Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά, είμαι προγραμματιστής εδώ και 4 χρόνια και έχω δοκιμάσει διάφορα απο C/C++ μέχρι Java και Netbeans. Κάπου είδα για αυτό το WIN32API και δεν έχω ιδέα τι είναι ακριβώς. Μπορεί κάποιος φίλος να το παρουσιάσει συγκρίνοντας το με κάτι άλλο? Με κάποια άλλη γλώσσα?

 

Επίσης αν είναι εύκολο πείτε μου τι ακριβώς πρέπει να κάνω απο windows για να κάνω ένα testdrive ας πούμε. Τι πρέπει να έχω στημένο και πως περίπου διαχειρίζομαι τα πράγματα?

 

σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Εξαρταται τι κάνεις φίλε μου. Αν απλά εκτελείς Project και δεν ψάχνεις για κάτι η δεν σου έτυχε να το ακουσεις...κάποιο λινκ για εκγατάσταση tutorial or somethign like that?

Δημοσ.

Μαζι με το VS (νομιζω) κατεβαινει και το SDK, ο Compiler και γινονται ολα setup απο μονα τους. Οποτε σε γλιτωνει απο πολλα "οχι και τοσο χρησημα/ενδιαφεροντα, στην παρουσα φαση"

Δημοσ.

Δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού ώστε να το συγκρίνει κανείς με μια.

 

Με απλά λόγια είναι ένα σετ από βιβλιοθήκες που περιέχουν ότι χρειάζεται κανείς για να κάνει ένα πρόγραμμα σε windows.

 

Σαν βιβλιοθήκη μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε γλώσσα προγραμματισμού αλλά είναι γραμμένο σε C.

 

Οποιαδήποτε εφαρμογή τρέχει σε windows <<πατάει>> με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάνω στο WinApi.

 

Εάν θες να το δοκιμάσεις κατέβασε το Windows SDK από τη Microsoft π.χ. http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8279 (για το Windows 7 SDK). Εάν έχεις εγκατεστημένο το Visual Studio τότε πιθανότατα το έχεις ήδη στον υπολογιστή σου.

 

Αναλυτική βοήθεια υπάρχει στο MSDN. Εάν θες μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms632586(v=vs.85).aspx. Ένα παράδειγμα για να ξεκινήσεις θα βρεις εδώ http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ff485851(v=vs.85).aspx.

 

 

Εάν χρειάζεσαι παραδείγματα γι' αυτό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα προγραμματισμού σαφώς και πρέπει να ξεκινάς από το CodeProject: http://www.codeproject.com/

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν αξίζει κανείς να μάθει το application api του Windows. 

 

Εάν θέλει να φτιάξει εφαρμογή για Win τότε QT ή Java. 

 

Εάν θέλει να μάθει OS specific application API, τότε μακράν iOS και MAC OS. Με τις τελευταίες εκδόσεις της Objective-C απλά ο προγραμματισμός είναι σε άλλο επίπεδο (π.χ. ARC το οποίο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ garbage collector και άρα είναι "πιο γρήγορο"). 

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να φτιάξει την εφαρμογή του με όποια γλώσσα γνωρίζει καλύτερα. Σίγουρα θα την τελειώσει πιο γρήγορα από ότι να μάθει και νέα γλώσσα μαζί με το Win32 API (εκτός αν μιλάμε για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους ή για επιβολή της γλώσσας από την εταιρεία του).

  • Like 1
Δημοσ.

C#?

 

 

Δεν ξέρω εάν το mono είναι τόσο σταθερό και πλήρες για να το εμπιστευτεί κανείς γενικότερα... ΟΚ.. η unity το εμπιστεύεται για το scripting αλλά δεν ξέρω και δεν μπορώ να έχω άποψη εν γένει οπότε το αποφεύγω.

 

Έτσι, με C# θα έχει μεν μία εφαρμογή για Win... αλλά μόνο για εκεί. Ενώ με QT ή Java θα έχει μία εφαρμογή για Win και για Linux και για MAC OS. 

 

Δημοσ.

Αν γράφεις κώδικα για Windows καλό είναι να γνωρίζεις κάποια πράγματα για το WinAPI καθώς η γνώση του μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις εμπόδια ή αδυναμίες που μπορεί να παρουσιαστούν όταν το framework σου δεν προσφέρει έτοιμη κάποια επιθυμητή λειτουργικότητα.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...