Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω σπουδασει για φωτογραφος και video editing και ασχολουμαι μονο με προσωπικα projects αλλα ειναι το μονο προγραμα που το εχω μαθει να χρησιμοπιω και ειμαι υπερευχαριστημενος. Οποτε δυστοιχος χωρις αυτα τα προγραματα δεν κανω.

Αν και δεν είμαι του photoshop ξέρω ότι με wine ή εφαρμογές όπως το Play on linux μπορείς να το εγκαταστήσεις.

Τώρα για video editing υπάρχει ένα καινούργιο πρόγραμα σε beta η alpha κατάσταση σε Linux.

Δημοσ.

Αν μπορείς να κάνει τη δουλειά σου μόνο με photoshop και όχι με gimp ή αν αυτά που οπωσδήποτε χρειάζεσαι υπάρχουν μόνο σε windows, τότε μείνε σε windows. Κατά τη γνώμη μου το dual boot (τουλάχιστον το μόνιμο, όχι για να δοκιμάσεις κάτι) είναι ταλαιπωρία.

Δημοσ.

Για μένα δώσε και μια ευκαιρεία στο gimp. Αφού λες ότι το photoshop το χειρίζεσαι καλά θα σου είναι παιχνιδάκι να δουλέψεις και στο gimp και νομίζω δεν θα βγεις χαμένος να δουλεύεις σε ένα open source πρόγραμμα που δεν σου ζητάει μια περιουσία.

Δημοσ.

το photoshop αντικαθίσταται με τον gimp...το premier όμως??(το έχω ψάξει για φιλαράκι και όλα που υπάρχουν είναι καθαρά για εντελώς ερασιτεχνικό επίπεδο κ κάπως δυσχρειστα)δυστηχώς το linux πάσχει από προγράμματα στον συγκεκριμένο τομέα...οπότε η λύση είναι windows για εκεί (dual boot)

Δημοσ.

Καλημέρα και απο μένα!

Λοιπόν το photoshop δεν αντικαθίσταται από το Gimp, όταν κάποιος θέλει να κάνει κάποια επαγγελματική εργασία. Για τα απλά οκ, αλλά απο κει και πέρα έχει θέματακια... 

π.χ. ένα από αυτά που μου κάνει εμένα είναι ότι στο type tool που έχει, βγάζει στα fonts ένα περίεργο πρόβλημα με το anti-alias και μου εμφανίζει κάτι pixelakia (γαλάζια) που κάνει τη χρήση του με κείμενο σχεδόν αδύνατη.

Η λύση που δουλεύω εγώ και που είναι μια χαρά είναι να περάσεις κάποια portable έκδοση του photoshop με το wine. Παίζει μια χαρά, και δουλεύει ωραιότατα. Μερικά shortcuts πιθανά να χρειαστεί να τα αλλάξεις γιατί κάνουν conflict με αυτά του λειτουργικού.

Τώρα για video editing ίσως τα παρακάτω σου φανούν ενδιαφέροντα

http://www.cyberciti.biz/faq/top5-linux-video-editing-system-software/

Δημοσ.

Επειδή τέθηκε θέμα νομιμότητας από τον ίδιο τον OP: Φίλε μου, το κόστος για μια άδεια χρήσης Windows είναι ένα μικρό κλάσμα αυτής του Photoshop; Γιατί το σκέφτεσαι; Όταν χρησιμοποιείς λογισμικό ως εργαλείο δουλειάς, δε θα πρέπει να συμβιβάζεσαι με ημίμετρα. Με το να ψάχνεις πώς μπορείς να κάνεις το Photoshop να παίζει σωστά σε Linux, έχεις ήδη ξεκινήσει στραβά ως επαγγελματίας.

Το Linux είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο το ίδιο, και πάνω σε αυτό έχουν φτιαχτεί μυριάδες άλλα καταπληκτικά εργαλεία τα οποία χρησιμοποιούνται από πάρα πολύ κόσμο για να παράγουν έργο σοβαρό.

Όμως κάθε περίπτωση χρήστη είναι διαφορετική, και στη δική σου περίπτωση δεν είναι απαραίτητα η βέλτιστη και προτεινόμενη λύση: έχεις πιθανώς επενδύσει χρόνο, κόπο και χρήμα για να μάθεις να δουλεύεις καλά συγκεκριμένες εφαρμογές image και video editing/production. Αν είσαι διατεθειμένος να πετάξεις αυτήν την επένδυση στον κουβά αλλάζοντας τις εφαρμογές σου με άλλες ή να ψάχνεσαι με WINE, ματσακονιές κλπ, τότε πάσο. Αλλά νομίζω πως θα πρέπει να το σκεφτείς πολύ πολύ καλά πριν να προχωρήσεις έτσι.

Αν μπορείς, συζήτησέ το και με συναδέλφους σου/άλλα άτομα του χώρου σου. Μπορεί να βρεις ορισμένους που να  έχουν δοκιμάσει να κάνουν αυτό που σκέφτεσαι, επιτυχώς ή όχι. Οι γνώμες τους και τα σχόλιά τους θα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την περίπτωσή σου.

My 2 €cents...

Δημοσ.

Ο Parsifal έχει δίκιο... αλλά !

Προσωπικά, και εάν υπάρχει χρόνος, θα πρότεινα να αρχίσεις να κοιτάς πως μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με τα free εργαλεία. 

Υπάρχουν αρκετά καλά και είναι αρκετά καλά. 

Όσο για την διανομή, θα πρότεινα Debian Mint. Αρκετά κοντά σε windows feel. 

http://www.linuxmint.com/download_lmde.php

Δημοσ.

Parsifal εχεις δικιο, ασφαλος και δεν θα αφισω πισω οτι εχω χτισει εος τωρα. Ισος δεν εχω κανει ξεκαθαρες τις προθεσεις μου. Αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω φισικα τα ws για να κανω την δουλεια μου με τα προγραμματα ετσι οπως ξερω να την κανω, και σε δευτερο partition να μπω στον κοσμο του Linux να το μαθω για καθημερινη χρηση (internet, multimedia κ.ο.κ) και οσο μπορω να εξεληχθω αναλογα με τον ελευθερο χρονο μου, την ευκολια των προγραμματων και το ενδιαφερων που μου προκαλουν γιατι δεν ειμαι πλεον μικρος αλλα εχω λιγο ελευθερο χρονο και μου αρεσει να ασχολουμαι με υπολογηστες και αυτον τον χρονο να τον διοχετεψω εδω.

Επιστρεφω στο προβλημα.

Προσπαθω να διαμορφοσω το usb για να τα περασω μεσο του usb αλλα οταν παει να το κανει μεσο του (UUI) universal usb installer η εφαρμογη syslinux.exe σταματαει να λειτουργει αλλα το UUI συνεχιζει μετα. Οταν οώς κανω restqrt για να τα περασω μεσο usb  δεν μου βγαζει μονο μια μαυρη οθονη και τπτ αλλο.

Απο τα Windows εκανα ενα partition 50 gb για να γραψω το iso σε dvd και να το δοκιμασω ετσι.

Τι πρεπει να προσεξω;

0_1.jpg

Δημοσ.

Εγώ θα επιστρέψω ότι γράφετε για το gimp και θα προσθέσω μια και κάποιος ειναι επαγγελματίας μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση του gimp με απευθείας επαφή με τους developer και με τις επισημάνσεις του στα προβλήματα η ελλείψεις που έχει βρει.

Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσει και ότι άλλο χρειάζετε για να κάνει την δουλειά του. 

Με απλά λόγια εμπιστευτείτε το ελεύθερο λογισμικό και συμμετέχετε στην ανάπτυξη του και η βελτίωση του θα είναι προς όφελος όλων.

Parsifal εχεις δικιο, ασφαλος και δεν θα αφισω πισω οτι εχω χτισει εος τωρα. Ισος δεν εχω κανει ξεκαθαρες τις προθεσεις μου. Αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω φισικα τα ws για να κανω την δουλεια μου με τα προγραμματα ετσι οπως ξερω να την κανω, και σε δευτερο partition να μπω στον κοσμο του Linux να το μαθω για καθημερινη χρηση (internet, multimedia κ.ο.κ) και οσο μπορω να εξεληχθω αναλογα με τον ελευθερο χρονο μου, την ευκολια των προγραμματων και το ενδιαφερων που μου προκαλουν γιατι δεν ειμαι πλεον μικρος αλλα εχω λιγο ελευθερο χρονο και μου αρεσει να ασχολουμαι με υπολογηστες και αυτον τον χρονο να τον διοχετεψω εδω.

Επιστρεφω στο προβλημα.

Προσπαθω να διαμορφοσω το usb για να τα περασω μεσο του usb αλλα οταν παει να το κανει μεσο του (UUI) universal usb installer η εφαρμογη syslinux.exe σταματαει να λειτουργει αλλα το UUI συνεχιζει μετα. Οταν οώς κανω restqrt για να τα περασω μεσο usb  δεν μου βγαζει μονο μια μαυρη οθονη και τπτ αλλο.

Απο τα Windows εκανα ενα partition 50 gb για να γραψω το iso σε dvd και να το δοκιμασω ετσι.

Τι πρεπει να προσεξω;

0_1.jpg

Νομίζω το λάθος έγινε με την διαμόρφωση του usb από τα windows. Για μένα δοκίμασε να το κάψεις το iso σε dvd και να μποιυτάρεις από εκεί. Δες πάντως και το kubuntu που λόγο kde που μοιάζει με windows μπορεί να σου αρέσειν περισσότερο.

Αν εγκαταστήσεις linux πάντως θα ήθελα να διαβάσω και την γνώμη σου για το gimp και στο που έχει ελλείψεις η που είναι καλό. Θα έχει ενδιαφέρων.

Δημοσ.

Τα εγκατέστησα παράλληλα με τα ως όπως μου έδινε την επιλογή αλλα δεν μου έδωσε να κάνω επιλογή χορού το που θα κάνει την εγκατάσταση. Σαν λειτουργεί το αισθάνομαι να καθυστερεί και να κολλάει μέχρι να εκτελέσει την εφαρμογή. 

Δεν ξέρω.

Έσβησα το διαμέρισμα που είχα δημιουργήσει και όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής.

Δεν ξέρω πως αλλάζω την γλώσσα του πληκτρολογίου και γράφω στα greeklish και τα μετατρέπω αλλα ακόμα και εδώ κολλάει και η σελίδα που κάνει την μετατροπή που την χρησιμοποιώ πολύ συχνά και δεν μου παρουσίαζε κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...