isay Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Το τυπικο ειναι διαθεσιμο υπολοιπο = ΟΡΙΟ - τρεχουσες χρεώσεις - μελλοντικές εγκρισεις (οπως οι δοσεις). Οτι εχεις πληρώσεις αποδεσμευεται Πχ σε σενα εστω τον δευτερο μηνα που ξοφλησες τις 2 πρωτες δοσεις και πλήρωσες 50 ευρω για καυσιμα (με την καρτα) το υπολοιπο σου θα ειναι 2000-(1600-130-130)-50 = 610 ευρω Τον επομενο μηνα που θα ξοφλήσεις την επομενη δόση και τα 50 ευρω θα ειναι 2000-(1600-130-130-130)+50 = 790 ευρω 30 λεπτά πριν, 26ska είπε Να ρωτήσω ρε παιδιά έχω μια πιστωτική με όριο 2000 ευρώ, έχω κάνει μια αγορά με 1600.Καθε μήνα που κάνω πληρωμή τα 130 ευρώ που είναι η δόση προστίθενται στο πιστωτικό όριο ή είναι μέχρι την εξόφληση ολοκλήρου του ποσού, 400 ευρώ το υπόλοιπο; 1
26ska Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, isay είπε Το τυπικο ειναι διαθεσιμο υπολοιπο = ΟΡΙΟ - τρεχουσες χρεώσεις - μελλοντικές εγκρισεις (οπως οι δοσεις). Οτι εχεις πληρώσεις αποδεσμευεται Πχ σε σενα εστω τον δευτερο μηνα που ξοφλησες τις 2 πρωτες δοσεις και πλήρωσες 50 ευρω για καυσιμα (με την καρτα) το υπολοιπο σου θα ειναι 2000-(1600-130-130)-50 = 610 ευρω Τον επομενο μηνα που θα ξοφλήσεις την επομενη δόση και τα 50 ευρω θα ειναι 2000-(1600-130-130-130)+50 = 790 ευρω Το λέω γιατί στο mbanking της eurobank μου βγάζει διαθέσιμο υπόλοιπο 2000.
isay Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 σε μια αναλογη συζητηση ειχε πει κάποιος οτι σε καποια ελληνικη τραπεζα (δε θυμάμαι) οι δεσμευσεις δεν υπολογιζονται στο υπολοιπο, εκτος της τρεχουσας χρεωσης. Εγω σου ειπα το τυπικο που ισχυει (οπως ισχυει και στην τραπεζα που εχω τις καρτες μου) . Αν θες σιγουρη απαντηση, καλεις το customer care της τραπεζας σου και σου εξηγουν. 1
NikosKallithea Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Εγω θα σου πω να σταματήσεις να χρησιμοποιείς ετσι την κάρτα γιατι στο τέλος θα πληρώνεις μόνο τόκους 1
AlexPc Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δεν εχω καταλάβει το εξής: Η εθνική μου λεει έκδοση πιστωτικής, δωρεάν το πρώτο χρονο, με επιτόκιο 6,9% τους πρωτους 6 μηνες και ~15% επιτόκιο. Case: Το XS MAX στο κωτσόβολο εχει 1539 ευρώ και μπορώ να το κάνω 12 ατοκες και να πληρώνω 128,25 το μήνα (128,25*12= 1539, αφου ειναι άτοκες). Αποφασίζω λοιπόν να το πάρω και να πληρώνω τα 128,23 κάθε μήνα χωρίς να πληρώνω, ούτε λιγότερα , ούτε περισσοτερα. Που εφαρμόζεται το επιτόκιο που αναφέρεται; Αν πληρώνω τη δόση κανονικά κάθε μήνα, μόλις πληρώσω και τις 12 σε 12 μήνες το συνολικό ποσό που θα δώσω είναι 1539 ευρώ, σωστα; Θα χρωστάω κάτι στη τράπεζα; Έπειτα, μπορώ να ακυρώσω τη πιστωτική μετά το πέρας των 12 μηνών, ώστε να μη πληρώσω συνδρομή;
djcat Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AlexPc είπε Δεν εχω καταλάβει το εξής: Η εθνική μου λεει έκδοση πιστωτικής, δωρεάν το πρώτο χρονο, με επιτόκιο 6,9% τους πρωτους 6 μηνες και ~15% επιτόκιο. Case: Το XS MAX στο κωτσόβολο εχει 1539 ευρώ και μπορώ να το κάνω 12 ατοκες και να πληρώνω 128,25 το μήνα (128,25*12= 1539, αφου ειναι άτοκες). Αποφασίζω λοιπόν να το πάρω και να πληρώνω τα 128,23 κάθε μήνα χωρίς να πληρώνω, ούτε λιγότερα , ούτε περισσοτερα. Που εφαρμόζεται το επιτόκιο που αναφέρεται; Αν πληρώνω τη δόση κανονικά κάθε μήνα, μόλις πληρώσω και τις 12 σε 12 μήνες το συνολικό ποσό που θα δώσω είναι 1539 ευρώ, σωστα; Θα χρωστάω κάτι στη τράπεζα; Έπειτα, μπορώ να ακυρώσω τη πιστωτική μετά το πέρας των 12 μηνών, ώστε να μη πληρώσω συνδρομή; Ναι, αν πληρώνεις το συνολικό ποσό που χρωστάς το μήνα, δεν υπάρχει ποσό για να μπει το επιτόκιο. Πρόσεχε, όχι το ελάχιστο μηνιαίο ποσό, αλλά όλο το ποσό που χρωστάς το μήνα. Αν οι δόσεις που λες είναι άτοκες, ναι στο τέλος θα πληρώσεις μόνο αυτό το ποσό! Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2018 από djcat 1
AlexPc Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, djcat είπε Ναι, αν πληρώνεις το συνολικό ποσό που χρωστάς το μήνα, δεν υπάρχει ποσό για να μπει το επιτόκιο. Πρόσεχε, όχι το ελάχιστο μηνιαίο ποσό, αλλά όλο το ποσό που χρωστάς το μήνα. Αν οι δόσεις που λες είναι άτοκες, ναι στο τέλος θα πληρώσεις μόνο αυτό το ποσό! όταν λες το ποσο που χρωστάω; εννοεις το 128,25 ετσι; .. το ελαχιστο μηνιαίο ποιο είναι;
NikosKallithea Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, AlexPc είπε όταν λες το ποσο που χρωστάω; εννοεις το 128,25 ετσι; .. το ελαχιστο μηνιαίο ποιο είναι; Το γραφει στο καθε λογαριασμος που ερχεται. 1
djcat Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 κάθε μήνα όπως είπε και ο Νίκος, θα σου έρχεται ο λογαριασμός κάπως έτσι Αν πληρώσεις κάτω από 10 ευρώ η τράπεζα θα διαμαρτυρηθεί και θα φας και ποινή επειδή δεν πλήρωσες. Αν πληρώσεις τα 10 ευρώ, όλα καλά με την τράπεζα και το υπόλοιπο ποσό θα τοκιστεί - εδώ ποντάρουν και οι τράπεζες για να βγάζουν χρήμα. Αν πληρώσεις όλο το οφειλόμενο ποσό, δεν έχει ποσό να πέσει ο τόκος. 1
CheOnWeb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 37 minutes ago, AlexPc said: Δεν εχω καταλάβει το εξής: Η εθνική μου λεει έκδοση πιστωτικής, δωρεάν το πρώτο χρονο, με επιτόκιο 6,9% τους πρωτους 6 μηνες και ~15% επιτόκιο. Case: Το XS MAX στο κωτσόβολο εχει 1539 ευρώ και μπορώ να το κάνω 12 ατοκες και να πληρώνω 128,25 το μήνα (128,25*12= 1539, αφου ειναι άτοκες). Αποφασίζω λοιπόν να το πάρω και να πληρώνω τα 128,23 κάθε μήνα χωρίς να πληρώνω, ούτε λιγότερα , ούτε περισσοτερα. Που εφαρμόζεται το επιτόκιο που αναφέρεται; Αν πληρώνω τη δόση κανονικά κάθε μήνα, μόλις πληρώσω και τις 12 σε 12 μήνες το συνολικό ποσό που θα δώσω είναι 1539 ευρώ, σωστα; Θα χρωστάω κάτι στη τράπεζα; Έπειτα, μπορώ να ακυρώσω τη πιστωτική μετά το πέρας των 12 μηνών, ώστε να μη πληρώσω συνδρομή; Για τη συνδρομή, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη γλυτώσεις. Ίσως χρειαστεί να πληρώσεις την τελευταία δόση νωρίτερα. 1
AlexPc Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Για τη συνδρομή, δεν είμαι σίγουρος ότι θα τη γλυτώσεις. Ίσως χρειαστεί να πληρώσεις την τελευταία δόση νωρίτερα. Και μια συνδρομη να πληρωσω δε με πειραζει ενα 10αρι ειναι αν δε κανω λαθος. Το θεμα ειναι μη μου μείνει αμανάτι η κάρτα και πληρώνω συνδρομη κάθε χρονο, δλδ αμα δεν είναι χρεωμένη η πιστωτική να μπορώ να την ακυρώσω όποτε θέλω.
CheOnWeb Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2018 8 minutes ago, AlexPc said: αμα δεν είναι χρεωμένη η πιστωτική να μπορώ να την ακυρώσω όποτε θέλω. Θα μπορείς. 1
NikosKallithea Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2018 Αν πάρεις πιστωτική καλό ειναι να μην την ακυρώσεις ποτέ και ας πληρωνεις συνδρομή, γιατί πιστωτικές δίνουν πλέον σε πολύ λιγους Ασε που αν μαθεις να την χρησιμοποιεις δεν θα πληρώνεις ουτε συνδρομή. Με αγορες 2500 ευρω το χρονο, δεν έχεις συνδρομή 2
ARTHURLUFFY Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2018 Να ρωτήσω και εγώ κάτι. Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι μπορώ να βγάλω πιστωτική, να μη πληρώνω συνδρομή αν κάνω αγορές κάτω από 2500€ σε ένα χρόνο. Αν ψωνίζω από καταστηματα με άτοκες δόσεις και πληρώνω το ποσό στην ώρα του πάλι δεν θα πληρώνω κάτι παραπάνω. Αν τα λέω καλά μέχρι εδώ έχω μια απορία. Για την πληρωμή μου έρχεται χαρτί και πρέπει να πάω στην τράπεζα με μετρητά να πληρώσω; Μπορώ και online ή ακόμα καλύτερα να τα τραβάνε κατευθείαν από τον λογαριασμό; Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα