TheBoogieman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Θα χρειαζόμουν την βοήθεια σας στο να κάνω overclock τον i-7 4770K. Έψαξα αναλυτικά κείμενα στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα κάτι χρήσιμο. Επίσης για κάποιο λόγο το core temp δεν εμφανίζει το μοντέλο του επεξεργαστή ενώ παραδόξος εμφανίζει τις θερμοκρασίες.Πείτε μου, όσοι έχετε την καλή διάθεση, τι ακριβώς θα χρειαστεί να κάνω ώστε να τον ανεβάσω πάνω απο 3,9Ghz. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.overclock.net/t/1401976/the-gigabyte-z87-haswell-overclocking-oc-guide Αυτός ο οδηγός ήταν ό,τι καλύτερο βρήκα για τη Gigabyte μητρική μου! Θεωρώ ότι για όλες τις μητρικές πάνω κάτω ισχύουν τα ίδια, τα μενού του bios αλλάζουν. Οι δικές μου ρυθμίσεις στις οποίες κατέληξα μετά από πολλές δοκιμές και μπόλικο διάβασμα είναι: Για 4.5 Ghz: CPU VRIN Override LLC: Set to ExtremeCPU VRIN Override Voltage: 1.8vVCore: 1.26vRing Voltage: 1.2vCPU Multiplier: 45xBCLK: AutoTurbo: AutoC1E, C3, C6/C7, and EIST: Enabled Προφανώς, χρειάζεται καλή ψύξη για υψηλό oc. H Gigabyte προσφέρει και προφίλ για αυτόματο oc, αλλά ανεβάζει τρελά το vcore, συνεπώς θα πρέπει να το ορίσεις manually αρκετά πιο χαμηλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Τα C απο όσο γνωρίζω πρεπει να είναι κλειστά κανονικά.. Επίσης TS να ξέρεις οτι πρεπει να εχεις ΠΟΛΥ καλη ψύξη διότι είναι πιο ζεστοι και απο τους Ivy -.- GENIUS INTEL is genius... Ποια ψυκτρα εχεις τώρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jsiskos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Τα C απο όσο γνωρίζω πρεπει να είναι κλειστά κανονικά.. Επίσης TS να ξέρεις οτι πρεπει να εχεις ΠΟΛΥ καλη ψύξη διότι είναι πιο ζεστοι και απο τους Ivy -.- GENIUS INTEL is genius... Ποια ψυκτρα εχεις τώρα? Ως πρώην κάτοχος 3770κ, θέλω να τονίσω ότι δεν αρκεί μία καλή ψύκτρα για αυτές τις CPU. Εγώ είχα βάλει την NH-D14S και ενώ οι πυρήνες βαρούσαν 80ρια, η ψύκτρα ήταν κρύα. Γιατί άραγε;;; H απάντηση είναι γνωστή: επειδή το θερμοαγώγιμο υλικό που έβαλε η ίντελ μέσα στη CPU ήταν για τα μπάζα. Όταν λέω μέσα εννοώ ανάμεσα στους πυρήνες και στο IHS. Η λύση; Ξεβράκωμα/ξεκαπάκωμα/delid, δηλαδή αφαίρεση του IHS, καθαρισμός της παλιάς πάστας και τοποθέτηση μιάς ποιοτικής. Εγώ προσωπικά έβαλα την MX4, γιατί αυτήν είχε το μαγαζί της γειτονιάς μου ετοιμοπαράδοτη! Προσοχή! Το delid δεν είναι για άγαρμπους/άσχετους. Φυσικά δεν είναι και κάτι δύσκολο. 2-3 βίντεο στου YOUTUBE αρκούν για να πιάσει κάποιος τη διαδικασία. Άμα χαλάσεις τη cpu σου κατά την προσπάθεια να την ξεκαπακώσεις, μη μου ζητήσεις τα ρέστα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 υπερβολικος εισαι φιλε μου...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Σωστα αυτα που είπε ο απο πανω ,και η μεγαλύτερη ειρωνία είναι οτι Παρολο το Κράξιμο που εφαγε με τους Ivy,οτι είναι πολύ ζεστοι,η λύση ποια ηταν? Να κάνουμε τους Ηaswell ακόμα πιο ζεστούς..Φακιν λοτζικ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jsiskos Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Βρες μου μία υπερβολή σε αυτά που έγραψα! ΜΙΑ! Και αιτιολόγησε γιατί ήταν υπερβολή. Καλό διάβασμα. @Prospector8, ο haswell είναι όντως πιο ζεστός και δεν σηκώνει το O/C που σήκωνε ο IVY, αλλά πετυχαίνεις ίδιες επιδόσεις με τον IVY σε χαμηλότερες συχνότητες. Δηλαδή αυτό που έκανα με τον IVY στα 4,7 , το κάνω τώρα με τον haswell στα 4,4. Αντίστοιχα για να πάρεις ίδιες επιδόσεις από SANDY πρέπει να τον φτάσεις στα 5GHz. Πράγμα σχετικά εύκολο αν έχεις καλή ψύξη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Οι Sandy ήταν οι καλύτεροι επεξεργαστές..2600/2700K και τα μυαλά στα κάγκελα και άσε τους νέους να παλεύουν με τις θερμάστρες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 οι sandy(πααααααπαρούνα μοιάζεις ;Ρ) δεν έχουν κανονική πάστα όπως ivy/haswell.έχουν κάτι σαν καλάι.τώρα γιατί η intel άλλαξε πολιτική και έβαλε σάπια πάστα στους επόμενους δεν ξέρω...... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δε ξερω γιατι τα λετε αυτα μιας και εγω κατοχος ενος 3770κ και ενος 3570κ, δεν εχω δει πανω απο 65 βαθμους σε καμια των περιπτωσεων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν μιλάμε για στοκ επιδόσεις άλλα για oc. Στα στοκ καλα είναι,δώσε λίγο ρευματακι και εκτοξεύονται οι θερμοκρασίες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zapee995 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγω το σκεφτομαι για delid. Αλλα υπάρχει μια απόφαση που πρεπει να παρει ο χρηστης..αν κανεις extreme overclock, 1000 φορες να καει στους 90 βαθμούς απο 24/7 χρηση, παρα για 20 (;! βαθμους να χασεις την εγγύηση και ισως καει απο αλλα αιτια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rfc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω τον εχω στα 4,2 και προς το παρον δεν εχω καποιο θεμα. Ουτε ρευμα δεν εχω δωσει. Εχω κοψει πολυ το off state και εχω δωσει LLC στο μισο και ειμαι μια χαρα. Μονο αυτα. 1,17V μου ανεβαινει το πολυ ετσι οπως το εχω και το χαιρομαι. Αν σκεφτω τωρα να παω προς τα πανω που δε το βλεπω μιας και ειμαι ευχαριστημενος σε ολα θα το δω το θεμα. Το delid θα το σκεφτομουν μονο αν ειχε παλιωσει o cpu και ειχε ξεραθει η παστα μεσα. Προς το παρον....... κολυθοπιτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doc1355 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) @jsiskos<br><br><br> Σωστα οσα λες με την διαφορα οτι το προβλημα δεν ειναι η παστα που χρησιμοποιει η Intel.. Το προβλημα υπαρχει γιατι υπαρχει κενο αναμεσα στο Chip και στο IHS με αποτελεσμα την πολυ κακη απαγωγη θερμοτητας,ειχα γραψει και σε αλλο θεμα οτι εχουν γινει review με δυο 3770k.. Ο ενας delid και αλλαγη παστας και ο αλλος delid και χρηση της ιδιας εργοστασιακης παστας. Και οι δυο ειχαν την ιδια πτωση θερμοκρασιας και αυτο γιατι με το delid "παιρνεις" το κενο που περιγραφω παραπανω με αποτελεσμα να γινεται καλυτερη απαγωγη θερμοτητας!!! @everyone Μια χαρα τον περνας απο RMA αρκει να μην τον εχεις σφαξει εξωτερικα του IHS,να μην εχει ορατα σημαδια δηλαδη..κολλας το IHS και τον στελνεις κανονικα,το εχει κανει γνωστος μου! Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2013 από Doc1355 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 @jsiskos<br><br> Σωστα οσα λες με την διαφορα οτι το προβλημα δεν ειναι η παστα που χρησιμοποιει η Intel..<br><br> Το προβλημα υπαρχει γιατι υπαρχει κενο αναμεσα στο Chip και στο IHS με αποτελεσμα την πολυ κακη απαγωγη θερμοτητας,ειχα γραψει και σε αλλο θεμα οτι εχουν γινει review με δυο 3770k..<br><br> Ο ενας delid και αλλαγη παστας και ο αλλος delid και χρηση της ιδιας εργοστασιακης παστας. Και οι δυο ειχαν την ιδια πτωση θερμοκρασιας και αυτο γιατι με το delid "παιρνεις" το κενο που περιγραφω παραπανω με αποτελεσμα να γινεται καλυτερη απαγωγη θερμοτητας!!!<br><br> @everyone<br><br> Μια χαρα τον περνας απο RMA αρκει να μην τον εχεις σφαξει εξωτερικα του IHS,να μην εχει ορατα σημαδια δηλαδη..κολλας το IHS και τον στελνεις κανονικα,το εχει κανει γνωστος μου!<br><br> Αποστολή από το GT-I9001 με τη χρήση Insomnia App Doc1255 τα "br" γιατί τα βάζεις;πρόβατα είμαστε; αυτό με την ίδια πάστα δεν το είχα προσέξει κάπου,αλλά στους sandy γιατί δεν συμβαίνει;και αυτοί με τον ίδιο τρόπο έχουν κολλημένο το IHS αλλά δεν χρησιμοποιούν την κλασική πάστα που έχουν οι ivy/haswell? για την εγγύηση πολλά ακούγονται και το πιστεύω αυτό που λες....κάπου διάβασα ότι συνομίλησαν στο chat με intel και τους είπαν ότι ισχύει η εγγύηση και ας έχει βγει το IHS αρκεί να μην έχει τραυματιστεί το chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα