Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, αυτό είναι το πρώτο μου θέμα και έτσι θα προσπαθήσω να γίνω όσο ποιο πολύ μπορώ κατανοητός.

Μένω σε ένα διώροφο και έχω περάσει LAN σε κάθε όροφο με την εξής ακολουθία

Ισόγειο: Μόντεμ της HOL και switch1

1ος: switch2 και switch3

2ος: switch4

Όλα το switch είναι συνδεμένα με το switch1 το οποίο είναι συνδεμένο με το μόντεμ και μοιράζουν το δίκτυο σε αρκετές συσκευές.

Σκοπός μου είναι να αλλάξω τα switch με 1000άρια λόγω του ότι θα φτιάξω ένα PC media server  (file server ή NAS τέλος πάντων) και με την ευκαιρία σκέφτομαι να αλλάξω και το μόντεμ (να πω πως θα ήθελα σε αυτούς τους χώρους να έχω και Wi-Fi πράγμα μου μέχρι τώρα έχω μόνο στο ισόγειο και πιάνει με δυσκολία στο 1ο λόγω του ότι το μόντεμ δεν είναι και στο κέντρο του διώροφου αλλά στη μπροστά άκρη του).  Την ιδέα  για το μόντεμ μου την έβαλε ένας φίλος που μου είπε πως τα aftermarket μόντεμ είναι πάντα καλύτερα και ποιο αξιόπιστα.

Λύση 1 :Να πάρω ένα απλό μόντεμ  σαν αυτό

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612496

και στη συνάχια στο 2ο όροφο (άντε και στο ισόγειο) αντί για απλό switch  να βάλω  access point οπός

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612441

ή Wi-Fi router για να μην έχω και switch

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612438

Λύση 2: να πάρω ένα όλα σε ένα Wi-Fi mortem router πχ

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612494

ή http://www.e-shop.gr/product?id=PER.616228

Λύση 3: Να μην αλλάξω το μόντεμ

Θέλω να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά και να πω πως η απαντήσεις που θα μου δώσετε θέλω να έχουν σαν mast στην αξιοπιστία του μόντεμ και στη συνεχεία το σταθερό internet και όχι το αν θα πιάνει και που το Wi-Fi

Έβαλα επίτηδες συσκευές της TP-LINK διότι τις εμπιστεύομαι αλλά κάθε πρόταση δεκτή.

Έχω και άλλες απορίες αλλά ας ξεκινήσουμε με το μόντεμ

Δημοσ.

Αν θες ταχύτητες για το media server σου, τότε μην αλλάξεις την τοπολογία με wireless, κάνε την ενσύρματη χιλιάρα. Έτσι σιγουρεύεις πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ακόμα και με αρχεία μεγάλου μεγέθους που θα χρειαστεί να τραβήξεις (π.χ. matroska).

Από την άλλη, αν αναγκαστικά θες να διώξεις τα καλώδια, τότε η λύση (2) ίσως είναι η καλύτερη, αλλά να ξέρεις ότι μεταξύ ορόφων θα έχεις απώλειες, οπότε ίσως χρειαστείς και repeaters. Πάντως ένα WiFi πάντα είναι χρήσιμο μέσα στο σπίτι.

Δημοσ.

Δε θα διώξω κανένα καλώδιο. Το WiFi το θέλω σαν έξτρα. Η ερώτηση ήταν ποιο μόντεμ θα είναι ποιο αξιόπιστο (αν και μάλλον θα καταλίξω στη λύση2.
Κάτι ακόμα... Ξέρει κάποιος πως ρυθμίζω ένα repeaters, τι διαφορά των switch με των routers και τέλως σε τη διαφέρει το WiFi Dual Band από το απλό και που είναι χρήσημο.... Ευχαριστώ πάντος και σόρρυ αν ρωτώ πολλά αλλά μου αραίσει να μαθένω όσο μπορώ περισσότερα πριν κάνω κάτι

Δημοσ.

-Διαφορά μεταξύ switch + router είναι πως το router αναλαμβάνει ΚΑΙ δρομολόγηση KAI διασύνδεση μεταξύ LANS και WAN και όχι απλά δικτύωση (π.χ. ip tables, port forwarding κτλ), ενώ το switch απλά ότι παίρνει το διανέμει στις πόρτες του (μιλάμε για τα switch της αγοράς, όχι για κανένα cisco). Δες και Link.png Site: http://compnetworking.about.com/od/homenetworkhardware/f/routervsswitch.htm">εδώ!

-Το WiFi Dual Band (κυρίως σε router) δουλεύει σε 2 κανάλια διαμεταγωγής, οπότε αν π.χ. ένα PC και ένα Laptop ταυτόχρονα έχουν δίκτυο, δεν χάνεις σε ταχύτητες. Π.χ. στο ένα κατεβάζεις αρχεία και με το άλλο ανεβάζεις χωρίς απώλειες. Δες και Link.png Site: http://compnetworking.about.com/od/wireless80211/f/dual-band-wireless.htm">εδώ!

-Τα repeaters σου πρέπει πρώτα να μας πεις πώς θες να τα στήσεις στους ορόφους. Η βασική ιδέα είναι αυτή:

repeater_bridge.jpg

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, έχω σχεδόν καταλήξει εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια.  Όλες μου οι συσκευές που έχουν Wi-Fi λειτουργούν στα 2,4GHz οπότε αν πάρω αυτό το μόντεμ
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612572

Τότε όσο μεγάλες εξωτερικές κεραίες και να του τοποθετήσω δε θα δω καμία βελτίωση στην απόσταση μιας και οι κεραίες των 2.4 είναι εσωτερικές, ενώ αν πάρω αυτό
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612494

Τότε με ποιο μεγάλες κεραίες θα έχω και βελτίωση.

Είναι λογική αυτή η σκέψη μου;

Δημοσ.

ειπες να παρεις ενα καλο ρουτερ.ειπαμε κατι καλο οχι με 16 ευρω.καλυτερα 25 να παρες το vigor 2700vg και νατου αλλαξεις το firmware και να εχεις ενα ρουτερ
που ειναι πολυ καλο.
access point μπορεις και tp link μπορεις και αλλες μαρκες,(air live,netgear ,d link)σαν πιο επωνυμες αλλα μπορεις αν εχεις τιποτα παλια adsl router να τα κανεις access points.επισης αν θες να παιξεις 1000αρι θα πρεπει να βαλεις και switch και οχι να χρησιμοποιησεις το switch του access point που ειναι 100αρι εκτος αν το παρεις 1000αρι που παμε σε αλλες τιμες.
καποια access points δινουν 4 ethernet οποτε εκει δνε χρειαζεται switch.επισης οτι θα τα παρεις ολα σε ενα δεν σημαινει οτι το wireless θα φτασει μεχρι πανω επειδη ειναι n και εχει 3 κεραιες.
αν θες αξιοπιστια τοτε ασε τα tp link σαν τελευταια επιλογη και πηγαινε σε draytek.απλα αρκετα λεφτα .πχ για Modem router 2710n.

Οποτε για μενα θα εκανα τοπαρακατω.
modem router vigor 2710n.
στους οροφους switch 1000ari και ενα απλο access point για μικρες δουλειες(οχι μεταφορα αρχειων).αν τωρα θες και μεγαλη μεταφορα αρχειων τοτε 2 wifi routers με n600 η εστω N300 και gigabit θυρες πανω.

α.το repeater παιρνει ασυρματα δινει με καλωδιο η  ασυρματα.δεν αξιζει σε σενα αφου εχεις Utp.
το switch ειναι σαν ενα dummy transparent πολυπριζο.δινει χυμα στο κυμα ιντερνετ η δικτυο σε χ υπολογιστες.

το router ειναι σαν πολυπριζο να το πω ετσι αλλα ειναι Managed.,εχει wifi και μπορεις να κανεις και αλλες δουλιτσες επειδη παιζει σαν ρουτερ.πχ να εχεις firewall, να στησεις  ενα  vpn κτλ.
dual band.αχρηστο για Home use.σημαινει οτι παιζει και 2,4 ghz κα 5 ghz>χρησιμα τα 5 ghz για links οχι για μεσα στο σπιτι.για να παιξεις 5 ghz εννοειται θες και wi fi stick στα 5 gb.δεν κερδιζεις σε ταχυτητα ουτε σε εμβελεια.κερδιζεις απλα οτι παιζουν λιγοι στα 5 ghz οποτε δεν εχειςπαρεμβολες.αλλα μεσα στο σπιτι δεν σε νοιαζει. στα Links μεγαλων αποστασεων σε νοιαζει ομως.

επισης καποια ρουτερ δεν παιζουν ταυτοχρονα και 5 ghz και 2,4 Οποτε εχεις θεμα.
αν βαλεις μεγαλυτερες κεραιες θα κερδισεις αλλα λιγο οχι κατι τρελλο.εννοειται οτι πρεπει να μπορουν να βγουν δηλαδη να ειναι sma.αν ειναι ενωμενες μεσα και δεν βγαινουν εκει πρεπει να βαλεις Pigtails και να ανοιξεις το ρουτερ για να τις αλλαξεις.πας σε δυσκολα μετα.
η διαφορα στα 2 τελευταια ειναι το dual band

Δημοσ.

Πολλή καλά και διαφωτιστικά αυτά που μου έγραψες.  Μάλλον θα καταλήξω σε Wi-Fi στα 2,4 λόγο συμβατότητας των περισσότερων συσκευών (μιας και για κανά κινητό το θέλω). Στη συνέχεια θα προτιμήσω switch λόγω του ότι δε θα κάτσω να Managed άσε που είναι και ποιο ακριβά.

Τέλος και βασικότερο αν πιστεύεις πως η draytek είναι καλή και αξιόπιστη εμένα μου περισσεύει αλλά:

1. Είδα πως έχει και κάνει της παναγιάς τα μάτια και δεν έχει 1000άρι οπότε μήπως να έπαιρνα το vigor 120 και να το συνδέσω με 1000άρι wi-fi router ή το vigor 2760n που θα μου μείνει και αν βάλω vdsl?
  2. Υπάρχει περίπτωση να δω και μεγαλύτερη ταχύτητα η όχι?
Δημοσ.

Πολλή καλά και διαφωτιστικά αυτά που μου έγραψες.  Μάλλον θα καταλήξω σε Wi-Fi στα 2,4 λόγο συμβατότητας των περισσότερων συσκευών (μιας και για κανά κινητό το θέλω). Στη συνέχεια θα προτιμήσω switch λόγω του ότι δε θα κάτσω να Managed άσε που είναι και ποιο ακριβά.

Τέλος και βασικότερο αν πιστεύεις πως η draytek είναι καλή και αξιόπιστη εμένα μου περισσεύει αλλά:

1. Είδα πως έχει και κάνει της παναγιάς τα μάτια και δεν έχει 1000άρι οπότε μήπως να έπαιρνα το vigor 120 και να το συνδέσω με 1000άρι wi-fi router ή το vigor 2760n που θα μου μείνει και αν βάλω vdsl?
  2. Υπάρχει περίπτωση να δω και μεγαλύτερη ταχύτητα η όχι?

αν παρεις και 5 ghz δεν πειραζει αφου καποια παιζουν ταυτοχρονα και στις 2 band.απλα δεν βρισκω λογο εκτος αν ολες οι συσκευες σου ειναι 5ghz.αχρειαστο δεν θα ειναι αφου καποτε ολες θα γινουν και 5ghz αλλα μεχρι τοτε θα εχεις παρει και αλλο ρουτερ ισως.απο εκει και περα εξαρτατε τα λεφτα σου παντα.θα ακουσεις απο ολους πολυ καλα λογια για τα draytek (ρωτα και thresh /spank κτλ) απλα ειναι λιγο ακριβα.καποια draytek δινουν 1000αρι δικτυο ενω καποια αλλα δινουν μια 1000αρα αρα μπορεις να τα συνδεσεις με το 1000αρι switch.αν τα συνδεσεις με 100αρι με το switch τοτε θα εχεις λιγο bottleneck αν μεταφερεις αρχεια απο εναν υπολογιστη που ειναι ασυρματος σε εναν υπολογιστη που ειναι ενσυρματος.αυτο διοτι το wireless θα φτασει τα 300mbps αλλα το draytek Με το switch θα ειναι στα 100 ασχετα που το pc μπορει να παιξει 1000 επειδη ειναι πανω στο switch.αν σκοπευεις να μεταφερεις αρχεια ασυρματα τοτε παρε καποιο που να εχει εστω και μια gigabit.αν ειναι τωρα ολες gigabit τοτε δεν θες switch.

β.ναι μπορεις να παρεις και καποιο vdsl και να παιξεις adsl μεχρι να βαλεις vdsl.οχι δεν θα δεις παραπανω ταχυτητα επειδη ειναι vdsl.πολλοι το μπερδευουν και λενε  ε θα παιξω καλυτερα σε adsl.οχι οταν παιζεις adsl παιζεις οπως ενα απλο ρουτερ adsl.οτι εβαλες vdsl θα δεις καλυτερη ταχυτητα μονο οταν παιζει vdsl με vdsl router.μερικοι λενε εβαλα γραμμη vdsl και βαζω πανω ρουτερ adsl>δεν θα παιξει 24 αφου σε vdsl μου δινει 50?οχι δεν θα παιξει 24 .θα παιξει οσο θα επαιζε  αν ειχες adsl.μην το αναλυσουμε αλλο εχει να κανει με τα bits  και τα tones που παιζει η καθε υπηρεσια.

αν το wifi το χρησιμοποιεις μονο για ιντερνετ και οχι για μεταφορα αρχειων τοτε δεν σε νοιαζει να εχει gigabit to router και απλα βαζεις ενα switch με σκοπο να ριξεις το κοστος.ελπιζω να μην σε μπερδεψα.

Δημοσ.

Όχι δε με μπερδεψες και σε ευχαριστώ. Απλά όταν λέω διαφορά ενοώ σε σχέση με τα μόντεμ που δίνει η hol, μήπως ένα καλό μοντεμ καταφέρνει να συχρονίσει σε λίγο μεγαλήτερη ταχύτητα. Το vigor120 μια χαρά δεν είναι αν δε καταφέρω να πάρω το 2760?

Δημοσ.

Όχι δε με μπερδεψες και σε ευχαριστώ. Απλά όταν λέω διαφορά ενοώ σε σχέση με τα μόντεμ που δίνει η hol, μήπως ένα καλό μοντεμ καταφέρνει να συχρονίσει σε λίγο μεγαλήτερη ταχύτητα. Το vigor120 μια χαρά δεν είναι αν δε καταφέρω να πάρω το 2760?

Ναι υπαρχει περιπτωση να συγχρονισει πιο πανω η να παιζει πιο σταθερα αλλα υπαρχει περιπτωση να παιξει και πιο χαμηλα.το vigor 120 ειναι modem σκετο αν θυμαμαι καλα οποτε δεν σου κανει.θες και ρουτερ απο πισω να παιζει .αλλιως μετα σε φτηνο για adsl υπαρχει το vigor 2700vg.απλα πρεπει να του αλλαξεις firmware γιατι εχει μεσα custom firmware.υπαρχει και εδω η διαδικασια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...