NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 37 λεπτά πριν, chsam είπε Εφοσον εκανες καταθεση μετρητων πρεπει πρωτα να καταμετρηθουν για επιβεβαιωση και μετα θα φανουν, αν κ καθε τραπεζα εχει την δικη της μεθοδο.Μετα το κλεισιμο του καταστηματος που την κανουν ή στην χειροτερη την επομενη εργασιμη. Κατάθεση χωρις φάκελο γίνεται αμεσα δεν χρειάζεται καταμέτρηση ούτε παρεμβαίνει κάποιος υπάλληλος Η καθυστέρηση εχει να κάνει με την πίστωση των χρηματων στην κάρτα
Vercis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 7/12/2018 στις 5:38 ΠΜ, Iamthagod είπε Για πειτε μου εναν λογο που θα προχωρουσατε σε εκδοση πιστωτικης αν αυτο το πιστωτικο οριο που δινανε στο κανανε συγχρονως και δεσμευση απο τον καταθετικο. Ποιο το νοημα; Ο λογος που ηθελα να κανω εκδοση ηταν καθαρα λογω της δυνατοτητας ατοκων δοσεων. Οταν ομως σου περνουν ενα κεφαλαιο και στο δεσμευουν ισοποσο του πιστωτικου οριου, τοτε σου αναιρουν αυτοματως τις ατοκες δοσεις, απο τη στιγμη που τα λεφτα αυτα εξ αρχης θα μπορουσες να τα δωσεις για την εκαστοτε αγορα. Και οχι μονο αυτο, αλλα σου ζητουν και συνδρομη. Και οχι μονο αυτο, αλλα απο τη στιγμη που τα χρηματα μου τοσα χρονια τα εχω σε αυτους φυσικα κ απαιτω εμπιστοσυνη, απο τη στιγμη που παντα εχω χρηματα μεσα στον καταθετικο αλλα ποτε δε γινεται μηδενικος και επισης ζητησα τη μηνιαια ολικη αποπληρωμη αληκτου κεφαλαιου μεσω συνδεδεμενου λογαριασμου. Αφου δεν ειναι σε θεση να καλυψουν τα θελω μου, οπως ειπα, τα οποια σε εμενα ουτε εξωπραγματικα φανταζουν, ουτε παραλογα αν αναλογιστω την τυπικοτητα μου προς την τραπεζα τοτε δεν υπαρχει προβλημα, απλα φευγω, ανοιγω λογαριασμο αλλου οπου δεν υπαρχει η παραμικρη απαιτηση εκατερωθεν και ολα καλα. Τελος, πειτε μου ποιος λογικος ανθρωπος θα επελεγε να πει ναι στη δεσμευση κεφαλαιου του ισου με το πιστωτικο για τη διαρκεια χρησης πιστωτικης απο τη στιγμη που με τις debit καρτες μπορεις εδω και χρονια να μεταβεις και στο εξωτερικο πχ. (USA, Canada) είναι πολύ συνηθισμένο αυτό. Εάν για παράδειγμα δεν διαθέτεις credit history ή έχεις αλλά είναι κακό, οι τράπεζες ζητάνε να κάνεις deposit το ποσό που θες να έχεις ως όριο για τουλάχιστον έναν χρόνο και αν στην πορεία είσαι συνεπής σου το κάνουν αποδέσμευση. Έτσι έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις και το πιστοληπτικο σου σκορ. Οι πιστωτικές κάρτες έχουν και άλλα προνόμια εκτός των άτοκων δόσεων. Πολλοί άνθρωποι τις χρησιμοποιούν κι ας έχουν ήδη τα κεφάλαια. Σου παρέχουν ευκολία, ασφάλεια, ενοικίαση αυτοκινήτων, πόντους και δώρα. Η δικιά μου κάρτα μου παρέχει πρόσβαση σε lounges στα αεροδρόμια και έχω κάλυψη σε περίπτωση απώλειας της βαλίτσας αλλά και γενικά ακύρωση πτήσης. Υπάρχουν κάρτες που σου παρέχουν εγγύηση για τις αγορές σου. Η κάρτα της γυναίκας μου συμμετέχει σε loyalty program για cinema και έχουμε συνέχεια δωρεάν εισιτήρια. Τώρα αν στην συγκεκριμένη περίπτωση η δέσμευση των 5 χιλιαδων είναι υπερβολική ή όχι δεν ξέρω, απλά ήθελα να πω ότι είναι νορμάλ πρακτική των τραπεζών. Οι κάρτες, ειδικά οι πιστωτικές είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Ελάχιστα άτομα είχαν επαφή με αυτές πριν από το 2016. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Vercis 1
Ribopaido Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Proponiti, chsam σας υπερευχαριστω και τους 2!!! 1
Iamthagod Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Vercis είπε (USA, Canada) είναι πολύ συνηθισμένο αυτό. Εάν για παράδειγμα δεν διαθέτεις credit history ή έχεις αλλά είναι κακό, οι τράπεζες ζητάνε να κάνεις deposit το ποσό που θες να έχεις ως όριο για τουλάχιστον έναν χρόνο και αν στην πορεία είσαι συνεπής σου το κάνουν αποδέσμευση. Έτσι έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις και το πιστοληπτικο σου σκορ. Οι πιστωτικές κάρτες έχουν και άλλα προνόμια εκτός των άτοκων δόσεων. Πολλοί άνθρωποι τις χρησιμοποιούν κι ας έχουν ήδη τα κεφάλαια. Σου παρέχουν ευκολία, ασφάλεια, ενοικίαση αυτοκινήτων, πόντους και δώρα. Η δικιά μου κάρτα μου παρέχει πρόσβαση σε lounges στα αεροδρόμια και έχω κάλυψη σε περίπτωση απώλειας της βαλίτσας αλλά και γενικά ακύρωση πτήσης. Υπάρχουν κάρτες που σου παρέχουν εγγύηση για τις αγορές σου. Η κάρτα της γυναίκας μου συμμετέχει σε loyalty program για cinema και έχουμε συνέχεια δωρεάν εισιτήρια. Τώρα αν στην συγκεκριμένη περίπτωση η δέσμευση των 5 χιλιαδων είναι υπερβολική ή όχι δεν ξέρω, απλά ήθελα να πω ότι είναι νορμάλ πρακτική των τραπεζών. Οι κάρτες, ειδικά οι πιστωτικές είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Ελάχιστα άτομα είχαν επαφή με αυτές πριν από το 2016. Καλημερα, απολυτως κατανοητο και αποδεκτα τα επιχειρηματα που παραθετεις! Στην περιπτωση μου οπως ειχα πει το θεωρησα bad practice επειδη εχω ολες μου τις καταθεσεις στην εθνικη. Οπως και να εχει, τελικα μου δωσανε πιστωτικη κανονικα και στην εθνικη αλλα και στην alpha bank, στην alpha bank χωρις να εχω λογαριασμο πριν. Προσωπικα θεωρησα/θεωρω την πιστωτικη ως εργαλειο για να αγορασω κατι χωρις να δωσω το ποσο ολο μπροστα. Και φυσικα εχω επιλεξει συνδεση με τον καταθετικο λογαριασμο ωστε καθε μηνα να γινεται ολικη αποπληρωμη του ωφειλομενου κεφαλαιου.
Yiannis87 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Στις 14/9/2013 στις 10:27 ΜΜ, Hambos19 είπε 15 ευρα ο πρώτος χρόνος δωρεάν. Η university είναι που δεν θέλει εγγυητές κτλ Ποια τα δικαιλογητικά για την university? Χρειάζεται Ε1 και εκκαθαριστικό γονέα, αν δεν έχεις εσύ δικό σου?
Sorath Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, Vercis είπε Οι κάρτες, ειδικά οι πιστωτικές είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα. Ελάχιστα άτομα είχαν επαφή με αυτές πριν από το 2016. Μια διόρθωση: Οι πιστωτικές κάρτες στην Ελλάδα, όχι μόνο κάτι καινούργιο δεν είναι, αλλά κινούσαν και όλη την αγορά τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Το 2000 δούλευα σε εταιρία που σε συνεργασία με τις 5 μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες, βγάζαμε απο 3-4 πιστωτικές σε καθένα απο τους εκαντοντάδες πελάτες που είχαμε την ημέρα! Η μόνη αλλαγή που έχει επέλθει (ειδικά στα χρόνια της κρίσης), είναι να αντικατασταθεί η χρήση των πιστωτικών με τις χρεωστικές. Και στην ουσία, να αυξηθεί γενικότερα η χρήση του πλαστικού χρήματος, και λόγω αύξησης κυρίως της εύρεσης των POS σε περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες αλλά και λόγω της υποχρεωτικής χρήσης απο την εφορία. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Sorath 1
Vercis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, Sorath είπε Μια διόρθωση: Οι πιστωτικές κάρτες στην Ελλάδα, όχι μόνο κάτι καινούργιο δεν είναι, αλλά κινούσαν και όλη την αγορά τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Το 2000 δούλευα σε εταιρία που σε συνεργασία με τις 5 μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες, βγάζαμε απο 3-4 πιστωτικές σε καθένα απο τους εκαντοντάδες πελάτες που είχαμε την ημέρα! Η μόνη αλλαγή που έχει επέλθει (ειδικά στα χρόνια της κρίσης), είναι να αντικατασταθεί η χρήση των πιστωτικών με τις χρεωστικές. Και στην ουσία, να αυξηθεί γενικότερα η χρήση του πλαστικού χρήματος, και λόγω αύξησης κυρίως της εύρεσης των POS σε περισσότερα καταστήματα και υπηρεσίες αλλά και λόγω της υποχρεωτικής χρήσης απο την εφορία. Δεν είπα ότι δεν υπήρχαν κάρτες στην Ελλάδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν κινουσαν καμία αγορά. Αρκεί να δεις τα στατιστικά για το πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιουσαν κάρτες στην Ελλάδα σε αντίθεση με μετρητά, και αμέσως μετά δες τα ποσοστά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν θα μιλήσω καν για την Αμερική. Το ότι βγάζατε εσείς 5 κάρτες σε 100 πελάτες είναι μηδαμινό σε large scale. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι τις κάρτες τις δίνανε με το κιλό, σε άτομα που δεν θα έπρεπε. Βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα τώρα. Επιμένω πάντως ότι αν χρησιμοποιείθει σωστά, είναι πολύ καλό εργαλείο.
Sorath Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Εγώ αναφέρομαι στην χρήση των πιστωτικών καρτών, ενώ εσύ στο πλαστικό χρήμα γενικότερα, που έχει την μεγάλη ποσοστιαία αυξήση τα τελευταία χρόνια λόγω των παραπάνω που ανέφερα.
Iamthagod Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Η πιστωτική όπως έγραψα παραπάνω είναι τρομέρο εργαλείο εαν έχεις ζητήσει μηνιαία ολική εξόφληση μέσω καταθετικού λογαριασμού. Κάνεις αγορές αν θες με δόσεις, χρησιμοποιείς την πιστωτική σε τρίτες χώρες εκτός ευρώ, κτλ κτλ.
Vercis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Sorath είπε Εγώ αναφέρομαι στην χρήση των πιστωτικών καρτών, ενώ εσύ στο πλαστικό χρήμα γενικότερα, που έχει την μεγάλη ποσοστιαία αυξήση τα τελευταία χρόνια λόγω των παραπάνω που ανέφερα. Ναι οκ οπότε καταλήγουμε που? Ότι στην Ελλάδα η χρήση καρτών ήταν στο πόσο? 3% με 5% ενώ το αντίστοιχο στην δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ 40% με 60%? Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι από το 3% αυτό αν πάρεις και φτιάξεις μια πίτα, το 80% αυτών θα είναι όντως πιστωτικές κάρτες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κινουσαν την αγορά. Οι χρεωστικές όντως ήταν ανύπαρκτες σχεδόν.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δεν ειναι σε ολη τη δυτικη Ευρωπη τοσο διαδεδομενη η χρηση των καρτων. According to Germany’s central bank, the Bundesbank, 74 percent of all domestics transactions in 2017 happened with cash, especially for purchases under €20 ($23). Από εδώ Οπως και να εχει ομως, δεν καταλαβαινω το νοημα της συζητησης. Μπορει να μην ηταν το κυριο μεσο συναλλαγων ωστοσο σχεδον καθε σπιτι ειχε τουλαχιστον μια πιστωτικη καρτα και συνηθως αρκετα φορτωμενη απο τις "εξτρα" αγορες. Πολλες φορες εκαναν αιτηση για μια και εβγαινε και δευτερη ενω οι τραπεζες τις εβγαζαν πανευκολα, ακομα και σε φοιτητες με μηδενικο εισοδημα. Οποτε μπορει εσεις στο Καναντα να πληρωνετε εδω και 200 χρονια με καρτα ακομα και αν αγορασατε ενα ντονατ αλλα κι εμεις εδω δε ζουσαμε σε σπηλιες για να μαθουμε τις πιστωτικες το 2016.
ZELDA Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Θα ήθελα να κάνω μια γρήγορη ερώτηση, δυστηχώς δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλο το thread , εχω μια πιστωτική της Αλφα (Βonus aegean) χρεωμένη καπου στα 400 ευρώ και η προθεσμία πληρωμής έληξε εχθές , τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση θα τοκιστεί όλο το ποσό που είναι χρεωμένη η κάρτα και με τί επιτόκιο ;
karaLRS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2020 20 λεπτά πριν, ZELDA είπε Θα ήθελα να κάνω μια γρήγορη ερώτηση, δυστηχώς δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλο το thread , εχω μια πιστωτική της Αλφα (Βonus aegean) χρεωμένη καπου στα 400 ευρώ και η προθεσμία πληρωμής έληξε εχθές , τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση θα τοκιστεί όλο το ποσό που είναι χρεωμένη η κάρτα και με τί επιτόκιο ; Το γράφει στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει. Πρακτικά το επιτόκιο χ το ακάλυπτο πόσο /12
Sorath Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2020 Πλήρωσέ την άμεσα!!! ΣΗΜΕΡΑ!! Μην περιμένεις να σου έρθει ο επόμενος λογαριασμός. Κάθε μέρα που περνά, τοκίζεται όλο το ποσό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα