chad21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Θέλω να κάνω μία ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα συμβατότητας της μητρικής μου (Gigabyte) με τις ram (kingston)?? Θα κάνω μια μιρκή περιγραφή το προβλήματός μου και όποιος καταλάβει και έχει και απάντηση καλοδεχούμενη. Έχω ένα υπολογιστή desktop. Το θέμα είναι ότι μερικές φόρες (ευτιχώς σπάνια) κολλάει. Τελευταία που προσπάθησα να μεταφέρω μερικά αρχεία από ένα στικάκι 32άρι κολλούσε πιο συχνά κατά την μεταφορά. Επίσης ήταν πιθανό να κολήσει στην εγκατάσταση ενημερώσεων όταν τερμάτιζα τον υπολογιστή!(κ αυτό λίγο πιο συχνό φαινόμενο)Τελευταία φορά πήγαν να μεταφέρω 20 GB αρχεία και κόλλησε. Μετά δεν άνοιγε καν. Τελοσπάντων άνοιξα το κουτί να τον καθαρίσω λίγο γτ είχε μαζεψει σκόνη 5ετίας(!) και μετά είχα σκοπό να τον κάνω φορμάτ. Αφού όμως ξανασύνδεσα τα κομμάτια πατούσα το κουμπί και δεν άνοιγε καθόλου. Έκανε έναν σπαστικό ήχα σαν καρδιογράφημα. "Έπαιξα" λίγο με τις RAM μήπως βγάλω καμιά άκρη. Είχα 4 Ram 1 Kingston 1GB 1 Twinmos 1GB 2 Kingston 2 GB (περισσότερες λεπτομέριες δεν θυμάμαι γτ τις έχω καιρό) Όταν είχα έβαζα μόνο την Twinmos λειτουργούσε τέλεια ο υπολογιστής, όταν έβαζα και τις Kingston δεν άνοιγε καν (τον γνωστό ήχο σαν καρδιογράφημα που προανέφερα) Τελικά κατέληξα (αφού έκανα διάφορους συνδιασμούς των ram) να έχω πάνω την Twinmos και τις δύο 2άρες Kingston. Τώρα λειτουργεί, βεβαια το λογικό είναι να μου ξανακολήσει... Έχει κανείς παρόμοια εμπιρεία με ram και μητρική?
GiannisWalker Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 το καλύτερο είναι να έχεις ίδιες μνήμες πάνω στο pc σου. Να αποφεύγεις να παίρνεις διαφορετικές γιατί θα έχεις προβλήματα συμβατότητας.
trelomhxmhx Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 για αρχή θα τρέξεις 4 φορές το memtest μια φορά για κάθε μνήμη (το pc θα έχει μόνο μια ram τη φορά)
chad21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2013 κ εγώ το έχω ακούσει αυτό Gianni γι αυτό τελικά έβαλα τις 2 2αρες που ειναι κ ίδιες. Στην αρχή δεν άνοιγε.. τις άλλαξα θέση και τελικά άνοιξε. Έχω βάλει πάνω τα windows 8 και δεν κολλάει καθόλου! 25GB μετέφερα και τα μετέφερε κανονικά! Επίσης ούτε στα xp μου κολούσε ποτέ. Μόνο στα 7Φίλε trelomhxmhx δεν ξέρω να κάνω memtest... είμαι κάπως άσχετος με τέτοια θέματα. Σου είναι εύκολο να με βοηθήσεις?
trelomhxmhx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2013 Φίλε trelomhxmhx δεν ξέρω να κάνω memtest... είμαι κάπως άσχετος με τέτοια θέματα. Σου είναι εύκολο να με βοηθήσεις? http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.usb.installer.zip κατέβασε αυτό και βάλε ένα usb flash να σου το διαμορφώσει έπειτα εκκινείς από το usb flash και το memtest ξεκινάει να τρέχει μόνο του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα