Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ARTHURLUFFY είπε

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι μπορώ να βγάλω πιστωτική, να μη πληρώνω συνδρομή αν κάνω αγορές κάτω από 2500€ σε ένα χρόνο.

Αν ψωνίζω από καταστηματα με άτοκες δόσεις και πληρώνω το ποσό στην ώρα του πάλι δεν θα πληρώνω κάτι παραπάνω. 

Αν τα λέω καλά μέχρι εδώ έχω μια απορία.

Για την πληρωμή μου έρχεται χαρτί και πρέπει να πάω στην τράπεζα με μετρητά να πληρώσω; Μπορώ και online ή ακόμα καλύτερα να τα τραβάνε κατευθείαν από τον λογαριασμό;

Ευχαριστώ!

Ναι μπορείς και με τους τρεις τρόπους που περιγραφεις να πληρώσεις, εσύ διαλέγεις

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν ψωνίζω από καταστηματα με άτοκες δόσεις και πληρώνω το ποσό στην ώρα του πάλι δεν θα πληρώνω κάτι παραπάνω.

Σωστά . 

Για την πληρωμή μου έρχεται χαρτί και πρέπει να πάω στην τράπεζα με μετρητά να πληρώσω; Μπορώ και online ή ακόμα καλύτερα να τα τραβάνε κατευθείαν από τον λογαριασμό

Γίνεται και με πάγια εντολή . 

(αν όμως το ποσό που έχεις στον λογαριασμό σου δεν φτάνει να καλύψει την ελάχιστη πληρωμή που ζητάει η τράπεζα , δεν θα τραβήξει όσα έχεις αλλά θα αφήσει όλο τον λογαριασμό απλήρωτο ...)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι μπορώ να βγάλω πιστωτική, να μη πληρώνω συνδρομή αν κάνω αγορές κάτω από 2500€ σε ένα χρόνο.

Αν τα λέω καλά μέχρι εδώ έχω μια απορία.

Για την πληρωμή μου έρχεται χαρτί και πρέπει να πάω στην τράπεζα με μετρητά να πληρώσω; Μπορώ και online ή ακόμα καλύτερα να τα τραβάνε κατευθείαν από τον λογαριασμό;

Ευχαριστώ!

βάλε ηλεκτρονικά το λογαριασμό και απλά να μπαίνεις κάθε μήνα να το  πληρώνεις από ebanking (pc ή κινητό) 

δεν υπάρχει λόγος για φυσικό λογαριασμό και ούτε απαραίτητα και για πάγια, αν κάποιο μήνα είσαι πιο στριμωγμένος μπορεί να χρειαστεί να βάλεις λιγότερα.. ακόμα δεν το έχω κάνει, αλλά αν μου τύχαινε κάτι πιο έκτακτο ας πούμε θα προτιμούσα να πληρώσω τόκο (που σε επίπεδο μήνα δεν είναι και τόσο μεγάλο ποσό, δε μιλάμε φυσικά να αρχίσουν τα πιστόλια)  παρά να στεγνώσω από μετρητό 

στις άτοκες άτοκες δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω, παρόλα αυτά κάποια μαγαζιά σου ανεβάζουν την τιμή αν βάλεις δόσεις ακόμα και με κάρτα 

τις αγορές των 2500 δεν είναι τίποτα να τις κάνεις, μπορείς να βάζεις κι άλλα πράγματα στην πιστωτική σου, εγώ προσωπικά μέχρι και καφέδες βάζω στην πιστωτική.. 

μπορείς απλά οι περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές σου να είναι με πιστωτική ή και όλες.. με το σκεπτικό πάντα ότι πρέπει να έχεις κάποιο ποσό για να είσαι οκ με την εφορία ας είναι από εκεί για να μην φας τη συνδρομή 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Και αν κάνω αγορές τύπου καφέ και γενικά ότι να είναι πληρώνω τόκους; 

Τι εννοείς ότι δεν υπάρχει λόγος για φυσικό λογαριασμό;

Δημοσ.
4 hours ago, ARTHURLUFFY said:

Και αν κάνω αγορές τύπου καφέ και γενικά ότι να είναι πληρώνω τόκους; 

Όχι, αν πληρώνεις την κάρτα σου εμπρόθεσμα.

4 hours ago, ARTHURLUFFY said:

Τι εννοείς ότι δεν υπάρχει λόγος για φυσικό λογαριασμό;

Έντυπο εννοεί.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τα παιδια εκει στην εθνικη κατι πινουν δεν εξηγειται αλλιως. Πριν 3 βδομαδες εκανα αιτηση για μια πιστωτικη στην εθνικη και με πηραν σημερα τηλεφωνο να με ρωτησουν ΤΙ! ΑΝ δεχομαι λεει να με δεσμευσουν το ποσο των 5 χιλιαδων ευρω απο τον καταθετικο μου λογαριασμο, δηλαδη ισοποσο του πιστωτικου οριου της καρτας. Φυσικα τους ειπα πως δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση να συμβει κατι τετοιο και πως θα παρω και οτι χρηματα εχω στο μπ@@@@λακι που αποκαλουν τραπεζα και θα τα παω αλλου. Αν ειναι δυνατον.

• Sad 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Iamthagod είπε

Τα παιδια εκει στην εθνικη κατι πινουν δεν εξηγειται αλλιως. Πριν 3 βδομαδες εκανα αιτηση για μια πιστωτικη στην εθνικη και με πηραν σημερα τηλεφωνο να με ρωτησουν ΤΙ! ΑΝ δεχομαι λεει να με δεσμευσουν το ποσο των 5 χιλιαδων ευρω απο τον καταθετικο μου λογαριασμο, δηλαδη ισοποσο του πιστωτικου οριου της καρτας. Φυσικα τους ειπα πως δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ περιπτωση να συμβει κατι τετοιο και πως θα παρω και οτι χρηματα εχω στο μπ@@@@λακι που αποκαλουν τραπεζα και θα τα παω αλλου. Αν ειναι δυνατον.

Oι εποχες που έβγαζες πιστωτικη χωρις πιστωτικό οριο και μισθό 600 ευρώ παρήλθαν ανεπιστρεπτί, σωστά σου ζητησαν εγγύηση αρκετά με τους κακοπληρωτές

Δεν αναφέρομαι προσωπικά, το λεω γενικα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Oι εποχες που έβγαζες πιστωτικη χωρις πιστωτικό οριο και μισθό 600 ευρώ παρήλθαν ανεπιστρεπτί, σωστά σου ζητησαν εγγύηση αρκετά με τους κακοπληρωτές

Δεν αναφέρομαι προσωπικά, το λεω γενικα

Στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως δεν ισχυει κατι τετοιο, και προσωπικα το ειπα ξεκαθαρα οταν μου παρεθεσε η κοπελα την προταση απο τα κεντρικα, της ειπα πως σε περιπτωση που απορριψουν το αιτημα μου εχω φυγει απο την τραπεζα τους, θα μου πεις τι εισαι, ενα χρυσοψαρο αναμεσα σε καρχαριες, αλλα εστω, μια 10ετια τωρα με ειχαν πελατη, αν θελουν να με χασουν, υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.

• Like 1
Δημοσ.

ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω που είναι το παράλογο σε αυτό που σου είπαν και το παρουσιάζεις με τέτοιο τρόπο λες και σου είπαν να στον σφυρίξουν.

Εκτός αν μαζί με τους τύπους της εθνική πίνω κι εγώ κάτι.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, torq είπε

ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω που είναι το παράλογο σε αυτό που σου είπαν και το παρουσιάζεις με τέτοιο τρόπο λες και σου είπαν να στον σφυρίξουν.

Εκτός αν μαζί με τους τύπους της εθνική πίνω κι εγώ κάτι.

Βασικά έχει απόλυτο δίκιο ο Iamthagod  απο την στιγμή που δέν του το είπαν όταν έκανε την αίτηση. Αν και έχει κάποια βάση αυτό που λένε δεν σημαίνει ότι θα του κρατήσουν 5 χιλιάρικα απο τον λογαριασμό σου, δεν μιλάμε για 50 και 100€.

Δημοσ.

Καποτε μου ειχαν ζητησει για ανανεωση πιστωτικης καρτας στην Εθνικη να ανοιξω λογαριασμο εκει (δεν ειχα)

Μαλιστα μου ελεγαν ας ειναι και μηδενικος,αλλα εγω βαριομουνα την χαρτουρα

Οσο παει και χειροτερευει το πραγμα

Οσο για την προσημειωση,ειναι βεβαια αστειο αλλα αν θελουμε να κανουμε τον συνηγορο του διαβολου,η πιστωτικη καρτα ειναι ενα ανοιχτο δανειο με μηδενικες εξασφαλισεις 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, frapes87 είπε

Βασικά έχει απόλυτο δίκιο ο Iamthagod  απο την στιγμή που δέν του το είπαν όταν έκανε την αίτηση. Αν και έχει κάποια βάση αυτό που λένε δεν σημαίνει ότι θα του κρατήσουν 5 χιλιάρικα απο τον λογαριασμό σου, δεν μιλάμε για 50 και 100€.

τον πήραν τηλέφωνο είπε και τον ρώτησαν αν δέχεται. Αν του τα δέσμευαν στα καλά καθούμενα και το καταλάβαινε αργότερα εκεί οκ. θα είχε δίκιο να φωνάζει.

εδώ φωνάζει για ποιο λόγο; επειδή τον ρωτήσανε αν δέχεται να του τα δεσμεύσουν για να του δώσουν την κάρτα;

Μάγκες σοβαρευτείτε. Όπως έγραψε και ο Νίκος αλλάξανε οι εποχές. Εδώ οι μισοί χρωστάνε και οι άλλοι μισοί δε πληρώνουν επίτηδες και έχετε την απαίτηση οι άλλοι να σας δίνουν δάνεια επειδή είστε όμορφοι;

Ακριβώς για να μη χειροτερέψει το πράγμα γίνονται αυτά. Διότι πριν που δε γινόταν τα είδαμε τα αποτελέσματα.

Δεν έχει σημασία να συμφωνούμε ή όχι με την κίνηση της τράπεζας απλά σχολιάζω την αντίδραση "πέφτω από τα σύννεφα με αυτό που μου ζητάνε"

Ποιος θα μου δώσει κι εμένα ένα δάνειο έτσι χωρίς καμιά εξασφάλιση; περιμένω προτάσεις σε Pm. 

Υ.Γ Όσοι θεωρούν ότι είναι αστεία η κίνηση η τράπεζας έχουν προτεραιότητα, θα τους προτιμήσω. Αλλά φαντάζομαι το ίδιο αστεία θα τους φαίνεται και η απαίτηση μου να μου δώσουν δάνειο έτσι χωρίς εξασφάλιση

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Για πειτε μου εναν λογο που θα προχωρουσατε σε εκδοση πιστωτικης αν αυτο το πιστωτικο οριο που δινανε στο κανανε συγχρονως και δεσμευση απο τον καταθετικο. Ποιο το νοημα; Ο λογος που ηθελα να κανω εκδοση ηταν καθαρα λογω της δυνατοτητας ατοκων δοσεων. Οταν ομως σου περνουν ενα κεφαλαιο και στο δεσμευουν ισοποσο του πιστωτικου οριου, τοτε σου αναιρουν αυτοματως τις ατοκες δοσεις, απο τη στιγμη που τα λεφτα αυτα εξ αρχης θα μπορουσες να τα δωσεις για την εκαστοτε αγορα. Και οχι μονο αυτο, αλλα σου ζητουν και συνδρομη. Και οχι μονο αυτο, αλλα απο τη στιγμη που τα χρηματα μου τοσα χρονια τα εχω σε αυτους φυσικα κ απαιτω εμπιστοσυνη, απο τη στιγμη που παντα εχω χρηματα μεσα στον καταθετικο αλλα ποτε δε γινεται μηδενικος και επισης ζητησα τη μηνιαια ολικη αποπληρωμη αληκτου κεφαλαιου μεσω συνδεδεμενου λογαριασμου.

Αφου δεν ειναι σε θεση να καλυψουν τα θελω μου, οπως ειπα, τα οποια σε εμενα ουτε εξωπραγματικα φανταζουν, ουτε παραλογα αν αναλογιστω την τυπικοτητα μου προς την τραπεζα τοτε δεν υπαρχει προβλημα, απλα φευγω, ανοιγω λογαριασμο αλλου οπου δεν υπαρχει η παραμικρη απαιτηση εκατερωθεν και ολα καλα.

Τελος, πειτε μου ποιος λογικος ανθρωπος θα επελεγε να πει ναι στη δεσμευση κεφαλαιου του ισου με το πιστωτικο για τη διαρκεια χρησης πιστωτικης απο τη στιγμη που με τις debit καρτες μπορεις εδω και χρονια να μεταβεις και στο εξωτερικο πχ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμένα μου ακούγεται παράλογο, να δεσμεύσεις ένα ποσό που μπορεί να είναι πολύ παραπάνω από αυτό θα χρειάζεσαι σε τακτική βάση 

ποιο το νόημα της πιστωτικής τότε; ακόμα και οι δόσεις που είναι το μόνο που μένει, χάνει το νόημα του όταν ξεχνάς για πάντα πρακτικά το 5χιλιαρο 

επίσης δεν φτάνει που πληρώνεις συνδρομή στην ουσία αυτό το 5χιλιαρο, σου ζητάνε κι άλλη;;;

καλά κάνει και δεν δέχεται, ας ψαχτεί αλλού και ας πάει τα όποια λεφτά του αλλού 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...