Silkcut Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Καλησπερα σας. Ειμαι κατοχος του παλαιου αλλα μαλον επαρκους για τη χρηση του συστηματος: Σύστημα 1. Motherboard: Gigabyte GA-EP45-DS3L (rev. 1.0) (Ultra Durable) 2. CPU: [email protected] GHz 3. GPU: Palit GeForce® 9800GT (512MB GDDR3) 4. Ram: 4GB DDR2 5. PSU: Corsair VS Series 550 watt Προσφατα προχωρησα σε μικρη αναβαθμιση προσθετοντας εναν ssd Samsung 840 256gb για os και εναν Caviar Blue Ezex 1tb για αποθηκευσεις. Ο ssd αν και σε sata 2 μητρικη κανει τη διαφορα. Λοιπον, επειδη η οθονη μου (LG L222WS Flatron) πνεει τα λοισθια, σκεπτομαι την αγορα καινουριας οθονης και συγκεκριμενα της Dell 2713 hm. To ποσο γυρω στα +500e υπαρχει. Χρήση O υπολογιστης χρησιμοποιειται για office προγραμματα, internet browsing, αναπαραγωγη ταινιων και μουσικης, downloading, αντε και κανενα vso. Παραθυρα ειναι πολλα ανοιχτα ταυτοχρονα και το multitasking αφορα τα ανωθεν. Δεν ειμαι gamer, δεν παιζω παιχνιδια. 2 ερωτησεις: 1. Σηκωνει το συστημα μου την εν λογω οθονη σε αυτη την αναλυση; (Δωστε και αλλες προτασεις στις 27' αν χρειαζεται). 2. Ανεξαρτητως του πρωτου ερωτηματος, μηπως είναι καλυτερα να παω στην αντιστοιχη 24αρα Dell για τη χρηση που τη θελω; (Δωστε και αλλες προτασεις στις 24' αν θεωρειτε οτι υπαρχουν καλυτερα monitors). Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις.
giokou Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Σχετικά με την μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει η κάρτα σου: http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9800gt/specifications Αφού διαθέτεις ένα τόσο μεγάλο ποσό για αυτή τη χρήση που κάνεις, ότι και να πω, περιττό θα 'ναι. Με τη καλή έννοια, διότι η εν λόγω οθόνη με αυτή την ανάλυση και σε αυτή τη τιμή είναι λουκούμι! Γνώμη μου είναι πάντως, πως θα σε καλύψει άνετα και η 24άρα, U2412M στα μισά χρήματα.
Zaknafein Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2013 Για τη απόσταση από την οθόνη μιλάμε; Για αποστάσεις γραφείου οι 27 ίντσες είναι μάλλον υπερβολή. Δες από κοντά και κρίνε ο ίδιος. Επίσης, αν πας στις 24", η 2412Μ που προτείνει ο giokou είναι με αναλογία 16:10 (ανάλυση 1900χ1200) που για εμένα τουλάχιστον είναι ιδανική για την χρήση που θες.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 από την άλλη βέβαια το 27αρι με 2560Χ1440 είναι πιο μακροπρόθεσμη "επένδυση"... όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών εφόσον δεν παίζεις games...
keravnos21 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Σχετικά με την μέγιστη ανάλυση που υποστηρίζει η κάρτα σου: http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-9800gt/specifications Αφού διαθέτεις ένα τόσο μεγάλο ποσό για αυτή τη χρήση που κάνεις, ότι και να πω, περιττό θα 'ναι. Με τη καλή έννοια, διότι η εν λόγω οθόνη με αυτή την ανάλυση και σε αυτή τη τιμή είναι λουκούμι! Γνώμη μου είναι πάντως, πως θα σε καλύψει άνετα και η 24άρα, U2412M στα μισά χρήματα. +1 και με τα ρεστα βαζεις και παραπανω ram γιατι παιζεις με πολλα παραθυρα ανοιχτα απ' οτι γραφεις.
cabdik Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 εγω θα πω οτι αν και εφοσον δουλευεις με πολλα παραθυρα ανοικτα, τοτε οσο μεγαλυτερη αναλυση εχει η οθονη σου, τοσο περισσοτερα θα μπορεις να βλεπεις...!! αρα, ψηφιζω 27αρα. εξαλλου δεν αγοραζεις καθε χρονο οθονη...!!! ειναι απο τα κομματια του πισι που συνηθως αλλαζονται μονο αν χαλασουν...!!! αρα συμφωνω με ThReSh...! και το πολυ πολυ, αργοτερα, παιρνεις μια πιο συγχρονη καρτα γραφικων ωστε να μην εχεις θεματα με τις αναλυσεις...! οι καινουριες υποστηριζουν αναλυσεις 4Κ..!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 από την στιγμή που δεν παίζει games δεν πρόκειται να έχει ποτέ πρόβλημα με τις αναλύσεις...
Silkcut Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Πρωτα και κυρια να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις σας. Απ'ο,τι καταλαβαινω, δεν υπαρχει κανενα προβλημα με την υποστηριξη τετοιας αναλυσης οθονης απο την ταπεινη μου καρτα. Το θεμα ειναι το εξης: Εχω 500e για αναβαθμιση του υπολογιστη, το οποιο θα δαπανηθει ειτε για οθονη ειτε για κουτι. Θεωρω οτι μετα την προσθηκη του ssd και του νεου σκληρου, το συστημα μαλλον ανταπακρινεται στις αναγκες μου. Με αλλα λογια εκτιμω οτι αν επενδυα το ποσο σε αναβαθμιση πλατφορμας 1150 δεν θα εβλεπα σοβαρες διαφορες στις επιδοσεις σε σχεση με το παρον συστημα, παντα λαμβανοντας υποψιν τη χρηση που του κανω. Συνεπως το σκεπτομαι για αγορα νεας οθονης. Ο δευτερος λογος για τον οποιο προσανατολιζομαι σε 27αρα σε τετοια αναλυση ειναι οτι εχω ηδη μια 22αρα (LG L222WS Flatron), οποτε δεν ξερω κατα ποσο η 24αρα Dell θα αναβαθμιζε την εμπειρια μου ως χρηστη. Απλως με προβληματιζει η αποσταση (περιπου 80cm) απο 27αρα. 1. Εχει κανεις εμπειρια σε παρομοια αποσταση απο 27αρα σε τετοια αναλυση; 2. Εχει κανεις εμπειρια απο τη συγκεκριμενη οθονη για office productivity; 3. Κυριως για οffice και browsing θα προτιμουσατε την 24αρα ή την 27αρα Dell; (PS Γνωριζω οτι προτιμοτερο θα ηταν να κρινω μονος μου δια ζωσης, αλλα εδω που μενω δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα, ιδιως για την Dell 2713hm).
cabdik Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 απο εμενα ασυζητητι, ψηφο στην 27αρα...!!! εχω και 32αρα tv full HD διπλα στην 23αρα, και την συνηθισα γρηγορα..!! αν το μονιτορ, εχει και ακομα υψηλοτερη αναλυση, ειναι ακομα καλυτερα και 1. οπτικα-αισθητικα (πολυ μικροτερα pixel = πολυ πιο "καθαρη" εικονα), αλλα και 2 μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2013 τα 60-80cm είναι μια χαρά για 2560Χ1440, πιο μακρυά λόγω ανάλυσης δεν βλέπεις κι εύκολα χωρίς dpi scaling...
Millennium Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Αν μπορείς για 27αρα 1440p μη το σκέφτεσαι.
Silkcut Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Σας ευχαριστω ολους για τις προτασεις σας. Αποφασισα να προβω στην αγορα της εν λογω οθονης. Ενα τελευταιο τεχνικο ζητημα. Η καρτα μου εχει εξοδο dvi - i ενω η Dell 2713HM εχει dvi - d. Υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας μεταξυ των 2, διοτι η καρτα μου ειναι παλια και δεν εχει εξοδο display port για αξιοποιηση της υψηλοτερης δυνατης αναλυσης και μονο μεσω dvi μπορω να φθασω 1440p. Eπισης διαβασα οτι το dvi - i της καρτας πρεπει να ειναι dual link για να αξιοποιησω την αναλυση της οθονης. Μπορει καποιος να τσεκαρει αν η Palit GeForce® 9800GT (512MB GDDR3) εχει dual link dvi - i; (H εκδοση της καρτας που φοραω εχει τρεις εξοδους: dvi, hdmi, vga.) Eυχαριστω.
cabdik Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 βρε παιδια, ημαρτον......., googlαρετε και λιγο!! μην τα θελετε ολα στο πιατο..!! http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface δεν εχεις προβλημα. μπορεις να την συνδεσεις!! 1
Silkcut Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2013 Φιλε μου, εννοειται οτι εκανα τη σχετικη ερευνα στο διαδικτυο, ωστοσο αφενος δε σκαμπαζω ιδιαιτερα απο hardware (γι' αυτο και ρωτω στο συγκεκριμενο forum), αφετερου το ποσο που διαθετω ειναι αρκετα μεγαλο, οποτε θελω να αποφυγω δυσαρεστες εκπληξεις με τυχον ασυμβατοτητες κτλ, θεωρωντας παραλληλα οτι ειναι σοφοτερο να ρωτησω και να λαβω διαβεβαιωση για τα συγκεκριμενα parts που εχω. Συνεπως, θεωρειτε οτι δεν υπαρχει προβλημα αξιοποιησης της μεγιστης αναλυσης της οθονης απο την καρτα μου, και αρα μπορω να προχωρησω σε αγορα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2013 αν μπορείς να βρεις στο site της Palit το ακριβές μοντέλο της κάρτας γραφικών σου θα είμαστε σίγουροι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα