Fotis13 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αν και το εχω σαν γενικη αρχη να μην δανειζω (εχω κακες μνημες απο τον πατερα μου που δανειζε σχετικα ευκολα και εχασε καποια λεφτα με αυτον τον τροπο οπως ειναι αναμενομενο). Θα το κανω μονο σε περιπτωση που συντρεχουν λογοι υγειας η' κατι πολυ σοβαρο και μονο σε ανθρωπους που γνωριζω αποδεδειγμενα την φερεγγυοτητα τους, ακομα και ετσι βεβαια ρισκαρεις. 1
bluesattack Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Λογω της κρισης ειναι πολυ πιθανο να ριξεις/φας ακυρο ,οσο συνεπης και να θελεις να εισαι.Οποτε πρεπει να ειναι προετοιμασμενες και ενημερες και οι δυο πλευρες.
aristos12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 προσωπικα ποτέ δεν δανειζομαι κ ποτέ δεν δινω δανεικα . μόνο σχετικα προσφατα ( πριν 2 χρονια ) δανεισα .... 200 euro σε σχετικα καλο φιλο ( αλλα πολυ συμφεροντολογο κ εγωιστη ) , εφαγε κληση τροχαιας κ αν δεν πληρωνε θα πηγαινε δικαστηριο κ σιγουρα φυλάκα μετα . επειδη ειναι ανεργος - τεμπελης 4 χρονια τωρα , του τα εδωσα αφου ειδα κ τα σχετικα χαρτια γιατι τον λυπηθηκα ... γιατι ημουν σιγουρος οτι ΠΟΤΕ δεν θα μου τα εδινε πισω οπως κ εγινε , κ μαλιστα πριν 1 μηνα μου ζητησε παλι δανεικα γιατι θα του εκοβαν το ρευμα , του ειπα αντε κ γαμ...... δανεικά τέλος
bluesattack Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Προσωπικά δεν μου έχει τύχει να δανείσω πουθενά. Αλλά πιστεύω ότι είναι ένας καλός τρόπος να ξεχωρίσεις τους φίλους-συγγενείς από τον κατιμά. Τα λεφτά τα ξαναβγάζεις,την εμπιστοσύνη δεν την βρίσκεις εύκολα. Και απο τις δυο πλευρες ξεχωριζει ο κατιμας.Αν τον αλλον τον ξερεις 20 χρονια, μια φορα σου ζητησει την βοηθεια σου και δεν την δωσεις ...τοτε τι @@ φιλος εισαι ? Μονο στα χαχα χου και στις χαρες ? Γενικα μιλαω ετσι
DrLo Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Να σου φέρω ένα διαφορετικό παράδειγμα: Πες ότι η κολλητή σου, το αγόρι σου ή ο πατέρας σου ξέρω 'γω ήταν άφραγκος. Εσύ είχες γκαφρά στην άκρη, τα κράταγες για ώρα ανάγκης μεν, αλλά δεν σου ήταν και άμεσα απαραίτητα. Αν ερχόταν ένας από τους παραπάνω, αποδεδειγμένα ταπί και ψύχραιμος, ζητώντας με τρόπο να τον δανείσεις για να πάει π.χ. ένα ταξίδι ή να πάρει ένα λάπτοπ, τι θα έκανες; Ούτε το ταξίδι, ούτε το λάπτοπ του χρειάζονται προκειμένου για να επιβιώσει ή να πληρώσει λογαριασμούς. Το παράδειγμά σου είναι λίγο άκυρο και θα σου εξηγήσω γιατί. Λες ότι κάποιος έχει χρήματα "για μια ώρα ανάγκης" και έρχεται ο/η γκομενος/α φίλος και του τα ζητάει για να ... αγοράσει laptop ? Δηλαδή ο φίλος ή γκομενος/α βάζει πάω από την δική σου "ανάγκη" το να πάρει laptop ?? Δε νομίζω ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο αφού αν πραγματικά ήταν φίλος δε θα ήταν τόσο "εγωιστής" . Αν πάλι συμβεί τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσεις να είσαι φίλος / γκομενός/α του ... εκτός τα "αξίζει" τα λεφτά του , αλλά τότε μιλάμε για άλλου είδους "σχέση". 1
LongTom Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Και απο τις δυο πλευρες ξεχωριζει ο κατιμας.Αν τον αλλον τον ξερεις 20 χρονια, μια φορα σου ζητησει την βοηθεια σου και δεν την δωσεις ...τοτε τι @@ φιλος εισαι ? Μονο στα χαχα χου και στις χαρες ? Γενικα μιλαω ετσι E ναι,δεν είπα τίποτα διαφορετικό. Όλα που λέμε ισχύουν και για εμάς,ειδάλλως είναι υποκρισία. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει ούτε να με ζητήσουν(ήμουν φοιτητής-άνεργος-φαντάρος και έτσι σχεδόν όλοι είχαν περισσότερα από εμένα).
achilles_g_ Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτό που εχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι ότι δανείζεις σε κάποιον όταν έχει ανάγκη και όταν είναι να στα εποστρέψει θεωρεί ότι με έναν μοναδικό τρόπο ότι είναι δικά του
gpgalanis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Τα δανεικα ειναι σαν τα χρηματα που παιζεις στο καζινο. Τα δινεις μονο αν δεν σε πειράζει να τα χασεις.
subject 12 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 εγώ πάλι πρόσφατα που δάνεισα σε φίλο ( σε φίλο, όχι σε άτομο που ξέρω ) μου τα έδοσε και με το παραπάνω... απλά προσέχετε που δανείζετε..
Iris_89 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 1.οι περισσοτεροι θα ειστε οι μαυραγοριτες του μελλοντος(πτωχευση).φτιξτε κομποδεμα να γινετε...αν και νομιζω δεν ειστε εσεις που βγαζετε τα λεφτα <br>2.μηπως δεν θελετε να δανεισετε γιατι δεν θελετε να μπειτε σε διαδικασια να μαθετε ποιος ειναι φιλος-γνωστος ή οχι.σε φαση να μεινετε μονοι σας?μηπως το ξερετε ηδη οτι δεν εχει κοντινα ατομα γυρω σας ?<br>3.υπαρχουν 500ΧΙΛΙΑΔΕΣ νοικοκυρια χωρις ρευμα.οχι δεν ειναι τσιγγανοι-γυφτοι...<br><br>@ιρις αν δεν μεγαλωσες σε ορφανοτροφειο τοτε εισαι απαραδεκτη.το χιλιαρικο που εδωσες δεν ειναι τιποτα μπροστα στα χιλιαρικα που δωσαν για να φτασεις στην ηλικια να το παιξεις ανεξαρτητη...<br>Αν το παθεις απο τα παιδια σου τοτε ισως να θυμηθεις τι μαλκς εκανες<br>υ.γ. αν σε πειραζει το παραπανω πες μου να το σβησω Μάζεψε την χολή σου, στάζει. Btw, δεν πρόκειται να κάνω παιδιά οπότε δεν με ενδιαφέρει. 1
SilkyN Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 1.οι περισσοτεροι θα ειστε οι μαυραγοριτες του μελλοντος(πτωχευση).φτιξτε κομποδεμα να γινετε...αν και νομιζω δεν ειστε εσεις που βγαζετε τα λεφτα 2.μηπως δεν θελετε να δανεισετε γιατι δεν θελετε να μπειτε σε διαδικασια να μαθετε ποιος ειναι φιλος-γνωστος ή οχι.σε φαση να μεινετε μονοι σας?μηπως το ξερετε ηδη οτι δεν εχει κοντινα ατομα γυρω σας ?3.υπαρχουν 500ΧΙΛΙΑΔΕΣ νοικοκυρια χωρις ρευμα.οχι δεν ειναι τσιγγανοι-γυφτοι...@ιρις αν δεν μεγαλωσες σε ορφανοτροφειο τοτε εισαι απαραδεκτη.το χιλιαρικο που εδωσες δεν ειναι τιποτα μπροστα στα χιλιαρικα που δωσαν για να φτασεις στην ηλικια να το παιξεις ανεξαρτητη...Αν το παθεις απο τα παιδια σου τοτε ισως να θυμηθεις τι μαλκς εκανεςυ.γ. αν σε πειραζει το παραπανω πες μου να το σβησω Χαλάρωσε και κατέβα και λίγο απ' το βάθρο, γιατί άρχισες να μπάζεις. 1
CROM271 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δεν μου εχουν ζητησει και πολλες φορες δανεικα... Τα πιο πολλα που εχω δανεισει ειναι 500 ευρω σε κολλητο χωρις καν να μου το ζητησει ομως. Απλα σε συζητηση που ειχαμε μου ειπε πως επειδη ειχε μεινει ταπι θα παρει χρηματα απο την πιστωτικη που εχει. Και εγω εφοσον ειχα λεφτα στην ακρη του τα εδωσα για μην χρεωσει πιστωτικη κλπ. Εννοειται μου τα εδωσε... Μετα μικροποσα του στυλ 20-50 ευρω εχω δανεισει και εχω δανειστει απο κολλητους φιλους ομως. Σε περιπτωσεις οπως, εβαλα λαθος παντελονι και δεν εχω λεφτα ή ξεχασα να παρω την καρτα να βγαλω λεφτα ή εκατσε φαση με γκομενα δωσε κανενα ψιλο να βαλω κανενα ποτο... Τωρα περα απο κολλητους σε απλα γνωστους δυσκολα θα δανειζα. Ιδιως αν ηξερα πως δεν ειναι μεγαλη αναγκη. Την εχω παθει με πιστολι σε θεμα δουλειας ομως και ειμαι επιφυλακτικος πλεον. Κανω δουλεια σε ενα γνωστο ο οποιος μου ειπε εξαρχης μου θα με καθυστερησει καμια βδομαδα. Κανενα προβλημα του λεω. Και σε ενα μηνα αν δυσκολευεσαι. Δεν μου περασε καν απο το μυαλο πως υπαρχει περιπτωση να με πιστολιασει. Με αποτελεσμα να παρω λεφτα μετα απο 8-9 μηνες και με συνεχη πρηξιμο τους τελευταιους τρεις. Αν δεν του γινομουν στενος κορσες δεν υπηρχε περιπτωση να παρω φραγκο. Ολα δεν τα πηρα τελικα βεβαια... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2013 από CROM271
sphinxgr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2013 Νόμος: Δανείζεις σε φίλους όταν είσαι διατεθειμένος να τα χάσεις. Απλά μετονομάζεις το χάρισμα σε δάνεισμα και απλά έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι ίσως και να τα πάρεις.
Liverpool89 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω τωρα που το θυμιθηκα.. Ειχα χωρισει με την πρωην(μετα απο 4 χρονια), ε την εγραψα δεν επαιρνα τηλεφωνο τιποτα. Εγω στο χωριο, αυτη στην πολη που σπουδαζε.. Μια μερα χτυπαει το τηλεφωνο, τσουπ αυτη.. Σηκωνω την ακουω καπως στεναχωρημενη.. Εγω σαν καλος μαλακας ρωτησα τι εχει.. Μου λεει την προηγουμενη εβδομαδα η μανα της την ειχε βαλει λεφτα για το νοικι και τους λιγαριασμους. Ε ξεφυγε με τους καφεδες και λοιπα και δεν θα ειχε τιποτα να φαει και ζητουσε απο την μανα της παλι θα την εκραζε.. Ηξερε οτι εγω καποια καβατζα, τοσα χρονια μαζι δεν θα εκρυβα τα λεφτα.. Την εδωσα 120€ δανεικα ταχα, περασε 1.5 χρονος ουτε ενα τηλεφωνο, ενα μηνυμα να μου πει ξερεις δεν σε θεωρησα μαλακα και στην επαιξα την πουτσια, απλα δεν εχω.. Δεν θα τα επαιρνα πισω απλα να το ελεγε.. Επεσε τοσο πολυ στα ματια μου. Που ειπα παλι καλα που δεν συνεχισα μαζι της. Ας την χαιρεται ο αλλος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις