Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

...εχω διαβασει ηδη τον οδηγο ( για να σας προλαβω το αναφερω ) και δεν εχω κααφερει να βγαλω ακρη + οτι οι φωτο δεν μου ανοιγουν για να δω ακριβως τα βηματα δημιουργιας..

Το θεμα μου εχει ως εξης:

εχω ενα συστημα ( με VISTA ) συνδεδεμενο με καλωδιο ethernet με το router και αλλο ενα συστημα συνδεδεμενο ασυρματα το οποιο ομως φοραει xp..

Πως θα καταφερω να δημιουργησω ενα δικτυο αναμεσα σε αυτα τα 2? Ουσιαστικα δεν θελω πολλα πραγματα μονο να υπαρχει ενας κοινοχρηστος φακελος για να ριχνω αρχεια..

Ειναι αναγκαια  η βοηθεια σας.. καθως βρισκομαι ( και αυτη τη στιγμη ) σε εργασιακο περιβαλλον και ειναι αναγκη να μπορεσω να επθτυχω κατι τετοιο..

Σας ευχαριστω και ευελπιστω στην αμεση βοηθεια σας :)

Δημοσ.

Πρέπει να δηλώσεις και στα 2 pc το ιδιο workgroup (μπορεις να το ονομάσεις οπως θέλεις εσυ) , και ουσιαστικά μετα εχεις δίκτυο μεταξύ τους κανεις ενα κοινόχρηστο φάκελο και εισαι κομπλέ , οσο αφορα τις ip φαντάζομαι οτι και τα 2 pc ειναι σε dhcp οποτε παίρνουν αυτόματα

Δημοσ.

αφου σιγουρευτεις οτι το workgroup ειναι ακριβως το ιδιο, θα πας στις ιδιοτητες καθε καρτας (ethernet για το ενα και ασυρματης για το αλλο) και στις ιδιοτητες του IPv4 βαλε manual  ρυθμισεις 

Ως subnet mask θα βαλεις 255.255.255.0 και ως προεπιλεγμενη πυλη το 192.168.1.1

Ως διευθυνση IP στο ενα βαλε 192.168.1.2 και στο αλλο 192.168.1.3 με την προυποθεση οτι καποιο αλλο PC στο συγμεκριμενο δικτυο δεν εχει αυτην την τοπικη IP προκαθορισμενη. Φανταζομαι μιλας για δικο σου προσωπικο δικτυο και οχι της εταιρειας που δουλευεις για παραδειγμα

Δημοσ.

...χμ..κανοντας το στο ενα μηχανημα.. δεν μπορουσε να μπει στο δικτυο μετα... καλα dns δεν χρειαζεται να βαλω ??? :P

..ειμαι πολυ ασχετος τελικα μαλλον :)

τι αλλο πρεπει να κανω ?

Δημοσ.

dns το αφηνεις στο αυτοματο. Υπαρχει περιπτωση το 192.168.1.1 να μην ειναι η διευθυνση του router, αυτη παντως ειδα οτι εχει με μια αναζητηση στο internet και ισως για αυτο δεν μπαινεις... Κανε και μια επανεκκινηση για καλο και για κακο. Βαλε παλι αυτοματες ρυθμισεις και δες αν μπαινει στο Interface του router με τη συγκεκριμενη διευθυνση

Βασικα θα επρεπε ο ενας υπολογιστης να βλεπει τον αλλο αν ειχες το ιδιο workgroup. Τωρα σου ειπα να βαλεις χειροκινητες ρυθμισεις μπας και...

Δημοσ.

..το θεμα ειναι πως οταν επιλεγω χειροκινητη καταχωρηση για την ip καλουμαι να θεσω και χειροκινητα το dns.. δεν μπορω να θεσω χειροκινητα το ενα και αυτοιματα το αλλο..

Δημοσ.

..το θεμα ειναι πως οταν επιλεγω χειροκινητη καταχωρηση για την ip καλουμαι να θεσω και χειροκινητα το dns.. δεν μπορω να θεσω χειροκινητα το ενα και αυτοιματα το αλλο..

ναι συγνωμη εχεις δικιο. Αυτο φαινεται μεσα απο το router ποιοι ειναι οι DNS του παροχου σου αλλα μπορεις να βαλεις αυτους τις google

8.8.8.8

8.8.4.4

Δημοσ.

..ok..τα εφτιαξα...ειναι και τα 2 Online...αλλα δεν βλεπω αν και πως επικοινωνουν..συγκεκριμενα στο συστημα με τα vista το οποιο συνδεεται με καλωδιο ...στο δικτυο του βλεπω μονο το ιδιο και το router.... :(

τι αλλο πρεπει να κανω ??? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...