opcorsa Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2016 σιγα μην ψαξουν να βρουν αμα εσυ κανεις μεταπτυχιακο εκει συμφωνουμε, ξερω τι ...χανείο είναι ΑΛΛΑ... εστω οτι τελειωνω και παω να δηλωσω οτι εχω και μεταπτυχιακο που μολις πηρα στο αντικειμενο μου, οντας πχ 1 μισι χρονο ανεργος, δεν θα μου πουν ρε μεγαλε επρεπε να το δηλωσεις με το που ξεκινησες και να μην το παιζεις ανεργος? δεν θα μου ακυρωσουν την καρτα? θενκς!
opcorsa Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2016 παιδες ξερει κανεις τιποτα για αυτο που ρωτησα παραπανω? σαφως αφορα και αλλους, καλο θα ηταν να εκφραστουν οι οποιες γνωμες.. μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι
latinsoapsfever Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 opcorsa διάβασε αυτά που έχω γράψει λίγο πριν από εσένα, απάντηση #128, ίσως σε διαφωτίσει. Επίσης το 5ψηφιο του ΟΑΕΔ είναι 11320 για πιο προσωποποιημένη απάντηση χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από το γραφείο του ΟΑΕΔ. 1
opcorsa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 opcorsa διάβασε αυτά που έχω γράψει λίγο πριν από εσένα, απάντηση #128, ίσως σε διαφωτίσει. Επίσης το 5ψηφιο του ΟΑΕΔ είναι 11320 για πιο προσωποποιημένη απάντηση χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από το γραφείο του ΟΑΕΔ. ναι φιλε μου ευχαριστω, τον αριθμο τον εμαθα προσφατα και τους ενοχλησα 2-3 φορες, ευχαριστω κ παλι
ProCladius Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Ρε παιδια,εχω δωσει πανελληνιες και δεν εχω μπει σε καποια σχολη.Σκεφτομαι,λοιπον,να κανω το 10% μονο και μονο να παρω το πασο και την αναβολη.Γινεται αφου δεν ειμαι σε καποια σχολη να βγαλω καρτα ανεργιας και επειτα να δηλωσω για καποια σχολη για ολα τα Plus του φοιτητη ; Αν τη βγαλω θα εχω τη δυνατοτητα φοιτησης ;
partblah1990 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Πληροφορίες υπάρχουν και εδώ Εγγραφή στον ΟΑΕΔ : Γιατί είναι απαραίτητη η κάρτα ανεργίας, Διαδικασία, Δικαιολογητικά. Η κάρτα ανεργίας στις μέρες μας είναι απαραίτητη σε όλους όσοι είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, διότι μέσω αυτής έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς πρόσληψης ανέργων, σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης, αλλά και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για το θέμα της ασφάλισης ανέργων, μπορείτε να ανατρέξετε σε παλαιότερη ανάρτησή μας με τίτλο : "Επιδόματα Ανεργίας και Ασφάλιση Ανέργων". Στη συγκεκριμένη ανάρτηση θα δείτε τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις ασφάλισης μακροχρόνια ανέργων, κάθε ηλικίας. Επομένως, όσοι άνεργοι δεν έχουν εκδώσει έως τώρα κάρτα ανεργίας, καλό θα ήταν να το κάνουν το συντομότερο δυνατό. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για εγγραφή στον ΟΑΕΔ , προκειμένου να εκδοθεί το δελτίο ανεργίας είναι τα ακόλουθα: Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1, ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη Δ.Ο.Υ. εφόσον δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση. Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.) Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ. Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι έκαναν διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, τώρα είναι άνεργοι και θέλουν να κάνουν εγγραφή στον ΟΑΕΔ, χρειάζονται τα εξής δικαιολογητικά για να εκδώσουν δελτίο ανεργίας: Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φορολογίας εισοδήματος, ή ελλείψει αυτού, αντίγραφο κατατεθειμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος – Ε1, ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη Δ.Ο.Υ. εφόσον δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση. Λογαριασμό ΔΕΚΟ ή εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας, ή αντίγραφο συμφωνητικού μίσθωσης κατοικίας, κατατεθειμένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Παραστατικό ταυτοπροσωπίας σε ισχύ (Δελτίο ταυτότητας, Διαβατήριο κ.λ.π.). Επίσημο έγγραφο από το οποίο θα προκύπτει ο ΑΜΚΑ. Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών. Απόφαση Διακοπής της δραστηριότητας από την εφορία. Απόφαση Διακοπής από τον ΟΑΕΕ. Εγγραφή πραγματοποιείται μόνο στο ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της περιοχής στην οποία υπάγεται ο άνεργος σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του . Αναμένεται η ψήφιση νέου νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την εγγραφή στον ΟΑΕΔ ιατρών, μηχανικών, νομικών. Οι φοιτητές, οι οποίοι παράλληλα αναζητούν εργασία ,δεν επιτρέπεται να κάνουν εγγραφή στον ΟΑΕΔ και να έχουν δελτίο ανεργίας. Δείτε το Νομικό Πλαίσιο που κατοχυρώνει την άρνηση παροχής αυτού του δικαιώματος: Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2) και το ν.1545/1985 (άρθρο 2,παρ.1εδαφ) ως «άνεργοι» θεωρούνται τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών τα οποία α) δεν είχαν εργασία β) ήταν διαθέσιμα στην αγορά εργασίας και γ) αναζητούσαν ενεργά απασχόληση. Επίσης στον Κανονισμό ορίζεται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θεωρούνται ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας αλλά δεν αποτελούν μεθόδους αναζήτησης εργασίας και ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε σπουδές δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνο εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας».Από τις ανωτέρω διατάξεις του Κανονισμού που αποτελούν ένα δεσμευτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο, σε συνδυασμό με τον ν.1545/1985 που αναφέρει ότι «μαθητές, σπουδαστές ή φοιτητές οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα (νεοεισερχόμενων ανέργων) μέσα σε 3 μήνες από τη λήψη του τίτλου σπουδών τους» προκύπτει ότι α) η «εκπαίδευση» και η «κατάρτιση» αντιμετωπίζονται από τον κοινοτικό νομοθέτη ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας και όχι ως μέθοδος αναζήτησης εργασίας επομένως οι φοιτητές δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι εκτός και εάν απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια βρεθούν εκτός εργασίας οπότε θεωρούνται «διαθέσιμοι για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας και β) ο εσωτερικός νομοθέτης τους θεωρεί εμμέσως ως μη άνεργους εφόσον τους εντάσσει στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας τρεις μήνες μετά τη λήψη του πτυχίου τους. Όσοι έχουν τελειώσει τις σπουδές τους και είναι στον πρώτο χρόνο άσκησης του μεταπτυχιακού τους, επίσης δεν έχουν δικαίωμα έκδοσης δελτίου ανεργίας: Σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 721/26.7.04 διατύπωση γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ που βασίζεται στον υπ΄αριθμ. 1897/2000 Κανονισμό Ε.Κ (παράγρ.2, παράρτ.1), ένας φοιτητής ή σπουδαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί άνεργος και να εγγραφεί στα αντίστοιχα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Αναφορικά με όσους κάνουν διδακτορικό, κάθε περίπτωση θα εξετάζεται ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική δέσμευση αυτού που βρίσκεται σε διαδικασία λήψης διδακτορικού διπλώματος. Τα δικαιώματα που απορρέουν από την εγγραφή των ανέργων στον ΟΑΕΔ, είναι τα ακόλουθα: Σε περίπτωση απόλυσης, δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας: εάν διαπιστωθεί ότι ο απολυθείς άνεργος πληροί τις προϋποθέσεις προς επιδότηση (αν έχει συγκεντρώσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων), υποβάλλει αίτηση για τακτική επιδότηση ανεργίας. Υπόδειξη και παραπομπή σε θέση εργασίας αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κενή θέση ανάλογη των προσόντων του στο επάγγελμα που ενδιαφέρεται να απασχοληθεί ο άνεργος. Καταχώρηση βιογραφικού σημειώματος – διερεύνηση κατά τη συνέντευξη με τον αρμόδιο Υπάλληλο ΟΑΕΔ/ εξατομικευμένη προσέγγιση/ κατάρτιση ατομικού σχεδίου δράσης: προτάσεις για συμμετοχή του εγγεγραμμένου στο μητρώο ΟΑΕΔ - αναζητούντος εργασία σε δράσεις/ προγράμματα συμβουλευτικής, απασχόλησης ή κατάρτισης. Ο ΟΑΕΔ δε δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αποστολή του είναι η ενεργός διαμεσολάβηση για μια επιτυχή σύζευξη των προσόντων των ανέργων με τις διαθέσιμες κενές θέσεις, η αναζήτηση περισσότερων κενών θέσεων από τις επιχειρήσεις, η ενεργοποίηση του ανέργου για την αναζήτηση θέσεων που θα εξασφαλίσει την ένταξη ή επανένταξή του στην αγορά εργασίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως προτείνονται ενέργειες προώθησης στην απασχόληση, καθώς και ομάδες συμβουλευτικής για την ενεργοποίηση των ανέργων, εξεύρεση της κατάλληλης θέσης και ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Μετά την εγγραφή σας στον ΟΑΕΔ θα απευθυνθείτε σε έναν εργασιακό σύμβουλο του ΚΠΑ ώστε να περάσετε από την διαδικασία της Εξατομικευμένης προσέγγισης. Η Εξατομικευμένη Προσέγγιση είναι μια διαδικασία που βασίζεται στη μοναδικότητα του κάθε ατόμου που αναζητά εργασία η οποία προέρχεται από τα προσωπικά χαρακτηριστικά, τα ενδιαφέροντα, την επαγγελματική του εμπειρία, τις ιδιαιτερότητες, τις γνώσεις και δεξιότητές του. Κατά συνέπεια, η διερεύνηση αυτών των στοιχείων καθώς και η σύνταξη του Ατομικού Σχεδίου Δράσης οδηγεί σε διαφορετικές, ανάλογες με το προφίλ του κάθε ανέργου δράσεις, ενώ διευκολύνει την άμεση και επιτυχή σύζευξη των καταγεγραμμένων ανέργων με τις ανάλογες θέσεις εργασίας που προσφέρονται από τις επιχειρήσεις. Η διαδικασία της Εξατομικευμένης Προσέγγισης και η συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο, που σας παρακολουθεί, αποτελεί βασική προϋπόθεση, ώστε να ενημερώνεστε για τις διαθέσιμες δράσεις και τα προγράμματα έγκυρα και έγκαιρα. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις εργασίας, που τυχόν προκύπτουν στην ευρύτερη περιοχή εποπτείας του ΚΠΑ στο οποίο απευθύνεστε. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι: Ειδικά οι θέσεις εργασίας, επιδοτούμενες ή μη, ανακύπτουν από τις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς και δεν είναι πάντα εφικτή η αντιστοίχιση της ειδικότητάς σας με τις υπάρχουσες κενές θέσεις εργασίας, που γνωστοποιούνται στον ΟΑΕΔ. Η αρχή στην οποία βασίζεται όλη η διαδικασία προώθησης στην απασχόληση βασίζεται στην αρχή της ισότιμης πρόσβασης στις παρερχόμενες υπηρεσίες καθώς και στην αρχή ίσης μεταχείρισης όλων των εξυπηρετούμενων πολιτών. Άλλες δράσεις του ΟΑΕΔ: Ο ΟΑΕΔ εκτός από τον διαμεσολαβητικό ρόλο που έχει σχετικά με την σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας παρέχει και μια δέσμη ενισχυτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα: Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια δυναμική διαδικασία που έχει ως στόχοτην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη του ατόμου. Απευθύνεται σε ανέργους : Που δεν έχουν επιλέξει επάγγελμα /ειδικότητα και δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν. Που είχαν μία ειδικότητα αλλά δεν ζητείται πλέον από την αγορά εργασίας. Που για κάποιους προσωπικούς ή άλλους λόγους επιθυμούν να αλλάξουν επάγγελμα. Η Συμβουλευτική Αναζήτησης Εργασίας είναι μια ομαδική, δυναμική διαδικασία που έχει ως στόχο να ενεργοποιήσει και να κινητοποιήσει τα μέλη της ομάδας να αναζητήσουν τα ίδια και να επιτύχουν μια θέση εργασίας στο συντομότερο δυνατόν, χρονικό διάστημα. Απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις ανέργους/ες : Που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας, Που τα προσόντα τους ζητούνται από την αγορά εργασίας Έχουν σαφή επαγγελματικό στόχο (ένα ή δύο). Η Συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών έχει στόχο την ενθάρρυνση και παροχή ολοκληρωμένης υποστήριξης για τη δημιουργία επιχείρησης με βιώσιμες προοπτικές. Απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Η συμβουλευτική ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να μετατρέψει προοδευτικά την ιδέα του επιχειρηματικό σχέδιο και στη συνέχεια σε επιχείρηση με αυξημένες προοπτικές βιωσιμότητα. Καλό θα ήταν να αξιοποιηθούν στο έπακρο, όλες οι δυνατότητες που προσφέρει ο ΟΑΕΔ, από όλους τους ανέργους. Οι συνθήκες της αγοράς εύρεσης εργασίας, έχουν διαφοροποιηθεί πολύ, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέες μέθοδοι προσέγγισης των ελεύθερων θέσεων εργασίας. Αναρτήθηκε από ΚΛΙΜΑΚΑ Κοινωνική Υπηρεσία στις 3:51 μ.μ. Ετικέτες Δικαιώματα, Φορείς-Υπηρεσίες
SoMarios1990 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Στις 18/9/2013 στις 1:38 ΠΜ, Razor7 είπε Θέλω να βγάλω κάρτα ανεργίας ως φοιτητής(όχι να μπω στο ταμείο ανεργίας ή να παίρνω επίδομα!!). Τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πόσος χρόνος για την εκδόσή της? Έχω δει εντωμεταξύ πολλά σχόλια του στυλ "δε δίνουν σε φοιτητές" ή "δίνουν αλλά μην το πεις ότι είσαι, πες απόφοιτος λυκείου" και άλλα τέτοια,οπότε όποιος ηταν ίδια φάση και έβγαλε ας πει, όπως επίσης και αν τα δικαιολογητικά είναι αυτά εδώ. Δικαιουσαι κάρτα ανεργίας σαν φοιτητής
bilya Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, SoMarios1990 είπε Δικαιουσαι κάρτα ανεργίας σαν φοιτητής μετά απο μια 5ετια παρα μια βδομάδα δεν νομίζω να τον απασχολεί πλέον. αλλά κ παλι δεν θα δικαιούται σαν φοιτητής αν δεν δουλεύει, συμφωνα πάντα με αυτό που ανέβασες.
Muchacho Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2018 Αν στο παρελθόν έχεις υπάρξει σπουδαστής(όχι φοιτητής),εργαζόμενος πρακτική,άνεργος,εργαζόμενος,επιδοτούμενος άνεργος,εργαζόμενος ωφελούμενος,στρατιωτική θητεία μπλα μπλα και στα 30(οπότε όχι προστατευόμενος) περάσεις σε μία σχολή θα μπορείς να γραφτείς κανονικά στον ΟΑΕΔ,να δηλώνεις σε προκυρήξεις/προγράμματα εργασίας κτλ ή προηγείται η ιδιότητα του "φοιτητή"?
xipsiomega Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα και καλή χρονιά! Είμαι φοιτητής, αλλά έχω δουλέψει στο παρελθόν, και πήγα στον ΟΑΕΔ για να βγάλω κάρτα ανεργίας. (για δωρεάν μετακινήσεις, κτλ, μιας και έχει λήξει το πάσο μου...) Εκεί μου είπαν ότι από τη στιγμή που είμαι ακόμα φοιτητής δεν γίνεται, τους εξήγησα ότι έχω κολλημένα ένσημα, και μου απάντησαν ότι επειδή είναι όλα σε καλοκαιρινούς μήνες δεν θεωρείται ότι ψάχνω ενεργά εργασία, αλλά ότι έχω σαν πρώτη προτεραιότητα τις σπουδές μου, και πως σύμφωνα με εσωτερική οδηγία που έχουν δεν δικαιούμαι κάρτα ανεργίας. Στέκει κάτι τέτοιο; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάτι σχετικό και μπορούσε να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα. Στις 16/12/2018 στις 12:31 ΜΜ, Muchacho είπε Αν στο παρελθόν έχεις υπάρξει σπουδαστής(όχι φοιτητής),εργαζόμενος πρακτική,άνεργος,εργαζόμενος,επιδοτούμενος άνεργος,εργαζόμενος ωφελούμενος,στρατιωτική θητεία μπλα μπλα και στα 30(οπότε όχι προστατευόμενος) περάσεις σε μία σχολή θα μπορείς να γραφτείς κανονικά στον ΟΑΕΔ,να δηλώνεις σε προκυρήξεις/προγράμματα εργασίας κτλ ή προηγείται η ιδιότητα του "φοιτητή"? Λογικά, εφόσον έχεις ένσημα στο παρελθόν, μπορείς να γραφτείς κανονικά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά καλησπέρα. Έβγαλα κάρτα ανεργίας μολις τελειωσα το λυκειο ομως εδωσα πανελληνιες ξανα και περασα σε αει. μολις περασα πηγα να διαγραψω την καρτα και ηταν ενας αστυνομικος εκει και μου ειπε οτι σιγα δεν τα ελεγχει κανενας και απλα αστην να ληξει. εγω ομως σκεφτηκα να την κρατησω μιας και ηταν μεγαλη βοηθεια η δωρεαν μετακινηση με ΜΜΜ. οποτε την ανανεωσα και συνεχιζω να εχω καρτα και ειμαι ταυτοχρονα στο 2ο εξαμηνο του 1ου ετους σπουδων μου. ομως το μετανιωσα και θα την αφησω να ληξει για να μην εχω μπλεξιματα. γνωριζει καποιος αν θα εχω μπλεξιματα στο μελλον ακομα κ αν διαγραφω τωρα ως ανεργη? (δεν εχω παρει κανενα επιδομα απλα ειμαι γραμμενη στον οαεδ ουτε εχω δουλεψει ποτε) Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2019 από Επισκέπτης
artist1 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 3/1/2019 στις 4:48 ΜΜ, xipsiomega είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά! Είμαι φοιτητής, αλλά έχω δουλέψει στο παρελθόν, και πήγα στον ΟΑΕΔ για να βγάλω κάρτα ανεργίας. (για δωρεάν μετακινήσεις, κτλ, μιας και έχει λήξει το πάσο μου...) Εκεί μου είπαν ότι από τη στιγμή που είμαι ακόμα φοιτητής δεν γίνεται, τους εξήγησα ότι έχω κολλημένα ένσημα, και μου απάντησαν ότι επειδή είναι όλα σε καλοκαιρινούς μήνες δεν θεωρείται ότι ψάχνω ενεργά εργασία, αλλά ότι έχω σαν πρώτη προτεραιότητα τις σπουδές μου, και πως σύμφωνα με εσωτερική οδηγία που έχουν δεν δικαιούμαι κάρτα ανεργίας. Στέκει κάτι τέτοιο; Μπορώ να κάνω κάτι άλλο; Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάτι σχετικό και μπορούσε να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα. Λογικά, εφόσον έχεις ένσημα στο παρελθόν, μπορείς να γραφτείς κανονικά. Εμενα που εχω ενσημα 3 χρονων μου ειπαν πως πρεπει να χεις ΠΡΟΣΦΑΤΑ 60 ενσημα! Κοντευω να τρελαθω με δαυτους! Με το που ακουσουν πως εισαι φοιτητης κανουν ΣΑΝ ΤΡΕΛΟΙ εκεί μέσα. Έβγαλες ακρη τελικα; Επίσης ξερεις κανεις αν ΟΝΤΩΣ μπορουν να κανουν διασταυρωση με το Ε2 των γονιών μας; Αν πηγε καποιος προσφατα και ξερει ας μας πει. Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2019 από artist1
artist1 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) ..................... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από artist1
Pet29 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημερα σας. Εργαζόμουν στο στρατό και ταυτόχρονα σπούδαζα. Οι σπουδές δεν τελείωσαν και πλέον είμαι άνεργος και φοιτητής. Μπορώ να βγάλω κάρτα ανεργίας; στη σελίδα του ΟΑΕΔ λέει κάτι ότι όσοι ήταν φοιτητές και εργάζονταν, δικαιούνται να βγάλουν κάρτα ανεργίας . Ευχαριστώ
Vasileios-gr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2019 Αν δεν το δηλώσεις μπορεις να βγάλεις κάρτα ανεργίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα