Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το έχω παθει με 2 μεχρι στιγμης dlink και level one

μιλαμε για διακοπες διαρκειας αν ειναι του 2λεπτου δεν υπαρχει προβλημα

απλα αν κοπει το ρευμα 1 ωρα το repeater σταματαει να εκπεμπει αμεσα αφου δεν βρίσκει το ΑΡ και μετα απο 1 ωρα που θα σηκωθει το ΑΡ δεν το βρισκει (γιατι φανταζομαι σταματαει να ψαχνει)

α σορρυ νομιζα οτι εννουσες να κοπει και το ρευμα και στα 2 επειδη θεωρουσα οτι μιλουσαμε για ιδιο χωρο.πχ ενα μεγαλο σπιτι διορωφο.δεν καταλαβα οτι εννοουσες για διαφορετικα σπιτι οπου μπορει να κοπει στο ενα σπιτι αλλα οχι στο αλλο.δεν το εχω δοκιμασει αυτο οποτε ναι καθολου απιθανο αυτο που λες .Αν και βλακεια να το εχουν κανει ετσι ακομα και σε μικρης κατηγοριας repeater.δηλαδη να στησεις ολοκληρο watchdog εστω και αν ειναι μια εντολη επειδη καποιος δεν μπορει να βαλει στο firmware να μην σταματησει ποτε να ψαχνει....

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά με το θέμα είμαι εντελώς άσχετος.

Όμως χρειάζεται να βάλω και εγώ ένα wifi extender. Έχω vdsl 30Mbps. Τα πιάνει και τα 30. Είμαι στον ΟΤΕ και έχω αυτό το ΖΤΕ router που δίνει στους περισσότερους ο ΟΤΕ με σύνδεση VDSL.

Λοιπόν επειδή το router στα απομακρυσμένα σημεία του σπιτιού δίνει τρεις από τις πέντε γραμμούλες στο laptop, αλλά μόνο μια γραμμούλα στο κινητό που άλλοτε εμφανίζεται άλλοτε χάνεται το σήμα θα ήθελα να μου πείτε εάν το wifi extender θα μπορεί να βρίσκει το σήμα όπως ο φορητός και μετά να το αναπαραγάγει σε δυνατό σήμα ώστε αν για παράδειγμα είμαι δίπλα στο wifi extender να δείχνει τέλειο ή σχεδόν τέλειο σήμα το κινητό.

Επίσης δε θέλω αυτά τα extender που είναι όπως οι συσκευές router με εξωτερικές κεραίες κλπ. Θα ήθελα τα άλλα που απλά μπαίνουν στην πρίζα όπως αυτό που δείχνει το βίντεο της προηγούμενης σελίδας για παράδειγμα ή ένα φτηνό που βρήκα εδώ: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612569

Αυτό κάνει δουλειά και για vdsl ή είναι μόνο για adsl ή δεν έχει σημασία; Είπαμε δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, οπότε μη με παρεξηγήσετε αν είναι εντελώς χαζές οι απορίες μου.

Τέλος, ένας που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του, θα μπορέσει να το συνδέσει σωστά; Μήπως έχετε να μου προτείνεται κάποιο που να έχει και αναλυτικές οδηγίες ή δεν είναι απαραίτητο;

Ανακεφαλαιώνοντας: Το κινητό γράφει πως έχει Wi-Fi 802.11 b/g/n  ένα tablet γράφει: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n

το router είπαμε είναι αυτό του ΟΤΕ και το extender που θέλω να αγοράσω να είναι κάποιο από αυτά που δουλεύουν πάνω στην πρίζα χωρίς εξωτερικές κεραίες.

Τι έχετε να προτείνετε;

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

ναι θα βρισκει το σημα περιπου οπως ο φορητος και θα το αναπαραγει ωστε το κινητο σου θα εχει παραπανω παυλες.
αν θα ειναι τωρα 5 η 4 δεν θα σου πω θα το δεις στην πραξη αφου παιζει ρολο η αποσταση κινητου -repeater
.το repeater και λιγο σημα να πιανει 2 στις 5 η 3 στις 5 παλι full σημα θα εκπεμπει.
δεν ειναι δηλαδη πιανω 2 το κανω 4 πιανω μια το κανω 3 πιανω 3 το κανω 5.
απλα αμα το βαλεις πολυ μακρυα απο το ρουτερ θα εχεις θεμα οτι θα ειναι λιγο αργο το connection μεταξυ τους λογω οριακου σηματος
οποτε ισως χανεις λιγο ταχυτητα στο κινητο που δεν σε νοιαζει αφου ειναι κινητο ειναι.βεβαια οτι repeater και να βαλεις απο τα 30mbps
ισως χασεις λιγακι. δεν ειναι παραξενο.ειναι λογικο γιατι υπαρχουν περισσοτερα Hops αναμεσα στο κινητο και στο adsl router.
ενω πριν δεν υπηρχε το repeeater οποτε ολα ηταν πιο αμεσα αφου επαιρνες απο το adslrouter απευθειας.
εκτος αν ριξεις καλωδιο απο το adsl router μεχρι καπου πιο κοντα στο δωματιο σου και βαλεις εκει ενα access point οποτε δεν θα εχεις απωλειες.ισα που θα παιζεις με 5 παυλες.και επειδη τα 2 ρουτερ θα ειναι με ethernet δεν χανεις απολυτως τιποτα.
αυτο που εχεις στο Link ναι κανει για την δουλεια που θες..δεν υπαρχει ειναι για vdsl η adsl.ειναι για να αναμεταδιδει wireless οτι και αν ειναι αυτο.ειτε vdsl router ειτε σκετο ρουτερ ειτε δεν ξερω τι.
δεν ειναι δυσκολο στην συνδεση .συνηθως range extender τα σεταρεις η τα σεταρεις σαν universal repeater>μετα θελει βασικα πραγματα.υπαρχουν και τα 701nd 801nd 730 re 830 re απλα ειναι με κεραιες.αν και τα προτιμω απο αυτα που δεν εχουν κεραιες.
και το repeater εινα N στα 150 οποτε εισαι οκ
αν θες 300n επειδη το ρουτερ ειναι 300 n πας στο
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612508
που ειναι ουτε  5 ευρω πιο ακριβο

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το ξέρω πως φεύγω από το θέμα, όμως μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται δημόσια. Ο άνθρωπος εδώ είναι απίστευτος με απίστευτες γνώσεις. Δε βρίσκεις κάθε μέρα τέτοιες περιπτώσεις.

poulinos σου χρωστώ πολλά. Μιλάμε δηλαδή για άμεση και αναλυτική απάντηση που δε τη βρίσκεις ούτε να πληρώνεις. Το ευχαριστώ είναι λίγο. Να ξέρεις πως πήγα σε μαγαζιά και ρώτησα και μου έδιναν αυτά τα μεγάλα extender με τις κεραίες, μόνο αυτά, ούτε λόγος για την ύπαρξη των μικρών που ενδιαφέρομαι και μου τα έδιναν το πιο φτηνό με κόστος από 50 ευρώ και πάνω και μου ζητούσαν άλλα 30 ευρώ περίπου για να έρθουν σπίτι να το συνδέσουν γιατί είναι κάπως δύσκολη η εγκατάσταση όπως μου είπαν.

Εντάξει τη δουλειά τους κάνουν, εννοείται πως πρέπει να πληρωθούν δεν είναι τίποτα άσχημο σ' αυτό, όμως αν κάτι μπορούμε και έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε μόνοι μας είναι καλύτερα και το ευχαριστιόμαστε περισσότερο, αρκεί να έχουμε κάποιον να μας κάποια βασικά πράγματα στην αρχή.  Εσύ είσαι super δάσκαλος για αυτά τα θέματα. Έχω διαβάσει πολλά μηνύματά σου και έχω βοηθηθεί σε διάφορες απορίες μου. Είσαι πραγματικά απίστευτος. Πολλά πολλά ευχαριστώ και στο insomnia.gr βέβαια. 

Λοιπόν το παρήγγειλα ήδη το  extender.

Nα είσαι πάντα καλά και να μας απαντάς με την ίδια όρεξη φίλε.

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω για τον poulinos ειναι θησαυρος κ γνωστης σε πολλα θεματα, επιπλεον το θαυμαζω για την υπομονη του κ απανταει παντα αναλυτικα.Εκει που βαριουνται οι αλλοι(και εγω) να απαντησουν υπαρχει παντα ο poulinos που θαχει την ορεξη να τα πει κ να τα ξαναπει κ ας ςχουν ειπωθει ξανα!

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνω για τον poulinos ειναι θησαυρος κ γνωστης σε πολλα θεματα, επιπλεον το θαυμαζω για την υπομονη του κ απανταει παντα αναλυτικα.Εκει που βαριουνται οι αλλοι(και εγω) να απαντησουν υπαρχει παντα ο poulinos που θαχει την ορεξη να τα πει κ να τα ξαναπει κ ας ςχουν ειπωθει ξανα!

Πες την αλήθεια. Πόσα σου δίνει; 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά το ξέρω πως φεύγω από το θέμα, όμως μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται δημόσια. Ο άνθρωπος εδώ είναι απίστευτος με απίστευτες γνώσεις. Δε βρίσκεις κάθε μέρα τέτοιες περιπτώσεις.

poulinos σου χρωστώ πολλά. Μιλάμε δηλαδή για άμεση και αναλυτική απάντηση που δε τη βρίσκεις ούτε να πληρώνεις. Το ευχαριστώ είναι λίγο. Να ξέρεις πως πήγα σε μαγαζιά και ρώτησα και μου έδιναν αυτά τα μεγάλα extender με τις κεραίες, μόνο αυτά, ούτε λόγος για την ύπαρξη των μικρών που ενδιαφέρομαι και μου τα έδιναν το πιο φτηνό με κόστος από 50 ευρώ και πάνω και μου ζητούσαν άλλα 30 ευρώ περίπου για να έρθουν σπίτι να το συνδέσουν γιατί είναι κάπως δύσκολη η εγκατάσταση όπως μου είπαν.

Εντάξει τη δουλειά τους κάνουν, εννοείται πως πρέπει να πληρωθούν δεν είναι τίποτα άσχημο σ' αυτό, όμως αν κάτι μπορούμε και έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε μόνοι μας είναι καλύτερα και το ευχαριστιόμαστε περισσότερο, αρκεί να έχουμε κάποιον να μας κάποια βασικά πράγματα στην αρχή.  Εσύ είσαι super δάσκαλος για αυτά τα θέματα. Έχω διαβάσει πολλά μηνύματά σου και έχω βοηθηθεί σε διάφορες απορίες μου. Είσαι πραγματικά απίστευτος. Πολλά πολλά ευχαριστώ και στο insomnia.gr βέβαια. 

Λοιπόν το παρήγγειλα ήδη το  extender.

Nα είσαι πάντα καλά και να μας απαντάς με την ίδια όρεξη φίλε.

γενικοτερα αν καποιος κατεχει τα βασικα δεν ειναι κατι τρελλο να βαλει ενα repeater εκτος αν συναντησει τιποτα κουφα.αν τωρα δεν πιανουν τα χερια του καθολου του λες πχ να αλλαξει Lan ip και σε ρωταει τι ειναι Lan εκει ναι εχουμε θεμα.καιι δεν ειναι ευκολο να γινουν και Remote καποια πραγματα.

καποια κειμενα πρεπει να τα τυποποιησω για να τα εχω copy paste.

Πες την αλήθεια. Πόσα σου δίνει; 

τριψηφια νουμερα δινω.ειμαι large.χαχα

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, θελω να αγορασω και εγω ενα repeater. Θελω ομως την γνωμη σας στο εξης για να μην παρω κατι που θα με ταλαιπωρησει στην περιπτωση μου. Λοιπον ο απο πανω μου εχει δωσει τον κωδικο του wifi, στην κουζινα πιανω σχεδον ολες τις παυλες, στο σαλονι ομως που εχω το λαπτοπ και την smart tv εχω βγαλει οτι εικονα - εικονιτσα και αντικειμενα που απεικονιζουν αγιους για να μην νοιωθω τυψεις, καταλαβατε πιστευω...

Στο θεμα μας τωρα, θελω ενα extender? repeater? το οποιο ομως να αποσχολησω τον απο πανω μια φορα, μαλλον την πρωτη φορα που θα συνδεθει. Θελω να το ρυθμισω δηλαδη την πρωτη φορα και μετα τελος, να μην χρειαζετε να πηγαινω στο πισι του απο πανω.

Πως του δινεις τον κωδικο για να συνδεθει και υστερα να εκπεμψει? Γενικως πως λειτουργουν αυτα, τι ρυθμισεις θελουν?

Δημοσ.

ένα repeater θα πάρεις κ δεν θα απασχολήσεις τον απο πανω καθολου

θα του περάσεις το κωδικό στο δικτύο που είσαι συνδεδεμενος κ εισαι οκ

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι ενημερωτικά να αναφέρω πως τελικά πήρα αυτό το wireless extender: TP-LINK TL-WA850RE 300MBPS UNIVERSAL WIRELESS N RANGE EXTENDER από εδώ: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.612508 Το άλλο στη μισή ταχύτητα που αναφέρθηκε σε προηγούμενο μήνυμα, το έβαλε προσφορά αυτή την εβδομάδα το e-shop με 22 ευρώ και θα μου επιστρέψει ο poulinos 9 ευρώ! :) Αστειεύομαι ασφαλώς, άλλωστε καλύτερο είναι αυτό γιατί πιάνει όλη την ταχύτητα του router.

Όπως έγραψα ήδη, δεν είχα ποτέ μου σχέση με αυτά, ούτε γνώριζα την ύπαρξη των extenders. Έτσι μόλις το παρέλαβα, διάβασα τις οδηγίες και απλά... δε συνδέθηκα ποτέ! Για όποιον ενδιαφέρεται να πούμε ότι οι οδηγίες χρήσης του συγκεκριμένου extender με το ZDE που δίνει ο ΟΤΕ στις 30Mbps VDSL συνδέσεις, είναι ανακριβείς. Δε νομίζω πως έχει υπάρξει έστω και ένας που τα κατάφερε να συνδεθεί με βάση τις οδηγίες.

Γι' αυτό σκέφτηκα να γράψω εδώ για κάποιον αρχάριο που θα χρειαστεί βοήθεια και αν κάπου κάνω λάθος ας διορθωθεί.

Να πω λοιπόν πως αυτό που χρειάζεται να γίνει πρώτα είναι να μπορέσουμε να ανανεώσουμε το firmware του extender καθώς το ήδη υπάρχον δείχνει προβληματικό.

Έτσι πάμε εδώ: http://www.tp-link.com/en/support/download/?model=TL-WA850RE&version=V1

και κατεβάζουμε το πιο πρόσφατο και το κάνουμε και unzip ώστε να το έχουμε αμέσως έτοιμο για το upgrade.

Την πρώτη φορά που δοκίμασα να συνδέσω το extender με wps ποτέ δε λειτούργησε, παρότι τα φωτάκια έδειχναν πως όλα είναι σωστά. Δηλαδή πατάμε το κουμπάκι πάνω στο router του ΟΤΕ που γράφει wps και μετά πατάμε το ένα και μοναδικό κουμπί που βρίσκεται πάνω στον extender, τον οποίο νωρίτερα έχουμε ήδη συνδέση με καλώδιο ethernet με τον υπολογιστή μας. Όμως όσο και να προσπαθήσουμε δε θα λειτουργήσει ποτέ με αυτό τον τρόπο. Έτσι πάμε με άλλο τρόπο να κάνουμε την εγκατάσταση.

Για το συγκεκριμένο extender η ip είναι 192.168.0.254, και πατώντας την μπαίνουμε στα settings του extender. Όμως χρειάζεται νωρίτερα να πάμε στο Control Panel > Network and Sharing Center > και εκεί κάνουμε κλικ πάνω στην μοναδική ethernet σύνδεσή μας (αν η εγκατάσταση γίνεται από φορητό τότε πρέπει να κλείσουμε την ασύρματη σύνδεση). Επίσης είναι σημαντικό την πρώτη φορά τουλάχιστον το extender να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο router μας. Εγώ στην προκειμένη περίπτωση τα έβαλα κολλητά το ένα με το άλλο.

Λοιπόν κάνοντας κλικ πάνω στη σύνδεσή μας, μας ανοίγει ένα παράθυρο, στο οποίο αν πατήσουμε details θα δούμε κάπου την παραπάνω ip για να σιγουρευτούμε έτσι κι αλλιώς πως είναι αυτή.

Στη συνέχεια, στο ίδιο παράθυρο πατάμε πιο κάτω από το details εκεί που γράφει properties.

Από εκεί διαλέγουμε το Inernet Protocol Version 4 (TCP/IPV4) και πατάμε properties.

Κάνοντας κλικ στο properties μας ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο οποίο κάνουμε κλικ εκεί που γράφει, Use the following ip address. Εκεί, έγραψα το 192.168.0.109 αλλά και οτιδήποτε μικρότερο 192.168.0. x  όπου x = <254 και από κάτω στο subnet mask αν κάνουμε ένα κλικ αμέσως θα δούμε πως γράφονται αυτόματα κάποιοι αριθμοί: 255.255.255.0 Πατάμε ΟΚ και κλείνουμε όλα τα ανοιχτά παράθυρα.

Στη συνέχεια ανοίγουμε τον browser μας και γράφουμε στην μπάρα διευθύνσεων το: 192.168.0.254 Αμέσως μας ανοίγει μια σελίδα για εγκαταστήσουμε τον extender. Στην αρχή μας ζητά κωδικούς που είναι όνομα: admin και κωδικός πάλι: admin.

Στην συνέχεια πατάμε next και διαλέγουμε ως χώρα την Ελλάδα, μετά διαλέγουμε το router μας μετά την ασφάλεια που έχουμε δώσει στο router. Εμείς δε γράφουμε τίποτα σε όλα αυτά. Είναι έτοιμα απλά τα διαλέγουμε. Μόνο θα χρειαστεί να γράψουμε τον κωδικό του router και πατώντας next τελειώσαμε. Όμως εδώ αρχίζει η δυσκολία γιατί λόγω μάλλον παλιού firmware; δε ξέρω, πάντως χάνονται όλα. Και σου βγάζει error πως η σελίδα που θέλεις δεν υπάρχει. Για αυτό με το που δούμε πως ανοίξει η αριστερή στήλη με τους επιπλέον συνδέσμους πατάμε αμέσως εκεί που γράφει System Tools > Firmware Update. Εγώ προσπάθησα πολλές φορές και όλο μου έσβηνε η σελίδα πριν εμφανιστεί η αριστερή στήλη.. Έτσι σε μια στιγμή εκεί που γράφουμε το WPA, διάλεξα το no security, και χωρίς να καταλάβω και εγώ το γιατί, με άφησε πάντως και μπόρεσα και έκανα το upgrade. Είναι στη σελίδα 25 του manual, του βοηθητικού φυλλαδίου με τις οδηγίες, που βρίσκεται εδώ: http://www.tp-link.com/resources/document/TL-WA850RE_V1_User_Guide_19100.pdf

Αν τα καταφέραμε και φτάσαμε μέχρι εδώ και κάναμε τελικά το upgrade έχουμε κάνει τη δυσκολότερη δουλειά.

Από κει και πέρα, αυτό που έκανα εγώ τουλάχιστον, ήταν να κάνω reset, πατώντας με τη μύτη ενός μολυβιού την ανάλογη τρυπίτσα πάνω στο extender και μετά ακολούθησα την ίδια διαδικασία που αναφέρθηκε μέχρι τώρα, αλλά τη στιγμή που πήγα πριν στο System Tools τώρα πάμε στο Netwrok > Lan και αλλάζουμε την ip σε 192.168.1.2 καθώς το 192.168.1.1 μας συνδέει στα settings του router.

Πατάμε save και τέλος, αυτό ήταν όλο. Τώρα πλέον όποτε θέλουμε να πειράξουμε κάτι στα settings η διεύθυνση 192.168.1.2 πάντα θα δουλεύει είτε βρισκόμαστε κοντά είτε πιο μακριά από το router.

Μετά βγάζουμε το extender από την πρίζα που το είχαμε βάλει και το τοποθετούμε στο χώρο που θέλουμε. Μετά από δύο λεπτά περίπου που ανάβουν τα ανάλογα φωτάκια, ανοίγουμε τη φορητή μας συσκευή και δουλεύει σήμα.. καμπάνα! Όποτε θέλουμε το βάζουμε στη πρίζα και όποτε δε το χρειαζόμαστε το αφαιρούμε. Αυτό ήταν όλο.

Να μη ξεχάσω να παραλείψω πως χρειάστηκε να κάνω επανεκκίνηση στις φορητές συσκευές, smartphone και tablet για να μπούνε στο internet. Και μέχρι τώρα πολλές φορές το έχω βάλει και βγάλει από την πρίζα, πολλές ώρες και σε διαφορετικές στιγμές έμεινα συνδεδεμένος και δε δείχνει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Όλα δείχνουν να λειτουργούν ρολόι.

• Like 2
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα, θελω να αγορασω και εγω ενα repeater. Θελω ομως την γνωμη σας στο εξης για να μην παρω κατι που θα με ταλαιπωρησει στην περιπτωση μου. Λοιπον ο απο πανω μου εχει δωσει τον κωδικο του wifi, στην κουζινα πιανω σχεδον ολες τις παυλες, στο σαλονι ομως που εχω το λαπτοπ και την smart tv εχω βγαλει οτι εικονα - εικονιτσα και αντικειμενα που απεικονιζουν αγιους για να μην νοιωθω τυψεις, καταλαβατε πιστευω...

Στο θεμα μας τωρα, θελω ενα extender? repeater? το οποιο ομως να αποσχολησω τον απο πανω μια φορα, μαλλον την πρωτη φορα που θα συνδεθει. Θελω να το ρυθμισω δηλαδη την πρωτη φορα και μετα τελος, να μην χρειαζετε να πηγαινω στο πισι του απο πανω.

Πως του δινεις τον κωδικο για να συνδεθει και υστερα να εκπεμψει? Γενικως πως λειτουργουν αυτα, τι ρυθμισεις θελουν?

βαζεις το repeater ψαχνει για δικτυα βρισκει το δικτυο του γειτονα βαζεις κωδικο και εισαι οκ.απλα θα πρεπει να το ρυθμισεις σαν repeater kai na δωσεις και Ip που να ειναι στο δικτυο που ειναι και ο γειτονας.τα υπολοιπα τα γραφει ο φιλος πιο κατω.

για τον φιλο πιο κατω που εκανε το guide απλα να πω οτι μεταξυ διαφορετικων ρουτερ δεν προσπαθουμε και πολυ να παιξουμε με wps οπως επισης γενικοτερα δεν προσπαθουμε με το wps.μην σου πω οτι καλυτερα να ειναι κλειστο το wps.

• Like 1
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, αγόρασα ένα tp link WA850 re. Μπορεί κάποιos να με βοηθήσει να το συγχρονισω. Να πω ότι δεν έχω πρόσβαση στο μοντεμ. Προσπάθησα απο τις οδηγίες τ extender και απο τον οδηγό πιο πάνω αλλα δεν.

προσπαθησα αρχικα να μπω στο 192.168.1.1 kai 192.168.0.254  αλλα ο browser den ανοιγει καν..
Αν κάποιος μπορεί ν βοήθησα θ παρακαλούσα βήμα βημα γιατι δεν ειναι καθόλου σχετική.
Ευχαριστώ

Επεξ/σία από rialdo
Δημοσ.

Ασ πω και εγώ τα δικά μου ..

Αγόρασα το TP-LINK TL-WA901ND να επεκτείνω λίγο το σήμα στο σπίτι αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά ..

Το σύνδεσα ως repeater, απλά μπήκα στην http://tplinkap.net/, έβαλα κωδικούς, έκανα αναβάθμιση το firmware, μετά έβαλα χώρα Ελλάδα, επόμενο πάτησα survey και εκεί πέρασα μόνο τον κωδικό για το δίκτυό μου, όνοματα κτλ τα είχε έτοιμα, πάτησα αποθήκευση, το έβγαλα από την πρίζα, το πήγα στο σημείο που θέλω (μεσολαβεί ένας τοίχος) το σύνδεσα στην πρίζα και λίγο πιο μακρυά από αυτό (10 μέτρα σε ανοιχτό χώρο, μεσολαβεί τζαμαρία ) έχω μία γραμμή..

Είναι φυσιολογικό ???

Μήπως έκανα κάτι λάθος??

Δημοσ.

Ασ πω και εγώ τα δικά μου ..

Αγόρασα το TP-LINK TL-WA901ND να επεκτείνω λίγο το σήμα στο σπίτι αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά ..

Το σύνδεσα ως repeater, απλά μπήκα στην http://tplinkap.net/, έβαλα κωδικούς, έκανα αναβάθμιση το firmware, μετά έβαλα χώρα Ελλάδα, επόμενο πάτησα survey και εκεί πέρασα μόνο τον κωδικό για το δίκτυό μου, όνοματα κτλ τα είχε έτοιμα, πάτησα αποθήκευση, το έβγαλα από την πρίζα, το πήγα στο σημείο που θέλω (μεσολαβεί ένας τοίχος) το σύνδεσα στην πρίζα και λίγο πιο μακρυά από αυτό (10 μέτρα σε ανοιχτό χώρο, μεσολαβεί τζαμαρία ) έχω μία γραμμή..

Είναι φυσιολογικό ???

Μήπως έκανα κάτι λάθος??

copy paste απο αλλο θεμα για repeater της tp link

α.firmware update.

β.αν το adsl router ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε θα βαλεις τo  extender 192.168.1.253.δηλαδη στο ιδιο δικτυο αλλα με αλλη Ip.το βαζεις σαν Universal repeater και βρισκεις το ssid του adsl router.βαζεις τα στοιχεια και εισαι ενταξει.το καναλι στο adsl router να ειναι απο 1 εως 11 και οχι auto.στο adsl router firmware update προληπτικα.ελπιζω να μην εχεις κανα zte οποτε εκει πετατο.αν δεν παιξει δοκιμασε ξεκλειδωτο.τον dhcp θα τον κλεισεις (σε σπανιες περιπτωσεις θελει να ειναι ανοιχτος και εκει του δινεις gateway την Ip του adsl router ).αν ολα εχουν παει καλα θα πρεπει οταν παιξει μεσα στο extender να βλεπεις οτι εχει συνδεθει με το adsl router και ποσο σημα εχει και ποσα πακετα πηγαινοερχονται και θα πρεπει απο ενα Pc ναμπορεις να κανεις Ping και τις 2 Ip.(extender και adsl router)

οχι δεν ειναι φυσιολογικο να εχεις μια γραμμη σημα.μαλλον πιανεις απο το adsl router.μπορεις να κατεβασεις το inssider.με αυτο το προγραμμα βλεπεις με βαση mac address τι εκπεμπει κοντα σου οποτε θα πρεπει να βρεις και τα 2 ασυρματα παρολο που εχουν το ιδο ονομα.τα windows θα στα βρουν σαν ενα δικτυο.το inssider σαν δυο δικτυα με ιδιο ονομα αλλα διαφορετικη mac οποτε βλεπεις τι γινεται

Καλησπέρα, αγόρασα ένα tp link WA850 re. Μπορεί κάποιos να με βοηθήσει να το συγχρονισω. Να πω ότι δεν έχω πρόσβαση στο μοντεμ. Προσπάθησα απο τις οδηγίες τ extender και απο τον οδηγό πιο πάνω αλλα δεν.

προσπαθησα αρχικα να μπω στο 192.168.1.1 kai 192.168.0.254  αλλα ο browser den ανοιγει καν..

Αν κάποιος μπορεί ν βοήθησα θ παρακαλούσα βήμα βημα γιατι δεν ειναι καθόλου σχετική.

Ευχαριστώ

και για σενα copy paste απο το αλλο λινκ που ρωτατε τα ιδια ακριβως με τον φιλο

α.firmware update.

β.αν το adsl router ειναι πχ 192.168.1.254 τοτε θα βαλεις τo  extender 192.168.1.253.δηλαδη στο ιδιο δικτυο αλλα με αλλη Ip.το βαζεις σαν range extender και βρισκεις το ssid του adsl router.βαζεις τα στοιχεια και εισαι ενταξει.το καναλι στο adsl router να ειναι απο 1 εως 11 και οχι auto.στο adsl router firmware update προληπτικα.ελπιζω να μην εχεις κανα zte οποτε εκει πετατο.αν δεν παιξει δοκιμασε ξεκλειδωτο.αν εχει για dhcp τον κλεινεις στο extender.αν ολα εχουν παει καλα θα πρεπει οταν παιξει μεσα στο extender να βλεπεις οτι εχει συνδεθει με το adsl router και ποσο σημα εχει και ποσα πακετα πηγαινοερχονται και θα πρεπει απο ενα Pc ναμπορεις να κανεις Ping και τις 2 Ip.(extender και adsl router)

μπορεις να κατεβασεις το inssider.με αυτο το προγραμμα βλεπεις με βαση mac address τι εκπεμπει κοντα σου οποτε θα πρεπει να βρεις και τα 2 ασυρματα παρολο που εχουν το ιδο ονομα.τα windows θα στα βρουν σαν ενα δικτυο.το inssider σαν δυο δικτυα με ιδιο ονομα αλλα διαφορετικη mac οποτε βλεπεις τι γινεται

http://www.tp-link.com/resources/document/TL-WA850RE_V1_User_Guide_19100.pdf

εδω ειναι και το manual.στο pc σου ειτε θα εχεις αυτοματες Ip για να μπεις στο 850re ειτε θα βαλεις καρφωτες Ip στο ιδιο δικτυο για να μπεις μεσα να το ρυθμισεις και μετα θα ξαναβαλεις αυτοματες Ip

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...