journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 παίδες καλημέρα, έχω στην κατοχή μου το Hol Netfaster WLAN 3 (θα χρησιμοποιηθεί σαν modem) και το Asus RT-AC66U (θα χρησιμοποιηθεί σαν router). Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τις ρυθμίσεις μεταξύ των καθώς χρειάζομαι να κάνω και port forward. Αρχικά έκανα reset και στα 2 για να είμαι απολύτως σίγουρος σχετικά με τις ip. Το modem λοιπόν ξεκινάει με default 192.168.2.1 (παραμετροποιήσιμη) και subnet mask 255.255.255.0 (παραμετροποιήσιμο μόνο το 0). Δεν πειράζω τίποτα, δίνει ιντερνετ μόνο του. Κλείνω το firewall και ορίζω το ip range απο 192.168.2.3 έως .250 To router ξεκινάει με default 192.168.1.1 και subnet mask 255.255.255.0 (παραμετροποιήσιμα όλα) και παίρνει wan ip κάτι σαν 192.168.2.4 Προσπαθώ να αλλάξω την ip στο router και να την βάλω σε 192.168.2.2 και δεν με αφήνει λέγοντας ότι η wan ip και η ip του router δεν μπορούν να είναι στο ίδιο ip range και με την ίδια subnet mask. Οπότε έχω κολλήσει εκεί...
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 επιμενω γιατι δεν κανεις bridge το ρουτερ η να μην παιξεις με την wan για να μην κανεις διπλα port forward? στην ουσια στο Modem router κανεις Port forward κανονικα στην 2.4 που παιρνει η wan του asus και μετα απο το asus κανεις port forward στο pc.διπλα port forward λογω διπλου Nat.
11100s Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Πρέπει να κάνεις ένα απο τα 2 1-ορίζεις bridge το μπροστά, και ppoe στον πίσω (δες εαν το κάνει) 2- ο μπροστά πρέπει να είναι και εκείνος router. του ορίζεις 192.168.2.1 - lan interface + route 192.168.1.0 255.255.255.0 ->192.168.2.2 Βάζεις την wan του δεύτερου 192.18.2.2 255.255.255.0 και LAN 192.168.1.1 255.255.255.0 + route 0.0.0.0 0.0.0.0 ->192.168.2.1 Το PC-192.168.1.χ/24 με DG 192.168.1.1 Δεν μπορεί να έχει 2 interfaces στο ιδιο subnet ενας ρουτερ.
journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 @Poulinos δεκτό αυτό που λες, θα το δοκιμάσω. το Netfaster αυτό πως μπαίνει σε bridge mode???? Διότι από όσο έψαξα εντός μενού, η μόνη ένδειξη σε bridge που βρήκα έχει να κάνει με το 1483.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 @Poulinos δεκτό αυτό που λες, θα το δοκιμάσω. το Netfaster αυτό πως μπαίνει σε bridge mode???? Διότι από όσο έψαξα εντός μενού, η μόνη ένδειξη σε bridge που βρήκα έχει να κάνει με το 1483. αυτο ειναι το brdge.rfc 1483 και μετα το ρουτερ Pppoe για να κανει κληση.τα στοιχεια θα πανε στον ρουτερ.ετσι θα εχεις ενα Nat.
journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 αυτό θα κάνω. Σε 1,5 ώρα πάω σπίτι και πέφτω με τα μούτρα!! Αναμένετε νέα μου!! μέχρι να γίνει αυτό, αν γυρίσω σε bridge (modem), θα "παίξω" με την WAN κανονικά ή απλά θα το βάλω σε μια οποιαδήποτε ελεύθερη ethernet του ρούτερ??
jkoukos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Ότι λέει ο @poulinos ισχύει. Γυρίζεις το netfaster σε bridge mode βάζοντας στο WAN > ATM PVC >VC1 > 1483 bridging.Θα συνδέσεις την WAN του Asus με μια ελεύθερη θύρα του Netfaster. Τέλος θα βάλεις το Asus να κάνει την κλήση επιλέγοντας PPPoE με το όνομα χρήστη και κωδικό. Από εκεί και πέρα ξεχνάς το Netfaster που απλά θα δουλεύει ως modem και όλες οι λειτουργίες του δικτύου θα ελέγχονται από το Asus. 1
journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Στο modem της Hol δεν χρειάστηκε ποτέ να βάλω κωδικούς. Πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο ε;;
jkoukos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είναι θέμα router αλλά εταιρείας. Η HOL δεν απαιτεί κωδικό και όνομα χρήστη, αλλά αν θέλεις τους ζητάς μόνο για να μπεις στο myHOL και βέβαια στο email (μόνο εκεί απαιτούνται). Αν δεν σε αφήνει το Asus να προχωρήσεις με κενά τα πεδία, βάλε "[email protected]" και "oti_kodiko_theleis".
journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 αχ να είχες απαντήσει λίγο πιο πριν, δεν πειράζει αφού εφαγα 15 λεπτά στην αναμονή με την HOL... Το λοιπόν, έκανα ότι είπατε (1483 bridge, PPPoE και κωδικούς της τάξης [email protected]) είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως το 1ο βήμα έγινε όπως το περίμενα (έπρεπε!). A! στο modem έκλεισα το firewall και το wifi. Πρέπει να κλείσω και τον dhcp ή/και κάτι άλλο??? το modem έχει πάρει ip 192.168.1.1 αλλά βλέπω ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτό από το wifi παρά μόνο αν συνδέσω καλώδιο πάνω του. Είναι φυσιολογικό??
jkoukos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Αν και δεν έχω δοκιμάσει να συνδεθώ ασύρματα σε modem που έχει μπει σε Bridge, το θεωρώ φυσιολογικό, καθώς όλες οι λειτουργίες routing μαζί με τον DHCP κανονικά πρέπει να είναι ανενεργές. Στον υπολογιστή έχεις αυτόματα διεύθυνση ή σταθερή (στην ενσύρματη και ασύρματη κάρτα);
journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 τις έχω βάλει αυτόματες. έκανα και το port forward στο router (port 5000) και περιμένω να βρω ένα pc εκτός δικτύου για να το δοκιμάσω. 1
poihths Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 για ναχεις προσβαση στο μοντεμ δες αν μπορεις να κανεις routing στο asus. λογικο είναι να μην σαφηνει αφου το πισι σου ειναι σε αλλο subnet-LAN
journeyman77 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 τελικά μέσω φίλου, δοκίμασα να τρέξω την ddns διεύθυνση αλλά τζίφος... πάμε για troubleshooter!
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 αυτό θα κάνω. Σε 1,5 ώρα πάω σπίτι και πέφτω με τα μούτρα!! Αναμένετε νέα μου!! μέχρι να γίνει αυτό, αν γυρίσω σε bridge (modem), θα "παίξω" με την WAN κανονικά ή απλά θα το βάλω σε μια οποιαδήποτε ελεύθερη ethernet του ρούτερ?? παντα παιζεις με την wan διοτι αποεκει περναει το Username/password τοy asus. Στο modem της Hol δεν χρειάστηκε ποτέ να βάλω κωδικούς. Πρέπει να τους πάρω τηλέφωνο ε;; εφοσον δεν εχει κωδικο η hol οπως σου ειπαν απλα αφηνεις κενο η πολυ απλα βαζεις οτι θες. αχ να είχες απαντήσει λίγο πιο πριν, δεν πειράζει αφού εφαγα 15 λεπτά στην αναμονή με την HOL... Το λοιπόν, έκανα ότι είπατε (1483 bridge, PPPoE και κωδικούς της τάξης [email protected]) είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως το 1ο βήμα έγινε όπως το περίμενα (έπρεπε!). A! στο modem έκλεισα το firewall και το wifi. Πρέπει να κλείσω και τον dhcp ή/και κάτι άλλο??? το modem έχει πάρει ip 192.168.1.1 αλλά βλέπω ότι δεν μπορώ να έχω πρόσβαση σε αυτό από το wifi παρά μόνο αν συνδέσω καλώδιο πάνω του. Είναι φυσιολογικό?? ειτε κλεισεις τον dhcp ειτε οχι συνηθως δεν εχειςθεμα.πολλα adsl router οταν τα κανεις bridge Κλεινουν μονα τους τον dhcp.επισης τα firewall και αυτα δεν παιζουν οποτε τα κλεισεις η οχι συνηθως παλι ειναι ενα και το ιδιο.επειδη ειναι αλλο subnet πολλες φορες δεν μπορεις να μπεις ετσι απλα στο adsl router.αλλες φορες παιρνει μια Fake ip και μπαινεις με αυτην οπως ειπες την 192.168.1.1.αλλες φορες βαζεις καρφωτα Ip το αλλο subnet στο pc και μπαινεις.αν δεν μπαινει εκει μπορει καποιος να κανει πατεντα και να ενωσει μια ακομα Lan toy adsl router με μια lan tou router.ετσι κερδιζει ethernet και βλεπει και το ρουτερ.υπαρχουν διαφορα αλλα δεν εχει νοημα αφου στο adsl router δεν χρειαζεται να ξαναμπεις. τις έχω βάλει αυτόματες. έκανα και το port forward στο router (port 5000) και περιμένω να βρω ένα pc εκτός δικτύου για να το δοκιμάσω. αν ειναι για καποιες καμερες πχ μπορεις να μπεις και διαμεσω Proxy στο δικο σου Αν και δεν έχω δοκιμάσει να συνδεθώ ασύρματα σε modem που έχει μπει σε Bridge, το θεωρώ φυσιολογικό, καθώς όλες οι λειτουργίες routing μαζί με τον DHCP κανονικά πρέπει να είναι ανενεργές. Στον υπολογιστή έχεις αυτόματα διεύθυνση ή σταθερή (στην ενσύρματη και ασύρματη κάρτα); ναι ο dhcp πολλες φορες κλεινει μονος του Indeed. τελικά μέσω φίλου, δοκίμασα να τρέξω την ddns διεύθυνση αλλά τζίφος... πάμε για troubleshooter! α.δοκιμασε με Ip οχι με dyndns.β.αν δεν παιξει κλεισε firewall στο ρουτερ. γ.δοκμασε το Port forward.ανοιξε την θυρα πχ 4444 στην Ip 192.168.1.30 για παραδειγμα.την 192.168.1.30 δωστην καρφωτα στην καρτα δικτυου του Pc.μετα βαλε την 4444 στο Mtorrent και εφοσον το κλεισεις και το ανοιξεις μπες στο www.canyouseeme.org και δοκιμασε την 4444.αν παιξει τοτε εισαι οκ.ανοικε την θυρα και σε tcp Και σε Udp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα