Shade Of Purple Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καταρχάς, ανάλογα με το που θα εντοπιστεί το πρόβλημα τελικά και κατόπιν εορτής θα ξέρω άν έπρεπε να μπει στην υποενότητα "μητρικές" ή στις κάρτες γραφικών. Συνοπτικά: σε νέο σύστημα με μητρική Asus H87M-E και επεξεργαστή i3-4330, όλα λειτουργούν άψογα μέχρι να δώσω ρεύμα στην μη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών (μια gts 450 άν έχει καμμία σημασία, η οποία έτρεχε μια χαρά στο παλαιό σύστημα και δοκιμάστηκε εκ νέου σε τρίτο σύστημα σήμερα, το οποίο επίσης τρέχει με την κάρτα του επεξεργαστή). Και λέω "μέχρι να δώσω ρεύμα", εννοώντας αυτό ακριβώς, όσο άσχημο κι άν ακούγεται: η κάρτα είναι στην μητρική χωρίς την έξτρα pci-e τροφοδοσία και ότι και να επιλέξω στο bios, το σύστημα θα τρέξει με την ενσωματωμένη. Από την στιγμή που θα τροφοδοτήσω την 450 και θα ανάψω, ότι επιλογή κι άν έχει το bios, θα βλέπω μαύρη οθόνη από το ξεκίνημα, σε όποια θύρα και να την συνδέσω. Δοκίμασα άλλα καλώδια dvi, τις vga θύρες, ενημέρωση του bios, την κάρτα σε σύστημα φίλου, όπως προανέφερα, και το πρόβλημα παραμένει. Σύστημα μια χαρά, κάρτα μια χαρά, συνδυασμός μηδέν. Σκέφτομαι μήπως έχει θέμα η μητρική και την γυρίσω DOA, αλλά θέλω να αποφύγω την ταλαιπωρία και έχω ακόμη την ελπίδα ότι είναι κάτι πολύ απλό αλλά δεν το βλέπω. Άν έχει κανείς καμμία ιδέα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 τροφοδοτικο απο αλλο συστημα μηπως δεν βγαζει σωστο ρευμα στο εξτρα molex τροφοδοσιας για την καρτα γραφικων?
WalkerSW Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Πες μας και πιο ακριβως τροφοδοτικο έχεις!
Shade Of Purple Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το τροφοδοτικό είναι το Seasonic S12II-380 (χαρακτηριστικά: Site: http://www.silentpcreview.com/article753-page1.html">SilentPcReview και Site: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817151032">NewEgg ) και δεν άλλαξε στην αναβάθμιση. Σχετικά με την παρατήρηση για το ρεύμα τροφοδοσίας, ναι, ίσως, αλλά έτσι ξαφνικά; Μια χαρά ήταν πριν. Δυστυχώς δεν έχω άλλο λειτουργικό τροφοδοτικό για να δοκιμάσω τώρα.
WalkerSW Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καλο χρυσό και αγιο το seasonic αλλα 27αμπερια στην 12αρα ίσως και να είναι λιγα για τετρπύρηνο και 450 , ειδικά αν ειχε ζοριστει για καποιο καιρο και στο παλιοτερο συστημα! Δεν σου λεω οτι ντε και καλα φταιει το τροφοδοτικο αλλα πιστευω ότι ειναι το πρωτο που πρεπει να δοκιμασεις με καποιο αλλο δανικο για να μην μπαινεις τσαμπα σε εξοδα! Το αλλο που μπορεις να κανεις έιναι να δοκιμασεις μια αλλη καρτα στο συστημα!
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Καλο χρυσό και αγιο το seasonic αλλα 27αμπερια στην 12αρα ίσως και να είναι λιγα για τετρπύρηνο και 450 , ειδικά αν ειχε ζοριστει για καποιο καιρο και στο παλιοτερο συστημα! Δεν σου λεω οτι ντε και καλα φταιει το τροφοδοτικο αλλα πιστευω ότι ειναι το πρωτο που πρεπει να δοκιμασεις με καποιο αλλο δανικο για να μην μπαινεις τσαμπα σε εξοδα! Το αλλο που μπορεις να κανεις έιναι να δοκιμασεις μια αλλη καρτα στο συστημα! +1 σε αυτα που ειπε ο φιλος.υποχρεωτικα θελει δοκιμες με αλλα hardware για να δεις τι μπορει να φταιει και τι οχι.εκτος αν βρες και παλ σχετικο ανταπτορα απο 2 Molex σε pci express για την καρτα αμα ειναι 6Pin.
Shade Of Purple Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 i3-4330 είπα, διπύρινος είναι, και από τους εγκρατείς. Δοκίμασα να δώσω ρεύμα από δανεικό τροφοδοτικό (Hiper Type-R II 680w), με τα αυτά αποτελέσματα. Πουλίνο, αυτό το δοκίμασα πρώτο απ' όλα. Θα κοιτάξω να βρω άλλη κάρτα για να δοκιμάσω, αλλά αυτή έπαιζε μια χαρά σε pc φίλου που την δοκίμασα χθες (και βέβαια μια χαρά και σε 'μένα πριν την αναβάθμιση). Είμαι ένα βήμα πριν το rma. Υ.Γ. Κι αυτοί οι κατασκευαστές, γιατί κόψανε τις εξωτερικές μεμβράνες; Που ξέρω τώρα άν η μητρική έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από άλλον;
WalkerSW Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δοιμασε αν κανει τα ιδια και με αλλη καρτα... αν ναι τοτε μιλαμε κατα 90% για μητρικη.
Λύση Shade Of Purple Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Λύση Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Λοιπόν, δοκίμασα με την gpu του ετέρου ημίσεως με τα ίδια αποτελέσματα. Ξαναέβαλα την δική μου κάρτα και άναψα το σύστημα για να δώ τα τηλέφωνα του service του καταστήματος αγοράς. Ξαναδοκίμασα με το dvi στην pci-e κάρτα και... όλα καλά. Ακόμα δεν είμαι σίγουρος άν έφταιγε αυτό, αλλά ναι, έκανα μια μικρή αλλαγή αλλού: φαντάζομαι όσοι είχαν ποτέ Asus και dual channel θα θυμούνται το κόλλημα που έχει η εταιρία (ίσως και άλλες) με τις θέσεις Α2 και Β2, τονίζοντας το πολλές φορές. Καθώς το εγχειρίδιο της συγκεκριμμένης δεν ανέφερε τίποτα σχετικό, τις είχα βάλει στο Α1 και Β1. Μια και το κουτί ήταν ανοικτό, είπα να τις αλλάξω. Δεν ξέρω άν ήταν σύμπτωση αλλά μετά από 3 επανεκκινήσεις, όλα συνεχίζουν να είναι μια χαρά. Το γράφω μήπως ποτέ βοηθήσει κανέναν. Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας και την προθυμία για βοήθεια. Το θέμα θα μπορούσε να κλειδωθεί.
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Υ.Γ. Κι αυτοί οι κατασκευαστές, γιατί κόψανε τις εξωτερικές μεμβράνες; Που ξέρω τώρα άν η μητρική έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από άλλον; δεν μπορεις να το καταλαβεις παρα μονο αν δεις γενικοτερα καποιο σημαδι .επισης η αντιστατικη μεβρανη που βαζουν το mobo μεσα συνηθως αμα το βγαλεις απο την σακουλα αυτη μετα ειναι δυσκολο να την ξανακλεισεις χωρις να φαινεται το παραμικρο σημαδι οτι ανοιχτηκε.ολο και καπου θα τσακακωθει κτλ.απο εκει και περα αν υπαρχει καμια δαχτυλια κτλ κτλ.αν εκει που μπαινουν οι βιδες και σφιγγουν αν υπαρχει σημαδι απο την βιδα . επισης προληπτικα ριξε ενα bios update Στην μητρικη.για την καρτα πολυ σπανια βρισκεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα