Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα κι ελπίζω κάποιος να μπορεί να με βοηθήσει γιατί πολύ με έχει παιδέψει.
Έχω κάποιος πίνακες στο Excel όπου είτε περιέχουν κάποιους αριθμούς είτε είναι κενοί.
Θέλω να προστίθενται ανά στήλες για παράδειγμα και αν μια στήλη είναι κενή, θέλω το αποτέλεσμα να είναι ένα κενό τετράγωνο και όχι μηδέν, οπότε βάζω έλεγχο και αν είναι κενή μου δημιουργεί ένα κενό τετράγωνο, ως εδώ καλά. Μετά όμως, θέλω να ελέγχω το νέο πίνακα που έχει δημιουργηθεί και να προσθέτω και πάλι κάποια επιμέρους στοιχεία.
Κι εδώ αντιμετωπίζω το πρόβλημα, αν προστεθούν τα κενά τετράγωνα είτε μεταξύ τους είτε με κάποια που περιέχουν αριθμούς δε μου δίνει αποτέλεσμα και από έλεγχο που έκανα, τα νέα κενά τετράγωνα μέσα στον πίνακα που έχω δημιουργήσει είναι μεν κενά, όμως αν ελέγξω για το αν είναι κενά μου λέει ότι δεν είναι, δηλαδή, τα κενά τετράγωνα που έχουν δημιουργηθεί από συνάρτηση του excel αν και φαίνονται κενά, δεν αντιμετωπίζονται ως κενά. Έχει κανείς στο μυαλό του κάποια λύση; Aν μπορώ είτε να τα κανω πραγματικά κενά είτε να μπορέσω έστω κι έτσι να κάνω κάπως τις πράξεις;

Ευχαριστώ πολύ!

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ.

Μπορείς με αντίστοιχο τρόπο να χρησιμοποιήσεις και την ISNUMBER για τα κενά αλλά έχει περισσότερο "κόπο".. Το καλύτερο θα ήταν όπου αθροίζει η κάθε πράξη, αντί για κενό αν είναι κενή η στήλη να σου δείχνει 0 και να κάνεις ένα conditional formating να χρωματίζεται ανάλογα με το φόντο και να φαίνεται κενό..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...