Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, σημερα το πρωι κοπηκε το ρευμα για λιγη ωρα. Μετα προσεξα οτι η οθονη μου ηταν κλειστη ενο ο υπολογιστης ηταν ανοιχτοσ-δεν εννοω power saving mode αλλα κλειστο.   Το κουμπακι, το on,που παταω για να ανοιξει και κανονικα ειναι μπλε αναβοσβηνε λιγο αλλα σε πολυ χαμηλη ενταση και οχι μπλε αλλα σαν λευκο., δηλαδη δε φενοταν καν τυχαια το προσεξα.  Οταν συνδεσω την οθονη με τον υπολογιστη το κανει αυτο, οταν εχω την οθονη μονο στη μπριζα φενετε πιο ζωηρο το φως και μερικες φορες αναβει κανονικα αλλα παλι σβηνει. Αλλαξα power supply και δε φταιει αυτο, δοκιμασα αλλες μπριζες και παλι τιποτα.  Εννοειετε εκανα ρεσταρτ κτλ  Η οθονη ειναι LG flatron 24" wide, και την εχω αρκετα χρονια 7+. Εχει παθει ζημια η οθονη; Τι μπορει να φταιει;  Μηπως τα τιναξε η οθονη ετσι ξαφνικα, αλλα τυχαια με το που κοπηκε το ρευμα; Αν ξερει καποιος ας βοηθησει...ευχαριστω

Δημοσ.

Πιθανον να εχει αδειασει καποιος μικρος πυκνωτης και με την αποτομη διακοπη ρευματος παρεδωσε τελειως

Αλλαξες power supply της οθονης εννοεις?εχει εξωτερικο τροφοδοτικο ή την ανοιξες και αλλαξες το τροφοδοτικο της?

Δημοσ.

Λοιπον, σημερα το πρωι κοπηκε το ρευμα για λιγη ωρα. Μετα προσεξα οτι η οθονη μου ηταν κλειστη ενο ο υπολογιστης ηταν ανοιχτοσ-δεν εννοω power saving mode αλλα κλειστο.   Το κουμπακι, το on,που παταω για να ανοιξει και κανονικα ειναι μπλε αναβοσβηνε λιγο αλλα σε πολυ χαμηλη ενταση και οχι μπλε αλλα σαν λευκο., δηλαδη δε φενοταν καν τυχαια το προσεξα.  Οταν συνδεσω την οθονη με τον υπολογιστη το κανει αυτο, οταν εχω την οθονη μονο στη μπριζα φενετε πιο ζωηρο το φως και μερικες φορες αναβει κανονικα αλλα παλι σβηνει. Αλλαξα power supply και δε φταιει αυτο, δοκιμασα αλλες μπριζες και παλι τιποτα.  Εννοειετε εκανα ρεσταρτ κτλ  Η οθονη ειναι LG flatron 24" wide, και την εχω αρκετα χρονια 7+. Εχει παθει ζημια η οθονη; Τι μπορει να φταιει;  Μηπως τα τιναξε η οθονη ετσι ξαφνικα, αλλα τυχαια με το που κοπηκε το ρευμα; Αν ξερει καποιος ας βοηθησει...ευχαριστω

Δημοσ.

Τι ακριβως εννοεις με αυτο? ξερεις εσυ πως ακριβώς συμπεριφερεται η συγκεκριμένη οθονη οταν ειναι συνδεδεμενη σε προβληματικη καρτα που δεν δινει σωστό σήμα? 

Δημοσ.

Οκ αφου εισαι  εσύ  τοσο σιγουρος οτι φταίει η οθόνη ας μην την δοκιμασει καθολου και ας παρει καινουργια οθονη... αν ομως δεν ειναι οθονη τελικα , θα του δώσεις εσυ τα λεφτα του πίσω? 

Δημοσ.

Αρχισες να γραφεις οτι να΄ναι παλι.Δεν εγραψα πουθενα πηγαινε και αγορασε οθονη.Απαντησα συμφωνα με τα λεγομενα του ts,οτι δηλαδη η οθονη σβηνει μονη της οταν ειναι στο ρευμα.Τα λεγομενα βεβαια μπορει και να κρυβουν παγιδα,γιατι τι εννοουμε οτι σβηνει?

Υπαρχουν οθονες οι οποιες οταν δεν ανταληφθουν σημα πεφτουν σε standby,εννοει αυτο ή εννοει οτι σβηνουν τα παντα?

Το να δοκιμασει την οθονη σε αλλο pc φυσικα ειναι και το πιο ανεξοδο,εγω ομως απανταω συμφωνα με την βλαβη

Δημοσ.

Πρωτα κοιταμε να βρουμε ακριβως που οφειλεται το προβλημα και μετα μιλαμε για το προβλημα αυτο καθε αυτο....  το να μου παραθετεις ποστς με τονισμενα καποια προταση που δεν αποδικνύει και τπτ προσπαθόντας απλα να μου την πεις δεν βοηθάει σε κατι τον TS.  

Δημοσ.

Να εξηγησω λιγο καλυτερα:

Η οθονη δεν δουλευει καθολου, δηλαδη εχω παντα black screen.  Το μονο που αναβει ειναι το φως στο power button "on", και οταν λεω αναβει εννοω αναβοσβηνει σε πολυ χαμηλη ενταση (δε φενεται καν) και αυτο γινεται οταν ειναι ειτε στη πριζα η και συνδεδεμενο με τον υπολογιστη (μεσο DVI) και ενο το pc ειναι κλειστο.  Ενο αναβοσβηνει με αυτο το τροπο, που και που αναβει εντονα το φωτακι/ κανονικα σα να παει να δουλεψει για κλασμα δευτερολεπτου αλλα κατευθειαν σβηνει παλι και και παλι τα ιδια.

Αν εχω την οθονη στη πριζα και συνδεδεμενη στον υπολογιστη και ανοιξω τον υπολογιστη, το φωτακι του ον που αναβοσβηνε ψοφια δεν αναβοσβηνει καν, δε κανει τιποτα.  Δηλαδη σα να τραβαει ο υπολογιστης το λιγο ρευμα που πηγαινε στη οθονη. 

Δεν αλλαξα τροφοδοτικο, και δεν εχω λογο ο υπολογιστης δουλευει μια χαρα, εννοω αλλαξα  το power cable της οθονης. 

Αυτη τη στιγμη χρησιμοποιω αλλη οθονη συνδεδεμενη με VGA και ολα καλα.  Συνδεσα την αλλη οθονη, αυτη που δε δουλευει, στο VGA πορτ και ειχα το ιδιο προβλημα.  Αρα, φταιει η οθονη και οχι η καρτα γραφικων, το DVI port η το DVI καλωδιο.  Δεν εχω τροπο να κανω τεστ αν δουλευει η καρτα γραφικων και το DVI πορτ για σιγουρια αλλα αν δεν εφταιγε η οθονη θα δουλευε με VGA. 

Ξεχασα να πω οτι ο υπολογιστης οπως και η οθονη ηταν συνδεδεμενα σε πολυμπριζο, δηλαδη και καλα το προστατευει να μη καει σε τετοια περιπτωση. σωστα;  Επισης, και αλλες φορες εχει κοπει το ρευμα χωρις να υπαρξει προβλημα.

Τι μπορει να φταιει και ποσο να κανει να φτιαχτει /συμφαιρει; Δε με χαλαει να παρω καινουργια οθονη, αφορμη ζηταω αλλωστε, αλλα αν ειναι cheap fix να τη κρατησω.

Δημοσ.

ειναι LG Flatron L227WTG 22"

roger, δε ξερω τι ειναι πυκνωτης αλλα το προβλημα θα λυθει ετσι οπως λεει εδω; http://www.ccl-la.com/blog/index.php/repairing-a-lg-l227wtg-pf-22-monitor-no-power/

λεει κατω κατω κοστιζει γυρο στα $40 να το στειλεις να το φτιαξουν, να βρω κανενα μαγαζι παλι τοσα η περισσοτερα θα μου παρει. Με $100-μενω αμερικη- παιρνω μια μετρια αλλα καινουργια και καλυτερη απο αυτη, αρα δε βλεπω να αξιζει να ασχοληθω..

Δημοσ.

To link που αναφερεις δειχνει την υποτιθεμενη ζημια και τον τροπο επισκευης της.Μαλιστα ο τυπος σου πουλαει για 12 δολλαρια και τους πυκνωτες που θα χρειαστεις.Αν δεν ξερεις τι ειναι πυκνωτης,δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να τα καταφερεις ,ποσο μαλλον σε οθονη που το τροφοδοτικο εχει high voltage.

Aν βρεις μαγαζι να στην φτιαξει για 40 δολλαρια σε σχεση με τα 100 που θα χρειαστει να αγορασεις καινουργια,ειναι καλα.

Δες τι σε συμφερει,εισαι στην Αμερικη και δεν μπορω να γνωριζω την αγορα εκει.

Το πολυπριζο ασφαλειας σε προστατευει απο υπερτασεις.Εδω το προβλημα που μαλλον αντιμετωπιζεις ειναι οτι περασε η ζωη των πυκνωτων και ειτε σκασανε ειτε αδειασανε,δεν μπορει να σε προστατευσει σε αυτο,ειναι φυσικο και επομενο.

Δημοσ.

Μονος μου δε ξερω να τη φτιαξω, θα τη παω καπου  να δω ποσα θα μου πουνε.  Εψαξα λιγο και με $100 δε παιρνω καλυτερη απο αυτη που εχω..αρα η τη φτιαχνω η πληρωνω $180+ για μια καινουργια και καλυτερη.  Ευχαριστω για τη βοηθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...