Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είπα ότι ήταν στενός φίλος. Απλά φίλος ο ένας και ο άλλος ξάδερφος. Και τους 2 τους βλέπω περίπου 1 φορά το μήνα. Από τότε ο ένας εξαφανίστηκε (δε σηκώνει τηλ.) και ο άλλος πέρα βρέχει:Μου λέει ναι Οκ, θα τα βρούμε κτλ. Αλλά με δουλεύει.

Εσύ να υποθέσω ότι τα έχεις πάρει πάντα πίσω ή απλά δε δανείζεις;

Δεν έχω για να δανείσω αλλά όταν στο παρελθόν το έκανα δάνεισα μόνο σε κολιτούς και φυσικά τα πήρα και απορώ πως ένας μη κολιτός έχει το θράσσος να ζητήσει κάτι τέτοιο. Για τον ξάδερφο το καταλαβαίνω.

Όπως και να χει δεν μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο και αν έπεσες σε λάθος άτομα είσαι άτυχος.

Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα σου πω να μην δανείζεις πλέον σε κανέναν. Μερικές φορές είναι ανθρώπινο, το ζήτημα είναι να μπορείς να κρίνεις αν ο καθένας είναι αξιόπιστος, αν έχει όντως ανάγκη και δεν πήρε χαμπάρι πως δανείζεις και πλάκωσε και όλα αυτά φυσικά για την περίπτωση που δεν είναι στενό σου άτομο που τότε το να μην του δανείσεις ενώ μπορείς το θεωρώ βλακεία.

Problem?

νο πρόμπλεμ

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποτε και πουθενα.

Αυτο που λές απλά δεν γίνεται. Δηλαδή αν έρθει ο κολλητος σου, ή η αδερφή/αδερφός σου ή κάποιος πολύ κοντινός σου που τον γουστάρεις και σου ζητήσει 100 € για 1-2 βδομάδες και τα έχεις, δεν θα του δώσεις;

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο που λές απλά δεν γίνεται. Δηλαδή αν έρθει ο κολλητος σου, ή η αδερφή/αδερφός σου ή κάποιος πολύ κοντινός σου που τον γουστάρεις και σου ζητήσει 100 € για 1-2 βδομάδες και τα έχεις, δεν θα του δώσεις;

Οχι. Να εκαναν σωστη διαχειριση.

Αν ειναι πολυ μεγαλη και σοβαρη αναγκη δεν θα δανεισω, θα παω να πληρωσω εγω ο ιδιος.

Εκατερωθεν των περιπτωσεων, δεν δανειζω.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ειναι πολυ μεγαλη και σοβαρη αναγκη δεν θα δανεισω, θα παω να πληρωσω εγω ο ιδιος.

Εκατερωθεν των περιπτωσεων, δεν δανειζω.

Το να μην έκανε σωστή διαχείρηση δεν είναι ο μόνος λόγος να μην έχει λεφτά κάποιος στις μέρες μας για μια ανάγκη που του προέκυψε ξαφνικά.

Αν ήσουν κολητός μου και σε μια τέτοια ανάγκη μου έλεγες ότι επειδή δεν με εμπιστεύεσαι θα έρθεις να τα δώσεις εσύ επί τόμου δεν παίζει να ήθελα να σε ξαναδω μπροστά μου.

• Like 5
Δημοσ.

Εκτος αν ειναι πολυυυυυ μεγαλη και σοβαρη αναγκη οποτε δεν θα δανεισω, θα παω να πληρωσω εγω ο ιδιος.

Κοίταξε με αυτήν την πρακτική δε θα νιώσεις ποτέ ότι σε έπιασαν κώτσο όπως νιώθω εγώ τώρα.

Από την άλλη βέβαια όπως είπαν και παραπάνω, εάν ο άλλος είναι κολλητός, αδερφός κτλ. Τότε πρέπει να αλλάζει το πράγμα.

Ισως θα πρέπει να εφαρμόσω κάποιον τέτοιο απαράβατο κανόνα-quideline που να επιτρέπει εξαιρέσεις εκ των προτέρων μόνο σε συγκεκριμένους. Γιατί εμένα προσωπικά το πρόβλημα μου είναι ότι έρχεται ο άλλος (κ ιδιαίτερα ο μπαταχτσής) κ σε σκλαβώνει παίζοντας το Βασιλάκη Καΐλα και σου λέει πράγματα του στυλ ¨Μόνο σε εσένα μπορώ να βασιστώ¨ ¨είσαι ο σωτήρας μου ¨ κ.α. Και δε μπορώ να πω όχι (εκτός εάν ξέρω αποδεδειγμένα ότι θα φάω τάπα). Επίσης επειδή κάνω καλό κουμάντο, έχω πάντα τέτοια μικροποσά διαθέσιμα. Ισως αυτό να είναι βέβαια και μια καλή λύση: να τρώω ότι έχω μέχρι τελευταίου λεπτού. Ετσι ξεφεύγεις και από τα ηθικά προβλήματα.

Δημοσ.

Εκτος αν ειναι πολυυυυυ μεγαλη και σοβαρη αναγκη οποτε δεν θα δανεισω, θα παω να πληρωσω εγω ο ιδιος.

Κοίταξε με αυτήν την πρακτική δε θα νιώσεις ποτέ ότι σε έπιασαν κώτσο όπως νιώθω εγώ τώρα.

Από την άλλη βέβαια όπως είπαν και παραπάνω, εάν ο άλλος είναι κολλητός, αδερφός κτλ. Τότε πρέπει να αλλάζει το πράγμα.

Ισως θα πρέπει να εφαρμόσω κάποιον τέτοιο απαράβατο κανόνα-quideline που να επιτρέπει εξαιρέσεις εκ των προτέρων μόνο σε συγκεκριμένους. Γιατί εμένα προσωπικά το πρόβλημα μου είναι ότι έρχεται ο άλλος (κ ιδιαίτερα ο μπαταχτσής) κ σε σκλαβώνει παίζοντας το Βασιλάκη Καΐλα και σου λέει πράγματα του στυλ ¨Μόνο σε εσένα μπορώ να βασιστώ¨ ¨είσαι ο σωτήρας μου ¨ κ.α. Και δε μπορώ να πω όχι (εκτός εάν ξέρω αποδεδειγμένα ότι θα φάω τάπα). Επίσης επειδή κάνω καλό κουμάντο, έχω πάντα τέτοια μικροποσά διαθέσιμα. Ισως αυτό να είναι βέβαια και μια καλή λύση: να τρώω ότι έχω μέχρι τελευταίου λεπτού. Ετσι ξεφεύγεις και από τα ηθικά προβλήματα.

Δεν είσαι η τράπεζα όλων... Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αλλά πόσες φορές θα δανείσεις σε δύσκολες στιγμές φίλων σου, και πόσες φορές εκείνοι θα σου δανείσουν σε μια δική σου δύσκολη στιγμή? Την έχω πατήσει αρκετές φορές, και από φίλους που γινόμουν σχεδόν χαλί για να με πατήσουν, αλλά και από τους γονείς μου. Ένα παράδειγμα μόνο, πριν από 3 χρόνια είχα πάρει με δικά μου χρήματα ένα λαπτοπ. Μετά από κάμποσους μήνες ήρθαν οι γονείς μου και με παρακάλεσαν γονατιστοί να το πουλήσω γιατί παρουσιάστηκαν οικονομικά προβλήματα. Το πούλησα, τους έδωσα τα χρήματα και ξέρεις τι απέγιναν? Τα έφαγαν σε μαλακίες. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να σε κοροιδεύουν οι ίδιοι σου οι γονείς. Οπότε από τότε, δεν δανείζω πουθενά. Αν έχουν τεράστια ανάγκη, τους το αγοράζω. Αλλά έτσι λεφτά χύμα, ποτέ.
Δημοσ.

συνήθως δε δανείζω αλλα αν δανείσω μου τα επιστρέφουν πριν τη μέρα που συμφωνήσαμε γιατι ξέρουν οτι θα τους χτυπήσω και θα τα πάρω μαζι και ότι άλλο βρω πανω τους. Ειναι μια σχέση εμπιστοσύνης και κατανόησης που ξέροντας την αντίδραση μου δεν την πατάνε
αυτά για τους καλύτερους μου φίλους και τους φίλους γενικότερα.
σε δικούς μου δίνω αν και ποτέ σχεδον δεν χρειάστηκε γιατι αν και δεν είμαστε λεφτάδες κάνουν καλό κουμάντο και κρατάνε στην άκρη για μια στραβή.

• Like 2
Δημοσ.

συνήθως δε δανείζω αλλα αν δανείσω μου τα επιστρέφουν πριν τη μέρα που συμφωνήσαμε γιατι ξέρουν οτι θα τους χτυπήσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τι λες ρε παικταρά!! Η αλήθεια είναι ότι μερικοί "άνθρωποι" μόνο έτσι καταλαβαίνουν...

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να σε κοροιδεύουν οι ίδιοι σου οι γονείς. Οπότε από τότε, δεν δανείζω πουθενά. Αν έχουν τεράστια ανάγκη, τους το αγοράζω. Αλλά έτσι λεφτά χύμα, ποτέ.

Φίλε μου σε καταλαβαίνω. Όντως, δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο συναίσθημα!

Δημοσ.

Προσωπικά δεν μου έχει τύχει να δανείσω πουθενά.

Αλλά πιστεύω ότι είναι ένας καλός τρόπος να ξεχωρίσεις τους φίλους-συγγενείς από τον κατιμά.

Τα λεφτά τα ξαναβγάζεις,την εμπιστοσύνη δεν την βρίσκεις εύκολα.

• Like 1
Δημοσ.

οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους.

Χμ, παντοτε πιστευα οτι οι καλοι λογαριασμοι...κανουν τους καλους εχθρους :rolleyes:

~ ~ ~

Προφανως δεν θα εξαρτησω, τη γνωμη που εχω ή διαμορφώνω

για καποιον-α, πρωταρχικως (ή μονο) απο τα χρηματα.

Δημοσ.

Εδώ καλά παμε.

Ολοι δανείζουν!

Κανείς σας δεν δανείζεται.

Ετσι παικταράδες μου.Οι γονείς σας καλά σας φροντίζουν.

• Like 3
Δημοσ.

έχει ένα μικρό δίκιο ο κάπτεν..200αρα δανεικά; στραγάλια τα περάσατε; πάσο δεν μου πέφτει λόγος

ΛΟΙΠΟΝ, ποτέ χρήματα μεταξύ φίλων. ΠΟΤΕ.

Δημοσ.

Και γω δανεισα σε στενο συγγενικο προσωπο. 300 ευρω. Οτι ειχα στην τραπεζα.

Τεταρτη δεν θα χω λεφτσ να βαλω βενζινη στο αμαξι για να παω στην δουλεια.

Θα ζητήσω και γω με την σειρα μου απο τον πατερα μου, θα με δωσει, αλλα δεν θελω να το κανω.

Δεν τα περιμενω πισω. Τον βλεπω εχει αναγκη να μαζεψει λεφτα, πηρε τα δικα μου, δουλευει αλλα καθε μερα σχεδον ειναι εξω.

Εγω μεσα στο σπιτι.

Θα χω ομως πατημα για την ωρα που θα με πει, μου λειπουν 200 ευρω για να παω στην Νορβηγια να δουλεψω. Θα γινω πολυ μαλακας αλλα δεν θα του δωσω. Εκεινη την περιοδο θα παρω και τον πρωτο μισθο απο την νεα μου δουλεια. 

Αν το σκεφτεται ετσι ειναι γελασμενος. Ας μην μου ξαναμιλησει ποτε. Αλλα θα καταλαβει οτι δεν ειναι ολα ροδινα,

Δημοσ.

Αν κάποιος είναι πραγματικός φίλος, θα δυσκολευτεί πολύ να ζητήσει χρήματα.

Άλλωστε κανένας δεν σώθηκε με 100-200-500 ευρώ. Πες ότι δεν έχει να πληρώσει μια δόση και του δανείζεις. Την επόμενη δόση πως θα την πληρώσει;

Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις αλλά αυτός είναι ο κανόνας.

Εννοείται βέβαια ότι αν είναι θέμα ζωής και θανάτου τα δίνεις μόνο για συγκεκριμένα πολύ κοντινά πρόσωπα.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...