Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Αποφάσισα να κάνω και εγώ ένα Format και μου έχει βγει ξινό!

Σύστημα

Windows 7 Sp1 Full Updated

AMD Chipset Drivers 13.4 Red Flag

Phenom II x6 1090t

GA-770-UDP (Latest Bios) Εδώ παίζει μάλλον το θέμα με Chipset 770/710

4x2 GB DDR2 800CL5

HD4850

Maxtor 7V300F0 Sata Device Εδώ παίζει μάλλον θέμα με την παλαιότητα του δίσκου

LG SATA DVD-RW

Ας εξηγήσω τη διαδικασία!!!

Έκανα format στο σκληρό δίσκο με τις ρυθμίσεις στο bios να έχουν ενεργοποιημένο τους sata ως Ahci

Στην αρχή προσπάθησα να βάλω του drivers της AMD πατώντας την επιλογή Import Drivers αλλά δεν τους δεχόταν γιατί δεν ήταν certified

Προχώρησε η εγκατάσταση κανονικά αλλά εγκαταστάθηκαν οι drivers της Μιcrosoft...Χάλια η εμπειρία και η απόδοση. Ο σκληρός χτύπαγε σαν να ήταν PATA. Δεν παλευόταν η κατάσταση.

Εγκατέστησα καμιά δεκαριά εκδόσεις των οδηγών AHCI της AMD και το σύστημα κόλαγε μετά την οθόνη έναρξης και φυσικά μετά αλλαγή των sata σε native ide στο bios όπου το windows φορτώνανε κανονικά αλλά με δίσκους ide επαναφορά συστήματος με restore point  και αλλαγή των sata σε ahci και πίσω στους οδηγούς της MS.

Αυτή η κατάσταση τώρα κρατάει δύο μέρες. Παίξαν τα νέυρα μου μέχρι που σκέφτηκα να απομονώσω λίγο το hardware.

Εγκατέστητα μία παλιά κάρτα SATA 1 που υποστηρίζεται από τα 7 και έβαλα εκεί το DVD μπας και δημιουργεί πρόβλημα. Δούλεψε κανονικά το DVD μέσα στα windows 7

Στη συνέχεια έκανα χειροκίνητη εγκατάσταση τους Ahci Drivers από το Device Manager και μετά χειροκίνητη απεγκατάσταση των IDE και τέλος έκανα Restart.Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο κόλλαγε η επανεκκίνηση μετά την οθόνη έναρξης.

Μετά κατά λάθος, κατά τύχη ή λόγω διαβάσματος μετά από τόσο ψάξιμο όρισα όλες της sata συσκευές στο bios ως ESATA.  Και ξαφνικά τα Windows ξεκίνησαν με AMD Sata Drivers.

Στο Public Release έγγραφο των οδηγών γράφει τα εξής:

Copyright 2012 ADVANCED MICRO DEVICES, INC. All Rights Reserved.

AMD AHCI controller driver distribution list
Version 1.2.001.0337, 10/12/2012

Installation Notes

The driver can be installed either during OS setup or as an update

To install the driver during OS setup use a F6 install on WS03 (available during the text-mode phase of the setup process) or a setup dialog window on Vista and higher (use the advanced settings to configure the Windows Setup program to use the specific driver; click “Load Driver” to load the specific driver from the media that includes the driver).

To install the driver as an update use the Windows Device Manager.

Implementation Notes

The amdsata driver package provides Port Multiplier support, but because of Port Multiplier HW inconsistency and boot timing negative impact it is enabled on eSATA ports only.
This makes impossible a scenario when OS needs to be installed using devices behind a Port Multiplier; to enable OS installation using devices behind a Port Multiplier, Port Multiplier support needs to be enabled in the inf file and OS(Win7) distribution media needs to be updated w/ the Port Multiplier support enabled driver; BIOS support for Port Multiplier is required as well.
See the OEM.doc for details on the inf file settings.

1) Είναι σωστό ένας δίσκος που τρέχει το λειτουργικό να είναι ορισμένος ως esata?

2)Υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις?

3)Έχει αντιμετωπίσει κανείς το πρόβλημα αυτό και έχει βρει πιο αξιόπιστη λύση? Μήπως έχει να κάνει το θέμα με κανα bug του οδηγού στην υποστήριξη Multiplier Port kai Esata και για αυτό λειτουργεί μόνο ως Esata o δίσκος μου?

4)Ένας SSD θα λειτουργεί σωστά με αυτές τις ρυθμίσεις μιας και με ενδιαφέρει η αγορά?

Απλά θέλω τα φώτα σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!

ΥΓ: Πραγματικά δεν ξέρω αν βρήκα τη λύση στο πρόβλημα ή απλά το παρέκαμψα..

Επεξ/σία από Angelcrow

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...