Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι μετά θα μπορείς να βάλεις το πτυχίο κ τι γίνεται με τις προκηρύξεις ΠΕ που ζητάνε κάρτα ανεργίας για μόρια.

Αν εννοείς κάτι προκυρήξεις κοινοφελών προγραμμάτων που μετράνε τα μόρια από τον χρόνο ανεργίας, εκεί θα έχεις πρόβλημα αν τους δείξεις δεύτερο πτυχίο μετά το πρώτο ενώ μετρούσαν μήνες ανεργίας, θα έχεις είτε κυρώσεις ποινικού χαρακτήρα (δύσκολο) είτε αφαίρεση των συγκεκριμένων μορίων κατά τον υπολογισμό στην προκύρηξη (το πιθανότερο).

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έβγαλα κάρτα ανεργίας το προηγούμενο εξάμηνο, σπουδάζω σε ιδιωτική σχολή, μας επιτρέπεται κανονικα να έχουμε κάρτα ανεργίας?ξέρει κανεις?Ατομο απο τον οαεδ που ειχα μιλησει μου ειπε οτι δεν ξερει τι γινεται σε τετοιες περιπτώσεις.
υγ. την εβγαλα κανονικά λέγοντας οτι τελειωσα το λυκειο, δεν με ρωτησε καν αν σπουδαζω.

Δημοσ.

Έβγαλα κάρτα ανεργίας το προηγούμενο εξάμηνο, σπουδάζω σε ιδιωτική σχολή, μας επιτρέπεται κανονικα να έχουμε κάρτα ανεργίας?ξέρει κανεις?Ατομο απο τον οαεδ που ειχα μιλησει μου ειπε οτι δεν ξερει τι γινεται σε τετοιες περιπτώσεις.

υγ. την εβγαλα κανονικά λέγοντας οτι τελειωσα το λυκειο, δεν με ρωτησε καν αν σπουδαζω.

Η σχολή σου είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο παιδείας; Είναι κολλέγιο με άδεια ή απλά μια οποιαδήποτε επιχείρηση σαν χιλιάδες που παρέχουν κάποιας μορφής εκπαίδευση και επιμόρφωση σε στυλ ΚΕΚ.

Δημοσ.

Θα πάω να βγάλω τελικά και απλά δεν θα τους πω ότι είμαι εγγεγραμμένος σε ΑΕΙ, έστω για την δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ και για να παίρνω μόρια από ανεργία για καμιά προκύρυξη. Εξάλλου δεν απολαμβάνω κάποιο προνόμιο απ' το ότι είμαι τυπικά φοιτητής. Στην ουσία άνεργος είμαι. Τώρα το θέμα είναι ότι στα δικαιολογητικά βλέπω να θέλουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή τηλεφώνου ή μισθωτήριο σπιτιού...που εγώ δεν έχω κάτι τέτοιο στο όνομά μου... ξέρει κανείς τι παίζει ; Επίσης μπορείς να πας σε οποιοδήποτε ΟΑΕΔ ή πρέπει και καλά να πας εκεί που είναι τα χαρτιά σου (φαντάζομαι για αυτό το λόγο ζητάνε λογαριαμό για να σε απορρίξουν αν δεν είσαι της περιοχής ευθύνης του τμήματος) ;

Δημοσ.

Η διεύθυνση φαίνεται και από το εκκαθαριστικό της εφορίας.

Καλό είναι να πας στο πλησιέστερο που είναι προς την κατοικία σου.

Δεν χρειάζεται ούτε συμβόλαιο ούτε μισθωτήριο, εξάλλου αν νοίκιαζες σημαίνει οτι από κάπου παίρνεις χρήματα από δουλειά για να πληρώνεις τα νοίκια αρα δεν είσαι άνεργος.

Εγώ έδειξα λογαριασμό ΔΕΗ φωτοτυπία ταυτότητας και εκκαθαριστικό εφορίας.

Δημοσ.

Ναι απλά είναι το κλασικό ότι στο εκκαθαριστικό και στη ΔΕΗ πχ η κατοικία είναι το πατρικό μου, ενώ εγώ μένω Αθήνα ουσιαστικά. Απλά πιστεύω αν πάω με αυτά τα στοιχεία θα μου πουν να πάω στον ΟΑΕΔ της πόλης μου. (Το κάνουν γενικά αυτό για να μην εξυπηρετούν άτομα εκτός περιοχής αρμοδιότητάς τους κλπ και κουραστούν). 

Στο ΙΚΑ όταν είχα πάει να βγάλω αριθμό μητρώου κοιτούσε τον χάρτη επειδή η τότε διεύθυνσή μου ήταν κάπως συνοριακά μεταξύ Κυψέλη-Γαλάτσι μπας και με διώξει και με στείλει στο ΙΚΑ γαλατσίου.

Δημοσ.

Η σχολή σου είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο παιδείας; Είναι κολλέγιο με άδεια ή απλά μια οποιαδήποτε επιχείρηση σαν χιλιάδες που παρέχουν κάποιας μορφής εκπαίδευση και επιμόρφωση σε στυλ ΚΕΚ.

Έχει άδεια λειτουργείας κανονικά.Αυτό ξέρω :Ρ

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι μετά από μήνες στο τόπικ για να κάνω τα όσα είχα γράψει επίσημα πλέον. Αρχικά, ένα μικρό recap: Εργάζομαι 5 χρόνια ως ξενοδοχουπάλληλος εκ των οποίων τα τελευταία 4 επιδοτούμαι. Πέρυσι τον χειμώνα πέρασα σε ΤΕΙ. Ήρθε η ώρα να ξανακαταθέσω τα χαρτιά μου στον ΟΑΕΔ.

Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικά τόσο με το πενταψήφιο 11320 όσο και με τον τοπικό ΟΑΕΔ της περιοχής μου, όπου δύο διαφορετικοί υπάλληλοι μου είπαν πως εφόσον αποδεδειγμένα εργάζομαι εδώ και 5 χρόνια και επιδοτούμουν και στο παρελθόν, σημαίνει ότι δίνω προτεραιότητα στην εργασία έναντι της σχολής, άρα μπορώ να εγγραφώ κανονικά και να πάρω το επίδομα.

Στην ερώτησή μου για το τι θα κάνω με την υπεύθυνη δήλωση στην οποία είναι προσυμπληρωμένο το ότι "δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν είμαι φοιτητής", μου είπαν ότι θα το διαγράψω και ότι θα γράψω δίπλα ότι φοιτώ στην τάδε σχολή. Από την στιγμή που έχω ένσημα όλες τις προηγούμενες χρονιές, και φέτος, δεν τίθεται θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά κολλάμε στο θέμα της κάρτας που δεν είναι τόσο σημαντικό. Άλλο να θεωρήσε άνεργος (με κάρτα) και αλλά να έχεις δικαίωμα επιδόματος. Πήγα δήλωσα ότι έχω μόνο απολυτήριο λυκείου, μου έδωσαν κανονικά κάρτα και έκανα αίτηση για ταμείο ανεργίας. Μου είπαν να περάσω σε 2 ΜΗΝΕΣ να μου πουν αν έχει εγκριθεί η αίτηση μου. Έχω δουλέψει 19 μήνες, 8ωρο κανονικά . Λογικά δεν θα έχω πρόβλημα και θα πάρω το χρήματα αναδρομικά σε 2 μήνες. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω να μας πει.

Φιλος τα πηρε αναδρομικα 2-2.5 μηνες μετα.

Δημοσ.

Αυτο με το φοιτητης κ το ανεργος..Ενας λογιστης μουπε πως γινεται καθαρα για λογους αποτροπης διπλης ασφαλισης κ συνταγογραφησης φαρμακων.Συγκεκριμενα μεχρι τα 24 η 26 δε θυμαμαι,εχεις ασφαλεια μεσω της σχολης,σου δινουν ενα χαρτι που λεει οτι φοιτας εκει κ αυτο το πας στο ικα κ συνεχιζεις νασαι προστατευομενο μελος στο βιβλιαριο του πατερα κλπ.Ουσιαστικα και μεχρι τοτε ισχυουν τα προνομια του φοιτητη πασο σιτηση κλπ.

Αλλιως εχεις μεσω οαεδ απο τα 18 ως τα 29 με το νομο των ανεργων.Οποτε θα μπορουσες ναχεις διπλη ασφαλιση αν δεν υπηρχε αυτο.

Βεβαια πρεπει να αποσαφηνιστει,οτι μετα τα 24 που ληγουν τα προνομια ουσιαστικα εισαι ανεργος,κ δω που τα λεμε κ οταν φοιτας ανεργος εισαι,δε γινεται η σχολη να δικαιολογει οτι παραγεις εργο κ ζεις απο αυτο,γιατι δε συμβαινει.Το γευμα στη λεση σε βιοποριζει ας πουμε?Το μειωμενο κομιστρο?τι?

Οπως επισης αν αργοτερα πας για δευτερο πτυχιο δε θα δουλευεις?αν απολυθεις?δε θασαι ανεργος?

Απλα ειναι ενα μασκαριλικι για να κρυβουν τους δεικτες ανεργιας για την ΕΕ για αποτροπη προστιμων κλπ κ καταληγουμε παλι στο αρχικο,+1 λογο ακομα.

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός από φοιτητής και σπουδαστής να είσαι έχει θέμα.

Άτομα που ήταν σε δημόσια ιεκ αποβλήθηκαν από προγράμματα του οαεδ και έχασαν την κάρτα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο με το φοιτητης κ το ανεργος..Ενας λογιστης μουπε πως γινεται καθαρα για λογους αποτροπης διπλης ασφαλισης κ συνταγογραφησης φαρμακων.Συγκεκριμενα μεχρι τα 24 η 26 δε θυμαμαι,εχεις ασφαλεια μεσω της σχολης,σου δινουν ενα χαρτι που λεει οτι φοιτας εκει κ αυτο το πας στο ικα κ συνεχιζεις νασαι προστατευομενο μελος στο βιβλιαριο του πατερα κλπ.Ουσιαστικα και μεχρι τοτε ισχυουν τα προνομια του φοιτητη πασο σιτηση κλπ.

Αλλιως εχεις μεσω οαεδ απο τα 18 ως τα 29 με το νομο των ανεργων.Οποτε θα μπορουσες ναχεις διπλη ασφαλιση αν δεν υπηρχε αυτο.

Βεβαια πρεπει να αποσαφηνιστει,οτι μετα τα 24 που ληγουν τα προνομια ουσιαστικα εισαι ανεργος,κ δω που τα λεμε κ οταν φοιτας ανεργος εισαι,δε γινεται η σχολη να δικαιολογει οτι παραγεις εργο κ ζεις απο αυτο,γιατι δε συμβαινει.Το γευμα στη λεση σε βιοποριζει ας πουμε?Το μειωμενο κομιστρο?τι?

Οπως επισης αν αργοτερα πας για δευτερο πτυχιο δε θα δουλευεις?αν απολυθεις?δε θασαι ανεργος?

Απλα ειναι ενα μασκαριλικι για να κρυβουν τους δεικτες ανεργιας για την ΕΕ για αποτροπη προστιμων κλπ κ καταληγουμε παλι στο αρχικο,+1 λογο ακομα.

Ισχύει μέχρι τα 24 ώς προστατευόμενο μέλος. Πραγματικά όμως πιστεύεις ότι αυτός είναι ο λόγος? Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το λύσουν πολύ απλά το πρόβλημα της διπλής ασφάλισης. Ο πραγματικός λόγος είναι αυτός που λες παρακάτω με τους δείκτες ανεργίας. Πάσο ισχύει χρόνια σχολής + 2. Για την σίτιση δεν ξέρω.

Αφού δεν ξέρουν και οι ιδιοι τι ισχύει τι ψάχνεις?

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει μέχρι τα 24 ώς προστατευόμενο μέλος. Πραγματικά όμως πιστεύεις ότι αυτός είναι ο λόγος? Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το λύσουν πολύ απλά το πρόβλημα της διπλής ασφάλισης. Ο πραγματικός λόγος είναι αυτός που λες παρακάτω με τους δείκτες ανεργίας. Πάσο ισχύει χρόνια σχολής + 2. Για την σίτιση δεν ξέρω.

Εικαζω,τουλαχ αυτη ηταν η εξηγηση του λογιστη,κ σε φαση οτι ηταν σιγουρος οχι φιλοσοφικη συζητηση.Αρα καποιο feedback θα εχει για να το λεει.Και η σιτιση ειναι μεχρι το 12ο εξαμηνο δηλ ν+2.Απο κει κ επειτα εισαι ξεκρεμαστος.

Ε λογικα τους συμφερει να αργησεις οσο περισοτερο γινεται να μπεις οαεδ κ να βγεις οσο γινεται συντομοτερα.Πχ καρτες ανεργιας που θελουν ανανεωση λες κ αν πιασεις δουλεια δε γινεται να περναν τα ενσημα κ να στην καταργει αυτοματα.

Δημοσ.

ερωτηση- εχω τελειωσει το πανεπιστημιο, εδωσα προσφατα για μεταπτυχιακο στο τμημα μου, και δεν με πηραν (δυστυχως παροτι διαβαζα )... σκεφτομαι καποτε να αρχισω ενα μεταπτυχιακο εξ αποστασεως, καθοτι δουλευω-βοηθαω σε μια επιχειρηση που εχουμε..

αν μπω στο εξ αποστασεως θα χασω την καρτα μου? πως να κινηθω? ξερει καποιος? την καρτα την εχω καθαρα για τα μορια σε περιπτωση προκυρηξης, και για την ιατρικη ασφαλιση.. δεν με ενδιαφερει να μου ¨βρουν΄΄ δουλεια, το θεωρω ανεφικτο..

ευχαριστω :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...