Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια αγορασε ενας φιλος αυτο το laptop http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=53432 και εχει windows 8..μου ζητησε να του βαλω τα 7 για ενα προγραμμα που θελει να βαλει...με την εγγυηση τι γινεται?την χανει?πως γινεται αν δεν εχει recovery disk να κρατησω αντιγραφο των ηδη υπαρχον windows για να τα επαναφερω αμα ειναι να το στειλουμε για εγγυηση?

Δημοσ.

Ένα ένα:

α) Για την εγγύηση θα μιλήσεις απευθείας με την E-Gate. Μου φαίνεται άκρως παράλογο να χάνεται η εγγύηση του hardware από αλλαγή OS αλλά το έχω ξανακούσει από αλυσίδα καταστημάτων πληροφορικής. Οπότε μίλα καλύτερα με εκείνους.

β) Για την εφαρμογή που θέλει να στήσει ο φίλος σου δεν είναι ανάγκη να ξηλώσεις τα 8. Λογικά μπορείς να το κάνεις να δουλέψει σε Compatibility Mode ή στην ανάγκη με Virtual μέσα από τα 8. Για Virtual οι καλύτερες λύσεις είναι VMWare Workstation (της VMware) και VM Virtualbox (της Oracle, δωρεάν). Δες τα και αυτά.

γ) Για να κρατήσεις backup και επειδή δεν έχεις Recovery Disk οι λύσεις είναι το Ghost της Symantec και το Acronis True Image της Acronis. Και τα δύο έχουν δυνατότητα να τραβήξουν full backup του συστήματος (συνήθως C: ) το οποίο μάλιστα ανά πάσα στιγμή, το ξανακάνεις restore και ούτε format ούτε τίποτα. Σε κανένα 20λεπτο το PC είναι σαν φρεσκοστημένο.

Δημοσ.

Βασικά ίσως να μην χρειαστεί ούτε acronis/norton κτλ. Έχεις πρόγραμμα δημιουργίας DVD για επαναφορά σε αρχική κατάσταση στο λογισμικό ήδη. Στην εκκίνηση στα dell με Ctrl+F11 (το βλέπω και με πατημένο F8 σε κάτι tutorials) ταυτόχρονα με το που πάει να ξεκινήσει (όχι πριν μπουτάρουν τα windows) εμφανίζεται το μενου επαναφοράς.

Αν τελικώς περάσετε 7, πρόσεξε μην διαγράψετε το partition επαναφοράς.

Και όπως είπε ο φίλος πιο πάνω, ρωτήστε στην e-gate περί εγγύησης.

Δημοσ.

μα αν εχει partition δεν με απασχολει...το επαναφερω στην αρχικη του μορφη!!το θεμα ειναι αν δεν εχει τι γινεται...οσο για το virtualbox το γνωριζω αλλα δεν νομιζω να θελει κατι τετοιο,οποτε προχωραμε στην λυση του φορματ..γιατι προκειται για προγραμμα το οποιο κοστιζει αρκετα ειναι για συνεργειο...

Δημοσ.

To compatibility mode το δοκίμασες και δεν σου δούλεψε?

Για την εφαρμογή του συνεργείου, λογικά άδεια χρήσης έχει αγοράσει, το στήνεται όποτε θέλετε.

Δημοσ.

εσυ σωστα τα λες αλλα δεν υπαρχει λογος να προσπαθησω να τον πεισω για κατι τετοιο αφου αυτος που θα του περασει το διαγνωστικο ειναι καθετος για συγκεκριμενα πραγματα τα οποια θα πρεπει να εχει το λαπτοπ!!

• Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν χάνεις καμία εγγυήση....απλά μόνο μην σβήσεις το partition που έχει μέσα τα windows και τους υπόλοιπους drivers δηλαδή το partition επαναφοράς.

Δημοσ.

παιδια καλημερα μολις πηρα τον υπολογιστη στα χερια μου...δεν εχει ουτε partition για το recovery ουτε καποιο dvd!!!τι γινεται τωρα?πως θα φτιαξω recovery disk?

Δημοσ.

παιδια καλημερα μολις πηρα τον υπολογιστη στα χερια μου...δεν εχει ουτε partition για το recovery ουτε καποιο dvd!!!τι γινεται τωρα?πως θα φτιαξω recovery disk?

Υπαρχει,απλα δε φαίνεται!

Μπες στη σελιδα του κατασκευαστη και εκει θα βρεις τις οδηγίες πως να φτιάξεις recovery dvd!

Και η εγγυηση ΔΕ χάνεται,στις μεγαλες και σοβαρές εταιρειες, οποιο λογισμικο και να βαλεις!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...