Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γιατι στην ελλαδα οι αναγραμματοι και οι ηλικιωμενοι (55+) ειναι αρκετοι...αντε να του διδαξεις e-banking (υποθετουμε οτι εχουν υπολογιστη και ξερουν να τον χειριζονται) .

Πολλοι "παλιοι" εχουν μαθει να μην χρωστανε , να μην χρησιμοποιουν πλαστικο χρημα..και κανουν τις δουλειες τους με ρευστο..το καταλαβαινουν καλυτερα...

Λεω στην μανα μου να της πληρωσω κανα λογαριασμο απο το e-banking ή να της παρω κατι με πιστωτικη και της ερχεται κολπος..ειδικα με την λεξη "πιστωτικη"..την εχει συνδυασει με κατι το ΚΑΚΟ :)

Δημοσ.

Δεν μιλάω ούτε για e-banking ούτε για πιστωτική.

Κάρτα συνδεμένη με τον λογαριασμό σου, όταν είναι Maestro είναι και ο μόνος τρόπος να ελέγξεις το υπόλοιπο του λογαριασμού σου και να κάνεις αγορές/αναλήψεις από τον λογαριασμό σου όταν είσαι σε ξένη χώρα.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maestro_(debit_card)

Με βέλγικη κάρτα αναλήψεων με το σήμα maestro μπορώ να κάνω αγορές στην Ευρώπη και αναλήψεις από τον βέλγικο τραπαεζικό μου λογαριασμό σε οποιοδήποτε ATM δέχεται maestro με πολύ μικρή προμήθεια. Είναι ο μόνος τρόπος πχ να είμαι στην Ελλάδα και να έχω άμεση πρόσβαση σε cash από τον βέλγικο λογαριασμό μου, ή να δω πόσα έχει μέσα (εκτός του e-banking).

Τα ATM της εθνικής δέχονται maestro, της eurobank και πειραιώς επίσης, τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές.

Επίσης και αγορές από καταστήματα, πχ έχω ψωνίσει από Carrefour, Πλαίσιο και καταστήματα με ρούχα επίσης.

Γενικά στο Βέλγιο δεν χρησιμοποιούμε μετρητά, σε αγορές μεγάλων ποσών, συναλλαγές maestro ή visa/mastercard. Μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, ακόμα και στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς έχεις την επιλογή γι'αυτό. Το πορτοφόλι μου σπάνια έχει πάνω από 10 ευρώ μέσα. Στην Ελλάδα δεν ξέρω γιατί ακόμα δεν είναι διαδεδομένο και ο κόσμος χρησιμοποιεί μετρητά.

Γιατί έτσι φοροδιαφεύγουν οι έμποροι... δεν πληρώνουν το αναλογούν Φ.Π.Α.

Με την κάρτα, η τράπεζα το κρατά και το αποδίδει άμεσα σε κάθε συναλλαγή

• Like 1
Δημοσ.

Βρε θεούλη έδωσες απάντηση μετά από 3+χρονια;respect!

και τα λέει και λάθος

Άκου παρακρατάει τον ΦΠΑ του εμπόρου η τράπεζα και τον αποδίδει αυτή  :lol:

• Like 2
Δημοσ.

και τα λέει και λάθος

Άκου παρακρατάει τον ΦΠΑ του εμπόρου η τράπεζα και τον αποδίδει αυτή :lol:

Και ομως, πλεον, αυτο γίνεται. (Ετσι με έχουν πει 2-3 ατομα που εχω μιλήσει εκτενώς για το θεμα, δεν εχω προσωπική εμπειρία)

Δημοσ.

https://www.teepelop.gr/6566/forologika-themata/apefthias-parakratisi-ke-apodosi-fpa-apo-tis-trapezes/

Όντως η απόδοση του ΦΠΑ γίνεται απευθείας από τις τραπεζες για συναλλαγές που γίνονται μέσω ηλεκτρονικού τρόπου πληρωμής (pos πιστωτική χρεωστικη) εκτός και εάν εχει βγει κατι νεώτερο.

Δημοσ.

Τι λέτε ρε παιδιά που τα είδατε αυτά, είστε εμποροι, ή οτι σας έρθει

Εγω ειπα, δεν ξερω προσωπικα αλλα ετσι με ειπαν καποιοι μαγαζοτορες.

Δημοσ.

Εγώ απλώς το είχα ακούσει και ειχα διαβάσει το νόμο.. Τώρα εάν οπως και πολλά άλλα σσ αυτή τη Χώρα έμεινε στα συρτάρια τι να πω.... Συγνώμη για την παραπληροφορηση

Δημοσ.

βρε ξυπνοπούλια πως θα γίνει αυτό που λέτε;

Θα κάνει η τράπεζα τον συμψηφισμό ΦΠΑ που πλήρωσε ο έμπορος στις αγορές με τιμολόγια  με τον ΦΠΑ των πωλήσεων του;

Λογιστής του εμπόρου είναι;

Μην γράφετε ότι σας κατεβαίνει 

Δημοσ.

Συζήτηση καφενείου να γίνετε για να περνά η ωρα

Μέχρι και νόμους διάβασε ο άλλος,  οι οποίοι μάλιστα δεν εφαρμόστηκαν γιατι εδω ειναι ελλαδισταν χαχαααααα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ειρωνεία... Δεν ισχύει δλδ αυτό? http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1356965/fpa-anoigei-o-dromos-gia-apeftheias-parakrathsh-ap.html

Ή αυτό ? https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24515

Τροποποίηση του άρθρου 20 ν. 3842/2010.

Σε καθε περίπτωση συγνώμη για την παραπληροφορηση εαν τίποτα απο αυτά δεν ισχύουν. Τουλάχιστον έτσι θα το γνωρίζω και εγώ τι ισχύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...