shkreliand Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα σε ολους. Σκεφτομαι να κανω μια δοκιμη με τα Linux και να τα βαλω ταυοχρονα να εχω και windows για αρχη και αν μου αρεσει συνεχιζω βαθητερα. Ξεκινοντας απο το μηδεν ποια εκδοση μου προτεινετε να παρω; Νομιζω πως θα με βολεβε να τα περασω μεσω του virtualbox, τι λετε;
tr3quart1sta Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 https://el.wikibooks.org/wiki/Linux_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82 3
chek2fire Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ σου προτείνω ubuntu που μπορείς να δοκιμάσεις το περιβάλλων του χωρίς καν να το εγκαταστήσεις εδώ http://www.ubuntu.com/tour/en/ μετά αν σου αρέσει το KDE σαν περιβάλλων εργασίας πας για kubuntu και τέλος υπάρχει και το mint πολύ καλή διανομή για κάποιον που πρωτοξεκινάει. 1
denbootarei Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα σου πρότεινα Linux Mint Cinnamon.
tritonas00 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Διαβασε το link του tr3quart1sta, ψαξε, δοκιμασε και δες ποια σου αρεσει και σου κανει. Δεν εχει νοημα να ρωτας απο αλλους, μιας και ο καθενας θα σου πει την διανομη που χρησιμοποιει. 2
capthookb Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μη διστάζεις. Προσοχή στα δεδομένα σου μόνο (μη σβήσεις κανένα partition που δε θέλεις) και κάνε δοκιμές να βρεις αυτό που θα σου αρέσει. Αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα του Linux.
shkreliand Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ. Ξεκιναω μεσα απο το virtualbox με το Μint για απλη χρηση γνωριςοντας το κ.ο.κ.
denbootarei Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Τι virtual box και αηδίες... Αν δεν κάνεις κανονική εγκατάσταση το Linux σε δικό του partition ούτως ώστε να χρησιμοποιεί όλους τους πόρους και να μάθεις να το δουλεύεις εκ των έσω , δεν πρόκειται ποτέ να το συνηθίσεις. 1
mask2011 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Το vbox είναι κατά την γνώμη μου ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος να δοκιμάσει κάποιος το linux. Ούτε επεμβαίνει στο σύστημά του και αν δεν του αρέσει μπορεί πάρα πολύ εύκολα να το βγάλει. Συμφωνώ ότι είναι υποδεέστερο απο αυτό που λέμε πραγματική εμπειρία αλλά σε ένα σύγχρονο μηχάνημα δεν έχει και τρελές διαφορές.
tritonas00 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Το vbox ειναι οτι πρεπει για να μαθει.
chek2fire Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 και εγώ προτείνω κανονική εγκατάσταση και αν μάθει να δουλεύει από εκεί ακόμα και προγράμματα που χρειάζετε να ψάχνει τι αντίστοιχο υπάρχει για linux ώστε σταδιακά να το κάνει το αποκλειστικό του λειτουργικό.
shkreliand Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Οκ συμφονω να βαλω το linux σε δικο του partition γιατι δεν θελω να πληρονω για λειτουγηκα και να ειμαι νομημος αλλα εχω και καποιες αποριες. Δουλευω αρκετα Photoshop (+ 2 φιλτρα Nik software) και ελαχηστα Premiere. Μπορουνα αυτα να μπουνε στο mint/ubuntu για να μην καθομαι να κανω restart καθε φορα που θελω να χρησιμοποιησω καποιο απο τα παραπανω προγραμματα. Δεν ειμαι και τοσο καλος γνοστης τον pc, ζηταω την βοηθεια σας να ευρηνω τις γνωσεις μου σε αυτο το θεμα. Εχω σκληρο 500gb και ελευθερα 300. Πως μπορω να κανω ενα partition χωρις να επιρεασω τα windows; Και καθε φωρα που ανοιγει to pc πως επιλεγω με πιο λειτουργικο μπαινω χωρις να επιλεγω το απο που να κανει μπουταρισμα; Ευχαριστω και παλι για τις γρηγορες απαντησεις σας.
chek2fire Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Σε linux θα δουλέψεις σε gimp που για μένα δεν έχει να ζηλέψει κάτι από το photoshop εκτός αν είσαι κανα επαγγελματίας. Για τα partition κατά την εγκατάσταση θα σου βγάλει μια επιλογή στο πόσο χώρο θέλεις να δώσεις στο linux και να αφήσεις για τα windows. Τα κάνει όλα αυτόματα και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μετακινείς μια μπάρα για να ορίσεις τον χώρο. Το λειτουργικό θα το επιλέγεις κάθε φορά που θα ανοίγεις το pc σε ένα menu. Μπορεί να βάλεις και τα windows σαν πρώτο στην λίστα ώστε να μπουτάρει αυτόματα σε αυτά μετά από κάποια δευτερόλεπτα.
shkreliand Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Εχω σπουδασει για φωτογραφος και video editing και ασχολουμαι μονο με προσωπικα projects αλλα ειναι το μονο προγραμα που το εχω μαθει να χρησιμοπιω και ειμαι υπερευχαριστημενος. Οποτε δυστοιχος χωρις αυτα τα προγραματα δεν κανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα