nomikarios Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω τωρα που το θυμιθηκα.. Ειχα χωρισει με την πρωην(μετα απο 4 χρονια), ε την εγραψα δεν επαιρνα τηλεφωνο τιποτα. Εγω στο χωριο, αυτη στην πολη που σπουδαζε.. Μια μερα χτυπαει το τηλεφωνο, τσουπ αυτη.. Σηκωνω την ακουω καπως στεναχωρημενη.. Εγω σαν καλος μαλακας ρωτησα τι εχει.. Μου λεει την προηγουμενη εβδομαδα η μανα της την ειχε βαλει λεφτα για το νοικι και τους λιγαριασμους. Ε ξεφυγε με τους καφεδες και λοιπα και δεν θα ειχε τιποτα να φαει και ζητουσε απο την μανα της παλι θα την εκραζε.. Ηξερε οτι εγω καποια καβατζα, τοσα χρονια μαζι δεν θα εκρυβα τα λεφτα.. Την εδωσα 120€ δανεικα ταχα, περασε 1.5 χρονος ουτε ενα τηλεφωνο, ενα μηνυμα να μου πει ξερεις δεν σε θεωρησα μαλακα και στην επαιξα την πουτσια, απλα δεν εχω.. Δεν θα τα επαιρνα πισω απλα να το ελεγε.. Επεσε τοσο πολυ στα ματια μου. Που ειπα παλι καλα που δεν συνεχισα μαζι της. Ας την χαιρεται ο αλλος.. Γι' αυτό ο κανόνας είναι ότι δεν δανείζουμε ΠΟΤΕ σε ανθρώπους γενικώς, γκόμενες/γκόμενους/οτιδήποτε, που μας θυμούνται εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα μετά από χρόνια σιωπής, στην ώρα της ανάγκης τους. Εάν θέλουν να δανειστούν, είναι προφανές ότι για κάποιο λόγο έχουν ΗΔΗ εξαντλήσει τον στενό τους κύκλο, τους ανθρώπους δηλαδή με τους οποίους έχουν στενή κοινωνική επαφή, και ψάχνουν τους ξεχασμένους! Βέβαια, ας μην είμαστε τόσο επικριτικοί απέναντι στους εαυτούς μας. Το θέμα δεν είναι να κάνει κάποιος λάθος...πολλοί την έχουμε πατήσει! Το θέμα είναι αν παίρνουμε τα αναγκαία διδάγματα ώστε να μην την πατάμε στο μέλλον πάλι!! Λίγο άσχετο ίσως, αλλά χαρακτηριστικό: εμένα με πλησίασε μια φορά πριν χρόνια, όταν πήγαινα στο αεροδρόμιο με το μετρό, μια άγνωστη κοπέλα συμπαθητικής εμφάνισης περίπου 20 χρόνων. Όχι σε φάση καμάκι, αλλά εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε τέτοιο (οι γυναίκες είναι αριστουργηματικές στο φλερτ, άλλωστε, όταν θέλουν). Ο οποιοσδήποτε θα πετούσε από τη χαρά του που του έτυχε κάτι τέτοιο. Όταν άρχισε να μου λέει ξαφνικά ότι βιαζόταν να πετάξει στους δικούς της στη Σαντορίνη αλλά δεν της έφταναν τα λεφτά για το εισιτήριο, κατάλαβα τι παίζει και την αποχαιρέτησα βιαστικά στις αναχωρήσεις...Δεν θεωρώ ότι ήταν επαγγελματίας απατεώνας, αν και δε θα μου προξενούσε εντύπωση κάτι τέτοιο. Όπως το έκοψα τότε, μάλλον δανεικά κι αγύριστα έψαχνε η λεγάμενη.
bilakos10 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω τωρα που το θυμιθηκα.. Ειχα χωρισει με την πρωην(μετα απο 4 χρονια), ε την εγραψα δεν επαιρνα τηλεφωνο τιποτα. Εγω στο χωριο, αυτη στην πολη που σπουδαζε.. Μια μερα χτυπαει το τηλεφωνο, τσουπ αυτη.. Σηκωνω την ακουω καπως στεναχωρημενη.. Εγω σαν καλος μαλακας ρωτησα τι εχει.. Μου λεει την προηγουμενη εβδομαδα η μανα της την ειχε βαλει λεφτα για το νοικι και τους λιγαριασμους. Ε ξεφυγε με τους καφεδες και λοιπα και δεν θα ειχε τιποτα να φαει και ζητουσε απο την μανα της παλι θα την εκραζε.. Ηξερε οτι εγω καποια καβατζα, τοσα χρονια μαζι δεν θα εκρυβα τα λεφτα.. Την εδωσα 120€ δανεικα ταχα, περασε 1.5 χρονος ουτε ενα τηλεφωνο, ενα μηνυμα να μου πει ξερεις δεν σε θεωρησα μαλακα και στην επαιξα την πουτσια, απλα δεν εχω.. Δεν θα τα επαιρνα πισω απλα να το ελεγε.. Επεσε τοσο πολυ στα ματια μου. Που ειπα παλι καλα που δεν συνεχισα μαζι της. Ας την χαιρεται ο αλλος.. Και πλήρωσες και δεν έσμπρωξες. ΑΜΑΡΤΙΑ! 2
sargus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αν και γράφω σπάνια στο ινσομνια, διαβάζω σχεδόν τα πάντα που γράφονται (ιδιαίτερα στο μπλα-μπλα). Θέλω να πω ότι ο κόσμος εδώ μέσα έχει την ικανότητα να συμμετάσχει σε φοβερή κουβέντα (όταν δεν τον πιάνει η @@λακία). Και αυτό μόνο παρήγορο είναι γιατί η εντύπωση που σχηματίζω από άλλες σελίδες (κυρίως ενημερωτικές με δυνατότητα σχολίων) αλλά και από την "live" κοινωνία τριγύρω μου μου δείχνει ότι έχουμε καταντήσει (εάν δεν είμασταν πάντα) πολύ άχρηστοι σαν άνθρωποι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα). 1
Prospector8 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα πω κάτι ίσως άσχετο-σχετικό.. Ο Καλός είναι και ο Μαλάκας στις μέρες μας.. 2
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Αν και γράφω σπάνια στο ινσομνια, διαβάζω σχεδόν τα πάντα που γράφονται (ιδιαίτερα στο μπλα-μπλα). Θέλω να πω ότι ο κόσμος εδώ μέσα έχει την ικανότητα να συμμετάσχει σε φοβερή κουβέντα (όταν δεν τον πιάνει η @@λακία). Και αυτό μόνο παρήγορο είναι γιατί η εντύπωση που σχηματίζω από άλλες σελίδες (κυρίως ενημερωτικές με δυνατότητα σχολίων) αλλά και από την "live" κοινωνία τριγύρω μου μου δείχνει ότι έχουμε καταντήσει (εάν δεν είμασταν πάντα) πολύ άχρηστοι σαν άνθρωποι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα). Μεταξύ μας... δανεικά θες?! 3
sargus Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ θα πω κάτι ίσως άσχετο-σχετικό.. Ο Καλός είναι και ο Μαλάκας στις μέρες μας.. Ναι φίλε το έχω σκεφτεί πολλές φορές αυτό. Μάλλον έτσι είναι τελικά.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 εγω θα μοιραστω μια περιπτωση μεταξυ του πατερα και του θειου μου, ο θειος μου (κουνιαδος του πατερα μου) του ζητησε προ 15ετιας δανεικα 400000 δρχ και επειδη σε μια ωρα οικονομικης δυσκολιας του πατερα μου μετα απο πολυ πιεση ο θειος μου τα επεστρεψε μετα 15ετιας 1200 ευρω, τωρα ο θειος μου εκτος του οτι μετα απο πολλα χρονια καθυστερησης ηταν αντικειμενικο σωστο με την τοτε αξια της δρχ με την τωρινη κατασταση 1200 ευρω=400000δρχ ειναι η ιδια αναλογουσα αξια με τοτε? δεν επρεπε να του τα δωσει με καποιο εντοκο νομιμο τοκο? αν του τα ζητουσε ο πατερας μου θα χαρακτηριζοταν και ως τοκογλυφος? ηθικο διδαγμα μην δανιζετε και δανιζεστε αν δεν ειναι παρα μονο ζητημα ζωης και θανατου σε κοντινα συγγενικα προσωπα.
REDODIN7 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω οταν δινω δανεικα τα δινω λες και τα χαριζω γιατι ξερω οτι μπορει να να μην τα παρω πισω, οποτε τα δινω σε ατομα που αγαπαω και ξερω οτι εχουν αναγκη μονο. 3
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 εγω θα μοιραστω μια περιπτωση μεταξυ του πατερα και του θειου μου, ο θειος μου (κουνιαδος του πατερα μου) του ζητησε προ 15ετιας δανεικα 400000 δρχ και επειδη σε μια ωρα οικονομικης δυσκολιας του πατερα μου μετα απο πολυ πιεση ο θειος μου τα επεστρεψε μετα 15ετιας 1200 ευρω, τωρα ο θειος μου εκτος του οτι μετα απο πολλα χρονια καθυστερησης ηταν αντικειμενικο σωστο με την τοτε αξια της δρχ με την τωρινη κατασταση 1200 ευρω=400000δρχ ειναι η ιδια αναλογουσα αξια με τοτε? δεν επρεπε να του τα δωσει με καποιο εντοκο νομιμο τοκο? αν του τα ζητουσε ο πατερας μου θα χαρακτηριζοταν και ως τοκογλυφος? ηθικο διδαγμα μην δανιζετε και δανιζεστε αν δεν ειναι παρα μονο ζητημα ζωης και θανατου σε κοντινα συγγενικα προσωπα. Ε ΟΚ! Είπαμε το να τα δώσεις η λογική έχει σαν να τα δίνεις και να τα χαρίζεις. Ίδια φάση είχα δώσει και εγώ σε φίλο το 2004 1500€. Εκείνη την εποχή μπορούσα να είχα μέχρι και σήμερα 4% επιτόκιο. 40% περίπου. Ε μέχρι τώρα έχω πάρει 300 ευρώ. Προφανώς και επειδή είναι φίλος δεν τα ζητάω. Προφανές είναι βέβαια πως και εγώ έχω χάσει 600 ευρώ εκτός των 1500. Για αυτό λέμε, τα δίνεις ΜΟΝΟ όταν έχεις σαν σκεπτικό ότι τα χαρίζεις. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. *Το είπε κ ο απο πάνω μου 1
Liverpool89 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2013 Και πλήρωσες και δεν έσμπρωξες. ΑΜΑΡΤΙΑ! 120 ευρω??? Ολη την νυχτα εσπρωχνα σε κανενα σπιτακι με κοκκινο ledaki απ'εξω...
imager01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 παιδια μη δανεισετε ποτε και κανεναν..δανεισα φιλο 1450 ευρω και πλεον μαλωσαμε κιολας επειδη απλα του το ανεφερα προφανως αυτο τον συνεφερε.ξερω σχεδον σιγουρα οτι δεν εχει ουτε την αξιοπρεπεια να δωσει το ποσο.δε μπορω να καταλαβω πως μερικοι ανθρωποι κοιμουνται τα βραδια.δε θα αντεχα να χρωσταω ουτε σεντ και να μη κανω κατι για να το δωσω εκει που το χρωσταω.δυστυχως πιστευω οτι εστω αυτοι που ειχα για φιλους ειχαν μια αξιοπρεπεια
CyberCr33p Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 1 hour ago, imager01 said: παιδια μη δανεισετε ποτε και κανεναν..δανεισα φιλο 1450 ευρω και πλεον μαλωσαμε κιολας επειδη απλα του το ανεφερα προφανως αυτο τον συνεφερε.ξερω σχεδον σιγουρα οτι δεν εχει ουτε την αξιοπρεπεια να δωσει το ποσο.δε μπορω να καταλαβω πως μερικοι ανθρωποι κοιμουνται τα βραδια.δε θα αντεχα να χρωσταω ουτε σεντ και να μη κανω κατι για να το δωσω εκει που το χρωσταω.δυστυχως πιστευω οτι εστω αυτοι που ειχα για φιλους ειχαν μια αξιοπρεπεια Ο Σαίξπηρ έγραψε στον Άμλετ: “Ούτε να δανείζεσαι, ούτε να δανείζεις. Γιατί πολύ συχνά χάνονται και τα χρήματα και η φιλία.” Εάν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, πολλοί την έχουμε πατήσει έτσι.
imager01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 μπορω να δεχτω τα παντα ο καθενας ειναι διαφορετικος φιλε αλλα αυτο το πραγμα με ξεπερνα να χρωστας και να εισαι τοσο αναισθητος.
Papakaliati Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Φυσικά και θα δανείσω σε αδερφικό μου φίλο μου άμα χρειάζεται, αλλά στο μυαλό μου θα είναι «δανεικά και αγύριστα» . Αμα τα επιστρέψει καλώς, αμα δεν τα επιστρέψει δεν έγινε και τίποτα. Αλλά προφανώς είναι λεφτά που μου περισσεύουν, αλλιώς δεν θα δάνειζα εξαρχής. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από Papakaliati
imager01 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 φιλε το δανειζω εχει συγκεκριμενη σημασια ομως και οπως προανεφερα μου ειναι αδυνατον να κατανοησω πως καποιον ειναι ενταξει με τον εαυτο του ενω χρωσταει χρηματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις