Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βαζεις τον δεικτη στα 750 volt ....

ac και το κοκκινο στο V :P

μη το βαλεις στο Α γιατι θα πιασεις φωτια :P

στη πριζα ποσο βγαζει οταν εχεις το Ups Πανω?

και ποσο οταν δε το χεις 

βαλτο με πολυπριζο παραλληλα...

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην πριζα (μαζι με ταυ) βγαζει 236-237 V.

Xωρις UPS ... παλι τα ιδια ... 236-238 V.

Με πολυπριζο δεν δοκιμασα.

Αν ειναι τοσο μεγαλη αναγκη θα το κανω αυριο.

Δημοσ.

Ok, εβαλα ταυ στην μια εξοδο και συνεδεσα το PC.

Nομιζω οτι τραβαει κατι παραπανω απο 300 W (απο το UPS).

Input 237-238 V

Output 208-209 V

Ειναι ελαχιστα παραπανω.

Αλλα τοσο λιγο που δεν ξερω αν αυτο κατι λεει.

Αυριο θα τηλεφωνησω μεταφορικη για να τα επιστρεψει στο Πλαισιο

και βλεπουμε απο κει και περα. Ισως παρω το APC (1500VA)

ισως τους βαλω, επι τοπου, να μετρησουν τασεις στα δυο παλια

και ενα καινουργιο (δικο τους). Βαρεθηκα ....

Δημοσ.

Ok, εβαλα ταυ στην μια εξοδο και συνεδεσα το PC.

Nομιζω οτι τραβαει κατι παραπανω απο 300 W (απο το UPS).

Input 237-238 V

Output 208-209 V

Ειναι ελαχιστα παραπανω.

Αλλα τοσο λιγο που δεν ξερω αν αυτο κατι λεει.

Αυριο θα τηλεφωνησω μεταφορικη για να τα επιστρεψει στο Πλαισιο

και βλεπουμε απο κει και περα. Ισως παρω το APC (1500VA)

ισως τους βαλω, επι τοπου, να μετρησουν τασεις στα δυο παλια

και ενα καινουργιο (δικο τους). Βαρεθηκα ....

Αφου με αυτο το φορτιο συνεχιζεις να εχεις τοσο χαμηλη εξοδο το ups θελει αλλαγη/αντικατασταση

Δημοσ.

Μολις τα αφησα στο Πλαισιο να τα κοιταξουν.

Τα πηγα με δυο φιλαρακια μου που τους ξεχαρβαλωθηκε η μεση !!!!

Πανω στην υποστηριξη (στον ημιοροφο) εβαλα στους τεχνικους να τα βγαλουν απο τα κουτια

για να τα μετρησω ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ με το ιδιο πολυμετρο που τα μερησα σπιτι. 

Και τα δυο εδειχναν Input : 222 V και Output : 223 V !!!!!

Και στο πολυμετρακι μου, και στο καντραν του UPS.

Με τα ιδια ακριβως καλωδια.

ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ να καταλαβω τι συμβαινει και στο σπιτι δειχνουν Input : 237 V - Output : 206 V.

ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ !!!!

Μου ειπαν οτι θα τα αφησουν μεχρι το βραδυ στην πριζα (και τα δυο) στην περιπτωση που η ταση εξοδου

πεσει κατω απο 210 V.

Κατα 99%, η υψηλη ταση εισοδου (στο σπιτι μου) ριχνει την ταση εξοδου στα 206 V.

ΟΜΩΣ, τα UPS δεν τα αγοραζουμε μονο για την μπαταρια αλλα και για το AVR μεσα τους.

Τα χρηματα πανε και για κεινο το ρημαδι το Output, οχι μονο την σπανια στιγμη που θα πεσει το δικτυο.

Και εκει ... σε μενα τουλαχιστον .... ΔΕΝ λειτουργει το συστημα. Τα UPS του Πλαισιου ειναι αψογα

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Η ΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

βασικα καλησπερα σας.....εχω ενα προβλημα και ειπα να το μοιραστω μαζι σας.....προκειται για ενα ups που αγορασα προσφατα....μαρκα Turbo-X UPS 1500 VA Line Interactive EA2150 .... εχω συνδεσει εναν υπολογιστη διπηρυνο εναν εκτυπωτη μελανης samsung εγχρωμο και εναν εκτυπωτη ασπρομαυρο μελανης brother...ολα αυτα ειναι συνδεδεμενα στις 3 εξοδους που βγαζει το ups πισω....η πριζα του  ups ειναι συνδεδεμενη κατευθειαν σε ενα πολυπριζο οπου εκει εχω συνδεσει αλλο πολυπριζο με ολες τις αλλες συσκευες συνδεδεμενες δηλαδη σκληρους δισκους εξωτερικους οθονη του υπολογιστη κ.α. δηλαδη το ups εχει μονο επανω του τους εκτυπωτες και τον υπολογιστη.... ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ: Απο τη μερα που πηρα το ups οταν του δινω φορτο σφιριζει το buzzer του....η ταση του ρευματος ειναι συνεχεια απο 231 εως 235 input με 234 εως 235 output....τι συμβαινει????

Δημοσ.

Την απάντηση θα τη βρεις αν διαβάσεις το θέμα παραπάνω. Πραγματικά χωρίς να με παρεξηγήσεις δώσε μου ένα λόγο που πήρες τουβλο-χ UPS; Θα ήθελα να τον ακούσω. Δεν έχεις ακούσει ποτέ ότι αυτή η μάρκα είναι ότι ναναι; Και αν το έχεις ακούσει και το έκανες για οικονομικούς λόγους που το σέβομαι φυσικά, δε σκέφτηκες πως αν σου κάψει κάτι θα τα πληρώσεις τριπλά; Τα ρεύματα για τις ηλεκτρονικές συσκευές είναι η καρδιά τους, όταν δε λειτουργεί σωστά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πεθάνουν... Μίλα με το Πλαίσιο για το θέμα εφόσον υπάρχει εγγύηση για το προϊόν.

• Like 1
Δημοσ.

Σε πρώτη φάση βγάλε από πάνω τους εκτυπωτές το μπαζζερ σφυράει γιατί απλά υπερβαίνει σε θέμα βατ αυτά που μπορεί να δώσει το ups και είνα σε φάση προειδοποιηση βγάλε φορτιο από πάνω γιατί η θα τα κάψεις όλα ή θα γίνει ένα ωραίο μπουν.Ασε που εκτυπωτες και ιδικά 2 που έχει βάλει εσυ δεν βάζουμε ποτέ πάνω

Δημοσ.

Μία απάντηση στο αρχικό ερώτημα, με καθυστέρηση 3 χρόνων :-D

Τα φτηνά πολύμετρα κάνουν ανόρθωση στην εναλλασόμενη τάση, μετράνε τη μέγιστη τιμή που παίρνει και διαιρούν με 1.414 (ρίζα του 2).

Αυτό βγάζει σωστή τιμή, αρκεί η τάση να είναι ημιτονοειδής.

Η έξοδος όμως του UPS είναι τετραγωνικός παλμός, και γι αυτό τα απλά πολύμετρα δείχνουν λάθος τιμή. Σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε πολύμετρο τύπου True RMS.

Εδώ ένα παλιό UPS της πλάκας που είχα πρόχειρο:

2s97t4p.jpg

Το κίτρινο πολύμετρο είναι απλού τύπου. Δείχνει 202 Volt, όμως η τιμή έπαιζε συνεχώς μεταξύ 198 και 207. Σύμφωνα με αυτό, η τάση είναι περίπου 10% κάτω απο τα φυσιολογικά.

Το κόκκινο πολύμετρο είναι τύπου True RMS. Η τιμή που δείχνει είναι σταθερά στα 233.3 Volt, η οποία είναι εντός φυσιολογικών ορίων.

Επομένως δέν υπήρχε κανένα πρόβλημα με το UPS, απλά το πολύμετρο δέν έδειχνε τη σωστή τιμή τάσης.

• Like 4
Δημοσ.

το προβλημα λυθηκε......εβγαλα παλι ολες τις πριζες.....και συνδεσα πανω στο ups μονο τον υπολογιστη και ενα πολυπριζο στη δευτερη πριζα του ups με δυο εξωτερικους σκληρους δισκους και την οθονη.....οι εκτυπωτες πλεον συνδεθηκαν κατευθειαν στην κυρια παροχη ρευματος με πολυπριζο και κανω τον σταυρο μου να μη παθουν ποτε κατι :shock:  :shock:  :shock:  :blink:  :blink:  :blink:  :X  :X .....αλλα αυτα που θελω να ξερω οτι δε θα παθουν κατι ηταν ο υπολογιστης και οι σκληροι δισκοι με την οθονη....

La-MoRt εχεις δικιο οτι δεν ειναι και τοσο αξιοπιστη η turbo-x απλα και εγω δεν εχω ασχοληθει να ξερω ποιες ειναι οι καλες μαρκες....ηταν και θεμα χρηματων και δεν ηθελα να δωσω παρα πολλα.....ελπιζω να μου βγει καλη η παρτιδα..... soteras ειχες δικιο τραβαγε πολυ φορτιο ο εκτυπωτης και τα μαμαγε ολα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...