demidem Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. έχω και εγώ μια απορία και θα ήθελα την βοήθεια από όποιον γνωρίζει. έστω οτι έχουν γίνει αγορες με την πιστωτική κάρτα χωρίς δόσεις 200€ και θέλω να κάνω και μια αγορά 500 € με 10 ατοκες. αν τον επόμενο μήνα πληρώσω μόνο 100 ευρω (της δόσης δλδ) θα αφαιρεθούν απο την δόση η απο την αγορα των 200 ευρω και άρα θα φαίνεται σαν να είναι απλήρωτη η δόση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
angmar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Ο λογαριασμός που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνει τα 200€ και 50€ της 1ης δόσης, σύνολο 250€. Το σύνολο της οφειλής είναι ένα και ενιαίο, δεν έχει σημασία από πόσες και τι είδους συναλλαγές προήλθε. Αν εσύ πληρώσεις 50€ (αυτό που αντιστοιχεί στην 1η δόση δηλαδή), θα έχεις ανεξόφλητο υπόλοιπο 200€. Αυτό το υπόλοιπο αντιστοιχεί στο χρέος σου στην τράπεζα, οι έμποροι έχουν πάρει τα λεφτά τους την ώρα που πλήρωσες. Χρωστάς στην τράπεζα και όχι στα καταστήματα.
Joshua21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 41 λεπτά πριν, demidem είπε Καλησπέρα σε όλους. έχω και εγώ μια απορία και θα ήθελα την βοήθεια από όποιον γνωρίζει. έστω οτι έχουν γίνει αγορες με την πιστωτική κάρτα χωρίς δόσεις 200€ και θέλω να κάνω και μια αγορά 500 € με 10 ατοκες. αν τον επόμενο μήνα πληρώσω μόνο 100 ευρω (της δόσης δλδ) θα αφαιρεθούν απο την δόση η απο την αγορα των 200 ευρω και άρα θα φαίνεται σαν να είναι απλήρωτη η δόση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Καταρχήν 500€ με 10 άτοκες σημαίνει πως κάθε δόση είναι 50€, και όχι 100. Επίσης έτσι όπως τα λες τον επόμενο μήνα θα χρωστάς 200€ από τις αγορές χωρίς δόσεις συν 50€ από την αγορά με δόσεις, σύνολο 250€, αν πληρώσεις μόνο 100 τα υπόλοιπα 150 θα αρχίσουν να σε επιβαρύνουν με τόκους, 150€ θα φαίνονται απλήρωτα.
demidem Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, angmar είπε Ο λογαριασμός που θα εκδοθεί θα περιλαμβάνει τα 200€ και 50€ της 1ης δόσης, σύνολο 250€. Το σύνολο της οφειλής είναι ένα και ενιαίο, δεν έχει σημασία από πόσες και τι είδους συναλλαγές προήλθε. Αν εσύ πληρώσεις 50€ (αυτό που αντιστοιχεί στην 1η δόση δηλαδή), θα έχεις ανεξόφλητο υπόλοιπο 200€. Αυτό το υπόλοιπο αντιστοιχεί στο χρέος σου στην τράπεζα, οι έμποροι έχουν πάρει τα λεφτά τους την ώρα που πλήρωσες. Χρωστάς στην τράπεζα και όχι στα καταστήματα. σ ευχαριστώ για την απάντηση. εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μην χάσω τις δόσεις λόγω του ότι ήδη χρωστάω και μου βάλουν τόκους στο σύνολο των αγορών. αλλα αυτό φαντάζομαι θα γινει αν δεν πληρώσω καθόλου 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν 500€ με 10 άτοκες σημαίνει πως κάθε δόση είναι 50€, και όχι 100. Επίσης έτσι όπως τα λες τον επόμενο μήνα θα χρωστάς 200€ από τις αγορές χωρίς δόσεις συν 50€ από την αγορά με δόσεις, σύνολο 250€, αν πληρώσεις μόνο 100 τα υπόλοιπα 150 θα αρχίσουν να σε επιβαρύνουν με τόκους, 150€ θα φαίνονται απλήρωτα. λάθος διαίρεση. ευχαριστώ για την απάντηση .
angmar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Τόκοι θα χρεωθούν απ τη στιγμή που δε θα εξοφλήσεις το ποσό του μηνιαίου λογαριασμού. Οι τόκοι θα χρεωθούν στο σύνολο του ανεξόφλητου ποσού, δηλαδή στο παράδειγμά σου στα 200€ που θα απομείνουν.
NikosKallithea Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Εγω θα σου ελεγα να μην αγοράσεις αν δεν εχεις τα χρήματα του συνολικού μηνιαιου ποσου της κάρτα σου Γιατι τα 200 θα γίνουν 300 μετά 500 και μετα άστα να πάνε
panosno1com Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Για να καταλαβω... Εστω οτι εχω μια πιστωτικη καρτα με οριο 500 ευρω, και αγορασω ενα προιον σε 10 δοσεις (ατοκες οπως διαφημιζουν) που κοστιζει 500 ευρω συνολικα. Για τους επομενους 10 μηνες, θα ερχεται καθε μηνα statement οπου θα λεει οτι πρεπει να πληρωσω 50 ευρω ετσι? και ΑΜΑ δεν πληρωσω θα βαλει τοκο (ή επιτοκιο?) η τραπεζα, ετσι; Εν τω μεταξυ, εχουν και ετησια συνδρομη 30 ευρω οι περισσοτερες αν οχι ολες Ειδα οτι μονο η τογιοτα της εθνικης δεν εχει !
Joshua21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, panosno1com είπε Για να καταλαβω... Εστω οτι εχω μια πιστωτικη καρτα με οριο 500 ευρω, και αγορασω ενα προιον σε 10 δοσεις (ατοκες οπως διαφημιζουν) που κοστιζει 500 ευρω συνολικα. Για τους επομενους 10 μηνες, θα ερχεται καθε μηνα statement οπου θα λεει οτι πρεπει να πληρωσω 50 ευρω ετσι? και ΑΜΑ δεν πληρωσω θα βαλει τοκο (ή επιτοκιο?) η τραπεζα, ετσι; Εν τω μεταξυ, εχουν και ετησια συνδρομη 30 ευρω οι περισσοτερες αν οχι ολες Ειδα οτι μονο η τογιοτα της εθνικης δεν εχει ! Ακριβώς, αν δεν πληρώσεις εγκαίρως κάθε δόση των 50€ τότε η τράπεζα θα σε χρεώνει τόκους. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 11 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εγω θα σου ελεγα να μην αγοράσεις αν δεν εχεις τα χρήματα του συνολικού μηνιαιου ποσου της κάρτα σου Γιατι τα 200 θα γίνουν 300 μετά 500 και μετα άστα να πάνε Wow, τρομερη ιδεα. Απορω πως δε το σκεφτηκε κανενας πριν αγορασει κατι με πιστωτικη καρτα... 1
Iamthagod Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2018 57 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Wow, τρομερη ιδεα. Απορω πως δε το σκεφτηκε κανενας πριν αγορασει κατι με πιστωτικη καρτα... Φανταζομαι θα εννοουσε : καλυτερα μην αγορασεις κατι αν δεν διαθετεις μηνιαιως το ποσο που χρειαζεται για να μην αυξανεται(παλι μηνιαιως )το αληκτο κεφαλαιο σου. 1
esertas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Κι αν αφήσεις έστω και 1 λεπτό του ευρώ απλήρωτο θα τοκίσουν για όλο το ποσό της δόσης. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, esertas είπε Κι αν αφήσεις έστω και 1 λεπτό του ευρώ απλήρωτο θα τοκίσουν για όλο το ποσό της δόσης. Οχι βεβαια...Μονο το ληξιπροθεσμο ποσο με πολυ ομως υψηλους τοκους 1
tzelen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2018 Όταν υπάρχει υπόλοιπο στην κάρτα και κάμεις πληρωμή, το υπόλοιπο εξοφλείται με κάποια σειρά (ζητώ συγγνώμη, αλλά δεν την θυμάμαι ακριβώς), η οποία είναι κάπως έτσι: συνδρομή,τόκοι από ανάληψη μετρητών, κεφάλαιο από ανάληψη μετρητών, τόκοι από εφάπαξ αγορά, κεφάλαιο εφάπαξ αγοράς, τόκοι ποσού δόσης, κεφάλαιο ποσού δόσης. Ο υπολογισμός τόκου είναι ακόμη πιο περίπλοκος. Επιγραμματικά να γράψω ότι στις πιστωτικές δεν υπάρχει περίοδος χάρητος, αν δεν εξοφλήσεις όλο το ποσό. Για παράδειγμα, κάρτα μηδενική, αγοράζεις εφάπαξ κάτι που κοστίζει 500€ 1/9. Ο λογ/μος εκδίδεται 15/9, με ημ/νια πληρωμής 10/10 (τυχαίες οι ημ/νιες) και υπόλοιπο φυσικά 500€. Αν καταθέσεις 250€ στις 5/10, θα υπολογιστεί τόκος και για τα 500€, για το διάστημα 1/9 με 5/10 και για 250€ από τις 5/10 και μετά.
26ska Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Να ρωτήσω ρε παιδιά έχω μια πιστωτική με όριο 2000 ευρώ, έχω κάνει μια αγορά με 1600.Καθε μήνα που κάνω πληρωμή τα 130 ευρώ που είναι η δόση προστίθενται στο πιστωτικό όριο ή είναι μέχρι την εξόφληση ολοκλήρου του ποσού, 400 ευρώ το υπόλοιπο;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2018 Κάθε φορά που πληρώνεις το πιστωτικό όριο αυξάνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα