Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ!

Έχω αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή μου 4 x 2 GB = 8 GB μνήμη RAM. Επειδή χρειάζομαι περισσότερη μνήμη, σκέφτομαι να πάρω 2 dim των 4 GB ώστε να φτάσω στα 12. Τα 2 dim που θα πάρω φαίνεται να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά των 2 που έχω, μόνο η χωρηστικότητα αλλάζει. (

corsair CMX4GX3M2A1600C9: αυτές που έχω

corsair CMX8GX3M2A1600C9: αυτές που θα πάρω)

Η ερώτηση μου είναι αν το νέο configuration μνημών θα συνεχίσει να δουλεύει σε dual channel ή όχι. Θα χάσω τίποτα από πλευράς επιδόσεων σε σχέση με πριν;

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα θα παίξουν σωστά. Όπως είναι γνωστό όμως 4 στικς μνήμης "ζορίζουν" τον IMC.

Είχαμε κουβέντα για τέτοιο θέμα εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/494428-amd-8150-asus-crosshair-v-formula-dead/?p=52616417

Τι σύστημα έχεις;

Δημοσ.

Και τώρα 4 stick έχω και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (φτου φτου φτου μη το ματιάσω) με τον υπολογιστή να δουλεύει σχεδόν συνέχεια στο full και να μην κλείνει ποτέ.

Είναι καλό και σχετικά καινούργιο μηχάνημα, επεξεργαστής Intel core i7 2600K και μητρική MSI P67-A-GD65.

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, πιστεύω ότι σε intel πλατφόρμες τα προβλήματα είναι λιγότερα. Το λέω αυτό με το σκεπτικό ότι Intel είναι ακριβά και πιο Premium πράγματα.

Δημοσ.

Πρέπει υποτίθεται να είναι ίδιες οι μνήμες και με ίδια "ποσότητα" Chips.

DRAM density Size of the chip are measured in megabits. Nearly all motherboards only recognize 1 GB modules if they contain 64M×8 chips (low density). If 128M×4 (high density) 1 GB modules are used, they most likely will not work. The JEDEC standard allows 128M×4 only for slower buffered/registered modules designed specifically for some servers, but some generic manufacturers do not comply.[7][verification needed]

http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι θα παίξουν. Αλλά η φαντασία πάντα οργιάζει. Οι περισσότεροι όταν αγοράζουμε RAM δεν κοιτάμε συμβατότητες με βάση το Motherboard και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα. Παρόλα αυτά όμως μπορεί να υπάρξουν.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα τύχης. Ο κατασκευαστής ότι πρέπει να αναφέρει το αναφέρει.

Λόγω των προβλημάτων που είχα (που μου είχε χαλάσει το ένα stick από τα 4 - όχι ότι φταίει ο τύπος της μνήμης, απλά έτυχε) και επειδή σε ένα φίλο double sided RAM δεν έπαιζαν στο PC του στην ταχύτητα που όριζε το XMP Profile (1600Mhz), αρχίζω να είμαι επιφυλακτικός και διάλεξα μνήμες που έχουν τσιπάκια από τη μία μεριά (single side) όπως ορίζει η AMD για τα 4 sticks στα 1600MHz και πάνω και ταυτόχρονα οι μνήμες να είναι στη λίστα συμβατότητας με τη μητρική. Όλα έπαιξαν ρολόι.

Όμως όταν δοκίμασα RAM doulbe sided, έδειχναν να παίζουν και αυτές καλά. Δεν είχα το χρόνο όμως να κάνω περισσότερα tests.

Με λίγα λόγια όταν τα Chip είναι λίγα συνεπώς από τη μία μεριά της πλακέτας (single sided), είναι και μεγαλύτερης χωρητικότητας. (High Density).

Όταν είναι πολλά, είναι και από τις δύο μεριές (double sided). (Low Density)

Κάπως έτσι το έχω καταλάβει με βάση αυτά που γράφονται.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Μια τελευταία ερώτηση. Πως θα καταλάβω αν δουλεύουν σε dual channel ή όχι; :P

Μήπως από το CPU-Z όπου τώρα στην καρτέλα memory στο channel μου γράφει dual;;;

Δημοσ.

Το dual channel δουλεύει ανά δυο dim μνήμης. Το λέει και η ίδια λέξη εξάλλου

Απλά όταν βάζεις διαφορετικές συχνότητες μνήμης ανά ζευγάρι γίνεται downgrade στην χαμηλότερη.

Στην περίπτωση που λες μια χαρά θα δουλεύει το dual channel.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...