Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η γνώμη σας για τα δανεικά (χρήματα) σε φίλους, γνωστούς, συγγενείς;

Δανείζετε; Και αν ναι, τα παίρνετε πίσω ή έχετε χάσει κιόλας;

Εγώ γενικά δανείζω φίλους -μικροποσά βέβαια- που έχουν πρόβλημα και νιώθω ωραία που εξυπηρετώ σε ανάγκη αλλά δυστυχώς τώρα τελευταία έχω φάει δύο απανωτά άκυρα όπου μάλλον τα έχασα (σύνολο 200 ευρώ) και έχω εκνευριστεί. Το πρόβλημα μου είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις με κάνουν και νιώθω **λάκας που τους παίρνω να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω.

Οπως και να έχει, με αφορμή τα 2 απανωτά, αποφάσισα να μην ξανά δανείσω ποτέ κανένα και δυστυχώς θα την πληρώσει και κάποιος που θα ήταν κύριος αλλά το σημαντικό για εμένα είναι να νιώθω εγώ καλά. Ούτε να νιώθω κορόιδο ούτε να αισθάνομαι άσχημα να ενοχλώ τον άλλο που είναι γαιδούρι και αναίσθητος ούτε τίποτα.

Επειδή έχουμε εισέλθει σε περίεργους καιρούς σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πιστεύει ο καθένας.

Λοιπόν;

Δημοσ.

Δανείζω μόνο και μόνο λόγω "ντροπής".

Βέβαια, για κάποιο λόγο, ακόμη και άτομα τα οποία είναι ευρύτερα γνωστό ότι είτε δε τα επιστρέφουν είτε τα αργούν, μου τα επιστρέφουν αμέσως. Μάλλον τους τρομάζω.  :P 

Δημοσ.

Σε φίλους ποτέ. Όσο καλοί φίλοι και να είναι. Αν έχουν ανάγκη, προθυμοποιούμαι να τους αγοράσω αυτά που έχουν ανάγκη παρά να δανείσω, να ξέρω που πάνε τα λεφτά μου. Τώρα σε γονείς δανείζω αν έχω, αλλά όχι μεγάλα ποσά.

Δημοσ.

Εγώ γενικά δανείζω φίλους -μικροποσά βέβαια- που έχουν πρόβλημα και νιώθω ωραία που εξυπηρετώ σε ανάγκη αλλά δυστυχώς τώρα τελευταία έχω φάει δύο απανωτά άκυρα όπου μάλλον τα έχασα (σύνολο 200 ευρώ) και έχω εκνευριστεί. Το πρόβλημα μου είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις με κάνουν και νιώθω **λάκας που τους παίρνω να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω.

Οπως και να έχει, με αφορμή τα 2 απανωτά, αποφάσισα να μην ξανά δανείσω ποτέ κανένα και δυστυχώς θα την πληρώσει και κάποιος που θα ήταν κύριος αλλά το σημαντικό για εμένα είναι να νιώθω εγώ καλά. Ούτε να νιώθω κορόιδο ούτε να αισθάνομαι άσχημα να ενοχλώ τον άλλο που είναι γαιδούρι και αναίσθητος ούτε τίποτα.

Επειδή έχουμε εισέλθει σε περίεργους καιρούς σκέφτηκα ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι πιστεύει ο καθένας.

Λοιπόν;

Κάτσε ρε μεγάλε, πως είναι δυνατόν να σου ρίξει άκυρο ένας πολύ στενός σου φίλος? Αν κάνετε παρέα συνεχώς με τι μούτρα θα σε βλέπει? Και δεν νομίζω να θέλει να αλλάξει παρέες για 200 ευρώ. Εκτός κι αν δεν μπορεί πράγματι να στα δώσει οπότε και αν είναι όντως στενός σου φίλος θα έπρεπε να δείξεις χρονική ανοχή.

Εκτός αν εννοείς πως δανείζεις και στον ευρύτερο κύκλο αλλα πως είναι δυνατόν να σου ζητήσει δανεικά ένας μη αρκετά κοντινός σου φίλος?

Διευκρίνησε λίγο σε πόσο κοντινά άτομα δανείζεις, γιατί αν δανείζεις σε απλά γνωστούς τότε υπάρχει πρόβλημα με την περίπτωσή σου.

Σε φίλους ποτέ. Όσο καλοί φίλοι και να είναι. Αν έχουν ανάγκη, προθυμοποιούμαι να τους αγοράσω αυτά που έχουν ανάγκη παρά να δανείσω, να ξέρω που πάνε τα λεφτά μου. Τώρα σε γονείς δανείζω αν έχω, αλλά όχι μεγάλα ποσά.

dislike.

Μήπως τους βάζεις και μνημόνιο?

• Like 7
Δημοσ.

Το να δανείσεις ένα ποσό για μένα το κάνει κανείς για να βοηθήσει. Και να βοηθήσει κάποιον φίλο του αλλά και για το αίσθημα ότι προσφέρει. Δηλαδή δεν περιμένω κάτι πίσω, το κάνω καθαρά για μένα και για το φίλο/η που είναι σε ανάγκη και το ξεχνάω, προφανώς εάν ο άλλος θέλει να είναι εντάξει τα επιστρέφει. Απο κει και πέρα αν γίνεται συνεχώς ή νιώθεις κορόιδο για τον α η β λόγο δεν το κάνεις.Απλά σκέψου μήπως στο ανταποδίδουν με κάποιο μη χρηματικό τρόπο? Δεν ξέρω μου φαίνεται περίεργο να ζητήσω λεφτά πίσω πόσο μάλλον από κάποιον που μπορεί να τα έχει ανάγκη πραγματικά :/ 

Δημοσ.

Επειδή κι εγώ την έχω πατήσει, και μάλιστα με άτομα που πίστευα ότι είναι φίλοι...

δεν άντεχα να τους πω να μου επιστρέψουν τα 50 ευρώ (για τέτοιο ποσό μιλάμε), αλλά περιμένεις ότι ο άλλος θα έχει τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια  να το κάνει από μόνος του, από τη στιγμή που το είχε υποσχεθεί κι ο ίδιος όταν βρισκόταν στην ανάγκη.

Το καλό με τα δανεικά κι αγύριστα είναι οτι καταλαβαίνεις έτσι ποιος είναι φίλος και ποιος "φίλος", οπότε προσαρμόζεις κατάλληλα τη συμπεριφορά σου, την επικοινωνία σου, κλπ. (κοινώς, βάζεις "χ").

Οπότε έχω ορκιστεί να μην ξαναδανείσω ποτέ κανέναν εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, πολυ στενών συγγενικών προσώπων, κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε ρε μεγάλε, πως είναι δυνατόν να σου ρίξει άκυρο ένας πολύ στενός φίλος;

Δεν είπα ότι ήταν στενός φίλος. Απλά φίλος ο ένας και ο άλλος ξάδερφος. Και τους 2 τους βλέπω περίπου 1 φορά το μήνα. Από τότε ο ένας εξαφανίστηκε (δε σηκώνει τηλ.) και ο άλλος πέρα βρέχει:Μου λέει ναι Οκ, θα τα βρούμε κτλ. Αλλά με δουλεύει.

Εσύ να υποθέσω ότι τα έχεις πάρει πάντα πίσω ή απλά δε δανείζεις;

quote name="nomikarios" post="52635746" timestamp="1379337265"]Το καλό με τα δανεικά κι αγύριστα είναι οτι καταλαβαίνεις έτσι ποιος είναι φίλος και ποιος "φίλος", οπότε προσαρμόζεις κατάλληλα τη συμπεριφορά σου, την επικοινωνία σου, κλπ. (κοινώς, βάζεις "χ").

Οπότε έχω ορκιστεί να μην ξαναδανείσω ποτέ κανέναν εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις προβλημάτων υγείας, πολυ στενών συγγενικών προσώπων, κλπ.

Συμφωνώ απόλυτα και στα δύο.

Δημοσ.

συνηθως δεν δανειζω.αν δανεισω ξεκαθαριζω τη θεση μου και δεν ντρεπομαι να τα ζητησω αν ξεχαστει το θεμα.

οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους.

• Like 3
Δημοσ.

Δανειζω αν υπαρχει αναγκη και εχω τη δυνατοτητα αλλα μονο σε ατομα που μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου και ξερω οτι υπαρχει εμπιστοσυνη....εχω δανεισει 2 φορες απο 200 ευρω και τα εχω παρει πισω στην ωρα τους.

Δημοσ.

Λοιπόν;

Κάτσε ρε μεγάλε, πως είναι δυνατόν να σου ρίξει άκυρο ένας πολύ στενός σου φίλος? Αν κάνετε παρέα συνεχώς με τι μούτρα θα σε βλέπει? Και δεν νομίζω να θέλει να αλλάξει παρέες για 200 ευρώ. Εκτός κι αν δεν μπορεί πράγματι να στα δώσει οπότε και αν είναι όντως στενός σου φίλος θα έπρεπε να δείξεις χρονική ανοχή.

Εκτός αν εννοείς πως δανείζεις και στον ευρύτερο κύκλο αλλα πως είναι δυνατόν να σου ζητήσει δανεικά ένας μη αρκετά κοντινός σου φίλος?

Διευκρίνησε λίγο σε πόσο κοντινά άτομα δανείζεις, γιατί αν δανείζεις σε απλά γνωστούς τότε υπάρχει πρόβλημα με την περίπτωσή σου.

dislike.

Μήπως τους βάζεις και μνημόνιο?

Problem?
Δημοσ.

Αν δανείσεις σε Φίλο, δανείζεις έχοντας υπόψιν ότι μπορεί ν'αργήσουν, οπότε αν δεν έχεις την ευχέρεια να αποχωριστείς αυτό το ποσό για καιρό, μη το κάνεις. Γιατί κι ο άλλος για να δανειστεί (και δε μιλάμε για 5, 10 ευρώ) έχει πρόβλημα και προσπαθεί να ορθοποδήσει όποτε μάλλον θα στ'αργήσει. Κι εσύ ως φίλος πρέπει να 'χεις κατανόηση, κι αυτός ως φίλος να 'ναι συνεπής όταν τελικά γυρίσει ο τροχός.

Στο λέω με πείρα κι από τις δύο πλευρές. Κι έχω δανείσει (και ήταν κι αγύριστα και δεν τα'χα κι είχα πρόβλημα και το άλλο άτομο τα ξέχναγε εντέχνως, κι επειδή ήξερα ότι είχε οικονομική άνεση -τα δανείστηκε σε διακοπές- μου φάνηκε πολύ κακότροπο κι αλαζονικό οπότε κάπως έτσι απομακρύνθηκα) κι έχω δανειστεί (σ'αυτή την περίπτωση είχα απίστευτο άγχος μέχρι να τα επιστρέψω αλλά η φίλη μου το αναγνώρισε, της τα επέστρεψα κι όλα μέλι γάλα). 

Πρόσεχε που, σε ποιόν, πότε και πόσα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ γενικά δανείζω φίλους -μικροποσά βέβαια- που έχουν πρόβλημα και νιώθω ωραία που εξυπηρετώ σε ανάγκη αλλά δυστυχώς τώρα τελευταία έχω φάει δύο απανωτά άκυρα όπου μάλλον τα έχασα (σύνολο 200 ευρώ) και έχω εκνευριστεί. 

Να λες ευχαριστώ που μόνο 200 ευρώ σου φάγανε και κατάλαβες το ποιόν τους.

Ελπίζω να σου γίνει μάθημα και να μην δανείζεις σε κανέναν,τούμπανο να τον δεις!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...