Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ειρωνεία... Δεν ισχύει δλδ αυτό? http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1356965/fpa-anoigei-o-dromos-gia-apeftheias-parakrathsh-ap.html

Ή αυτό ? https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24515

Τροποποίηση του άρθρου 20 ν. 3842/2010.

Σε καθε περίπτωση συγνώμη για την παραπληροφορηση εαν τίποτα απο αυτά δεν ισχύουν. Τουλάχιστον έτσι θα το γνωρίζω και εγώ τι ισχύει.

Χωρίς ειρωνεία, μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τι ακριβώς γράφουν τα link που παραθέτεις? Εγώ από μια σύντομη ματιά είδα πως αφορούν είτε συναλλαγές μεταξύ επαγγελματιών αξίας πάνω από 3.000€, είτε συναλλαγές με ιδιώτες αξίας πάνω από 1.500€. Πόσο σχετικά μπορεί να είναι όλα αυτά με τις πληρωμές με κάρτα που το όριο τους περιορίζεται στα 1.500€?

• Απαντ. 183
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Όταν εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά τα capital controls, ο κόσμος αναγκαστηκά στράφηκε μαζικά για πρώτη φορά στις κάρτες. Δεν υπήρχαν πλέον βλέπεις πολλά διαθέσιμα μετρητα.

Τα έσοδα του κράτους απο το ΦΠΑ που έπαιρνε απο τους εμπόρους, ανέβηκαν ξαφνικά στα +5 δισσ ευρώ.

Γι'αυτό κάποιοι ούρλιαζαν τότε ότι τα capital controls τους κατέστρεψαν. Αναγκάστηκαν να αποδίδουν το ΦΠΑ στην ώρα τους και ολόκληρο.

Άλλιώς ας μας πει κάποιος, γιατί ζορίζονται ΤΟΣΟ πολύ όταν πας να χρησιμοποιήσεις κάρτα και παρακαλάν για μετρητά. Και μη μου πείτε για προμήθειες, τα ποσά είναι αμελητέα και αν θέλουν, μπορούν να τα ενσωματώσουν στην τιμή.

Δημοσ.

Τα έσοδα του κράτους απο το ΦΠΑ που έπαιρνε απο τους εμπόρους, ανέβηκαν ξαφνικά στα +5 δισσ ευρώ.

χαζομαρες ... το 2014 τα εσοδα απο ΦΠΑ ηταν 13,613 δις και το 2015 13,625 δις. Διαφορα επιπεδου noise.

To μπαμ στα εσοδα απο ΦΠΑ εγινε το 2016. Οταν ... waitforit ... ανεβηκαν οι συντελεστες του φπα ;)

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα , ξέρει κανείς εαν μπορεί κάποιος να ενεργοποιήσει ανενεργό λογαριασμό;

Έχω 2 λογαριασμούς ταμιευτηρίου στην Πειραιώς, εκ των οποίον ο ένας είναι στο όνομά μου , είναι ενεργός και έχω και κάρτα ανάληψης.

Ο άλλος είναι ανενεργός και είναι κοινός με τη μάνα μου.Αν πάω και ζητήσω να τον ενεργοποιήσουν θα το κάνουν ή λόγω capital control θα φάω άκυρο;

Αν τελικά τον ενεργοποιήσουν θα μπορώ να βγάλω 2η κάρτα στο όνομα της μάνας μου;

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ποσό επί της ελάχιστης καταβολής για να ξοφλήσεις γρήγορα και χωρίς ζόρι;

Πχ. με αγορά 2.000 έχεις ελάχιστη καταβολή περίπου 38ε και σου βάζουν τόκο 35ε.

Δηλαδή μόνο 3 ευρώ εξόφληση.

Σκέφτομαι ότι αν πχ πληρώνει κάποιος τρείς φορές την ελάχιστη είναι καλυμμένος.

Θα πούνε κάποιοι ότι αν έχει κανείς να βάζει όλο το ποσό ή όσο περισσότερα μπορεί,αλλά κάνω μια σκέψη για συζήτηση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manelys είπε

Πόσο πιστεύετε ότι πρέπει να είναι το ποσό επί της ελάχιστης καταβολής για να ξοφλήσεις γρήγορα και χωρίς ζόρι;

Πχ. με αγορά 2.000 έχεις ελάχιστη καταβολή περίπου 38ε και σου βάζουν τόκο 35ε.

Δηλαδή μόνο 3 ευρώ εξόφληση.

Σκέφτομαι ότι αν πχ πληρώνει κάποιος τρείς φορές την ελάχιστη είναι καλυμμένος.

Θα πούνε κάποιοι ότι αν έχει κανείς να βάζει όλο το ποσό ή όσο περισσότερα μπορεί,αλλά κάνω μια σκέψη για συζήτηση.

Αν δεν εχεις ολο το ποσον κανε δόσεις στο μαγαζι και οχι να πληρωνεις το ελάχιστο ή καποιο ποσο. οι καρτες εχουν τρελά επιτοκια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Αν δεν εχεις ολο το ποσον κανε δόσεις στο μαγαζι και οχι να πληρωνεις το ελάχιστο ή καποιο ποσο. οι καρτες εχουν τρελά επιτοκια.

Έχεις δίκιο,αλλά αν το μαγαζί δεν κάνει δόσεις αναγκαστηκά θα το βάλω όλο το ποσό.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, manelys είπε

Έχεις δίκιο,αλλά αν το μαγαζί δεν κάνει δόσεις αναγκαστηκά θα το βάλω όλο το ποσό.

Αν το μαγαζι δεν κανει δοσεις πας σε αλλο ή δεν αγοραζεις

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Μια ερώτηση στα γρήγορα , 

Αν το υπόλοιπο τις κάρτας ειναι κατω απο 20 ευρώ (19 ευρω αν θυμάμαι καλά; ) μπορω να κανω αγορά απο το ιντερνετ ; 15 ευρω ειναι αυτο που θελω και για καποιο λογο δεν την παίρνει 

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δεν την δέχεται σιγουρα τελικά γτ το προσπαθησα 4-5 φορες , ρώτησα και εναν φιλο που εχει ιδια καρτα και αυτος visa απο πειραιώς ηθελε να κανει 10 ευρω ανανέωση vodofane και ειχε 17 δεν τον αφηνε , ενω με 20 και πανω κανονικά 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, panomelene είπε

Δεν την δέχεται σιγουρα τελικά γτ το προσπαθησα 4-5 φορες , ρώτησα και εναν φιλο που εχει ιδια καρτα και αυτος visa απο πειραιώς ηθελε να κανει 10 ευρω ανανέωση vodofane και ειχε 17 δεν τον αφηνε , ενω με 20 και πανω κανονικά 

Γιατι δεν παιρνεις στο helpdesk να ρωτησεις ?Πιστωτικη ή χρεωστικη ειναι ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...