Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

να ρωτησω οταν κανουμε το setup για το repeater,οταν συνδεουμε το καλωδιο του με το pc..εκεινη τι στιγμη βγαζουμε το καλωδιο απ το router που ειναι συνδεδεμενο στο pc για το ιντερνετ το κιτρινο?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ναι.σεταρεις το repeater με καλωδιο κατευθειαν στο Repeater και μετα ειτε παιζεις ασυρματα ειτε ξανασυνδεεσαι με καλωδιο οπως πριν πανω στο αρχικο adsl router>βεβαια το πρωτο πραγμα ειναι να κανεις firmware update.το σεταρισμα μπορεις να το κανεις και wireless νομιζω αλλα θα σε μπερδεψει λιγο οποτε προτιμησε καλωδιο.θα σε μπερδεψει γιατι αμα γινει ενα λαθος δεν θα μπορεις να μπεις μετα οπως και οταν αλλαξει το ονομα του δικτυου παλι θα εχεις θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

οκ μαλιστα...εχω παρει αυτο το repeater αλλα δε του κανω ακομα εγκατασταση γιατι περιμενω  να αντικαταστησω το

ZTE ZXHN H108NS με το TP-LINK TD-W8970(V1), καλα κανω ή μπορω απο τωρα?

επισης ηθελα να σε ρωτησω και για κατι αλλα προιοντα αν χρειαζεται να τα αγορασω σαν ενισχυση σηματος wfi

1)powerline connection(TP-LINK TL-PA2010P KIT)

2)κεραιες wifi(TP-LINK TL-ANT2408C)

3)adapters δικτυου(TP-LINK TL-WN722N)

4)καρτες δικτυου(TP-LINK TL-WDN4800)

5)φιλτρα

6)splitters

....θελω να πιανει σε ολους τους χωρους καλα το σημα και στο υπογειο, ειναι τριωροφο το σπιτι και το ρουτερ το χω στο ισογειο

Δημοσ.

θα αναγκαστεις μετα να μπεις μεσα και να του περασεις την Mac address του νεου adsl router οποτε αστο μια και καλη.αν τωρα αργησει το tp link ναι μπορεις να το κανεις απο τωρα και μετα μπαινεις μεσα με καλωδιο και απλα του δινεις την Mac απο το survey του νεου adsl router.αν εχεις βαλει το ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ιδιο κωδικο δεν θα χρειαστει να πειραξεις κατι αλλο.

Powerline μπορεις να παρεις και με wifi ή μπορει να βαλεις powerline με σκοπο το tp link να μην παιζει σαν repeater αλλα σαν access point για να μην χανεις σε ταχυτητα.

Τωρα για καρτες δικτυου ειτε Usb ειτε Pci express δεν ειναι σιγουρο αν θα χρειαστεις εφοσον το λαπτοπ σου μπορει να εχει ηδη.Αν τωρα ενα σταθερο Pc δεν εχει εκει μπορεις να παρεις μια καρτα δικτυου ειτε usb ειτε pci express Πχ WDN4800,WN722N.η κεραια wifi ANT2408C δεν εχει νοημα.Φιλτρα και σπλιττερ πρεπει να τα εχεις σωστα ετσι και αλλιως για να πιανεις την σωστη ταχυτητα που πρεπει.Απλα μπορει να χρειαστει παραπανω απο ενα Repeater/access point για να καλυψεις ολους τους οροφους.

Το καλυτερο θα ηταν να παιξει διαμεσω Utp ειτε διαμεσω powerline και το/τα TP LINK να μπουν σαν access point αντι για repeater ωστε να παιξει καλυτερα.θα βρεις και πακετο με 3 powerline μεσα .καλο θα ηταν αν εχεις τριφασικο να πας σε Devolo παρα σε tp link αν σε παιρνει οικονομικα.

Τωρα αν θες να τα παρεις να ειναι και ασυρματα αντι να βαλεις access point Εσυ το αποφασιζεις.βεβαια ενα access point tp link 801nd πιστευω θα παιξει ισως καπως καλυτερα απο ενα wifi σε ενα powerline συν οτι θα ειναι πιο φτηνο ειδικα αμα πας σε devolo.

• Like 1
Δημοσ.

πειτε μου αν εχω κανει καμια βλακεια στην εγκατασταση,γιατι παρ'ολο  που ανοιγουν τα λαμπακια δε ποιανει το σημα που πρεπει...ενντωμεταξυ να πω οτι το ρουτερ εχει ip 192.168.1.1 και στο repeater του βαλα 192.168.0.109,ακολουθησα τις οδηγιες που ειχε γραψει ενας πιο πανω.........<< Όμως χρειάζεται νωρίτερα να πάμε στο Control Panel > Network and Sharing Center > και εκεί κάνουμε κλικ πάνω στην μοναδική ethernet σύνδεσή μας (αν η εγκατάσταση γίνεται από φορητό τότε πρέπει να κλείσουμε την ασύρματη σύνδεση). Επίσης είναι σημαντικό την πρώτη φορά τουλάχιστον το extender να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο router μας. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση τα έβαλα κολλητά το ένα με το άλλο.

Λοιπόν κάνοντας κλικ πάνω στη σύνδεσή μας, μας ανοίγει ένα παράθυρο, στο οποίο αν πατήσουμε details θα δούμε κάπου την παραπάνω ip για να σιγουρευτούμε έτσι κι αλλιώς πως είναι αυτή.

Στη συνέχεια, στο ίδιο παράθυρο πατάμε πιο κάτω από το details εκεί που γράφει properties.

Από εκεί διαλέγουμε το Inernet Protocol Version 4 (TCP/IPV4) και πατάμε properties.

Κάνοντας κλικ στο properties μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ εκεί που γράφει, Use the following ip address. Εκεί, έγραψα το 192.168.0.109 αλλά και οτιδήποτε μικρότερο 192.168.0. x  όπου x = <254 και από κάτω στο subnet mask αν κάνουμε ένα κλικ αμέσως θα δούμε πως γράφονται αυτόματα κάποιοι αριθμοί: 255.255.255.0 Πατάμε ΟΚ >>

Δημοσ.

Γεια και απο μένα

Πρίν από λίγο καιρό πήρα και γώ έναν repeater http://www.amazon.de/AVM-FRITZ-WLAN-Repeater-Mbit/dp/B009CXPY0W/ref=sr_1_8?s=computers&ie=UTF8&qid=1452713486&sr=1-8&keywords=access+point

γιατί δεν έχω σήμα με το ταμπλετ μου σε ένα δωμάτιο το ταμπλετ είναι ένα amazon fire HDX

Ενώ ρύθμισα τον repeater και εξέπεμπε κανονικά δεν μπόρεσα να συνδεθώ με το ταμπλετ με αυτόν παρά τις προσπάθειες δύο μέρες περίπου και βαρέθηκα και έστειλα τον repeater πίσω.

Σκάναρα τη σύζήτηση και εκεί με τις διευθύνσεις MAC και IP το χάνω. Ενώ ασχολούμε με ζπολογιστές στον τομέα αυτό δεν το έχω.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τα εξής: Χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις για να αντικαταστήσω το μοντεμ μου με ένα που έχει καλύτερο σήμα; 

Πού μπορεί να βρέί κάποιος αναλυτικά να διαβάσεις γι αυτά τα πράγματα; 

Υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ή υπάρχει ήδη κάποιο turorial (οδηγίες δηλαδή) γιαυτό το θέμα;

Δημοσ.

πειτε μου αν εχω κανει καμια βλακεια στην εγκατασταση,γιατι παρ'ολο  που ανοιγουν τα λαμπακια δε ποιανει το σημα που πρεπει...ενντωμεταξυ να πω οτι το ρουτερ εχει ip 192.168.1.1 και στο repeater του βαλα 192.168.0.109,ακολουθησα τις οδηγιες που ειχε γραψει ενας πιο πανω.........<< Όμως χρειάζεται νωρίτερα να πάμε στο Control Panel > Network and Sharing Center > και εκεί κάνουμε κλικ πάνω στην μοναδική ethernet σύνδεσή μας (αν η εγκατάσταση γίνεται από φορητό τότε πρέπει να κλείσουμε την ασύρματη σύνδεση). Επίσης είναι σημαντικό την πρώτη φορά τουλάχιστον το extender να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο router μας. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση τα έβαλα κολλητά το ένα με το άλλο.

Λοιπόν κάνοντας κλικ πάνω στη σύνδεσή μας, μας ανοίγει ένα παράθυρο, στο οποίο αν πατήσουμε details θα δούμε κάπου την παραπάνω ip για να σιγουρευτούμε έτσι κι αλλιώς πως είναι αυτή.

Στη συνέχεια, στο ίδιο παράθυρο πατάμε πιο κάτω από το details εκεί που γράφει properties.

Από εκεί διαλέγουμε το Inernet Protocol Version 4 (TCP/IPV4) και πατάμε properties.

Κάνοντας κλικ στο properties μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ εκεί που γράφει, Use the following ip address. Εκεί, έγραψα το 192.168.0.109 αλλά και οτιδήποτε μικρότερο 192.168.0. x  όπου x = <254 και από κάτω στο subnet mask αν κάνουμε ένα κλικ αμέσως θα δούμε πως γράφονται αυτόματα κάποιοι αριθμοί: 255.255.255.0 Πατάμε ΟΚ >>

εφοσον μιλαμε για repeater ο πιο ευκολος τροπος ειναι:

θα αναφερω τα βηματα πχ για το 701nd,801nd,901nd.

α.το συνδεουμε με το Pc μας με ethernet.

β.κλεινουμε το wireless στο Pc.

γ.το repeater πχ εχει ip 192.168.0.254 .μπαινουμε σε αυτην την ip.την πρωτη φορα καλο θα ηταν να εχουμε κατεβασει το firmware το τελευταιο για το Repeater και αμα δεν το εχει να το περασουμε.

d.τρεχουμε το wizard.

διαλεγουμε οτι θελουμε να παιξουμε universal repeater.

μετα μας ρωταει χωρα και σε ποιο δικτυο θελουμε να συνδεθουμε.βαζουμε χωρα greece.μετα απο πανω παταμε το survey και βρισκει τα δικτυα που ειναι κοντα μας.βρισκουμε το δικτυο που θελουμε και παταμε το οκ.μετα στην επομενη οθονη μας εμφανιζει να βαλουμε το κλειδωμα που εχει το αλλο δικτυο συνηθως ειναι ετοιμο στο wpa/wpa2 και να βαλουμε τον κωδικο.δινουμε των κωδικο και παταμε οκ να συνεχισουμε.στην τελευτεια οθονη μας ρωταει αν θα εχουμε dhcp που τον κανουμε off και απο κατω τι ip θα εχει το ρουτερ μας και μας βγαζει την default 192.168.0.254 με subnet 255.255.255.0.

εκει αλλαζουμε το 192.168.0.254 και βαζουμε 192.168.1.254 δηλαδη στο ιδιο δικτυο που ειναι το adsl router μας αλλα μακρια απο το ευρος του dhcp του αρχικου ρουτερ.παταμε finish και reboot.και θα πρεπει οταν bootarei

α.να βγαλουμε το καλωδιο ethernet για λιγη ωρα και να το ξαναβαλουμε ή να κανουμε reboot το Pc ωστε να παρει ip στο νεο δικτυο.β.οπως ειμαστε με το καλωδιο θα πρεπει να εχουμε ιντερνετ.

αν εχουμε internet βγαζουμε καλωδιο και εχουμε ιντερνετ.

αν δνε εχουμε ιντερνετ θα πρεπει να δωσουμε πλεον καρφωτα ip στο pc μας στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ ωστε να ξαναμπουμε στο repeater και να δουμε τι καναμε λαθος στις ρυθμισεις.θελουμε καρφωτα ip επειδη εχουμε κλεισει τον dhcp.

μια δευτερη παραλλαγη του πιο πανω ειναι να αφησουμε τον dhcp ανοιχτο απλα θα πρεπει να τον βαλουμε να δινει ip εκτος ευρους του αρχικου dhcp.δηλαδη αν ο πρωτος δινει 192.168.1.2 εως 192.168.1.100 θα βαλουμε το tp link να δινει απο 192.168.1.110 εως πχ 192.168.1.110

ετσι ακομα και να γινει κατι λαθος στις ρυθμισεις επειδη το tp link εχει dhcp δεν χρειαζονται οι καρφωτες ip.

Γεια και απο μένα

Πρίν από λίγο καιρό πήρα και γώ έναν repeater http://www.amazon.de/AVM-FRITZ-WLAN-Repeater-Mbit/dp/B009CXPY0W/ref=sr_1_8?s=computers&ie=UTF8&qid=1452713486&sr=1-8&keywords=access+point

γιατί δεν έχω σήμα με το ταμπλετ μου σε ένα δωμάτιο το ταμπλετ είναι ένα amazon fire HDX

Ενώ ρύθμισα τον repeater και εξέπεμπε κανονικά δεν μπόρεσα να συνδεθώ με το ταμπλετ με αυτόν παρά τις προσπάθειες δύο μέρες περίπου και βαρέθηκα και έστειλα τον repeater πίσω.

Σκάναρα τη σύζήτηση και εκεί με τις διευθύνσεις MAC και IP το χάνω. Ενώ ασχολούμε με ζπολογιστές στον τομέα αυτό δεν το έχω.

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω τα εξής: Χρειάζονται πολλές ρυθμίσεις για να αντικαταστήσω το μοντεμ μου με ένα που έχει καλύτερο σήμα; 

Πού μπορεί να βρέί κάποιος αναλυτικά να διαβάσεις γι αυτά τα πράγματα; 

Υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ή υπάρχει ήδη κάποιο turorial (οδηγίες δηλαδή) γιαυτό το θέμα;

αλλο πραγμα να σεταρεις ενα repeater αλλο πραγμα να αλλαξεις το adsl router.

για το ενα εχω γραψει πιο πανω μερικα πραγματα.αν θες να αλλαξεις τωρα το adsl router με αλλο

θα χρειαστει να ξερεις τα στοιχεια του παροχου σου αν εχει(πχ forthnet,otenet) εχουν ενω hol,wind δεν θυμαμαι για cyta δεν εχουν.δηλαδη οτι στοιχεια και να  βαλεις θα παρεις ιντερνετ.μετα οι μονες ρυθμισεις θα πρεπει να ειναι

vpi 8 vci 35 ,pppoe/llc που συνηθως ειναι ετοιμες αν το ρουτερ το παρεις απο εδω.προσεχε τι annex εχεις.αλλο το annex a δηλαδη adsl over pstn(pots)αλλα το annex b(adsl over isdn-bra).

που το εχασες με το mac και ip?

ip βαζεις στο ιδιο δικτυο που ειναι και το adsl router,mac δινεις την mac του modem ωστε να συνδεθει το repeater.εσυ διαλεγεις ssid αυτο στην πραξη συνδεεται στην mac address.

Δημοσ.

Όταν λες στο ίδιο δίκτυο σημαίνει ότι οι δυο ή τρεις πρώτοι αριθμοί πρέπει να είναι ίδιοι;

Εγώ ξέρω ότι ip είναι μοναδική σε κάθε host δεν ήξερα ότι μπορώ να διαλέξω μεταξύ 256 ή 256*256 διαφορετικών. Ή είναι εικονικές και η πραγματική δίνεται από τον πάροχο? Ο πάροχος μου είναι στο εξωτερικό και πρέπει να είναι pstn.

Δημοσ.

ναι οι τρεις πρωτοι αριθμοι ωστε να μπορεις να μπαινεις σε ολες τις συσκευες (adsl router,repeater)χωρις καποιο προβλημα.subnet 255.255.255.0.θα μπορουσαν να ηταν και μονο οι πρωτοι δυο ιδιοι και να βαλεις αλλο subnet αλλα no reason.

B.μην μπερδευεις την lan ip με την wan ip.

απο τον παροχο παιρνεις την wan ip δηλαδη την ip που σε βγαζει στο ιντερνετ.αυτη ειναι μοναδικη(δεν πιανουμε περιπτωσεις παροχων κινητης που σε βγαζουν διαμεσω proxy κτλ).

εσυ τωρα στο lan εισαι με 192.168.1.χ στην προκειμενη περιπτωση.θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις και καποιο αλλο πχ 192.168.0.χ ή το 10.10.10.χ.δεν μας πειραζει.απλα αφου το ρουτερ ειναι ηδη 192.168.1.1 τοτε παιξε σε αυτο για να μην χρειαστει να πειραξεις κατι στο adsl router και απλα να σεταρεις το repeater.απλα θελουμε και οι 2 συσκευες να ειναι 192.168.1.χ για να μην εχεις αλλα θεματα.επισης θελουμε το repeater να μην ειναι στο ευρος του dhcp του adsl router ωστε να μην υπαρχει καμια περιπτωση ο dhcp να δωσει την Ip που εχει το Repeater σε καποια συσκευη και μετα να μην παιζει κατι απο τα δυο.δυσκολο να γινει απλα ετσι το αποφευγεις τελειως.για αυτο σου ειπα βαλε το repeater 192.168.1.254. ειναι η τελευταια ip στο 192.168.1.χ οποτε ειναι μια χαρα.και ειναι ευκολο και να την θυμασαι.ο dhcp ακομα και να τον εχουν βαλει να δινει 192.181.1.2 μεχρι 192.168.1.254 δεν θα φτασει ποτε εκει σε ενα σπιτι.σε καφετερια θα μπορουσε να φτασει αν συνδεοντουσαν πολλα ατομα συνεχεια και ειχες μεγαλο dhcp lease αλλα το αφηνουμε και αυτο.εναλλακτικα μπορει καποιος να βαλει τον dhcp να μην φτανει μεχρι την 192.168.1.254

και ο παροχος εχει ευρος διευθυνσεων που δινει οπως μπορει να δωσει και block of ip's που να ειναι πραγματικες.

αλλα ναι και ο παροχος θα χρησιμοποιησει ολο το ευρος δεν θα αφησει κενα.ηδη οι ip v4 τελειωνουν οποτε καμια δεν θα παει wasted:P

πχ οι dns της forthnet ειναι συνεχομενοι

194.219.227.1

194.219.227.2 αλλα και οι 2 ειναι πραγματικες Ip.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εχει κανείς ασυμβατότητες με το συγκεκριμένο AP;  Εχω το TP-LINK TL-WA901ND v4,  ενω συνδέεται μια χαρά στο δικό μου δίκτυο(Fritz router) οταν πάω να το συνδέσω σε φίλο που έχει ενα  THOMSON ή ΖΤΕ (δεν θυμάμαι ποιο απο τα δύο) ρουτερ απο CYTA, αντιμετωπίζω διάφορα προβλήματα. Κυρίως εμφανίζεται ως Limited ή αν συνδεθει πάει χειρότερα και απο πριν, χωρις το Access point. 

Δημοσ.

δοκιμασε αλλο καναλι.επισης αντιγια wpa2 δοκιμασε πχ wpa ή wpa+wpa2 .κανε δοκιμες. και το tp link δες για τελευταιο Firmware update

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.θα ήθελα λίγο να με κατατοπίσετε. Θα ήθελα να κάνω επέκταση του WiFi του γείτονα που μου έδωσε τον κωδικό. Αμα πάρω repeater θα πιάνει ικανοποιητικα η τζαμπα λεφτά θα πετάξω. Μπορώ κάπως να δω αν το σήμα είναι ικανοποιητικό για να κάνει αναμετάδοση το repeater;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Δημοσ.
19 hours ago, fbtsiou said:

Καλησπέρα.θα ήθελα λίγο να με κατατοπίσετε. Θα ήθελα να κάνω επέκταση του WiFi του γείτονα που μου έδωσε τον κωδικό. Αμα πάρω repeater θα πιάνει ικανοποιητικα η τζαμπα λεφτά θα πετάξω. Μπορώ κάπως να δω αν το σήμα είναι ικανοποιητικό για να κάνει αναμετάδοση το repeater;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

αν πιανεις λιγο σημα σε καποιο σημειο εκει θα βαλεις και το Repeater για να σου δινει ιντερνετ και σενα.αμα δεν το πιανεις καθολου το δικτυο τοτε δεν θα παιξει.θα πρεπει να πιανει λιγο σημα με το κινητο σου ή το λαπτοπ ωστε αυτο να σημαινει οτι και το Repeater θα πιανει λιγο σημα για να το αναμεταδωσει.

Δημοσ.

Πιάνω σήμα φίλε μου. Είχα δοκιμάσει με ένα tplink των 25 ευρώ αλλά δεν εκανε δουλειά. Αμα πάρω ένα ακριβότερο λες να γίνει; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...