Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν προσπαθω να στειλω μαιλ απο το linux μου σε εξωτερικα mail accounts αποτυγχανω και γιαυτο αναγκαζομαι να συνδεομαι σε στον smtp seever tis Google. Θελω ομως να μπορω να στειλω απο τον δικο μου mail server.

Με ποιον τροπο στελνετε εσεις μαιλ μεσω shell στο linux?

Δημοσ.

τον εχεις ρυθμισεις σωστα τον mail server σου?

τι διανομη?με τι παιζεις ?sendmail?dovecot?postfix?

εγω οταν εστησα τον δικο μου..εφτυσα αιμα...ενταξει για καποιον που ξερει θαναι απλο..απλα εγω πηγαινα στο σκοταδι...

τωρα δουλευει σωστα.

Αυτο που εχω να πω ειναι οτι παιζουν  π ο λ λ ε ς ρυθμισεις και ευκολα κατι μπορει να παει στο διαολο

για αυτο δωσε λεπτομερειες..μπας και βγει ακρη.

ΥΓ:και οχι δεν στελνω εμαιλ απο shell..εχουν ανακαλυφθει οι graphic clients εδω και χρονια... :)

Δημοσ.

Βασικα πως θα ανακαλυψω τον MTA που χρησιμοποιει η διανομη μου?

try:
# prepare mail data
FROM = random_char(10) + '@' + random_char(10) + '.com'
TO = "[email protected]"

SUBJECT = random_char( 50 )
MESSAGE = random_char( 500 )

os.system( "echo %s | mailx -v -r %s -s %s %s" % (MESSAGE, FROM, SUBJECT, TO) )

print( "<h2><font color=blue>%sη αποστολή προς %s επετεύχθη!</font></h2>" % (times, TO) )
except Exception as e:
print( "sendmail => ", date, repr( sys.exc_info() ) )

sys.exit(0)

========================================
========================================

I'am still trying to send successfulyl a mail through my local host by using the local MTA, trying to avoid using GMail's SMTP server but the mail never gets send

this is the error message:

[email protected] [~/www/cgi-bin]# python mail.py 
LOG: MAIN
  cwd=/home/nikos/public_html/cgi-bin 6 args: send-mail -i -v -r [email protected] [email protected]
  <= [email protected] U=nikos P=local S=1052 id=5235d7f5.bzP0TUy4ZQEOp7Dh%[email protected] T="QOU0ULMZBF7RGG7B260YERPPXXLTVQ9WKJ93ZXYABQNNA0XB9I"
Content-type: text/html; charset=utf-8

<h2><font color=blue>0η αποστολή προς [email protected] επετεύχθη!</font></h2>
  cwd=/var/spool/exim 4 args: /usr/sbin/exim -v -Mc 1VLEdZ-0001Xg-6b
delivering 1VLEdZ-0001Xg-6b
[email protected] [~/www/cgi-bin]# LOG: MAIN
  SMTP connection outbound 1379260405 1VLEdZ-0001Xg-6b superhost.gr [email protected]
Connecting to gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.70.26]:25 ... connected
  SMTP<< 220 mx.google.com ESMTP e49si15825947eep.141 - gsmtp
  SMTP>> EHLO secure.superhost.gr
  SMTP<< 250-mx.google.com at your service, [84.200.17.58]
         250-SIZE 35882577
         250-8BITMIME
         250-STARTTLS
         250-ENHANCEDSTATUSCODES
         250 CHUNKING
  SMTP>> STARTTLS
  SMTP<< 220 2.0.0 Ready to start TLS
  SMTP>> EHLO secure.superhost.gr
  SMTP<< 250-mx.google.com at your service, [84.200.17.58]
         250-SIZE 35882577
         250-8BITMIME
         250-ENHANCEDSTATUSCODES
         250 CHUNKING
  SMTP>> MAIL FROM:<[email protected]> SIZE=2090
  SMTP<< 250 2.1.0 OK e49si15825947eep.141 - gsmtp
  SMTP>> RCPT TO:<[email protected]>
  SMTP<< 250 2.1.5 OK e49si15825947eep.141 - gsmtp
  SMTP>> DATA
  SMTP<< 354  Go ahead e49si15825947eep.141 - gsmtp
  SMTP>> writing message and terminating "."
  SMTP<< 250 2.0.0 OK 1379260407 e49si15825947eep.141 - gsmtp
  SMTP>> QUIT
  => [email protected] R=lookuphost T=remote_smtp H=gmail-smtp-in.l.google.com [173.194.70.26] X=TLSv1:RC4-SHA:128
  Completed

O Exim φαινεται ως Local MTA. η διανομη ειναι CentOS v6.4
Δημοσ.

καποια πραγματα που δεν καταλαβαινω.

υπαρχουν τοπικα email accounts (αρα και καποια domains) ρυθμισμενα στον σερβερ?αν οχι και δοκιμαζει το σκριπτ να στειλει εμαιλ με τυχαιο email account μπορει να μαγκωνει γιατι μπορει να εχει ρυθμιστει o mail server να πρεπει να γινεται authentication πριν στειλει καποιο email..και προφανως το τυχαιο account που δημιουργει το σκριπτ..δεν μπορει να το κανει αυτο.

Ολα αυτα ειναι υποθεσεις , γνωμη μου ειναι να εγκαταστησεις το webmin να δεις λιγο πιο ευκολα τα σχετικα προγραμματα τι ρυθμισεις εχουν αυτην την στιγμη.

Προσωπικα εφαγα πολλες ωρες να ρυθμισω dovecot/postfix (δεν το γουσταρω το exim) και ευκολα μπορει κατι να γαμιεται.

Επισης παιζω με υπαρκτα domains/email accounts.

Δημοσ.

Μολις το δοκιμασα φιλε αλλαζοντας το FROM se yparkto domain account αλλα και πλαι το μαιλ δεν φευγει προς το gmail.

Tι να κανω να αλλαξω σε DoveCot?

** Require remote (hostname/IP address) HELO [?]
Require incoming SMTP connections to send a HELO that does not match the primary hostname or a local IP address.

αλλαξα καια υτο σε off αλλα παλι τιποτα.

Δημοσ.

τι να σου πω...εγω παιζω με το ispconfig , το οποιο ειχε οδηγους εγκαταστασης ολων των περιφερειακων προγραμματων (apache,email,php,mysql) και καποιες αρχικες ρυθμισεις...επειτα πλακωθηκα στις ρυθμισεις με το χερι και δοκιμαζα και εβλεπα τι δουλευει και τι οχι.

Επισης δες στο gmail μηπως πηγε σε κανα junk folder...εκτος και αν σου βγαλε μηνυμα οτι δεν πηγε καν...

EDIT : μπηκα στο σαιτ της υπογραφης σου , και υποθετω οτι αυτος ειναι ο σερβερ που μιλαμε.

Και τσεκαρα καποια απο τα σαιτς που host-αρεις..και δεν μπορω να πω οτι τα dns records τους ειναι και τα ιδανικα.

Μερικα ,δε , βγαζουν error στο MX records (που σχετιζεται με το εμαιλ)

τσεκαρε τα και συ εδω -> http://www.intodns.com/

ισως να παιζει και αυτο ρολο στο προβλημα με τα εμαιλς.

Δημοσ.

Μπορις να μου εξηγησει λιγο αυτο?

Reverse MX A records (PTR) ERROR: No reverse DNS (PTR) entries. The problem MX records are: 
58.17.200.84.in-addr.arpa -> no reverse (PTR) detected
You should contact your ISP and ask him to add a PTR record for your ips
Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα , ισως ειναι καποια ρυθμιση που πρεπει να κανει ο ISP του σερβερ..ισως εχεις κανει κανα λαθος στις ρυθμισεις των dns records στον σερβερ.

Απο οτι βλεπω τα nameservers που ειναι δηλωμενα για το καθε domain που host-αρεις ειναι ο,τι ναναι....Οπως και οι TTL χρονοι , δεν ειναι σε ολα οι ιδιοι...

Επειδη εφαγα και γω πολυ καιρο με τα ποια πρεπει να ειναι τα σωστα dns records ακου τι γινεται με αυτα.

Δυο βηματα πρεπει να κανεις ...ενα απο την μερια του κατοχυρωτη του domain (π.χ. tophost,papaki , κλπ) και ενα απο την μερια του σερβερ.

Για παραδειγμα πες οτι εχεις το domain papari.gr . Στον κατοχυρωτη παντα υπαρχει ρυθμιση για τους nameservers.

Δηλωνεις ΠΑΝΤΑ nameservers του στυλ nsX.papari.gr , nsY.papari.gr  , oπου Χ,Y βαλε δυο νουμερα της αρεσκειας σου.Συνηθως βαζουμε το 1 και το 2.

δηλ στο παραδειγμα μας οι nameservers θα ναι ns1.papari.gr / ns2.papari.gr και τα αντιστοιχουμε στο IP του σερβερ μας.

Εδω δεν χρειαζεται να κανουμε κατι αλλο.

Παμε στον σερβερ μας και μεταξυ των αλλων records φτιαχνουμε 4 records για τους nameservers.

NS     papari.gr.           ns1.papari.gr.

NS     papari.gr.           ns2.papari.gr.

A      ns1                     <IP_server>
A      ns2                     <IP_server>

Kαι εισαι κομπλε απο θεμα nameservers.Eιναι ολα σωστα και τακτοποιημενα..καθε domain , nameservers με το ονομα του domain.

Δωσε προσοχη οτι στο τελος του domain υπαρχει τελιτσα...και ειναι σημαντικο να υπαρχει εκει αλλιως γινεται μαλακια.

Στα αλλα records δεν αναφερομαι , υποθετω τα ξερεις.

Γνωμη μου ειναι πρωτα να σενιαρεις τα nameservers γιατι η λειτουργησιμοτητα του σερβερ και των domains στηριζονται σε αυτους και μετα να δεις τι προβληματα προκυπτουν.

αν πας εδω -> http://www.dnswatch.info/

και βαλεις για παραδειγμα το cafebar-idea.gr και επιλεξεις TYPE-> MX  , ο ενας nameserver που εχει δηλωθει ριχνει ακυρο.

το dauwin.gr βγαζει 7 ΜΧ records σχετικα με γοογλε και κατι nameservers με ακυρα ονοματα τελειως...

Και τα περισσοτερα ΜΧ δεν ειναι σωστα..δεν βγαζουν mail.blabla.gr αλλα σκετο blabla.gr ...

Κοινως τα dns records στον σερβερ θελουν σουλουπωμα..και μετα να δεις τι προβληματα προκυπτουν.

Δημοσ.

Aς μιλησουμε συγκεκριμενα για το domain superhost.gr

DomainTypeTTLAnswer
superhost.gr.NS10800art.ns.cloudflare.com.
superhost.gr.NS10800nina.ns.cloudflare.com.
superhost.gr.A300108.162.199.168
superhost.gr.A300108.162.198.168

Οπως φαινεται απο το dnswatch οι nameservers ειναι του Cloudflare. Tους εχω δηλωσει εγω ο ιδιος αντι να εχουν τους native που ειναι ι ip address στην οποια γινεται resolve to superhost.gr

Δουλευουν οι nameservers και αυτο φαινεται γιατι η σελιδα φορτωνει κανονικα.

Για το μαιλ δεν ξερω καθως και για το σφαλμα που απρεθεσα παραπανω:

Reverse MX A records (PTR) ERROR: No reverse DNS (PTR) entries. The problem MX records are: 
58.17.200.84.in-addr.arpa -> no reverse (PTR) detected
You should contact your ISP and ask him to add a PTR record for your ips

Δημοσ.

To oτι δουλευουν οι nameservers του cloudflare δεν παει να πει οτι ειναι σωστο να μπουν αυτοι.

Δηλαδη , και τον δικο μου σερβερ να βαλεις για nameserver θα δουλεψει.Αλλα ο δικος μου σερβερ δεν μπορει να ξερει τι records υπαρχουν στον δικο σου.Και αυτο σημαινει οτι δεν ξερει τι ΜΧ record υπαρχει στον σερβερ σου.

Για αυτο το σωστο ειναι να δηλωνουμε για nameservers..τον ιδιο τον σερβερ που ξερει τι του γινεται απο θεμα records.

Σου επισυναπτω παρακατω ενα σκρινσοτ απο τα records που εχω για ενα σαιτ που host-αρω (το www.active-radio.gr).Tα ιδια records χρησιμοποιω για ολα τα σαιτς στον σερβερ μου ,απλα αλλαζω το domainname προφανως...

yyhb.png

Oλα τα Α records ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (εκτος ισως εκεινου για το webmail).Χωρις αυτα δεν παιζουν nameservers,www,mail κλπ.
Τα 2 NS records ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για να γινει η σωστη αντιστοιχιση των nameservers με τον σερβερ .
Το ΜΧ record προφανως και ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για το email.
Και τελος το ΤΧΤ το χω βαλει αφου εψαχνα για μερες στο γοογλε..εχει να κανει με το να μην πηγαινουν τα εμαιλς στα junk .

Τα CNAME ειναι custom και τα βαζει ο καθενας αναλογως τις αναγκες.

Δεν ξερω αν τα records που εχω καταληξει και χρησιμοποιω ειναι τελειως σωστα..το θεμα ειναι οτι www,mail(webmail,imap,pop3) ,nameservers δουλευουν ολα ..ισως οχι στην εντελεια...αλλα χωρις σοβαρα προβληματα...δεν εχω ακουσει παραπονο απο πελατη.

Γνωμη μου ειναι , πειραματικα κανε τα records του superhost.gr συμφωνα με αυτα που χω εγω στο σκρινσοτ..και δες αν θα σου βγαλει καποιο error για το MX record.

Αν τα αλλαξεις , θα πρεπει να κανεις ρυθμισεις και στον κατοχυρωτη του domain , να αλλαξεις εκει τα nameservers που θα δηλωσεις και στα records στον σερβερ συμφωνα με το παραπανω σκρινσοτ και την περιγραφη της διαδικασιας σε προηγουμενο ποστ μου.

ΥΓ : επισης δωσε βαση και στα TTL , oπως επισης και σε καποιους αλλους χρονους που δεν φαινονται στο σκρινσοτ και ειναι οι εξης
Refresh = 10800
Retry = 7200
Expire=1209600
Minimum = 3600
TTL = 3600

Στα νουμερα αυτα κατεληξα μετα απο πολλες δοκιμες και γοογλινγκ
Δημοσ.

Βασικα φιλε to domain μου το εχω στο Cloudflare για προστασια απο attacks.

Aν το βγαλω απο εκει, μετα δεν θα προστιτεθεται απο hacking attempts, δεν θα εχει content cashing για faster loading times κτλπ.

θα σου παραθεσω και γω screenshot απο το Cloudflare DNS settings για να μου πεις αν βλεπεις κατι λαθος.

Εξακολουθω να ειμαι μπερδεμενος με τα 

DNS Settings στον σερβερ μου και τα DNS Settings sto cloudflare καθως και πως αυτα επικοινωνουν μεταξυ τους.

post-223347-0-59135600-1379321413_thumb.jpg

Δημοσ.

Aρχικα να πω οτι θεωρω ανουσιο να τα περνας απο το cloudflare..ουτε 200 σαιτς εχεις ωστε να υπαρχει μεγαλος φορτος στον σερβερ και να αναζητας καλυτερους loading times ουτε ειναι τοσο σημαντικων πελατων που θα γινουν στοχος.

Η προστασια επιτυγχανεται και με απλα εργαλεια που υπαρχουν σε ολες τις διανομες. Π.χ. εγω εχω σεταρει το fail2ban το οποιο συνεργαζεται με το iptables και τσεκαρει ο,τι πρωτοκολο του πεις (ssh , ftp , κλπ) και οταν υπαρχουν μαζεμενες αποτυχημενες προσπαθειες απο ακυρα hosts/ip τα στελνει στο iptables για ολιγοωρα ή μονιμα bans.

Και πιστεψε με υπαρχουν απειρα bots εκει εξω που βαρανε μεχρι να βρουν καποιον σερβερ να χωθουν.Παντως μεχρι τωρα δεν με χουν χακεψει και δεν εχω ασχοληθει και ιδιαιτερα με το θεμα αυτο.

Αρα οσον αφορα την συμβουλη μου ειναι να ακολουθησεις αυτα που εγραψα παραπανω για καλυτερο ελεγχο των records και λιγοτερα προβληματα.

Παμε σε αυτα που βλεπω στο cloudflare...που χωρις να ξερω πως λειτουργει να πω τι με ξενιζει στα records.

1.o 2oς nameserver (ns2) παει σε δευτερευον ip.Οταν μιλαμε για εναν μονο σερβερ που εξυπηρετει 1 domain και οι 2 nameservers σκανε στον ιδιον σερβερ αρα στο ιδιο ip.Αυτο δεν ειναι βελτιστο σεναριο..αλλα δουλευει..μεχρι να κλασει ο σερβερ τελειως :)

2.τα mail /www δεν θα τα εβαζα σαν CNAME αλλα σε Α record.

3.Απορροια του (2) ειναι οτι το ΜΧ record πρεπει να δειχνει στο mail.superhost.gr με priority 10

4.To TXT record δεν ξερω τι ρολο βαραει οπως ειναι...εμενα αυτο που εδειξα παραπανω στο σκρινσοτ δουλευει καλα.

Απο οτι καταλαβαινω τα περισσοτερα records ειναι ανενεργα...μηπως να το κοιταξεις και αυτο?

Τεσπα εγω θα προτεινα ο,τι προτεινα και παραπανω...γαματο το cloudflare..και παιξε οπως παιζω και γω.

Επισης αν ping-αρεις τα σαιτς σου..καποια βγαζουν το ip του σερβερ καποια καποιο αλλο τελειως ακυρο ip.Σημαδι οτι εχουν ρυθμιστει οπως ναναι.Oυτε καν το superhost.gr δεν βγαζει το ip του σερβερ που βλεπω στο σκρινσοτ.

Δεν ξερω αν τα χεις "απλωμενα" σε πολλους κατοχυρωτες..γνωμη μου μετεφερε τα ολα σε εναν..να τα κοντρολλαρεις σε ενα σημειο πιο ευκολα..και να ρυθμισεις τα records οπως εγω...με το cloudflare..δεν ξερω..τι μπλεξιματα μπορει να γινουν.

Δημοσ.

2.τα mail /www δεν θα τα εβαζα σαν CNAME αλλα σε Α record.

3.Απορροια του (2) ειναι οτι το ΜΧ record πρεπει να δειχνει στο mail.superhost.gr με priority 10

Αυτο το configuration το παρηγαγε το cloudflare απο μονο του.

Γιατι να βαλω το www/mail σε Α record? Σε τι εξυπηρετει αυτο?

Επισης για priority 10?

Δημοσ.

Καλα και αν εβλεπες το ispconfig τι configuration μου παραγει στην αρχη για καθε νεο domain ...τα μισα που βλεπεις στο σκρινσοτ τα βαζω με το χερι.

Αρχικα τα mail/www πρεπει να ειναι σε Α record για να "δειχνουν" στον σερβερ..δηλαδη οτι οι συγκεκριμενες αυτες υπηρεσιες εξυπηρετουνται απο τον σερβερ.

Το CNAME..ειναι ενα απλο alias..και κατα ποσο ειναι σωστο δεν ξερω..μπορει και να ειναι...δεν παιρνω και ορκο.

Το priority παιζει ρολο οταν υπαρχουν πολλα ΜΧ records...αυτο με τον μικροτερο αριθμο δοκιμαζεται πρωτο...Σε ενα MX record δεν παιζει ρολο...αλλα καλο ειναι να μην ειναι 0.

Το 10 ειναι το επικρατεστερο νουμερο....και το ispconfig μου το βαζει απο default..στα MX records.

Oπως ειπα δεν ξερω πως λειτουργει το cloudflare σε αυτα τα θεματα..μπορει και να ειναι ολοσωστα τα records.

Οπως ειπα , προσωπικα , θα τα εβαζα ολα τα records στον σερβερ μου και δεν ενεπλεκα αλλο site σε αυτο το θεμα.

Δημοσ.

αν χρειαζοταν τα www/mail αν ειναι σε 'Α' record και οχι σε 'CNAME' το cloudflare θα τα οριζε με αυτον τον τροπο.

επισης αν τα βγαλω απο το cloudflare δψεν θα εχουν και προστασια αλλα και θα αργουν καποιες joomla σελιδες να φορτωσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...