Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα αλάνια!

Έχω έναν σταθερό υπολογιστή τον οποίο τον είχα φτιάξει κομμάτι κομμάτι πριν 3,5 χρόνια.Ποτέ του δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μέχρι πριν λίγες μέρες.Ξαφνικά ενώ δούλευε σε άσχετα χρονικά διαστήματα μου πέταγε b.s.o.d και αυτό που προλάβαινα να διαβάσω ήταν κάτι για το win32k.sys και έκανε επανεκίνηση.Έψαξα λιγάκι στο ίντερνετ έκανα κάποιες ενέργειες αλλά τίποτα.

Σε πολλά φόρουμ γράφανε ότι αυτό οφείλετε κυρίως σε θέμα hardware.

Απόφάσισα λοιπόν να τον κάνω φορμάτ,μηπώς τελικά έφταιγε κάποιο αρχείο και την γλίτωνα φθηνά. Μπάινω κανονικά από boot σε cd σβήνω τα πάντα με format από τον δίσκο και ξεκινάω την καινούρια εγκατάσταση, και ξαφνικά ενώ όλα ήταν μια χαρά, η οθόνη μου χάνει το signal και κλείνει λες και είναι σε standby(αναβοσβήνει το φως της).Τον κλείνω τον ξανανοίγω και μετά από λίγη ώρα πάλι τ ίδιο πράγμα ο υπολογιστής φαίνεται να τραβάει ρεύμα κανονικά,δουλεύουν ανεμιστήρες,ledakia και οι σκληροί και η κάρτα γραφικών αλλά αυτό εκεί μπαινει σε standby mode και δεν επανέρχετε.

Τι να κάνω?Καμία ιδέα του τι μπορεί να φταίει?Εαν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με οτιδήποτε πείτε μου.

Δημοσ.

Δοκίμασε καμία άλλη κάρτα γραφικών αν κ κανονικά έπρεπε να διαβάσεις το minidump αρχείο που δημιουργείται μετά απο κάθε bsod κ να μην κανείς φορματ αμέσως.

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Nαι

Προφανώς δεν προλάβαινε να κάνει το Minidump αρχειο λόγο της άμεσης επανεκίνησης γιατί σε ένα άλλο Pc που έβγαζε b.s.o.d έβλεπα στην τελευταία σειρά ότι δημιουργούσε το Minidump αρχείο και μετά έκανε restart

Kαι το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάρτα γραφικών να ταιριάζει να δοκιμάσω από κάποιον γνωστό(είτε έχουν λαπτοπ,είτε παλιά μηχανήματα) εμένα έχει την xfx radeon hd 5770 gddr5 πάνω ο υπολογιστής. :fear: 

Δημοσ.

Γραψε αναλυτικα απο τι αποτελειται το συστημα σου....

Τσεκαρε θερμοκρασιες με το Hwinfo και ποσταρε εικονα εδω,

Τρεξε πολυωρο bootable memtest86....

Αν έχεις πανω απο δυο dimm μνημης δοκιμασε το καθε ενα ξεχωριστα....

Κανε ολες τις παραπανω στανταρ διαδικασίες και αν δεν βρεθει κατι συζηταμε τα παρακατω βήματα αργοτερα!

Δημοσ.

Μητρική ASUS P6T SE

Κάρτα γραφικών xfx radeon hd 5770

Eπεξεργαστής intel core i7 920(den θυμάμαι το ακριβες μοντέλο νομίζω τρέχει στα 2,66ghz)

Μνήμες OCZ3X INTEL xmp edition στα 1333ΜΗΖ 4gb(2 των 2gb)

Tροφοδοτικό Thermaltake 800watt(δεν θυμάμαι επίσης μοντέλο ακριβώς)

Σκληρός1 Kingston ssd 40gb

Σκληρός2 WD green 500gb

To κόλπο με τις μνήμες το δοκιμάσα δεν βλέπω διαφορά(Μονο αν τις αλλάζω θέση δεν ξεκινάει ο υπολογιστής που νομίζω είναι αναμενόμενο)

Θα δοκιμάσω το hwinfo και το memtest και σας ενημερώνω περαιτέρω.

Για το memtest ξέρω οτί μπορώ να δημιουργήσω live cd.Ισχύει το ίδιο και για το hwinfo?

Δημοσ.

Επειδή λόγο του format δεν έχω λειτουργικό ώστε να ανοίξει το pc, το hwinfo δεν χρειάζεται να μπω στα windows για να δουλέψει?

Πάντως μέσω της μητρικής μπορώ να δω κάποιες θερμοκρασίες αν μπορεί να βοηθήσει κι αυτό

η θερμοκρασία της motherboard ήταν 48C και του επεξεργαστή 46C δούλευε γύρω στα 3 λεπτά πριν μπει σε standby mode η οθόνη.

Τον κλείνω τον ξανανοίγω ξεκίνησα το Memtest και στο λεπτό μπήκε πάλι σε standby mode.Το αστείο όμως είναι ότι ο υπολογιστής ακούγεται ότι δουλεύει φυσιολογικά, εννοώ ότι παρόλο που μπήκε σε standby η οθόνη συνεχίζει στην ίδια ένταση που έκανε το memtest μπορεί και να το κάνει ακόμα και να μην μπορώ να το δω εγώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...