Προς το περιεχόμενο

Overclock i5 2500k , asus p8h61 pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια μπορω να κανω overclοck με την συγκεκριμενη mobo?

Οχι τιποτα τρελο...να παει 3.8-4 ghz.

Το σωστο ειναι  να κανω overclock πειραζοντας το multiplier απο το bios? τωρα ειναι ετσι.

post-239414-0-76140900-1379368851_thumb.png

ή να πειραξω το BCLK frequency και να το κανω 115 για παραδειγμα??

post-239414-0-99674800-1379368987_thumb.png

Δεν εχω συγκεκριμενο λογο που θελω να κανω Overclock απλα θελω να δοκιμασω να μαθω σιγα σιγα.

Το pc ειναι το PC 1 στην υπογραφη μου.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μην μπεις καν στον κόπο να δώσεις λεφτά,εμφανείς διαφορές δεν πρόκειται να δεις εκτός και αν ασχολείσαι επαγγελματικά με τίποτα επεξεργασία εικόνας και άλλες διεργασίες που χρησιμοποιούν ολόκληρη την επεξεργαστικη ισχυ.!!!

Τώρα για την κ@υλα σου να πας να δώσεις 100-120 ευρώ για Μοbo ανούσιο!!

Καλύτερα να πουλήσεις την κάρτα σου και  να βάλεις τα λεφτά να πάρεις μία καλύτερη!

Δημοσ.

Στον ι5 2500K κάνεις OC πειράζοντας κυρίως το multiplier και το vcore, το vcore είτε το ορίζεις manually είτε παίζοντας με το offset, to Bus speed οι περισσότεροι το ορίζουν στα  100 (default) και δεν το πειράζουν άλλο, για oc κοντά στα 4.6, 4.8+ θα θέλεις και άλλες ρυθμίσεις αλλά για 4GHz δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτε άλλο πέρα από multiplier και Vcore.

Για την μητρική έχουν δίκιο είτε πας σε Z68 (το παλίο) ή σε  Ζ77 (μπορεί και κάποιο άλλο από τα Ivy Bridge chipsets ανάλογα με τις ανάγκες σου, δες specs την μητρικής που σε ενδιαφέρει ή για γενικά εδώ)

Δημοσ.

δεν μπορείς φίλε χρειάζεσαι μια μητρική με chipset z77, πάρε μια καινούργια η βρες μια από τις αγγελίες.

Μην μπεις καν στον κόπο να δώσεις λεφτά,εμφανείς διαφορές δεν πρόκειται να δεις εκτός και αν ασχολείσαι επαγγελματικά με τίποτα επεξεργασία εικόνας και άλλες διεργασίες που χρησιμοποιούν ολόκληρη την επεξεργαστικη ισχυ.!!!

Τώρα για την κ@υλα σου να πας να δώσεις 100-120 ευρώ για Μοbo ανούσιο!!

Καλύτερα να πουλήσεις την κάρτα σου και  να βάλεις τα λεφτά να πάρεις μία καλύτερη!

Oχι δεν δινω χρηματα με την καμια...ετσι για να μαθω λιγο το σπορ ηθελα.

Στον ι5 2500K κάνεις OC πειράζοντας κυρίως το multiplier και το vcore, το vcore είτε το ορίζεις manually είτε παίζοντας με το offset, to Bus speed οι περισσότεροι το ορίζουν στα  100 (default) και δεν το πειράζουν άλλο, για oc κοντά στα 4.6, 4.8+ θα θέλεις και άλλες ρυθμίσεις αλλά για 4GHz δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτε άλλο πέρα από multiplier και Vcore.

Για την μητρική έχουν δίκιο είτε πας σε Z68 (το παλίο) ή σε  Ζ77 (μπορεί και κάποιο άλλο από τα Ivy Bridge chipsets ανάλογα με τις ανάγκες σου, δες specs την μητρικής που σε ενδιαφέρει ή για γενικά εδώ)

Το multiplier θα το βαλω x40 δηλαδη ? και το Vcore ποσο?

Δεν αντεχει ουτε να τον παω στα 3.8-3.9 η mobo μου? Τι μπορει να παθει να καει η mobo και οτι αλλο παρει μαζι της?

Η asus τοτε γιατι σου λεει overclock με το turbo V και σου δινει να ανεβασεις bus speed ενω δεν αντεχει ? ειναι marketing?

Δημοσ.

Αρα το ξεχναω εντελως απο οτι βλεπω...

Μάλλον ναι... ναι δε αξίζει και πολύ μόνο το BCLK, εκτός αν πουλήσεις την δικία σου και συμπληρώσεις για κάποια άλλη, κρίμα πάντως που επέλεξες ξεκλείδωτο επεξεργαστή και λάθος chipset.

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο άλλος τρόπος για να κάνεις OC με αυτήν που έχεις, πάντως θυμάμαι ότι είχαν βγάλει το h61και καλά για να έχει υποστήριξη η iGPU και P67 για OC, αρχικά τουλάχιστον, μετά βγήκε και το z68 που τα «συνδίαζε».

Δημοσ.

Φιλε οτι σου ειπαν τα παιδια. Αν πειραξεις το bclck πανω απο 4-5%, παιζεις με τη τσεπη σου μετα.

Δημοσ.

Καλημερα...Εχω και εγω τον ιδιο επεξεργαστη με μια http://www.skroutz.gr/s/347783/Gigabyte-GA-Z68AP-D3.html?keyphrase=z68apd3

η οποια μου χαλασε και παει για αλλαγη και εχω 2 επιλογες.....Η αυτην με 30e διαφορα http://www.skroutz.gr/s/444635/Gigabyte-GA-Z77M-D3H.html ή αυτη χωρις επιπλεον χρηματα http://www.skroutz.gr/s/446847/MSI-H77MA-G43.html?keyphrase=MSI+H77MA-G43

Σε ποια παω; Ενα παιδι μου ειπε την Gigabyte γιατι μπορει να κλοκαριστει καλυτερα απο την αλλη αλλα αξιζει την διαφορα χρηματων; Και αν παω σε αυτην πρεπει να δωσω τον 2500Κ και να παω καλυτερα σε 3570Κ λογω Ζ77;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...