Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα καλά αφού δεν έχεις φοιτητικά δικαιώματα που κολάς?

Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι σπουδάζεις?

Κι αν εγώ σπουδάζω για πάντα από χόμπι στον ελευθερό μου χρόνο δεν μπορώ να θεωρηθώ άνεργος? Γιατί?

Προφανώς και το πρόβλημα υφίσταται μόνο στο 1ο πτυχίο που έχει κανείς και φοιτητικά δικαιώματα.

Έτσι πιστεύω εγώ δηλαδή, οτιδήποτε άλλο θα ήταν παράλογο.

Κολλάω στο ότι τυπικά δεν ξέρω τι ισχύει και καθώς τώρα σηκώνουν κάθε πέτρα για να βρουν παρατυπίες για να βγάλει λεφτά η κυβέρνηση, τρομάζω. Εν τέλει, πήγε να ρωτήσει η μητέρα μου κάποιον γνωστό από ΟΑΕΔ και είπε οτι κανονικά δε θα έπρεπε γιατί θεωρούμαι φοιτήτρια έτσι κι αλλιώς (αν και δε μου είπε πολλές λεπτομέριες για τη συζήτηση, μιας και είπαμε να πει για τη δουλειά κλπ) αλλά δε θα κοιτάξει κανείς και να το αφήσω έτσι κι απλά να ασφαλιστώ ως άνεργη.

Επίσης, ζεις στην Ελλάδα, ο παραλογισμός είναι σύνηθες φαινόμενο όταν πρόκειται για χαρτούρα :P Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση :D

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η απάντησή μου εστίαζε πως δεν θεωρείσαι φοιτήτρια αφού είναι 2ο πτυχίο άρα δεν είναι εμπόδιο σε καμία περίπτωση για να θεωρηθείς άνεργη.

Δημοσ.

τον οαεδ τι να τον κανεις?για τα 5μηνα κ μετα σουτ?η για τα ψιχουλα του επιδοματος?

Και για τα 2 υποθέτω.

Καλύτερα 5μηνο από άνεργος και καλύτερα ψίχουλα από τίποτα.

Επίσης κατά καιρούς προκύπτουν διάφορες απαλλαγές κτλ. Καλό είναι να μπορείς να έχεις την κάρτα.

Δημοσ.

τι να πω ρε φιλε καλυτερα να γυρνας ψαχνωντας παρα την απελπισια του οαεδ.Οσες φορες πηγα πιανοταν η ψυχη μου.ειναι ο αποπατος της εργασιακης απελπισιας.γνωμη μου παντα.

Δημοσ.

κανονικά απαγορευεται, αλλά εγώ ήξερα περίπτωση φοιτητή με 48 μήνες ανεργίας που μόλις αποφοιτησε δήλωσε και το πτυχιο , και λόγω χρόνου ανεργίας τον πήραν και σε πρόγραμμα. Οπότε υποθέτω ότι δεν είναι και τόσο αυστηρά τα πράγματα.Πάντως κι εγώ στο δευτερο πτυχίο δε θεωρούμουν φοιτήτρια οπότε είχα κανονικά την κάρτα μου.

Δημοσ.

τον οαεδ τι να τον κανεις?για τα 5μηνα κ μετα σουτ?η για τα ψιχουλα του επιδοματος?

δικιο εχεις φιλε αλλα αν δεν εχεις φραγκο τι ν κανεις, εγω 5 μηνες πηρα περιπου 2500 δεν σωθηκα αλλα εκλεισα αρκετες τρυπες , επισης γραφεις και προυπηρεσια στις μερες μας και η 5 μηνες μετρανε.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Επειδή βλέπω ότι το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, θέλω να ρωτήσω και αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει 100% παρακαλώ να μου απαντήσει. 

Εργαζόμουν τους τελευταίους 17 μήνες με σύμβαση αορίστου και εχθές απολύθηκα. Είμαι φοιτητής σε ΤΕΙ από το 2007. Δικαιούμαι επίδομα ανεργίας ΝΑΙ ή ΟΧΙ και γιατί.

Ευχαριστώ. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν ουσιαστικά έχεις παρατήσει τις σπουδές σου και δεν απολαμβάνεις κανένα φοιτητικό προνόμιο πλέον καθώς έχουν περάσει πχ 9 χρόνια και πάλι δε μπορείς να γραφτείς σαν άνεργος στον ΟΑΕΔ ; Πρέπει ή να πας να διαγραφείς από τη σχολή σου εντελώς ή να γραφτείς λέγοντας ψέματα ότι δεν σπουδάζεις ;

Δεν έχει καμία λογική όλο αυτό, θα έπρεπε μόνο για τα ν+2 να ισχύει ότι δεν μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ ως φοιτητής αφού από εκεί και πέρα αν δεν έχεις πάρει πτυχίο δεν είσαι επί της ουσίας φοιτητής, δεν έχεις κανένα προνόμιο κλπ... απλά είσαι γραμμένος σε μια σχολή και μπορείς να δίνεις τα εναπομείναντα μαθήματά σου... για ποιο λόγο να μην μπορείς να γραφτείς στον ΟΑΕΔ σαν άνεργος να μπορείς να κάνεις αίτηση για κανένα πρόγραμμα.

Δημοσ.

Παιδιά αν δεν τους πείτε ότι είστε φοιτητές δεν έχουν τρόπο να ελέγξουν αν ισχύει ή όχι οπότε απλά δεν το λέτε. Εγώ έχω τελειώσει αλλά δεν έχω το πτυχίο ακόμα στα χέρια μου, αυτό τους είπα και μου είπαν ότι κανονικά δεν επιτρέπεται κλπ και τους λέω γράψτε με με το απολυτήριο λυκείου και όταν πάρω το πτυχίο θα σας το φέρω και μου έβγαλαν κανονικά κάρτα. Πάντως για αυτούς που λένε οτι αν πας το πτυχίο μετά θα το δουν και θα έχεις θέμα Α. Στην Ελλάδα είμαστε σιγά μην κάνει την δουλειά του σωστά υπάλληλος και ασχοληθεί Β. Δεν υπάρχει λόγος καν να δηλώσετε το πτυχίο γιατί δεν πρόκειται να σας βρούν δουλειά xD οπότε όλα κομπλέ.

Δημοσ.

Παιδιά αν δεν τους πείτε ότι είστε φοιτητές δεν έχουν τρόπο να ελέγξουν αν ισχύει ή όχι οπότε απλά δεν το λέτε. Εγώ έχω τελειώσει αλλά δεν έχω το πτυχίο ακόμα στα χέρια μου, αυτό τους είπα και μου είπαν ότι κανονικά δεν επιτρέπεται κλπ και τους λέω γράψτε με με το απολυτήριο λυκείου και όταν πάρω το πτυχίο θα σας το φέρω και μου έβγαλαν κανονικά κάρτα. Πάντως για αυτούς που λένε οτι αν πας το πτυχίο μετά θα το δουν και θα έχεις θέμα Α. Στην Ελλάδα είμαστε σιγά μην κάνει την δουλειά του σωστά υπάλληλος και ασχοληθεί Β. Δεν υπάρχει λόγος καν να δηλώσετε το πτυχίο γιατί δεν πρόκειται να σας βρούν δουλειά xD οπότε όλα κομπλέ.

φαίνεται στο ε1 ειτε το δικο σου ειτε των γονιών.
Δημοσ.

φαίνεται στο ε1 ειτε το δικο σου ειτε των γονιών.

Οχι αν δεν είσαι προστατευόμενο μέλος. Εγώ είμαι τυπικά ακόμα φοιτήτρια και έχω βγάλει κάρτα, αφού το βλέπουν πως μου την έβγαλαν? Προστατευόμενο μέλος είσαι μέχρι τα 24 νομίζω οπότε δεν υποβάλεις εσύ δήλωση αλλά οι γονείς σου, εκεί προφανώς και θα το δουν αφού η φορολογική δήλωση είναι απαραίτητη για να βγάλεις κάρτα. Αν δεν είσαι προστατευόμενο μέλος και υποβάλεις μόνος σου φορολογική δήλωση δεν φαίνεται πουθενά ότι είσαι φοιτητής.

Δημοσ.

Παιδιά κολλάμε στο θέμα της κάρτας που δεν είναι τόσο σημαντικό. Άλλο να θεωρήσε άνεργος (με κάρτα) και αλλά να έχεις δικαίωμα επιδόματος. Πήγα δήλωσα ότι έχω μόνο απολυτήριο λυκείου, μου έδωσαν κανονικά κάρτα και έκανα αίτηση για ταμείο ανεργίας. Μου είπαν να περάσω σε 2 ΜΗΝΕΣ να μου πουν αν έχει εγκριθεί η αίτηση μου. Έχω δουλέψει 19 μήνες, 8ωρο κανονικά . Λογικά δεν θα έχω πρόβλημα και θα πάρω το χρήματα αναδρομικά σε 2 μήνες. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω να μας πει.

Δημοσ.

Παιδιά κολλάμε στο θέμα της κάρτας που δεν είναι τόσο σημαντικό. Άλλο να θεωρήσε άνεργος (με κάρτα) και αλλά να έχεις δικαίωμα επιδόματος. Πήγα δήλωσα ότι έχω μόνο απολυτήριο λυκείου, μου έδωσαν κανονικά κάρτα και έκανα αίτηση για ταμείο ανεργίας. Μου είπαν να περάσω σε 2 ΜΗΝΕΣ να μου πουν αν έχει εγκριθεί η αίτηση μου. Έχω δουλέψει 19 μήνες, 8ωρο κανονικά . Λογικά δεν θα έχω πρόβλημα και θα πάρω το χρήματα αναδρομικά σε 2 μήνες. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω να μας πει.

Ναι εμείς απαντάμε σε αυτόν που άνοιξε το θέμα, αν θες να μάθεις τι δικαιούσαι και τι όχι ρώτα τον οαεδ.

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι μετά θα μπορείς να βάλεις το πτυχίο κ τι γίνεται με τις προκηρύξεις ΠΕ που ζητάνε κάρτα ανεργίας για μόρια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...