Προς το περιεχόμενο

Το Malwarebytes Anti-Malware είναι και Antivirus;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, στον υπολογιστή μου δεν έχω antivirus, έχω βάλει το Malwarebytes Anti-Malware για τι μου είπανε πως είναι και antivirus, είναι αλήθεια;

Δημοσ.

εν μερη ναι,γενικα το antivirus αποτελειται απο antimalware και antispyware,κατεβασε και το supernatispyware λοιπον και εισαι 100% καλυμμενος

• Like 2
Δημοσ.

Από προσωπική εμπειρία, στημένο στα μηχανήματα έχω antivirus και αν και όταν κάτσει malware, τρέχω το mbam για να καθαρίσω. Σαν antivirus δεν λέει και πολλά σε σχέση με τα άλλα, αλλά την δουλειά για την οποία βγήκε την κάνει αξιότατα!

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε το mbam ούτε το super είναι antivirus. Δεν προσφέρουν επαρκεί realtime προστασία. Η δουλειά τους είναι η καταπολέμηση της μόλυνσης και όχι η πρόληψη της, επίσης δεν ελέγχουν τα αρχεία που κατεβαίνουν από το Internet ούτε προστατεύουν τα αρχεία και τους φάκελους του συστήματος ούτε από το identity theft και τις περίεργες ανακατευθύνσεις σελίδων που μπορεί να οδηγούν σε απάτες. Αυτά διαφοροποιούν τα antivirus προγράμματα από τα παραπάνω.

• Like 7
Δημοσ.

Καλύτερα είναι να μη μπερδευόμαστε με τα ονόματα.

Διότι, ετυμολογικά, ένα antimalware (malware = malicious software = κακόβουλα λογισμικά) καλύπτει όλα μα όλα τα είδη (τύπος malware είναι ο virus, worm, trojan, rootkit κτλ).

Παλιότερα υπήρχαν antispyware μιας και τα κλασικά antivirus δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά σε αυτόν τον τομέα.

Πλέον με την δραματική αύξηση των απειλών (υπάρχουν τώρα τα scamware, ransomware, rogue software κτλ), αυτά που λέγαμε antivirus παλιά τα καλύπτουν και αυτά.

Σήμερα δεν υπάρχουν παρα ελάχιστα προγράμματα που να είναι για συγκεκριμένους τύπους malware. Ακόμα και το super anti-spyware πιάνει trojans και worms.

Το malwarebytes επίσης καλύπτει όλα τα είδη κακόβουλων λογισμικών, αλλά δεν είναι τόσο καλό ως standalone antivirus. Του λείπουν πάρα πολλά πράγματα για να γίνει. Δεν έχει μεγάλο εύρος εντοπισμών, πες το πολλά definitions, ούτε έχει μηχανισμούς αναγνώρισης άγνωστων μολύνσεων.

Τα antivirus εννοείται οτι καλύπτουν όλα τα είδη malware, το κατα δύναμην δηλαδή.

Ο λόγος που έγινε τόσο γνωστό, είναι γιατί είναι πολύ καλό για αφαίρεση κοινών μολύνσεων τα οποία ξέφευγαν απο τα γνωστά antivirus. Και αυτό γιατί αφενός έχει μεγάλη κοινότητα πρώτον, άρα τις διαδεδομένες μολύνσεις τις εντοπίζουν σχετικά γρήγορα, αφετέρου διότι σε κάθε μόλυνση, την έχουν αναλύσει, και βρίσκει τι κλειδιά μητρώου δημιουργεί, τι αρχεία κτλ. Έτσι η αφαίρεση του είναι πιο αποτελεσματική.

Σε άγνωστους ιούς δεν πιάνει μια όμως. Και ενώ είναι καλό για αφαίρεση μολύνσεων γιατί ψάχνει και στο registry (κάτι που ελάχιστα antivirus το κάνουν και είναι μια διαφορά απο τα συμπληρωματικά scanners αυτή), δεν μπορεί να αφαιρέσει αποτελεσματικά πολύ βαθιές μολύνσεις που έχουν αλλάξει αρχεία συστήματος, όπως το κάνουν τα περισσότερα σοβαρά antivirus (βγήκε το malwarebytes antirootkit ακόμα δεν υπάρχουν πολλά δείγματα δράσης).

TL;DR: Τεχνικά το malwarebytes είναι antivirus. Αλλά πρακτικά δεν το αντικαθιστά, και δεν είναι καθόλου καλή ιδεά, ακόμα και το pro, να το τρέχεις ως μοναδική προστασία. Πολύ καλύτερη προστασία realtime προσφέρουν τα γνωστά free κλασικά antivirus.

Και καλύτερα μη μπλέκεις με τις ονομασίες. Υπάρχουν τα κλασικά antivirus, και τα συμπληρωματικά προγράμματα προστασίας, που κυρίως βοηθούν ως on demand scanners. Ως realtime προστασία, τα κλασικά antivirus είναι μονόδρομος, εκτός αν πας σε προστασία άλλου τύπου (sandbox, deepfreeze, defensewall Κτλ).

• Like 7
  • Moderators
Δημοσ.

εν μερη ναι,γενικα το antivirus αποτελειται απο antimalware και antispyware,κατεβασε και το supernatispyware λοιπον και εισαι 100% καλυμμενος

Ποτε, μα ποτε, δεν εισαι 100% καλυμμενος, οτι και εαν εχεις εγκατεστημενο

• Like 6
Δημοσ.

Με λίγα λόγια, βάζεις ένα Antivirus για real time - protection (Avast / Avira etc) και που και που ή όταν τους ξεφύγει κάτι, τρέχεις μια σάρωση με το Malwarebytes.

• Like 2
Δημοσ.

Είναι από τα κορυφαία στην αφαίρεση των ιών, πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην registry. Στην προληπτική προστασία όχι και τόσο.

Οπότε κάνεις αυτό που λέει ο Beerload. Βάζεις την free έκδοση του για να σκανάρεις που και που και το συνδυάζεις με Avast ή Avira για προστασία.

Τον τελευταίο καιρο διαβάζω καλά σχόλια και για το Comodo. Παλιότερα ήταν καλό firewall και μόνο αλλά έχει εξελιχθεί σε ποιοτικό εργαλείο που συνδυάζει προστασία σε όλους τους τομείς. Αρνητικό του είναι η δυσκολία χρήσης για κάποιον λιγότερο έμπειρο χρήστη.

http://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/mayjun-2013/

• Like 1
Δημοσ.

flik.........?

Ενα καταπληκτικο και εξαιρετικα γρηγορο scanner που εχω βρει τωρα τελευταια (εχω και το malwarebytes βεβαια), ειναι το emergency kit της emsisoft.

Για δοκιμασε το μια........

Δημοσ.

Ναι, το έχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα αρκετές φορές.

Ξεχνάω όμως να το αναφέρω για λύση σε μολύνσεις, μάλλον διότι συνήθως καλύπτομαι με τα άλλα + hitman.

Το έχω για πιο μετά του hitman τα εργαλεία της emsisoft που ήταν πάντα πολύ δυνατά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...