Προς το περιεχόμενο

Δεν μπορω να στειλω mails.

thessalonik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

O,τι και να σου γραψω ειναι ολοφανερο οτι εχεις το cloudflare σαν ευαγγελιο .Γιατι δεν τους ρωτας λοιπον να σου βρουνε ακρη?

Οπως ειπα τα records που φτιαχνει μπορει να ειναι ολοσωστα..δεν αποκλειεται..το θεμα ειναι οτι τα records σου θελουν σουλουπωμα..οπως εχεις δει και συ (διαφορετικα nameservers στα σαιτς , mx records ο,τι ναναι , κλπ).

Θες να κανεις αυτα που σου ειπα που προυποθετει και καποια αγγαρειο-δουλεια?Καντα.

Θες να συνεχισεις να τα κανεις με το cloudflare ?Καντο...και πειραματικα μπορεις να χρησιμοποιησεις τα δικα μου records να δεις αν λυνονται τα προβληματα.

Απο κει και περα ..τι να σου πω..μιλα και με την cloudflare...που ειναι και πιο ειδικοι απο μενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα τους ρωτησω και τους ιδιους φιλε μου και θα ενημερωσω εδω για το αποτελαμσα.

Συγγνωμη αν σε κουρασα και σε ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου εδωσες.

Απλα προσπαθω ξερεις οχι μονο να το φτιαξω αλλα και να το καταλαβω κιολας.

καλα μην νομιζεις οτι και γω ειμαι εξπερ..ειδικα στο πρωτο μου σαιτ εφαγα μερονυχτα για να βρω τα σωστα records , τους σωστους χρονους στα expire/refresh/ttl κλπ και κατεληξα σε αυτα που εδειξα στο σκρινσοτ.

Απλα η προσεγγιση μας ειναι διαφορετικη στο οτι εγω τα ρυθμιζω πανω στον σερβερ που θεωρω οτι ειναι και το πιο σωστο απο την αποψη οτι την δουλεια την κανει ο ιδιος ο σερβερ...

απο κει και περα για να υπαρχει και το cloudflare...προφανως δουλευει και αυτο ως λυση...αν και προσωπικα δεν θα την επελεγα...

Ο,τι εξελιξη προκυψει γραφτο και εδω να μαθαινουμε ολοι.

Aυτο θα κανω μολις παρω απαντηση:

Το θεμα ειναι τι οριζεις στο καταχωρητη του domain.

Τι συμβαινει για παραδειγμα στο papaki.gr αν ορισω ως namservers τους τοπικους:

ns1.superhost.gr

ns2.superhost.gr

και τι συμβαινρι αν ορισω ως namserves αυτους του cloudflare:

art.*

nina.*

Χρειαζομαι πανω σε αυτο μια αναλυτικη απαντηση.

θα σου πω πως το αντιλαμβανομαι εγω.

αν ορισεις στο papaki.gr τους nameservers που γραφεις..και τους αντιστοιχισεις στο ip του σερβερ σου..και γινουν και οι αντιστοιχες αντιστοιχισεις και στον σερβερ σου...ο σερβερ πλεον θα παιζει τον ρολο του dns server...ο,τι τον αφορα απο θεματα nameserving θα τα διαχειριζεται και θα ενημερωνει το "internet" αυτος.

Αν τα records σου δεν ειναι στον σερβερ αλλα π.χ. στο cloudflare..πρεπει να γινει εκει η αντιστοιχη αντιστοιχιση των nameservers να "δειχνουν" στον σερβερ...λιγο μεσω καλαματας δηλ.

Τωρα αν βαλεις καποιους nameservers ΕΚΤΟΣ server..καποιους ασχετους δηλ..πολυ πιθανο να λειτουργησουν αλλα πολυ πιθανο να μην εχουν πληρεις πληροφοριες για τα records του σερβερ σου.

Αυτα φανταζομαι οτι συμβαινουν..μπορει και να λεω μαλακιες :)

τα records σου δεν ειναι στον σερβερ αλλα π.χ. στο cloudflare..πρεπει να γινει εκει η αντιστοιχη αντιστοιχιση των nameservers να "δειχνουν" στον σερβερ...λιγο μεσω καλαματας δηλ.

Οταν λες να δειχνουν στον πραγματικο σερβερ?

πως γινεται αυτο? 

Εννοεις οτι ο art & nina θα πρεπει να δειχνουν στον ns1.superhost.gr & ns2.superhost.gr ?

Πως ακριβως δειχνει το couldfalre στον server μου με ποια διαδικασια?

Τα logs του mail server σου τι μήνυμα λάθους εμφανίζουν ? Δεν διάβασα όλο το νήμα οπότε ίσως πω χαζομάρα αλλά από τι διεύθυνση θέλεις να στείλεις mail στο gmail ?

Είδα ότι γράφεις

SMTP>> MAIL FROM:<[email protected]> SIZE=2090
  SMTP>> RCPT TO:<[email protected]>
Τι είναι το jrv0cei7tx ?

Από τη μάνα τους οι περισσότεροι mail servers εδώ και χρόνια δεν δουλεύουν ως "open relay" αλλά κάνουν relay μόνο μηνύματα που έχουν σχέση με το domain του server (και φυσικά όσα virtual domains έχουν ρυθμιστεί).

Δηλαδή αν ο server σου έχει hostname το thess.gr τότε ο mail server δέχεται δύο είδη μηνυμάτων. Όσα έχουν αποδέκτη κάτι@thess.gr από οπουδήποτε και αν έρχονται και όσα έχουν αποστολέα κάτι@thess.gr οπουδήποτε και αν πηγαίνουν. Αν συνδεθώ εγώ στον server σου και προσπαθήσω να στείλω από κάτι@mitsos.gr σε κάτι@gmail.com δεν θα μου δουλέψει.

Όπως είπα όμως δεν παρακολούθησα το νήμα οπότε ίσως είναι άσχετο αυτό που περιγράφω.

Να το ακριβες log που εμγανιζετσαι στο shell επειδη εχω το -v option στην mailx:

[email protected] [~/www/cgi-bin]# python mail.py
LOG: MAIN
cwd=/home/nikos/public_html/cgi-bin 6 args: send-mail -i -v -r [email protected] [email protected]
<= [email protected] U=nikos P=local S=1031 id=52371f01.LuTHIf8Gk5GJJ2SU%[email protected] T="DXPSWD8JQKFZTC6MCH9BGPC3367II3MAXWONXOO618JSGTFCIR"
Content-type: text/html; charset=utf-8

<h2><font color=blue>0η αποστολή προς [email protected] επετεύχθη!</font></h2>
cwd=/var/spool/exim 4 args: /usr/sbin/exim -v -Mc 1VLaPx-0004go-OQ
delivering 1VLaPx-0004go-OQ
[email protected] [~/www/cgi-bin]# LOG: MAIN
SMTP connection outbound 1379344129 1VLaPx-0004go-OQ superhost.gr [email protected]
Connecting to gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.70.26]:25 ... connected
SMTP<< 220 mx.google.com ESMTP l4si16569314eew.311 - gsmtp
SMTP>> EHLO secure.superhost.gr
SMTP<< 250-mx.google.com at your service, [84.200.17.58]
250-SIZE 35882577
250-8BITMIME
250-STARTTLS
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250 CHUNKING
SMTP>> STARTTLS
SMTP<< 220 2.0.0 Ready to start TLS
SMTP>> EHLO secure.superhost.gr
SMTP<< 250-mx.google.com at your service, [84.200.17.58]
250-SIZE 35882577
250-8BITMIME
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250 CHUNKING
SMTP>> MAIL FROM:<[email protected]> SIZE=2069
SMTP<< 250 2.1.0 OK l4si16569314eew.311 - gsmtp
SMTP>> RCPT TO:<[email protected]>
SMTP<< 250 2.1.5 OK l4si16569314eew.311 - gsmtp
SMTP>> DATA
SMTP<< 354 Go ahead l4si16569314eew.311 - gsmtp
SMTP>> writing message and terminating "."
SMTP<< 250 2.0.0 OK 1379344131 l4si16569314eew.311 - gsmtp
SMTP>> QUIT
=> [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp H=gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.70.26] X=TLSv1:RC4-SHA:128
Completed
[/code]

H εvτολη που χρησιμοπoιησα ειναι η:

[code]
FROM = random_char(8) + '@' + random_char(5) + '.com'
TO = "[email protected]"

SUBJECT = random_char( 50 )
MESSAGE = random_char( 500 )

os.system( "echo %s | mailx -v -r %s -s %s %s" % (MESSAGE, FROM, SUBJECT, TO) )
[/code]

το  FROM field ειναι απο τυχαιους χαρακτηρες για να προσομοιωνει το τυχαιο μαιλ ποπυ θα δηλωνει ο χρηστης στο webform.

Αν δωσω για παραπηπτη το FORTHnet mail account μου τα mails ερχονται κανονικα.

Ο,τι εγραψε ο imitheos ισχυει.Ο μαιλ σερβερ δεχεται και στελνει εμαιλς απο domains που εχουν records στον σερβερ.

Απο κει και περα thessalonik αν δεις σε αυτο που παρεθεσες..χρησιμοποιειται mail server της γοογλε για αυτο και επιτρεπει να σταλθει εμαιλ απο ακυρο email address.

αν δουλευε σωστα ο σερβερ σαν mail server δεν θα το επετρεπε.

Τωρα γιατι δεν τα στελνει στο gmail σου αλλα τα στελνει στο forthnet account σου..δεν εχω ιδεα..μηπως πανε junk?τα error logs τι λενε?

Μηπως παιζει κανα blacklist..τι να σου πω...

Βασικα δεν ισυχει τα μαιλσ ητθαν κανονικα και στο οτενετ και στο gmail και στην φορτηνετ απλα στο gmail αργουν περισσοτερο μεχρι να ερθουν και τα ριχνει εμσς μεσα στον φακελο ανεπιθυμητα ενω σε οτενετ και forthnet τα δεινχει κανονιακσ τα εισερχομενα.

X-AntiAbuse: This header was added to track abuse, please include it with any abuse report
X-AntiAbuse: Primary Hostname - my.superhost.gr
X-AntiAbuse: Original Domain - superhost.gr
X-AntiAbuse: Originator/Caller UID/GID - [500 501] / [47 12]
X-AntiAbuse: Sender Address Domain - mail.org
X-Get-Message-Sender-Via: my.superhost.gr: authenticated_id: nikos/only user confirmed/virtual account not confirmed 

αυτα μπορω να τα τροποποιησω σε κατι αλλο γιατι καθε φορα που ερχεται μαιλ τα δειχνει κανονικα αποκαλυπτοντας το hostname μου??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...