good the Bad and the Ugly" είναι μέρος της τριλογίας "A man with no name" οπότε θεωρώ πιο σωστό να συγκρίνουμε την τριλογία ως σύνολο με το "Once upon a time in the West".
Teo K. Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Το "The Good the Bad and the Ugly" είναι μέρος της τριλογίας "A man with no name" οπότε θεωρώ πιο σωστό να συγκρίνουμε την τριλογία ως σύνολο με το "Once upon a time in the West". Δεν θα το'λεγα. Δεν είναι σαν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που και οι τρεις ταινίες είναι, πάνω κάτω, εξίσου σπουδαίες... το The Good, The Bad and The Ugly είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία της τριλογίας, οπότε αν τις έβαζες και τις τρεις μαζί θα την αδικούσες στην σύγκριση. Επίσης, είναι τριλογία με αυτοτελή μέρη.
stavros88 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Ταινιαρες και οι δυο.Ελαχιστα καλυτερη το Once upon a time the West για μενα
mathsrule Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν θα το'λεγα. Δεν είναι σαν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που και οι τρεις ταινίες είναι, πάνω κάτω, εξίσου σπουδαίες... το The Good, The Bad and The Ugly είναι με διαφορά η καλύτερη ταινία της τριλογίας, οπότε αν τις έβαζες και τις τρεις μαζί θα την αδικούσες στην σύγκριση. Επίσης, είναι τριλογία με αυτοτελή μέρη. Κοίτα, κατά την άποψή μου τα prequel του The Good, the Bad and the Ugly είναι εξίσου καλογραμμένα και με πολύ καλές ερμηνείες, οπότε, μιας και μοιράζονται το ίδιο βασικό σενάριο, θα έπρεπε (σεναριακά τουλάχιστον) να συμμετέχουν και οι άλλες δύο ταινίες στην σύγκριση. Όπως και να έχει όμως, ψηφίζω το Once Upon a Time in the West απλά και μόνο για να πάω κόντρα στο hype του The Good, the Bad and the Ugly.
Teo K. Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Κοίτα, κατά την άποψή μου τα prequel του The Good, the Bad and the Ugly είναι εξίσου καλογραμμένα και με πολύ καλές ερμηνείες, οπότε, μιας και μοιράζονται το ίδιο βασικό σενάριο, θα έπρεπε (σεναριακά τουλάχιστον) να συμμετέχουν και οι άλλες δύο ταινίες στην σύγκριση. Όπως και να έχει όμως, ψηφίζω το Once Upon a Time in the West απλά και μόνο για να πάω κόντρα στο hype του The Good, the Bad and the Ugly. Χαχα, να σου πω την αλήθεια, σκέφτομαι πως ίσως, υποσεινύδητα να μην διαλέγω το Once upon a time in the West γιατί σκέφτομαι "δεν γίνεται να πας κόντρα στο The Good, The Bad & The Ugly"... τα κάνει κάτι τέτοια το hype!!! Και ναι, σίγουρα και οι άλλες δυο ταινίες είναι εξίσου καλογυρισμένες κλπ, είναι κυρίως το story που κάνει το The Good, The Bad & The Ugly να διαφέρει. 1
Gtr34 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μου αρεσει περισσοτερο το The good γιατι: θεωρω οτι εχει ποιο ωραια υποθεση σε σχεση με το Once που με κουρασε απο ενα σημειο και μετα .. Επισης το οnce βγαζει μια ευαισθησια λογο του ρολου της Claudia ( βυζρες) που δεν μου αρεσε τοσο . Clint Eastwood, ωραιο στυλακι μια ματια που ραγιζει πετρες ,ο σουπερ ηρωας της εποχης, τον λατρεψα . Βεβαια δεν ξεχνω το soundtrack του Once που μου αρεσε περισσοτερο, οπως και τα πρωτα λεπτα της ταινιας που ειναι απεριγραπτα ειδικα η ατακα του Charlie ολα τα λεφτα. 1
Teo K. Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μου αρεσει περισσοτερο το The good γιατι: θεωρω οτι εχει ποιο ωραια υποθεση σε σχεση με το Once που με κουρασε απο ενα σημειο και μετα .. Επισης το οnce βγαζει μια ευαισθησια λογο του ρολου της Claudia ( βυζρες) που δεν μου αρεσε τοσο . Clint Eastwood, ωραιο στυλακι μια ματια που ραγιζει πετρες ,ο σουπερ ηρωας της εποχης, τον λατρεψα . Βεβαια δεν ξεχνω το soundtrack του Once που μου αρεσε περισσοτερο, οπως και τα πρωτα λεπτα της ταινιας που ειναι απεριγραπτα ειδικα η ατακα του Charlie ολα τα λεφτα. Και αυτός ο ήχος της φυσαρμόνικας... ανατριχιαστικός! Μου έχει μείνει. 2
Basilisc Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Σκέφτηκα ότι αν αποφάσιζα να βάλω μία από τις δύο για προβολή θα έβαζα το Once upon a time in the west, οπότε εκεί θα δώσω την προτίμηση μου. Διάολε θα πήγαινα σινεμά να την δω αν την έβαζαν. Καλά η αρχική σκηνή της ταινίας παίζει σε άλλο επίπεδο. 1
DKNI Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μάγκες, η μια ταινία ξεκινάει με τον διάλογο μεταξύ Μπρονσον και των 3 φονιάδων - γιατι φέρατε 3 άλογα - μάλλον φέραμε ένα λιγότερο - οχι φέρατε 2 περισσότερα. Μπαμ μπαμ και σκοτώνει και τους 3 'Nough said
Teo K. Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μάγκες, η μια ταινία ξεκινάει με τον διάλογο μεταξύ Μπρονσον και των 3 φονιάδων - γιατι φέρατε 3 άλογα - μάλλον φέραμε ένα λιγότερο - οχι φέρατε 2 περισσότερα. Μπαμ μπαμ και σκοτώνει και τους 3 'Nough said Όχι... μπαμ μπαμ μπαμ και σκοτώνει και τους τρεις.
TAKE5 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Η μονομαχία στο "Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" είναι μάλλον η καλύτερη στη ιστορία του κινηματογράφου αλλά η μονομαχία "Harmonica Vs Frank" είναι από τις λυρικότερες σκηνές που έχουν φτιαχτεί γενικά. Από την χορογραφία στην αρχή της σκηνής εως το τέλος. Απαιχτες και οι 2 αλλά το Once είναι παραπάνω από μεγάλο σε διάρκεια κατά τα άλλα
KilliK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 OUATITW > TGTBATU απλα και μονο γιατι εχει μια απο τις ομορφοτερες γυναικες στην ιστορια του κινηματογραφου. 2
bluesattack Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2013 Aρκει ο Τουκο και μονο για να διαλεξω το The Good, the Bad and the Ugly
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα